تحلیل آنچین

تحلیل اختصاصی بازار با استفاده از دیتای آن‌چین (15 تا 21 مهر)

سلام به علاقه‌مندان تحلیل آن‌چین بازار رمز ارزها

خرید ارز دیجیتال با ۱۰ هزار تومان!

تو صرافی ارز پلاس میتونی فقط با ۱۰ هزار تومان و با کارمزد صفر، همه ارزهای دیجیتال رو معامله کنی!

همین الان شروع کن

چند روز اخیر شاهد رشد قیمت بیت کوین و سایر رمز ارزها در بازار بودیم. در این مقاله با تمرکز بر رفتار سرمایه‌گذاران بیت کوین و اتریوم، به دنبال کشف علت رشد قابل ملاحظه قیمت‌ها هستیم. سوال مهم این روزها، وضعیت روند بازار است؛ آیا وارد بازار گاوی شده‌ایم؟ واکنش نهنگ‌های بیت کوین به این افزایش قیمت چه بوده است؟ مرور دیتاهای آنچین پاسخ این سوال‌هاست.

برای تحلیل قیمت بیت کوین و قیمت اتریوم و به طور کلی تحلیل روند کلی بازار رمز ارزها ابزارهای متنوعی وجود دارد. ما معتقدیم با بررسی مداوم اطلاعات آن‌چین یا درون زنجیره‌ای می‌توان وقایع و اتفاقات این بازار را عمیق‌تر و دقیق‌تر ارزیابی و تحلیل کرد. در همین راستا میهن بلاکچین قصد دارد تا با تمرکز بر اطلاعات و دیتای درون شبکه یا On-Chain، گزارشی از عملکرد بازار را به صورت هفتگی منتشر کند. هدف این گزارش‌های هفتگی، تحلیل رفتار سرمایه‌گذاران، احساسات معامله‌گران و تغییرات صورت گرفته در شبکه بیت کوین و اتریوم است. در این تحلیل‌های متریک‌های آنچین بیت کوین و اتریوم مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

سلب مسئولیت

سلب مسئولیت

گزارش پیش رو، تحلیل اختصاصی میهن بلاکچین بر اساس دیتاهای آن‌چین (روی زنجیره) در هفته گذشته است. اطلاعات و تحلیل‌های این مقاله به هیچ عنوان نباید به عنوان توصیه‌ای برای خرید و فروش یا سرمایه‌گذاری در نظر گرفته شوند. فراموش نکنید که همیشه قبل از سرمایه‌گذاری، خودتان به طور کامل بازار را تحلیل و بررسی کنید.

این نسخه، یازدهمین گزارش از سری تحلیل‌های هفتگی آنچین میهن بلاکچین است. برای مطالعه گزارش هفته گذشته، به مقاله زیر مراجعه کنید.

آنچه در این مطلب می‌خوانید

بخش اول- بیت کوین

نمودار قیمت بیت کوین

تصویر بالا نمودار قیمت بیت کوین در تایم‌فریم روزانه را نشان می‌دهد. قیمت اولین رمز ارز بازار در ابتدای این بازه زمانی، حدودا ۸ درصد رشد داشته و از سه شنبه شاهد ریزش قیمت آن هستیم. روند تحریم تحریم معاملات رمز ارزها در کشور چین، بازار را سردرگم کرده و باید دید با حذف چین از بازار رمز ارزها، چه اتفاقی برای بازار رقم خواهد خورد. در مورد هش ریت شبکه بیت کوین به خوبی دیدیم که اثر تحریم چین به سرعت بهبود یافت؛ آیا این اتفاق مجددا تکرار خواهد شد؟ برای درک بهتر تاثیر آن باید زمان بیشتری سپری شود. در ادامه به تحلیل داده‌های آنچین شبکه بیت کوین می‌پردازیم.

