اخبار آلتکوینتحلیل اقتصادی

اقتصاددان ارشد: ارزهای دیجیتال جایگزین دلار نخواهند شد!

اقتصاددان ارشد صندوق بین المللی پول (IMF) گفته است ارزهای دیجیتال در صدد به چالش کشیدن نقش محوری دلار آمریکا در معاملات جهانی نیستند.

گیتا گوپیناث (Gita Gopinath) اقتصاددان ارشد IMF در ژانویه ۲۰۱۹، در بخش نظرات شخصی فایننشال تایمز روز سه شنبه نوشت که اگرچه ارزهای دیجیتال “احتمالات وسوسه کننده” ای ارائه می‌دهند، اما فاقد زیرساخت ها و پذیرش جهانی مورد نیاز برای جایگزین شدن با دلار به عنوان ارز ذخیره جهانی هستند.

گوپیناث در این خصوص نوشت:

پیشرفت ها در زمینه فناوری های پرداخت به مسائل بنیادین که تبدیل شدن با ارز ذخیره جهانی نمی‌پردازند. جایگاه دلار توسط سازمان ها، قوانین و سرمایه گذاران معتبر به دست آمده است.

این ایده که ارزهای دیجیتال می‌توانند به طور مستقیم تسلط دلار را به چالش بکشند توسط بعضی از افراد برتر حوزه اقتصاد بیان شده است. مارک کارنی (Mark Carney) رییس بانک انگلستان سابقا ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) با پشتوانه سبدی از ارزهای ذخیره را به اسم ارز برتر ترکیبی (SHC) را پیشنهاد داده بود که می‌توانست با ادامه فرآیند جهانی سازی از اقتصاد کشورهای مختلف بهره مند شود.

طبق گفته گوپیناث، اما اگرچه SHC ها می‌توانند معاملات جهانی را بهتر متوازن کنند، اما باید به صورت جهانی مورد پذیرش قرار گیرند. با وجود ظهور بازارهای جدید که تولید ناخالص ملی جهانی بیشتری ایجاد می‌کنند و به سمت دلار می‌روند، بعید است این اتفاق به زودی رخ دهد.

طبق گزارش IMF، دلار بیش از ۶۰ درصد ذخایر مبادلاتی جهانی در سه ماهه سوم ۲۰۱۹ را در اختیار داشته است و طی سال گذشته بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار افزایش یافته است. ارز بعدی یورو است که فقط ۲۰ درصد ذخایر مبادلاتی را در این مدت در اختیار داشت.

در سال گذشته، بانک های مرکزی صحبت هایی در خصوص عرضه ارزهای دیجیتال خود کرده اند. بانک خلق چین (PBoC) در فصل تابستان اعلام کرد به عرصه یوان دیجیتال به عنوان جایگزینی برای برنامه های خصوصی نظیر لیبرا و هم چنین رشد جایگاه یوان در کشورهای خارجی بسیار نزدیک است.

جی پاول (Jay Powell) رییس فدرال رزرو در ماه نوامبر گفت بانک مرکزی آمریکا در حال بررسی این موضوع است که آیا دلار دیجیتال به نفع اقتصاد آمریکا است یا خیر. کریستین لاگارد (Christine Lagarde) رییس جدید بانک مرکزی اروپا نیز اخیرا گفت این سازمان در خصوص CBDC ها باید پیشگام باشد، هرچند باید اهداف یوروی دیجیتال احتمالی کاملا مشخص باشد.

صندوق بین المللی پول قبلا تحقیقاتی در خصوص ارزهای دیجیتال انجام داده است. در سال ۲۰۱۶ و هنگامی که لاگارد رییس IMF بود، وی گفت روسای بانک های مرکزی باید صدور CBDC ها را بسیار جدی بگیرند تا مردم را به حضور مالی تشویق کنند و حریم خصوصی پرداخت ها را بهبود ببخشند.

اما IMF نیز در خصوص پذیرش قبل از موعد و شتابزده توصیه هایی کرده است. در سپتامبر ۲۰۱۸، IMF از مسئولان و مقامات کشور جزایر مارشال درخواست کرد تا عرضه ارز دیجیتال که همراه با دلار فعالیت خواهد کرد را مجددا مد نظر قرار دهند و بازبینی کنند. گزارش IMF بیان کرده است این کشور در صورتی که بررسی های سختگیرانه ضدپولشویی را معرفی نکند می‌تواند با از دست دادن رابطه های بانکی با بانک های آمریکا، از دست دادن دسترسی به دلار و قطع دسترسی این کشور از سیستم مالی جهانی مواجه شود.

منبع
coindesk

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا