در روزهای آغازین بلاک چین، بسیاری از افراد معاملات ارزهای دیجیتال را صرفا تبادل چند دلار به ازای بیت کوین در نظر میگرفتند. پیدایش سایر توکنها و نوسان شدید قیمت ارزهای دیجیتال، بسیاری از معامله کنندگان را با امید آنکه سود بیشتری کسب کنند، به سمت خرید کوینها از صرافیها و احتکار آنها سوق داد.
تصمیم به تغییر به نرخ شناور مبادلات در نیمه دوم قرن گذشته گرفته شد. در آن زمان، موسسات مالی متوجه شدند که نمیتوانند مقدار صحیح دلار آمریکا بر حسب ذخیره طلای خود ارائه دهند. بنابراین، قانونگذاران مالی استاندارد طلا را کنار گذاشتند و سیستم نرخ شناور مبادلاتی را به کار گرفتند. بسیاری از افراد این مرحله را به عنوان شروع پیدایش بازار فارکس در نظر گرفتهاند.
مقایسه بین معاملات فارکس و بازار معاملات ارزهای دیجیتال
معاملات ارزهای دیجیتال دقیقا برخلاف فارکس و آپشن های آن برای تملک یک دارایی است. در صرافیهای ارزهای دیجیتال، معامله کنندگان توکن مورد نظر خود را خریداری میکنند و سفارشی برای فروش آن یا مبادله آن با کوین یا ارز سنتی دیگر قرار میدهند. بدین ترتیب، معاملات ارز دیجیتال تبادل واقعی یک ارز دیجیتال با ارز دیجیتال دیگر است.
از طرف دیگر، نرخ معاملات فارکس بازتاب دهنده وضعیت اقتصاد کشورها است. ارزش ارزهای سنتی که در مقایسه با ارزهای دیجیتال بسیار ثابت است، اساسا با ۳ الی ۵ دهم درصد تغییر میکند. ارزش ارزهای دیجیتال بسیار بیشتر متغیر است و طی یک روز میتواند تا ۱۰۰ درصد نیز نوسان داشته باشد.
معاملات ارزهای دیجیتال به دلیل مارجین بسیار زیاد آنها، میتواند حتی بدون لوریج نیز درآمد خوبی ایجاد کند. سرمایه گذاری در کوین ها در روزهای اول پیدایش آنها به ابزار معاملاتی بسیار کارآمدی برای افزایش سرمایه تبدیل شده است.
چرا تاثیر بازار فارکس هم چنان توسط معامله کنندگان ارزهای دیجیتال احساس میشود؟
به دلیل نوسان بسیار زیاد موجود در بازار ارزهای دیجیتال، بسیاری از معامله کنندگان به دنبال برگشت به بازار معاملات سنتی هستند. ثبات قیمت بسیاری از جفت ارزهای معاملاتی، این بازار را در وضعیت خواب زمستانی قرار داده است و به همین دلیل است که بسیاری از معامله کنندگان سرمایه خود را از دست میدهند.
بخش هایی از جامعه به منظور یافتن راهکار مناسب، توجه خود را به سایر انواع معاملات نظیر قراردادهای آتی، آپشن ها، بورس و سهام یا فارکس جلب میکنند. ارزش معاملات فارکس در یک روز تقریبا ۶.۶ تریلیون دلار است. از طرف دیگر، حجم معاملات قراردادهای آتی ۴۴۰ میلیارد دلار و بازار بورس آمریکا نیز ۲۵۷ میلیارد دلار است، در حالی که معاملات بازار ارزهای دیجیتال در یک روز فقط ۴.۸ میلیارد دلار است.
علیرغم مزایای معاملات در صرافی های ارز دیجیتال، سابقه طولانی بازار فارکس به عنوان یکی از نقاط قوت آن در نظر گرفته میشود. برای مدتی طولانی، معامله کنندگان از چندین پلتفرم معروف نظیر متاتریدر ۴ و ۵ (MetaTrader 4 & 5)، هزاران اندیکاتور و ابزار برای پیش بینی و تحلیل تکنیکال استفاده کرده اند. اخیرا کارگزاران معامله ارزهای دیجیتال را به پلتفرم های خود اضافه کرده اند.
شرکت های معاملات ارزهای دیجیتال چگونه میتوانند تاثیر بازار فارکس را کاهش دهند؟
اگر شرکت های ارز دیجیتال بتوانند سطح امنیت خود را بهبود ببخشند، تاثیر بازار فارکس میتواند کاهش یابد. یکی از دلایل اصلی که معامله کنندگان سخت به صرافی های ارز دیجیتال اعتماد میکنند، از دست رفتن سرمایه های کاربران است. مثال اخیر در خصوص این موضوع، هک شدن صرافی بایننس در سال ۲۰۱۹ است که طی آن، ۴۰ میلیون دلار از کیف پول های آنلاین این صرافی برداشت شد.
یکی از راهکارهای کاهش تاثیر بازار فارکس بر ارزهای دیجیتال، پروژه ای بر بستر بلاک چین استلار