بررسی رفتار سرمایه‌گذاران بیت کوین

به منظور بررسی رفتار سرمایه‌گذاران بیت کوین، ابتدا به سراغ نهنگ‌های آن می‌رویم. به نمودار زیر توجه کنید:

کیف پول نهنگ‌های بیت کوین

  • معرفی نمودار: در تصویر بالا نمودار رفتار کیف پول‌هایی که موجودی آن‌ها بین ۱۰۰ تا ۱۰,۰۰۰ بیت کوین است را با نمودار مشکی در کنار نمودار قیمت بیت کوین نشان می‌دهد.
  • تحلیل نمودار: این نهنگ‌ها در مجموع ۴۹ درصد از کل بیت کوین‌ها را در اختیار دارند؛ همانطور که در تصویر مشخص شده، این افراد دو خرید بزرگ در قیمت ۴۵,۰۰۰ تا ۴۰,۰۰۰ دلار انجام داده‌اند. با مشاهده رفتار این سرمایه‌گذاران، در روندهای صعودی با هر افزایش قیمت این افراد بیت کوین خود را فروخته و در زمان اصلاح قیمت، مجددا همان مقدار بیت کوین را خریداری کرده‌اند و با شروع رشد قیمت مجددا سود خود را محقق می‌کنند (سیو سود می‌کنند). در دو ریزش اخیر قیمت بیت کوین نیز این اتفاق تکرار شده و با هر ریزش قیمت، این افراد موجودی بیت کوین خود را افزایش داده‌اند.

از دو هفته پیش، این افراد با وجود رشد ۴۰ درصدی قیمت بیت کوین، کوین‌های خود را نفروخته‌اند. در نتیجه این نهنگ‌ها هنوز سود خود را محقق نکرده‌اند، این نکته به ما نشان می‌دهد که قیمت بیت کوین با توجه به رفتار این نهنگ‌ها همچنان پتانسیل رشد دارد.

بررسی رفتار هولدرها در برابر تریدرها

این تقسیم‌بندی توسط آکادمی گلس‌نود ارائه شده و سرمایه‌گذاران بیت کوین را به دو دسته بلندمدت و کوتاه‌مدت تقسیم کرده است. بر اساس این تقسیم‌بندی، زمانی که فردی بیت کوین خریداری می‌کند، این تعداد بیت کوین وارد دسته سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت شده و تا ۱۵۵ روز بعد نیز در همین دسته قرار می‌گیرد؛ در روز ۱۵۶ در صورتی که این کوین هنوز دست نخورده باقی مانده باشد، از دسته سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت خارج و وارد دسته سرمایه‌گذاری بلندمدت می‌شود. پس از این هر زمان این کوین جابه‌جا شود، از دسته سرمایه‌گذاری بلندمدت خارج و مجددا وارد دسته کوتاه‌مدت خواهد شد. با این مقدمه، به تصویر زیر توجه کنید:

هولدرهای بیت کوین در برابر تریدرهای بیت کوین

  • معرفی نمودار: در تصویر بالا، قیمت بیت کوین با نمودار مشکی، تعداد بیت کوین‌های موجود در دسته سرمایه‌گذاری بلندمدت با نمودار آبی و تعداد بیت کوین‌های موجود در دسته سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت با نمودار نارنجی مشخص شده است.
  • تحلیل نمودار: این نمودار آنقدر گویاست که هر توضیحی، دقت آن را کاهش می‌دهد. البته به این نکته توجه کنید که بیت کوین از شبکه بلاک چین خارج نمی‌شود و زمانی که ما تمام بیت کوین‌های در گردش را به دو دسته تقسیم می‌کنیم، در صورت خروج بیت کوین از یک دسته، به صورت بدیهی وارد دسته دوم خواهد شد. اما نمودار بالا نشان می‌دهد پس از ریزش اخیر بازار، تعداد هولدرهای بیت کوین مدام در حال افزایش بوده و این به معنی کاهش تدریجی عرضه در بازار است.

بررسی وضعیت ماینرهای بیت کوین

تعداد ۱.۸ میلیون بیت کوین در کیف پول ماینرهای این شبکه ذخیره شده‌است. در نتیجه بررسی رفتار این بازیگران نیز در روند قیمتی بیت کوین موثر است. به تصویر زیر توجه کنید:

وضعیت ماینرهای شبکه بیت کوین

  • معرفی شاخص: نمودار بالا شاخص MPI یا شاخص وضعیت ماینرهای شبکه بیت کوین را با نمودار آبی در کنار قیمت بیت کوین با نمودار مشکی نشان می‌دهد.
  • تحلیل نمودار: با وجود رشد قیمت بیت کوین، ماینرهای این شبکه تمایلی به فروش دارایی خود نشان نمی‌‌دهند. این نکته نیز نشان می‌دهد که عرضه بیت کوین در حال کاهش بوده و فشار فروشی از طرف این بازیگران مهم در بازار مشاهده نمی‌شود.

بررسی وضعیت کیف پول صرافی‌ها

صرافی‌های متمرکز ارز دیجیتال به عنوان تنها مرجع تعیین قیمت بیت کوین یکی از مهمترین عوامل موثر در قیمت بیت کوین است. در حال حاضر ۲.۴ میلیون بیت کوین در کیف پول صرافی‌ها ذخیره شده است. به تصویر زیر توجه کنید:

موجودی کیف پول صرافی های در شبکه بیت کوین

  • معرفی شاخص: در تصویر بالا، موجودی بیت کوین کیف پول صرافی‌های ارز دیجیتال را نمودار مشکی در کنار نمودار قیمت بیت کوین مشاهده می‌کنید.
  • تحلیل شاخص: همانطور که در تصویر مشخص است، موجودی بیت کوین صرافی‌های ارز دیجیتال مدام در حال کاهش است. این شاخص نیز نشان می‌دهد که طرف عرضه بیت کوین، همچنان کاهشی است.

برای تکمیل این بخش در تصویر زیر موجودی استیبل کوین تتر صرافی‌ها را مشاهده می‌کنید.

موجودی تتر صرافی ها

با توجه به تاریخچه موجودی تتر صرافی‌ها، زمانی که موجودی تتر صرافی‌ها کاهش پیدا کرده شاهد رشد قیمت بیت کوین بوده‌ایم. همانطور که مشخص است، در حال حاضر نیز موجودی تتر صرافی‌های در حال کاهش است.

بررسی احساسات بازار

در این بخش به سراغ وضعیت سبد سرمایه‌گذاری هولدرهای بیت کوین می‌رویم. ابتدا وضعیت سود و زیان سرمایه‌گذاران را بررسی می‌کنیم.

شاخص MVRV

شاخص mvrv بیت کوین

معرفی شاخص: شاخص MVRV یکی از ابزارهای مفید برای بررسی احساسات سرمایه‌گذاران است. این شاخص ارزش بازار بیت کوین را با ارزش واقعی بازار آن مقایسه کرده و میزان در سود یا زیان بودن تمامی هولدرهای بیت کوین را نمایش می‌دهد.

تحلیل نمودار: بر اساس این نمودار، هولدرهای بیت کوین به طور میانگین ۱۶۰ درصد در سود هستند، به صورت تاریخی عدد ۱۶۰ درصد در رالی‌های کوتاه مدت صعودی بیت کوین، محدوده سیو سود برای سرمایه‌گذاران آن است. اکنون بیت کوین در این محدوده قرار گرفته است. در نتیجه باید انتظار افزایش عرضه بیت کوین در بازار باشیم. اما سایر شاخص‌ها چنین فشار فروشی را گزارش نمی‌دهند.

از این شاخص اطلاعات دیگری را می‌شود استنباط کرد؛ زمانی که قیمت افزایش یافته اما این شاخص کاهش یابد، به این معنی است که میانگین خرید بیت کوین در بازار به صورت میانگین افزایش یافته و عموما این اتفاق به معنی اصلاح در قیمت بیت کوین است. دو دو رالی صعودی پیشین بیت کوین، رشد قیمت از محدوده ۲۹,۰۰۰ دلار تا ۵۰,۰۰۰ دلار و رشد قیمت از ۴۰,۰۰۰ دلار تا ۵۵,۰۰۰ دلار، این شاخص روند سالمی را نشان می‌دهد.

شاخص Open Interest

هرچند این شاخص را نمی‌توان در دسته متریک‌های آنچین قرار داد با این حال ابزار خوبی برای بررسی رفتار و احساسات سرمایه‌گذاران بیت کوین است.

وضعیت بازار فیوچرز بیت کوین

  • معرفی شاخص: این شاخص ارزش دلاری قراردادهای باز در بازار فیوچرز بیت کوین را نشان می‌دهد.
  • تحلیل شاخص:پس از کاهش جدی این شاخص در کیف قیمتی بیت کوین، با رشد قیمت این ارز دیجیتال شاهد فعالیت مجدد تریدرهای آتی بیت کوین در بازار هستیم. از آنجا که فاندینگ ریت در بازار فیوچرز بیت کوین عددی مثبت است، می‌توان نتیجه گرفت که تریدرهای آتی بیت کوین به آینده آن امیدوارتر از قبل شده‌اند.

بخش دوم – اتریوم

نمودار قیمت اتریوم

چارت بالا نمودار قیمت اتریوم در تایم فریم روزانه را نشان می‌دهد؛ برخلاف بیت کوین، در بازه زمانی مورد نظر قیمت اتر ریزشی بود و قدرت فروشنده‌های این رمز ارز بیشتر از خریدران آن بود. در ادامه به بررسی اتفاقات آنچین در شبکه اتریوم می‌پردازیم.

استیکینگ اتریوم

ستیکینگ اتر

تعداد ۷.۹ میلیون اتر معادل ۶.۷ درصد از کل اترهای عرضه شده وارد شبکه اتریوم ۲ شده و به صورت استیکینگ در این شبکه قفل شده است. تعداد اترهای موجود در حوزه دیفای به گزارش Defipulse به ۷.۵ میلیون اتر رسیده است.

بررسی رفتار سرمایه گذاران

به منظور بررسی رفتار سرمایه‌گذاران اتریوم، ابتدا به سراغ نهنگ‌های این شبکه می‌رویم. به تصویر زیر توجه کنید:

تراکنش نهنگ‌های اتریوم

  • معرفی نمودار: تصویر فوق تراکنش‌های بالای ۱۰۰ هزار و ۱ میلیون دلار را در شبکه اتریوم نشان می‌دهد.
  • تحلیل نمودار: در روز جمعه ۱۶ مهر و زمانی که قیمت اتر در محدوده ۳,۶۰۰ دلار معامله شد، نهنگ‌های این شبکه فعالیت جدیدی را به ثبت رساندند. با توجه به رفتار نهنگ‌ها، آنها نیز در سردرگمی بوده و نگاه کوتاه مدتی به بازار پیدا کرده‌اند.

صرافی‌ها

در این بخش وضعیت کیف پول اتریوم صرافی‌ها را بررسی می‌کنیم. برای شروع، به تصویر زیر توجه کنید:

وضعیت کیف پول اتریوم

  • معرفی شاخص: نمودار بالا آدرس‌های ایجاد شده برای ارسال اتر به صرافی‌های متمرکز را در کنار نمودار قیمت اتریوم نشان می‌دهد.
  • همانطور که در گزارش هفته پیش اشاره شد، تعداد آدرس‌های ایجاد شده برای ارسال اتر به صرافی‌ها در حال کاهش است که نشان می‌دهد عرضه جدیدی به بازار تحمیل نشده است. برای تکمیل این بخش، وضعیت موجودی اتر کیف پول صرافی‌ها را بررسی خواهیم کرد.

وضعیت کیف پول اتریوم صرافی

  • معرفی شاخص: نمودار فوق، موجود اتر کیف پول‌های اتر صرافی‌های ارز دیجیتال را نشان می‌دهد. همانند آنچه در مورد بیت کوین دیدیم، در مورد اتریوم نیز صادق است. موجودی اتر در صرافی‌ مدام در حال کاهش است که نشان می‌دهد فشار عرضه در بازار در حال کاهش است.

شاخص MVRV

شاخص mvrv اتریوم

معرفی شاخص: تصویر بالا شاخص MVRV اتریوم را نشان می‌دهد. به صورت تاریخی محدوده ۱۸۰ درصد، محدوده مقاوتی برای اتریوم بوده و در حال حاضر این شاخص در همین محدوده قرار دارد. باید دید، دیگر شاخص‌ها اطلاعات دقیقی در مورد آینده اتریوم به ما نمی‌دهد و رفتار نهنگ‌های اتریوم نیز همین عدم قطعیت را نشان می‌دهد.

سخن پایانی

ما در این سری مقالات به سراغ اطلاعات آن‌چین بازار می‌رویم و سعی داریم تا الگوهای تکرار شونده مشترک بین قیمت و اطلاعات On-Chain را شناسایی کرده و در اختیار شما قرار دهیم. در نتیجه این مقاله و تمامی مواردی که در آن اشاره شده، به هیچ عنوان نباید ملاک تصمیم‌گیری برای سرمایه‌گذاری قرار گیرد. سعی ما این است تا به جای تحلیل مستقیم قیمت، عوامل تاثیرگذار بر نوسانات قیمت رمز ارزها را بشناسیم تا تحلیل دقیقتری از بازار داشته باشیم. اگر در این زمینه تجربه‌ای دارید و یا اطلاعات آن چین مشخصی را پیدا کرده‌اید که بر قیمت رمز ارزها تاثیر دارد، با ما به اشتراک بگذارید

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
3 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا