تحلیل آنچین

تحلیل اختصاصی بازار با استفاده از دیتای آن‌چین (8 مهر تا 14 مهر)

سلام به علاقه‌مندان تحلیل آن‌چین بازار رمز ارزها

چند روز اخیر شاهد رشد قیمت بیت کوین و سایر رمز ارزها در بازار بودیم. در این مقاله با تمرکز بر رفتار سرمایه‌گذاران بیت کوین، به دنبال کشف علت رشد قابل ملاحظه قیمت‌ها هستیم. سوال مهم این روزها، وضعیت روند بازار است؛ آیا وارد بازار گاوی شده‌ایم؟ واکنش نهنگ‌های بیت کوین به این افزایش قیمت چه بوده است؟ مرور دیتاهای آنچین پاسخ این سوال‌هاست.

برای تحلیل قیمت بیت کوین و قیمت اتریوم و به طور کلی تحلیل روند کلی بازار رمز ارزها ابزارهای متنوعی وجود دارد. ما معتقدیم با بررسی مداوم اطلاعات آن‌چین یا درون زنجیره‌ای می‌توان وقایع و اتفاقات این بازار را عمیق‌تر و دقیق‌تر ارزیابی و تحلیل کرد. در همین راستا میهن بلاکچین قصد دارد تا با تمرکز بر اطلاعات و دیتای درون شبکه یا On-Chain، گزارشی از عملکرد بازار را به صورت هفتگی منتشر کند. هدف این گزارش‌های هفتگی، تحلیل رفتار سرمایه‌گذاران، احساسات معامله‌گران و تغییرات صورت گرفته در شبکه بیت کوین و اتریوم است. در این تحلیل‌های متریک‌های آنچین بیت کوین و اتریوم مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

سلب مسئولیت

سلب مسئولیت

گزارش پیش رو، تحلیل اختصاصی میهن بلاکچین بر اساس دیتاهای آن‌چین (روی زنجیره) در هفته گذشته است. اطلاعات و تحلیل‌های این مقاله به هیچ عنوان نباید به عنوان توصیه‌ای برای خرید و فروش یا سرمایه‌گذاری در نظر گرفته شوند. فراموش نکنید که همیشه قبل از سرمایه‌گذاری، خودتان به طور کامل بازار را تحلیل و بررسی کنید.

توجه به نکات زیر به مطالعه بهتر این مقاله کمک خواهد کرد:

  • این گزارش به دو بخش کلی تقسیم‌ شده است؛ در بخش اول اطلاعات کلی از بازار در هفته گذشته را ارائه می‌کنیم و همینطور اطلاعات مهم پیرامون بیت کوین را مورد بررسی قرار خواهیم داد. در بخش دوم این گزارش نیز وضعیت شبکه اتریوم را بررسی خواهیم کرد.
  • برای جلوگیری مداوم از بیان تاریخ‌ها، در این مقاله کلمه “بازه زمانی” به فاصله زمانی ۸ مهر تا ۱۴ مهرماه اشاره دارد.
  • این نسخه، دهمین گزارش از سری تحلیل‌های هفتگی آنچین میهن بلاکچین است. برای مطالعه گزارش هفته گذشته، به مقاله زیر مراجعه کنید.

بخش اول- بیت کوین

نمودار قیمت بیت کوین

تصویر بالا، چارت قیمتی بیت کوین در تایم‌فریم یک روزه را نشان می‌دهد. قیمت بیت کوین (BTC) در هفته گذشته تغییر زیادی داشت بین ۴۰ تا ۵۵ هزار دلار در نوسان بود. قیمت این ارز در زمان نگارش این مطلب ۵۵,۵۵۵ دلار است که تغییر شگرفی نسبت به شروع بازه هفت روزه (۴۲.۲۵ هزار دلار) از خود نشان می‌دهد. با فروکش کردن اثر ممنوعیت دوباره رمزارزها در کشور چین، بسیاری به این نتیجه رسیدند که گویا چیزی عملا تغییر نکرده است. همچنین پاسخ جی پاول – رییس بانک مرکزی آمریکا – مبنی بر عدم قصد این نهاد بر ممنوعیت رمزارزها در تغییر احساسات بازار موثر بود. همچنین چند بانک بزرگ آمریکایی از جمله Bank of US اعلام کردند که قصد ارائه خدمات مبتنی بر کریپتو را دارند. تمامی این مسائل در کنار اقبال موسسات و شرکت‌ّا به سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال، از موارد پیشران قیمت در هفته گذشته بودند.

شاخص‌های کلی بازار رمز ارزها

مارکت کپ یا ارزش کل بازار رمز ارزها در زمان نگارش این گزارش ۲.۲ تریلیون دلار است که ارزش بازار بیت کوین ۱.۰۲ تریلیون دلار (افزایش ۲۵ درصدی نسبت به گزارش پیشین) از آن را تشکیل می‌دهد. شاخص سلطه بیت کوین بر بازار به ۴۴.۷ درصد (افزایش معنادار ۲.۴ درصدی نسبت به هفته گذشته) رسیده است. با افزایش دامیننس بیت کوین، ارزش بسیاری از آلت‌کوین‌‌ها نسبت به این ارز در هفته گذشته کاهش تجربه کرد.

بررسی رفتار سرمایه‌گذاران بیت کوین

تعداد کل بیت کوین‌های عرضه شده در بازار ۱۸ میلیون و ۸۳۶ هزار واحد است. ماینرها، صرافی‌ها و نهنگ‌های بیت کوین سه بازیگر بزرگ این بازار هستند که در این بخش، رفتار آن‌ها و میزان خرید یا فروش آن‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

بررسی رفتار ماینرهای بیت کوین

موجودی بیت کوین ماینرها

معرفی شاخص: در تصویر فوق، نمودار آبی موجودی بیت کوین کیف پول ماینرها و نمودار مشکی، قیمت بیت کوین را نشان می‌دهد.

تحلیل نمودار: موجودی کل بیت کوین کیف پول ماینرها ۱ میلیون ۸۴۴ هزار واحد یا ۹ درصد کل بیت کوین‌های عرضه شده است. در هفته گذشته موجودی بیت کوین ماینرها تغییر قابل توجهی نکرده است و افزایش اندک ۱۰۰۰ واحدی را نشان می‌دهد.

همانطور که در تصویر نشان داده شده، در طی هفته‌های اخیر و با نزول قیمت بیت کوین از قله محلی ۵۱ هزار، موجودی صرافی‌ها نیز با روندی کاهشی همراه بوده است. با این حال طی هفته گذشته، موجودی صرافی‌ها نیز همانند ماینرها تغییر قابل توجهی نداشت. 

بررسی وضعیت کیف پول‌ صرافی‌ها

بررسی میزان و درصد موجودی کیف پول صرافی‌ها - تحلیل اختصاصی آنچین

معرفی شاخص: در تصویر فوق، نمودار نارنجی درصد موجودی بیت کوین کیف پول صرافی‌ها نسبت به کل موجودی بیت کوین و خط بنفش نشان‌دهنده مقدار عددی آن است. همچنین نمودار کندل استیک قیمت بیت کوین (کندل هفتگی) را در یک سال گذشته نشان می‌دهد.

تحلیل نمودار: موجودی بیت کوین صرافی‌ها همچنان در حال کاهش است. در حال حاضر تعداد ۲ میلیون ۴۲۰ هزار بیت کوین در صرافی‌های شناخته شده ذخیره شده است. زمانی که موجودی بیت کوین صرافی‌ها کاهش می‌یابد به این معنی است که عرضه در بازار بیت کوین کاهش یافته است. در این بازه زمانی حدودا ۱۰هزار بیت کوین دیگر از کیف پول صرافی خارج شده است. نمودار زیر نرخ ورود و خروج بیت کوین به صرافی‌ها را نشان می‌دهد:

معرفی شاخص: در تصویر فوق، نمودار آبی نرخ خالص ورود و خروج بیت کوین صرافی‌ها را در کنار نمودار قیمت بیت کوین را در شش ماه گذشته نشان می‌دهد.

تحلیل نمودار: همانطور که در نمودار بالا مشخص است، مقادیر زیر خط صفر به معنی خروج بیت کوین از صرافی و مقادیر بالای خط صفر، ورود بیت کوین به صرافی‌ها است . طی هفته گذشته موجودی صرافی‌ها در ادامه روند بلند مدت همچنان کاهشی بود به طوری که با شروع روند افزایشی فعلی در روز پنج‌شنبه، بیش از ۲۰ هزار بیت کوین از صرافی‌ها خارج شدند.

بررسی وضعیت کیف پول نهنگ‌های بیت کوین

موجودی تجمعی نهنگ‌ها

معرفی شاخص: در تصویر فوق، خط بنفش رنگ مقدار موجودی تجمعی آدرس‌های دارای صد تا ده هزار بیت کوین (نهنگ‌ها) و نمودار شمعی قیمت بیت کوین (با تایم فریم روزانه) است.

تحلیل نمودار: همانطور که در نمودار مشخص است، انفعال نهنگ‌ها در طی رشد هفته گذشته قابل تامل است. در حالی که در افت و خیزهای پیشین این گروه همواره کمی به ترکیب موجودی خود دست می‌زدند. به نظر می‌رسد که نهنگ‌ها به دنبال رصد بیشتر بازار هستند و یا چشم انتظار تغییر قیمت برای دست زدن به ترکیب موجودی خود هستند.

شاخص آدرس‌های فعال (Active Addresses)

آدرس‌های فعال شبکه بیت کوین از یک میلیون گذشت

معرفی شاخص: در تصویر فوق در نمودار میله‌ای تعداد آدرس‌های فعال در بیست و چهار ساعت گذشته در شبکه بیت کوین را در کنار نمودار قیمت این ارز مشاهده می‌کنید.

توضیح شاخص: در هفته گذشته بیشترین میزان فعالیت آدرس‌های یکتا پس از تقریبا چهار ماه در شبکه بیت کوین به ثبت رسید. با گذر چند باره از میزان یک میلیون عدد آدرس یکتا در روز، بیت کوین هفته شلوغی از این نظر تجربه کرد. شواهد تاریخی نشان می‌دهد که روند صعودی قیمت با روندهای طولانی مدت‌تر افزایش فعالیت شبکه همراه است.

احساسات سرمایه‌گذاران بیت کوین

در این بخش به تحلیل احساسات سرمایه‌گذاران و نقاط ورود و خروج آن‌ها می‌پردازیم. برای بررسی احساسات تریدرها شاخص‌های متنوعی وجود دارد که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

شاخص Open Interest

شاخص اپن اینترست

توضیح شاخص: در بخش بالایی نمودار فوق، خط آبی رنگ نشان‌دهنده open interest (مجموع تعداد موقعیت‌های شورت و لانگ باز در بازارهای مشتقه) در کنار نمودار قیمت است. در قسمت زیرین نمودار MACD قیمت بسته شدن بازار با دو بازه زمانی رسم شده است.

تحلیل شاخص: از میزان پوزیشن‌های باز می‌توان به تلاطم بازار پی برد. این میزان دوباره رشد شارپی به همراه بازار داشته است که می‌تواند خطر نسبتا بدی باشد چرا که عموم رشد اخیر بازار نشات گرفته از فعالیت در بازار اسپات و نه آتی بوده است. اما پوزیشن‌های باز فراوان اخیرا ایجاد شده در این بازار، می‌تواند انگیزه خوبی برای دستکاری در بازار به منظور لیکویید شدن فراهم کند.

شاخص موجودی استیبل کوین‌های صرافی‌ها (Reserves Stablecoin)

موجودی استیبل کوین‌های صرافی‌ها

معرفی شاخص: در بخش بالایی نمودار قیمت بیت کوین را در گذر زمان مشاهده می‌کنید. در بخش پایینی میزان ذخایر استیبل کوین موجود در صرافی‌های را می‌بینید.

تحلیل نمودار: همانطور که مشخص است از زمان رسیدن قیمت بیت کوین به ۲۹ هزار دلار که موجب نزدیک شدن موجودی استیبل کوین‌ها به بیشترین حد تاریخی خود در صرافی‌ها شد، این میزان طی چند ماه اخیر به شدت کاهشی بوده است و داده‌های تاریخی نشان داده است هر گاه این اتفاق افتاده است، با افزایش قیمت بیت کوین در میان مدت روبرو بوده‌ایم. حال این مقدار به کمترین میزان خود طی دو ماه اخیر رسیده است و باید منتظر ماند و دید تا چه حد قیمت بیت کوین می‌ةواند بالاتر رود.

شاخص NVT

NVT metric BTC - تحلیل اختصاصی آنچین

معرفی شاخص: تصویر فوق متریک NVT یا Network Value to Transactions را در کنار نمودار قیمت بیت کوین نشان می‌دهد. این شاخص، ارزش بازار روزانه بیت کوین را تقسیم بر ارزش گردش ۲۴ ساعته اخیر می‌کند. به نوعی می‌توان این شاخص را مترادف با شاخص P/E در بازار سهام دانست.

تحلیل نمودار: زمانی که مقدار این شاخص بسیار بالا می‌رود بدین معنی است که ارزش‌گذاری شبکه بسیار بیشتر از ارزشی است که منتقل می‌نماید به بیانی دیگر شبکه در ناحیه overvalued قرار دارد. بنابراین این شاخص می‌تواند در تعیین قله‌‌های قیمت محلی به کمک تریدرها آید. اما همانطور که می‌بینید این شاخص هم‌اکنون در وضعیت خطرناکی قرار ندارد و در واقع بالعکس در شرایطی کاملا سالم و مهیای افزایش قیمت قرار دارد.

شاخص MVRV

معرفی شاخص: تصویر فوق متریک MVRV یا Market Value/Realized Value سی روزه بیت کوین (با رنگ صورتی) و شصت روزه آن (با رنگ آبی) را در کنار نمودار قیمت آن نشان می‌دهد.

تحلیل نمودار: این شاخص نشان‌دهنده درصد متوسط سود و زیان آدرس‌هایی در شبکه است که در طی مدت زمان مشخص شده بیت کوین خریداری کرده‌اند. همانطور که مشخص است، این عدد هم‌اکنون ۱۶ درصد برای سی روز اخیر و ۱۵.۳۶ درصد برای شصت روز گذشته است. با توجه به اینکه معمولا تریدرهای کوتاه مدت در حوالی ۱۵ تا ۱۸ درصد اقدام به سیو سود و خروج از بازار می‌نمایند، به نظر می‌رسد ممکن است با پولبکی هر چند موقت به سطوح پایین‌تر از ۵۵ هزار دلار مواجه باشیم.

شاخص Weighted Sentiment

weighted sentiment - تحلیل اختصاصی آنچین

معرفی شاخص: نمودار فوق متریک وزن‌دار احساسات بازار (Weighted Sentiment) با رنگ صورتی، استخراج شده از بیش از ۱۰۰۰ کانال ارتباطی مربوط به رمزارزها را در کنار نمودار قیمت در طی یک سال گذشته نشان می‌دهد.

تحلیل نمودار: به نظر می‌رسد با بالا رفتن ناگهانی قیمت بیت کوین، احساسات بازار کمی حالت ترس به خود گرفته است و طی دیروز و امروز، از خوشبینی مفرط کمی به سمت بیمناکی سوق پیدا کرده است. هر چند این متریک، متریک دقیقی نیست و بارها پیش آمده است که به خصوص در زمان نشان دادن احساسات bearish، قیمت رشد مضاعفی کرده است اما لااقل می‌توان اشاره کرد که کمی بدبینی به ادامه روند در بین سرمایه‌گذاران وجود دارد.

بخش دوم – اتریوم

نمودار قیمت اتر

چارت بالا نمودار قیمت اتریوم در تایم‌فریم روزانه را نشان می‌دهد. در هفته اخیر شاهد رشد ۳۰ درصدی قیمت اتر در بازار ارزهای دیجیتال بودیم. به دنبال رشد قیمت بیت کوین، به نظر می‌رسد که تریدرهای اتر نیز به آینده قیمت کمی امیدوار شده و اقدام به خرید اتر کرده‌اند. در زمان نگارش این گزارش، مارکت کپ اتر به عدد ۴۲۲ میلیارد دلار رسیده است که در مقایسه با هفته گذشته، ۸۸ میلیارد دلار رشد داشته است. دامیننس اتر نیز در این لحظه ۱۸.۳ درصد بوده که در مقایسه با هفته گذشته تغییر خاصی نداشته است.

استیکینگ اتریوم

برای شمارش تعداد اترهایی که به هدف استیکینگ از گردش بازار خارج شده‌اند، تعداد اترهای قفل شده در قرارداد هوشمند اتریوم ۲ و همچنین مقدار اترهای ذخیره شده در پروتکل‌های حوزه دیفای را در نظر می‌گیریم.

استیکینگ اتریوم

نمودار فوق، مقدار اترهای ارسال شده به قرارداد هوشمند اتریوم ۲ را در کنار نمودار قیمت اتر (نمودار مشکی) نشان می‌دهد.

این نمودار نشان می‌دهد که تعداد ۷.۸۱ میلیون رمز ارز اتر به صورت استیکینگ وارد شبکه اتریوم ۲ شده است.  با توجه به اینکه کل اترهای عرضه شده در زمان نگارش این گزارش، ۱۱۸.۰۵ میلیون اتر است، ۶.۶ درصد از کل اترها در شبکه اتریوم ۲ قفل شده‌اند.

اتریوهای قفل شده در دیفای

نمودار فوق، تعداد اترهای قفل شده در پلتفرم‌های دیفای را نشان می‌دهد.

این نمودار نشان می‌دهد که تعداد ۷.۴۸ میلیون اتر در حوزه دیفای قفل شده که معادل ۶.۳ درصد کل اترهای عرضه شده است؛ در نتیجه در مجموع تقریبا ۱۳ درصد کل اترهای بازار از گردش خارج شده‌اند.

بررسی رفتار سرمایه‌گذاران اتریوم

در مجموع ۱۱۸.۰۵ میلیون اتر در بازار عرضه شده است. در این بخش رفتار صرافی‌ها و نهنگ‌های اتر به عنوان دو بازیگر بزرگ و تاثیر‌گذار بر تغییرات قیمت اتر را بررسی خواهیم کرد. از آنجا که در مجموع حدودا ۰.۵ درصد از کل اترهای موجود در بازار در کیف پول ماینرهای این شبکه ذخیره شده، در نتیجه نادیده گرفتن این بازیگران خللی در تحلیل ما ایجاد نخواهد کرد. در نتیجه، در این بخش صرفا به تغییرات مقدار اتر کیف پول صرافی‌ها و همچنین نهنگ‌های این رمز ارز اشاره خواهیم کرد.

بررسی وضعیت کیف پول صرافی‌ها

کیف پول صرافی های اتریوم

نمودار بالا، قیمت اتر را در کنار نمودار تعداد آدرس‌های منحصر به فرد که برای ارسال اتر به صرافی‌های ایجاد شده را به صورت روزانه نشان می‌دهد. رشد این نمودار به معنی احتمال افزایش فشار فروش اتر در بازار و به دنبال آن ریزش قیمت است.

تحلیل نمودار: همانطور که در تصویر مشخص است، در زمان ایجاد قله‌های قیمتی در نمودار قیمت اتر، تعداد آدرس‌های استفاده شده برای واریز اتر به صرافی‌ها افزایش یافته است. اما در رشد اخیر بازار که از یک هفته اخیر شاهد آن هستیم، تعداد آدرس‌ها کاهش یافته که به معنی کاهش تعداد فروشنده‌ها در بازار است.

نمودار فوق، چارت قیمتی اتریوم را در کنار موجودی اتر کیف پول صرافی‌ها (نمودار مشکی) و نرخ خالص ورود و خروج اتر صرافی‌ها (نمودار آبی) را نشان می‌دهد.

در زمان نگارش این گزارش، مقدار ۱۹ میلیون اتر در کیف پول صرافی‌ها ذخیره شده است. این عدد مدام در حال کاهش بوده و این خروج اتر از صرافی‌ها همچنان ادامه دارد. این خروج می‌تواند دلایل بسیاری داشته باشد؛ استیکینگ اتر، استفاده از اتر در پلتفرم‌های دیفای و … اما این خروج با هر دلیلی که انجام شود، نتیجه‌اش کاهش فروش فروش یا عرضه در صرافی‌هاست. اگر به نمودار دقیق‌تر نگاه کنیم، زمانی که مقدار قابل توجهی اتر از صرافی خارج شده، شاهد رشد سریع قیمت هستیم. این موارد در نمودار با مستطیل قرمز نشان داده شده است. برای تشخصی زمان فروش نیز، این نمودار نشان می‌دهد که هر زمان نمودار مقدار اتر صرافی‌های افقی شد، شاهد اصلاح قیمت و یا به پایان رسیدن روند صعودی هستیم؛ در حال حاضر چنین اتفاقی در مورد رشد اخیر مشاهده نمی‌شود.

نمودار آبی رنگ نیز، مقدار خالص ورود و خروج اتر در صرافی‌هاست. همانطور که مشاهده می‌شود، مقدار خروج اتر در کف قیمتی کاملا مشهود است. به نظر می‌رسد این افراد با خرید اتر در کف قیمتی و خارج کردن آن از صرافی، انتظار رشد قیمت اتر را دارند. باید دید، چه زمانی این افراد، اترهای خود را مجددا به صرافی‌ها بازمی‌گردانند. با توجه به رشد روزهای اخیر اتر در بازار، این افراد هنوز اترهای خود را به صرافی بازنگردانده‌اند. در بخش بعد راجع به دید سرمایه‌گذاری این افراد بیشتر صحبت خواهیم کرد.

بررسی کیف پول نهنگ‌های اتریوم

وضعیت کیف پول نهنگ‌های اتریوم

نمودار فوق، تعداد تراکنش‌های با ارزش بالای ۱ میلیون دلار را در شبکه اتریوم (نمودار آبی) در کنار چارت قیمتی اتریوم نشان می‌دهد.

همانطور که در تصویر مشخص است، در قله‌ها و قعرهای قیمتی اتریوم، شاهد افزایش فعالیت نهنگ‌های شبکه هستیم. با فرض اینکه، تغییرات قیمتی در اثر عرضه و تقاضای پول هوشمند ایجاد می‌شود (نه خرده‌سرمایه‌گذاران) در نتیجه می‌توان با مشاهده گذشته این نمودار موارد زیر را برداشت کرد:

هر افزایش فعالیت در قله به معنی فروش اتر توسط نهنگ‌هاست. برای مثال در روند صعودی سال ۲۰۲۰-۲۰۲۱ اتر، با هر افزایش قیمت، فعالیت نهنگ‌های اتر نیز افزایش یافته است. در زمان ریزش ۵۰ درصدی قیمت اتر و معامله آن در محدوده ۲,۰۰۰ دلار، در یک روز تعداد ۲,۲۰۰ تراکنش بالای ۱ میلیون دلار در شبکه ثبت شده است. پس از این اتفاق، قیمت دو بار از ۲,۲۰۰ دلار تا ۲,۸۰۰ دلار رشد کرده اما نهنگ‌ها در این قله، فعالیتی نداشته‌اند. سپس قیمت مجددا به محدوده ۲,۲۰۰ دلار پولبک زده و این‌بار نیز ۹۵۰ تراکنش بالای ۱ میلیون دلار به ثبت رسیده است. زمانی که قیمت پس از این تحرکات رشد داشته، می‌توان نتیجه گرفت که نهنگ‌ها در این قیمت اتر خریداری کرده‌اند. این نهنگ‌ها تا زمانی که قیمت اتر به ۳,۴۰۰ دلار رسیده، هیچ فعالیتی نداشته‌اند. نکته جالب توجه در این نمودار، انجام بیش از ۱,۰۰۰ تراکنش بالای ۱ میلیون دلاری در زمانی است که قیمت اتر به ۴,۰۰۰ دلار رسید. از آنجا که قیمت اتر پس از این فعالیت نهنگ‌ها ریزش داشت، می‌توان نتیجه گرفت که نهنگ‌ها در این محدوده فروشنده بوده‌اند. در نهایت، زمانی که قیمت اتر در دو هفته پیش به کف ۲,۷۰۰ دلاری خود رسید، مجددا شاهد ۷۶۰ تراکنش بالای ۱ میلیون دلاری هستیم و پس از آن مجددا نهنگ‌ها آرام گرفته‌اند. در نتیجه:

بررسی رفتار نهنگ‌های اتر نشان می‌دهد که آن‌ها در قیمت ۳۴۰۰ دلار حداقل ۲۷۰ هزار اتر و در قیمت ۲۷۰۰ دلار حداقل ۲۶۰ هزار اتر خریداری کرده‌اند که با توجه به رشد قیمت اتر در این روزها، هنوز فروشنده نیستند. به طور میانگین حداقل ۵۰۰ هزار اتر در قیمت ۳۰۰۰ دلار خریداری شده است. تا زمانی که نهنگ‌ها فعالیت جدیدی با این تعداد اتر انجام ندهند، روند صعودی ادامه خواهد داشت.

احساسات سرمایه‌گذاران اتریوم

در این بخش به تحلیل احساسات سرمایه‌گذاران و نقاط ورود و خروج آن‌ها می‌پردازیم. برای بررسی احساسات تریدرها شاخص‌های متنوعی وجود دارد که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

شاخص MVRV

شاخص MVRV اتر

نمودار بالا، چارت قیمت اتریوم را در کنار شاخص MRVR در بازه زمانی ۳۰ روزه را نشان می‌دهد. این نمودار، میزان در سود یا ضرر بودن هر کوین اتر در زمان جابه‌جایی آن را نشان می‌دهد.

تحلیل نمودار: در هفته گذشته و همزمان با ریزش قیمت اتر، اترهای جابه‌جا شده به طور میانگین با ۱۸ درصد ضرر فروخته شده‌اند. در این چارت نشان می‌دهد که در سقف و کف‌های قیمتی، شاهد شکل‌گیری واگرایی در شاخص MRVR هستیم. با وجود رسیدن قیمت به قله قبلی، شاخص MVRV قله جدیدی را به ثبت رسانده است؛ این نکته نشان می‌دهد که در کف ۲,۸۰۰ دلار، خرید زیادی از سمت سرمایه‌گذاران انجام شده و شاهد خرید گسترده در بازار بوده‌ایم. این شاخص نیز خبر از ورود پول هوشمند در کف قیمت اتر می‌دهد و نشان می‌دهد که خریدران قدیمی‌تر در این قیمت‌ها فروشنده نیستند.

فاندینگ ریت

هرچند فاندینگ ریت در دسته شاخص‌های آنچین قرار نمی‌گیرد، با این حال شاخص آف‌چین بسیار مهمی برای ارزیابی احساسات سرمایه‌گذاران و تریدرهای بازار به حساب می‌آید.

نمودار فاندینگ ریت اتر

فاندینگ ریت را می‌توان کمیسیونی در نظر گرفت که تریدرهای بازار آتی با توجه به تفاوت قیمت اتر در بازار اسپات و فیوچرز، ملزم به پرداخت آن هستند. زمانی که فاندینگ ریت مثبت باشد، به معنی است که تریدرهای بازار آتی انتظار رشد قیمت را دارند و زمانی که مقدار این شاخص منفی است، به این معنی است که تریدرهای بازار، آینده قیمت را نزولی ارزیابی کرده‌اند.

تحلیل نمودار: همانطور که در نمودار بالا مشخص است، فاندینگ ریت اتر در حوالی صفر نوسان دارد. زمانی که در روندهای بلندمدت صعودی قرار داریم، فاندینگ ریت همواره عددی بالای صفر و زمانی که در روندهای نزولی قرار دارید، عموما شاهد فاندینگ ریت زیر صفر هستیم. نمودار بالا عدد فاندینگ ریت را مثبت ۰.۰۱ درصد نشان می‌دهد. این وضعیت نشان می‌دهد که تریدرهای بازار فیوچرز اتر، هنوز به آغاز روند صعودی قدرتمند در بازار اعتقاد نداشته و ترجیح داده‌اند تا در این قیمت‌ها صرفا نظاره‌گر بازار باشند. در نتیجه، این رشد اخیر قیمت اتر، تریدرهای فیوچرز را به آینده اتر امیدوار نکرده و آن‌ها برای ورود به بازار و خرید اتر، همچنان منتظر سیگنال‌های صعودی بیشتری هستند.

سخن پایانی

ما در این سری مقالات به سراغ اطلاعات آن‌چین بازار می‌رویم و سعی داریم تا الگوهای تکرار شونده مشترک بین قیمت و اطلاعات On-Chain را شناسایی کرده و در اختیار شما قرار دهیم. در نتیجه این مقاله و تمامی مواردی که در آن اشاره شده، به هیچ عنوان نباید ملاک تصمیم‌گیری برای سرمایه‌گذاری قرار گیرد. سعی ما این است تا به جای تحلیل مستقیم قیمت، عوامل تاثیرگذار بر نوسانات قیمت رمز ارزها را بشناسیم تا تحلیل دقیقتری از بازار داشته باشیم. اگر در این زمینه تجربه‌ای دارید و یا اطلاعات آن چین مشخصی را پیدا کرده‌اید که بر قیمت رمز ارزها تاثیر دارد، با ما به اشتراک بگذارید

منبع
میهن بلاکچین

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا