
بنا بر گزارش Better Business Bureau (به اختصار BBB) که یک سازمان غیرانتفاعی واقع در ایالات متحده است، کلاهبرداریهای کریپتویی (crypto scams) دومین کلاهبرداری خطرناک در سال گذشته بودهاند. کلاهبرداریهای فضای بیت کوین و بلاک چین همواره مورد توجه خاص قانونگذاران بوده است.
کلاهبرداریهای کریپتویی در ردیابی Better Business Bureau
در گزارش سالانه BBB در مورد کلاهبرداریهای شرورانه، کلاهبرداریهای کریپتویی در سال ۲۰۱۸ به عنوان مشکلی نوظهور مطرح شده بود و به عنوان زیرطبقه کلاهبرداریهای مربوط به سرمایهگذاری آمده بود. اما در سال ۲۰۱۹، کلاهبرداریهای کریپتویی یک طبقه جداگانه را به خود اختصاص داد و بعد از کلاهبرداریهای استخدامی در رده دوم قرار گرفت. کلاهبرداریهای استخدامی برای دو سال متوالی است که رده اول را به خود اختصاص داده است. شایان ذکر است که این بررسی در مورد آمریکای شمالی انجام گرفت.
BBB متوجه شده که متوسط ضرر در کلاهبرداریهای کریپتویی ۳۰۰۰ دلار بوده است. این گزارشات توسط دادههای مصرفکنندگان و همچنین بر اساس شاخص ریسک این سازمان است. در این گزارش به این نکته اشاره شده است که دلیل بارز این کلاهبرداریهای کریپتویی عدم آشنایی کاربران با ماهیت ارزهای دیجیتال بوده است.
کلاهبرداریهای دیگری هم در موارد دیگر به این دلیل روی داده است که افراد اقدام به خرید و فروش و ذخیره داراییهای خود در صرافیهایی کردهاند که نسبت به تهاجم و هک آسیبپذیر بودهاند.
ضررهای ناشی از جرایم داراییهای دیجیتال در مقیاس جهانی افزایش یافته است
گزارشها حاکی از آن هستند که ضررهای ناشی از هک، جرایم و کلاهبرداریهای کریپتویی در سال ۲۰۱۹ حدود ۱۶۰ درصد افزایش پیدا کردهاند.
طرح پانزی آسیایی PlusToken یکی از عاملهای اصلی در پشت این ضررها بوده است. بسیاری از این کلاهبرداریها از طریق رسانههای اجتماعی صورت گرفته است. خوزه (Jose) یکی از افرادی بود که از طریق اینستاگرام مورد کلاهبرداری قرار گرفت و در نهایت ۱۲۰۰ دلار را از دست داد.
البته افرادی که در بازه سنی ۲۵ تا ۴۴ سال بودهاند، بیشتر در معرض کلاهبرداریهای کریپتویی قرار گرفتهاند و همچنین مردان نیز نسبت به زنان در این فضا آسیبپذیرتر بودهاند.
کلاهبرداریهای کریپتویی در کانادا
BBB گزارش جداگانهای را برای کانادا منتشر کرد و در این گزارش، کلاهبرداریهای ارز دیجیتال برای این کشور در رده چهارم قرار گرفتند و چهارمین کلاهبرداری خطرناک بودند؛ اما متوسط ضررهای ناشی از این کلاهبرداریها برای کانادا بیشتر و در حدود ۳۶۰۰ دلار بود.
QuadrigaCX واقع در کانادا است و سال گذشته یکی از بزرگترین رسواییها را در بازار کریپتو موجب شد. مشتریان این صرافی ارز دیجیتال بعد از مرگ یکی از بنیانگذاران این صرافی که کلیدهای خصوصی را نگهداری میکرد، حدود ۱۳۵ میلیون دلار را از دست دادند.
آیا به نظر شما هم امروزه کلاهبرداریهای کریپتویی یکی از خطرناکترین کلاهبرداریهاست؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.