بررسی نظر تحلیلگران آنچین در مورد وضعیت فعلی بازار
بیت کوین ماه آگوست را با ۸.۶٪ ضرر به پایان رساند و ماه سپتامبر را هم با رنگ قرمز آغاز کرد. در حال حاضر گمانهزنیهای مختلفی در رابطه با روند آتی بیت کوین وجود دارد. بسیاری معتقدند سپتامبر، ماه کلیدی برای تعیین روند بزرگترین ارز دیجیتال بازار در ماههای آینده خواهد بود. اما آیا طلسم سپتامبرهای پرضرر بیت کوین شکسته میشود؟
در این مطلب از میهن بلاکچین نگاهی به بخش «Quicktake» وبسایت شرکت کریپتوکوانت انداختهایم و نظر تحلیلگران آنچین مختلف در رابطه با وضعیت کنونی بیت کوین را بررسی کردهایم.
آیا وضعیت فعلی فرصتی برای خرید است؟
تحلیلگری به نام وومینکیو (Woominkyu) نمودار زیر را در وبسایت کریپتوکوانت به اشتراکگذاشته و در آن به رابطه بین قیمت بیت کوین و شاخص هش پرایس (Hash Price) که سودآوری ماینرها را متعکس میکند پرداخته است.
به گفته این تحلیلگر، هر زمان که شاخص هش پرایس بیت کوین به کف خود سقوط کرده، بیت کوین نیز در آن زمان در نزدیکی کف قیمت خود قرار داشته است. در حال حاضر نیز این شاخص در کف خود قرار گرفته و به همین خاطر این تحلیلگر احتمال میدهد اصلاح قیمت بیت کوین به پایان خود رسیده باشد.
بازار صعودی کریپتو هنوز به طور کامل شروع نشده است!
مطلب دیگری که در وبسایت کریپتوکوانت به چشمم خورد، صحبتهای یکی دیگر از تحلیلگران آنچین به نام کریپتو سان مون (crypto sunmoon) است که در رابطه با بازار صعودی صحبت کرده است. به گفته این تحلیلگر، معمولا همزمان با بازارهای صعودی بیت کوین، هولدرهای بسیار قدیمی (با عمر بیش از ۷ سال) شروع به انتقال کوینهای خود به صرافی و فروش آنها میکنند.
این تحلیلگر میگوید در حال حاضر هنوز هولدرهای بسیار قدیمی تصمیم به فروش نگرفتهاند. اتفاقی که نشان میدهد بازار صعودی کریپتو هنوز به طور کامل شروع نشده است.
بیت کوین در ناحیه خنثی است
یکی دیگر از تحلیلگران آنچین به نام گریزلی (Grizzly) با استناد به شاخص پوئل مالتیپل میگوید بیت کوین در حال حاضر در ناحیه خنثی قرار گرفته است. شاخص پوئل مالتیپل ارزش دلاری بیت کوینهای استخراج شده در یک روز را تقسیم بر میانگین متحرک ۳۶۵ روزه این ارزش دلاری میکند و یکی از بهترین شاخصها برای ارزیابی وضعیت ماینرهای بیت کوین و این ارز دیجیتال است.
به گفته گریزلی، دادههای تاریخی نشان میدهد که محدوده بین ۰.۶ تا ۰.۸ در شاخص پوئل مالتیپل را میتوان منطقه «تصمیمگیری» نامید. تحلیل روندهای یک دهه اخیر نشان میدهد وقتی که این شاخص به زیر آستانه ۰.۶ میرسد، اغلب فرصت ایدهآلی برای DCA مهیا میشود. در سمت مقابل، شکسته شدن آستانه ۰.۸ از نظر تاریخی با رفتار صعودی بیت کوین و اوجگیری آن همراه بوده است.
در حال حاضر شاخص پوئل مالتیپل بین این دو سطح کلیدی در نوسان است. گریزلی در این باره میگوید:
اگر الگوهای تاریخی همچنان پابرجا باشند، سناریوی نزولی که در آن شاخص پوئل مالتیپل به زیر ۰.۶ میرسد میتواند بار دیگر فرصت خرید مطلوبی را برای سرمایهگذاران فراهم کند.
ماینرها در حال انباشت بیت کوین هستند
تحلیلگر دیگری به نام آووکادو آنچین (Avocado_onchain) میگوید تحلیل جالبی از وضعیت ماینرهای بیت کوین به اشتراک گذاشته است. ماینرهای بیت کوین مشارکتکنندگان کلیدی در شبکه بیت کوین هستند. این سرمایهگذاران معمولا تمایل دارند بیت کوینهای خود را در حوالی هاوینگ به فروش برسانند و سپس در دوره رکود قیمت به انباشت این ارز دیجیتال میپردازند. در ادامه با گذار چرخه به مرحله بعدی، این سرمایهگذاران دوباره بیت کوینهای خود را میفروشند تا برای بازار خرسی آماده شوند.
به گفته این تحلیلگر، اخیرا، مقدار بیت کوین واریزی به کیف پول ماینرها افزایش یافته است. از نظر تاریخی، چنین روندی مشابه رفتاری است که پیش از افزایش قیمت بیت کوین پس از هاوینگ این ارز دیجیتال مشاهده شده است:
در صورتی که میانگین متحرک ۳۰ روزه جریان ورودی ماینرها را بررسی کنیم میبینیم که اغلب پس از این دورههای انباشت افزایش قیمت قابل توجهی رخ داده است.
شاخص موقعیت ماینرها (MPI) نیز نشان میدهد که مقدار بیت کوینی که ماینرها به صرافیها انتقال دادهاند کمتر از حد معمول خود است. از نظر تاریخی، این رفتار پیش از افزایش قیمت بیت کوین رخ داده است:
با توجه به انباشت اخیر ماینرها، انتظار افزایش قیمت میانمدت تا بلندمدت بیت کوین منطقی است. از آنجایی که قیمت بیت کوین پارامتر مهمی برای بقای ماینرهاست، فعالیت این سرمایهگذاران شاخص خوبی برای ارزیابی بازار است.
سرمایهگذاران هنوز محتاط هستند
در همین حال تحلیلگر آنچین دیگری به نام د کریپتولیک (theKriptolik) با بررسی جریان ورودی استیبل کوینها به صرافیهای کریپتو معتقد است سرمایهگذاران هنوز نسبت به بازار محتاط هستند. به گفته این تحلیلگر، جریان ورودی استیبل کوینها به صرافیها در پایینترین سطوح خود قرار دارد.
زمانی که قیمت بیت کوین به طور قابل توجهی کاهش مییابد، سرمایهگذاران معمولا با قصد خرید در کف بخش زیادی از استیبل کوینهای خود را به صرافیها میفرستند و در ادامه فشار خرید آنها قیمت بیت کوین را افزایش میدهد. با این حال، علیرغم ریزش اخیر، هنوز شاهد افزایش جریان ورودی استیبل کوینها نیستیم:
این نشان میدهد که سرمایهگذاران هنوز باور ندارند که ریزش به پایان رسیده است.