رمزارز در ایران

اتفاقات مهم حوزه استخراج ارز دیجیتال در ایران (تاریخ ۱۷ و ۱۸ تیر)

همانطور که از اخبار مشخص است در این روزهای گرم تابستان با مصرف بیش از حد برق، استخراج بیت کوین تبدیل به یکی از بحث های داغ در ایران شده است. همانطور که می دانید دستگاه های استخراج ارزهای دیجیتال برای استخراج برق زیادی را مصرف می کنند و از آنجایی که برخی برای استخراج از برق کشاورزی و صنعتی استفاده کرده اند حال ماینینگ ارزهای دیجیتال بحث داغ این روزها شده است.

البته هنوز مشخص نشده است که افزایش برق در ایران به دلیل ماینینگ باشد اما از آنجایی که این حوزه هیچ قانون گذاری ندارد، برخورد هر سازمان یا ارگان با آن ممنوعیت است. در حال حاضر فارم های ماینینگ زیادی توقیف می شوند و در ادامه به اخبار مهم این حوزه می پردازیم:

درخواست وزیر کشور برای ساماندهی به فعالیت بیت کوین در ایران

وزیر کشور خواستار لزوم ساماندهی به فعالیت بیت کوین در ایران شد. به گزارش خبرنگار مهر، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور عصر امروز در بیست و نهمین نشست ستاد اطلاع رسانی و تبلیغات اقتصادی کشور اظهار کرد: در رابطه با ارز مجازی به اسم بیت کوین باید تعیین تکلیف شود. مدیریت و ساماندهی باید انجام شود. اگر قرار است این ارز مجازی در کشور فعالیت کند مجوز به آن بدهند و اگر قرار است جلوی فعالیت آن گرفته شود به آن مجوز ندهند.

وی گفت: فعالیت بیت کوین با این شرایط به ضرر ما است چرا که برق غیرقانونی را صادر می‌کند و ما با معضل کمبود برق در کشور مواجه می‌شویم.

وزیر کشور افزود: برخی از نظرسنجی‌ها در خارج از کشور هدایت می‌شود. از نوع سوالات این نظرسنجی‌ها معلوم است که مستقیم و غیرمستقیم در مورد مسائل مربوط به تحریم از مردم نظرسنجی می‌شود.

۷۰ مزرعه استخراج بیت کوین در استان مرکزی مهر و موم شد

مدیرعامل توزیع نیروی برق استان مرکزی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: این مزارع با بررسی مصرف برق واحدهای صنعتی و کشاورزی در شهرک‌های صنعتی استان مرکزی که مصرف غیر متعارف داشتند توسط عوامل شرکت توزیع برق استان مرکزی کشف، شناسایی و مهر موم شدند.

«محمد اله داد» ادامه داد: قرار است هزینه مصرف برق این واحدها با نرخ سایر مصارف و متناسب با مصرف و درآمدها محاسبه و وصول شود.

وی افزود: افزایش معمول سالانه مصرف برق در استان مرکزی حدود ۲ تا سه درصد است و فعالیت مزارع بیت کوین در این استان افزایش ۱۰ درصدی مصرف در استان را نسبت به سال گذشته به همراه داشته است.

مدیرعامل توزیع نیروی برق استان مرکزی گفت: این مزارع در تمامی شهرستان‌های استان مرکزی شناسایی شدند که ساوه، زرندیه، دلیجان و اراک بیشترین شمار آنها را به خود اختصاص داده اند.

اله داد خاطرنشان کرد: در این مزارع بین ۷۰ تا ۱۱۰ دستگاه ماینر نصب شده بود که با دستور دادستان و بر اساس قوانین و مقررات شرکت توزیع برق کشور مهر و موم شده است.

فارم ماینینگ

استخراج کنندگان ارزهای دیجیتالی باید هزینه واقعی فعالیت خود را بدهند

رئیس سندیکای صنعت برق ایران با بیان اینکه صنعت برق هیچ مشکلی با استخراج کنندگان ارزهای مجازی ندارد گفت: تعرفه واقعی باید برای آنها محاسبه شده و هزینه مربوط به فعالیت خود را بدهند.

علی بخشی روز دوشنبه در نشست خبری و در پاسخ به ایرنا افزود: صنعت برق نه تنها فعالیت استخراج کنندگان ارزهای مجازی را ناصحیح نمی‌داند، بلکه در صورت تعیین تعرفه واقعی برای آنها این فعالیت را فرصت برای صنعت محسوب می‌کند.

وی ضمن تاکید براینکه باید دولت هرچه زودتر نسبت به تعیین تعرفه برای آنها اقدام کند، گفت: قرار بود نرخ ارزهای دیجیتال براساس تعرفه برق صادراتی باشد، اما از آنجا که تعرفه برق صادراتی ثابت نیست، قیمت رمز ارزها هفت سنت اعلام شده، اما هنوز به صورت رسمی ابلاغ نشده است.

زنجان از استان‌های پیشرو در ایجاد مزارع استخراج ارز دیجیتال است

۱۶ مزرعه استخراج ارز دیجیتال (بیت کوین) در زنجان شناسایی و کشف شد که به گفته مسئولان، این استان یکی از پیشروترین‌های کشور در استفاده از این مزرعه‌ها به شمار می‌رود.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان زنجان روز دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: بیت کوین موضوع امروز نیست، نوسانات نرخ دلار و فاصله زیاد قیمت آن نسبت به ریال موجب شده ایران جزو کشورهایی باشد که عده‌ای بخواهند از این روش سود بیشتری به جیب بزنند.

علیرضا علیزاده ارزان بودن انرژی برق را نیز یکی از عوامل مهم گرایش به استخراج ارز دیجیتالی ذکر کرد و افزود: از سال گذشته تاکنون با افزایش نرخ دلار و ارزان بودن انرژی برق، استخراج ارز دیجیتالی طرفداران بیشتری در کشور پیدا کرده است.

وی با تاکید بر اینکه با این حال استان زنجان بزرگترین استخراج کننده ارز دیجیتالی (بیت کوین) در کشور نیست، اظهار داشت: کل میزان بار مصرفی کشف شده در این خصوص حدود چهار مگاوات است که این میزان کمتر از مصرف فقط یکی از کارخانه‌های صنایع روی در زنجان است.

تولید بیت کوین در ایران از نظر ما غیرقانونی است

رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: فعالیت های مرتبط با تولید بیت کوین (ارز دیجیتالی) در ایران از نظر ما غیرقانونی است و در صورت مشاهده به صورت جدی با آن برخورد می‌شود.

“علی مویدی خرم‌آبادی” رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز عصر امروز در حاشیه بیست و نهمین نشست ستاد اطلاع رسانی و تبلیغات اقتصادی کشور در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در جلسه امروز به موضوع بیت کوین پرداختیم. به لحاظ فعالیت‌های غیر قانونی که در این رابطه اخیراً در جامعه شاهد هستیم در چند روز آینده ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با حضور همه دستگاه‌های مسئول قرار است جلسه‌ای را تشکیل دهند و چگونگی برخورد با این فعالیت‌های غیرقانونی را اتخاذ کند.

وی افزود: به جد تاکید می‌کنم با این گونه فعالیت‌های غیرقانونی برخورد می‌شود.

مویدی خرم‌آبادی گفت: برخی افراد در زمینه همین ارز مجازی بیت کوین فعالیت‌هایی می‌کنند که این موضوع غیرقانونی است و باید چگونگی برخورد و سیاست گذاری در این زمینه در جلسه‌ای که گفتم عنوان شود.

رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: هر نوع تصمیم درخصوص بیت کوین منوط و مشروط به تشکیل جلسه‌ای است که قرار است در ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز تشکیل شود.

برق مصرفی استخراج بیت کوین

از ارز دیجیتال بومی استقبال می‌شود؟

یک کارشناس بانکداری الکترونیکی معتقد است صرف نظر از این‌که ارز دیجیتال بومی به‌دلیل ماهیت ارزی که باید خارجی باشد، موضوعیت ندارد، اما حتی عنوانی مانند پول دیجیتالی هم با توجه به این‌که همان پول ریالی ما به صورت الکترونیکی است، جذابیت فناوری و سرمایه‌گذاری ندارد و از آن استقبال نمی‌شود.

به گزارش ایسنا، اگرچه موضوع ارزهای دیجیتالی بیش‌تر از یک سال است که در ایران و پیش از آن هم در سایر کشورها مورد مناقشه قرار داشتند، اما اخیراً با توجه به ورود برخی از مردم به این حوزه، برای استخراج بیت‌کوین با استفاده از برق‌های صنعتی و کشاورزی که تعرفه پایین‌تری دارند، بیش از پیش به آن‌ها پرداخته می‌شود و البته به نظر می‌رسد هنوز در کشور ما تصمیم قاطعی درباره‌ی نحوه‌ی برخورد با استخراج‌کنندگان و استفاده از این ارز دیجیتال گرفته نشده است.

آذری‌جهرمی ارزهای دیجیتال را یکی از تحولات دنیای امروز دانست و با بیان این‌که رویکرد انفعالی در خصوص فناوری و انتظار دستگاه‌ها از یکدیگر باعث عقب‌ماندگی و در نهایت انفعال حاکمیت خواهد شد، اظهار کرد: با استفاده از ظرفیت‌های موجود ارتباطات و فناوری اطلاعات در عرصه بانکداری و نظام مالی کشور و نیز ظرفیت بالای جوانان کشور، مقرر شد پست‌بانک ایران با اعلام فراخوان و شناسایی نخبگان کشور در این عرصه، اولین ارز دیجیتال طراحی‌شده را به صورت آزمایشی پیاده‌سازی و این مدل را برای بررسی و تأیید به نظام بانکی کشور عرضه کند.

اگر آمار صحیح باشد، ایران ۵۰ درصد بیت‌کوین دنیا را استخراج می‌کند!

اعضای انجمن بلاکچین ایران ضمن انتقاد از اخباری که دلایل افزایش مصرف برق را به دلیل فعالیت ماینینگ‌ها اعلام می‌کنند، از دوگانگی برخورد مسوولان انتقاد کرده و تقاضا کرده‌اند قانونی شفاف در این حوزه تعریف شود. آن‌ها همچنین پیشنهاداتی را هم به وزارت نیرو ارائه کردند.

به گزارش ایسنا، محمد شرقی – مدیر عامل انجمن بلاکچین ایران – امروز در نشست خبری با بیان این‌که صنعت ماینینگ بالغ بر ۹ ماه است که توسط هیأت دولت به رسمیت شناخته شده است، اظهار کرد: بر این اساس نمی‌توان یک صنعت را به رسمیت شناخت و در مقابل با آن برخورد قهری داشت. رسالت اصلی انجمن بلاکچین به عنوان یک سازمان مردم‌ نهاد ترویج فرهنگ بلاکچین بین مردم است.

وی با اشاره به اخباری که اخیراً در مورد تأثیر استخراج ارز مجازی برافزایش مصرف برق کشور مطرح شده است، اظهار کرد: در رسانه‌ها مطرح می‌شود که مصرف دستگاه‌های ماینینگ زیان‌بار است و انرژی زیادی مصرف می‌کند و باعث خاموشی می‌شود و شرایط به صورتی شده است که فعالین حوزه نه می‌توانند سرمایه گذاری کنند و نه می‌توانند ارزش افزوده ایجاد کنند.

منبع
میهن بلاکچین

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
1 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا