تحلیل آنچین

تحلیل اختصاصی بازار با استفاده از دیتای آن‌چین (28 مرداد تا 4 شهریور)

سلام به علاقه‌مندان تحلیل آن‌چین بازار رمز ارزها؛

به منظور تحلیل قیمت بیت کوین و قیمت اتریوم در بازار رمز ارزها ابزارهای متنوعی وجود دارد. میهن بلاکچین قصد دارد تا با تمرکز بر اطلاعات و دیتای درون شبکه یا On-Chain، گزارشی از عملکرد بازار را به صورت هفتگی منتشر کند. هدف این گزارش‌های هفتگی، تحلیل رفتار سرمایه‌گذران، احساسات معامله‌گران و تغییرات صورت گرفته در شبکه بیت کوین و اتریوم است.

گزارش پیش رو، تحلیل اختصاصی میهن بلاکچین بر اساس دیتاهای آن‌چین (روی زنجیره) در هفته گذشته است. اطلاعات و تحلیل‌های این مقاله به هیچ عنوان نباید به عنوان توصیه‌ای برای خرید و فروش یا سرمایه‌گذاری در نظر گرفته شوند. فراموش نکنید که همیشه قبل از سرمایه‌گذاری، خودتان به طور کامل بازار را تحلیل و بررسی کنید.
  • پ.ن ۱: این گزارش به دو بخش کلی تقسیم‌بندی شده است؛ در بخش اول اطلاعات کلی از بازار در هفته گذشته را ارائه خواهیم داد و همینطور به سراغ بیت کوین می‌رویم و اطلاعات مهم پیرامون این رمز ارز را مورد بررسی قرار خواهیم داد. در بخش دوم این گزارش نیز وضعیت شبکه اتریوم را نشان می‌دهیم.
  • پ.ن ۲: در این مقاله کلمه “بازه زمانی” اشاره به فاصله زمانی ۲۸ مرداد تا ۴ شهریور ماه دارد.
  • پ.ن ۳: شما چهارمین گزارش تحلیلی بازار را مطالعه می‌کنید، برای مطالعه گزارش هفته گذشته، به مقاله زیر مراجعه کنید:

بخش اول- بیت کوین

نمودار قیمت بیت کوین

همانطور که در نمودار بالا مشخص شده، در هفته اخیر بالاترین قیمت بیت کوین ۵۰,۵۶۲ دلار و کمترین قیمت آن ۴۳,۹۳۵ دلار ثبت شده است. مارکت کپ بازار از مرز ۲ تریلیون دلار گذشت و شاخص سلطه بیت کوین بر بازار به ۴۴ درصد و شاخص سلطه اتریوم بر بازار به ۱۸ درصد رسیده است. مارکت کپ بیت کوین ۸۷۸ میلیارد دلار و ارزش دلاری بازار اتریوم به ۳۶۴ میلیارد دلار رسید.

هش ریت شبکه بیت کوین

هش ریت شبکه بیت کوین

هش ریت شبکه بیت کوین به ۱۲۵ اگزاهش بر ثانیه رسیده است. پس از ریزش قیمت بیت کوین و ممنوعیت استخراج در چین، هش ریت شبکه به میزان زیادی کاهش یافت. در چند هفته اخیر مجددا شاهد رشد هش ریت شبکه هستیم.

بررسی رفتار سرمایه‌گذاران بیت کوین

در حال حاضر تعداد ۱۸,۷۰۰,۰۰۰ بیت کوین تولید و عرضه شده است. این بیت کوین‌ها یا در کیف پول‌های ماینرها ذخیره شده‌اند، یا وارد کیف پول صرافی‌ها شده و یا در سایر کیف پول‌ها ذخیره شده‌اند. در ادامه رفتار این سه دسته سرمایه‌گذاران بیت کوین را بررسی می‌کنیم.

بررسی رفتار ماینرهای بیت کوین

در تصویر بالا موجودی بیت کوین کیف پول‌های ماینر شبکه بیت کوین را مشاهده می‌کنید. خط مشکی قیمت بیت کوین و خط بنفش موجودی بیت کوین کیف پول‌ها را نشان می‌دهد. همانطور که مشخص است، ماینرهای بیت کوین پس از ریزش قیمت این رمز ارز، حاضر به فروش دارایی دیجیتال خود نیستند. همچنین در روند صعودی اخیر بازار نیز، ماینرها بیشتر رمز ارزهای خود را نگهداری می‌کنند. در حال حاضر ۱.۸۵ میلیون بیت کوین معادل ۱۰ درصد از کل بیت کوین‌ها در کیف پول ماینرها ذخیره شده است.

بررسی رفتار ماینرها به عنوان یکی از ارکان اصلی عرضه بیت کوین، بسیار حائز اهمیت است. تصویر بالا نشان می‌دهد که نرخ فروش این بازیگران مهم، در هفته اخیر کاهش یافته است.

بررسی وضعیت کیف پول‌ صرافی‌ها

وضعیت کیف پول بیت کوین صرافی‌ها

پس از بررسی رفتار ماینرهای بیت کوین، به سراغ وضعیت کیف پول‌های بیت کوین صرافی‌ها می‌رویم. عرضه و تقاضا در صرافی‌ها تنها مرجع تعیین قیمت بیت کوین در بازار است. تصویر بالا، دو داده مهم در مورد کیف پول صرافی‌ها را در کنار نمودار قیمت بیت کوین نشان می‌دهد. خط مشکی، موجودی کیف پول صرافی‌هاست، خط قرمز رنگ، نشان‌دهنده برآیند ورود و خروج بیت کوین به صرافی‌های متمرکز ارز دیجیتال است.

همانطور که در تصویر بالا مشخص است، پس از رسیدن قیمت بیت کوین به محدوده ۳۰ هزار دلار، شاهد کاهش قابل توجه موجودی بیت کوین صرافی‌ها هستیم. به این اتفاق، کاهش عرضه در بازار گفته می‌شود. این کاهش قیمت دو معنی دارد؛ یا افراد بیت کوین خود را فروخته و به استیبل کوین تبدیل کرده‌اند و یا استیبل کوین خود را به صرافی‌ها انتقال داده و با خرید بیت کوین آن را از صرافی خارج کرده‌اند. البته در این صورت باید شاهد ورود بیت کوین توسط بازارسازان به صرافی‌ها باشیم. در نتیجه بررسی این فاکتور به تنهایی، اطلاعات کاملی به ما نمی‌دهد. به همین دلیل، از برآیند نرخ ورود و خروج بیت کوین به صرافی‌ها استفاده می‌کنیم. همانطور که در تصویر مشخص شده (نمودار قرمز رنگ) پس از ریزش قیمت بیت کوین، نرخ خروج بیت کوین از صرافی بالاتر از نرخ ورود آن به صرافی بوده است. روز گذشته، مقدار قابل توجهی بیت کوین از صرافی خارج شده است. این نکته مثبتی برای قیمت به حساب می‌آید. اما امروز و پیش از ریزش قیمت بیت کوین، شاهد ورود قابل توجه بیت کوین به صرافی بودیم. احتمالا یکی از دلایل ریزش امروز قیمت بیت کوین، ورود این مقدار بیت کوین به صرافی‌ها و احتمالا فروش آن است. همزمان با این اتفاق، موجودی کیف پول بیت کوین صرافی‌ها افزایش یافته و تا به این لحظه، این مقدار بیت کوین از صرافی منتقل نشده است. پس می‌توان نتیجه گرفت، دلیل ریزش امروز قیمت، فروش این نهنگ بیت کوین بوده است.

اما نکته مهم کاهش قابل توجه موجودی بیت کوین صرافی‌ها در روند صعودی اخیر است. این اتفاق باعث کاهش عرضه در بازار شده و راه برای رشد قیمت راحتتر خواهد بود.

بررسی وضعیت کیف پول‌های بیت کوین

تصویر بالا، موجودی بیت کوین کیف پول‌ها را نشان می‌دهد. ما از بین کیف پول‌ها، تنها کیف پول‌هایی را انتخاب کرده‌ایم که ۹۰ درصد کل بیت کوین‌ها در آن ذخیره شده که کیف پول‌هایی با موجودی بالاتر از ۱ و کوچکتر از ۱۰۰ هزار بیت کوین هستند. نکته قابل توجه، افزایش موجودی بیت کوین در این کیف پول‌هاست. این نکته نشان می‌دهد که هولدرهای بیت کوین، در این قیمت‌ها فروشنده نیستند. البته در مورد رفتار هولدرهای بیت کوین در ادامه مقاله مطالب جالب‌تری را بیان خواهیم کرد.

احساسات سرمایه‌گذاران بیت کوین

در این بخش به تحلیل احساسات سرمایه‌گذاران و نقاط ورود و خروج آن‌ها می‌پردازیم. برای بررسی احساسات تریدرها شاخص‌های متنوعی وجود دارد که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

بررسی رفتار نهنگ‌های بیت کوین

رفتار نهنگ های بیت کوین

تصویر بالا رفتار نهنگ‌های بیت کوین را نشان می‌دهد. در این تصویر، تراکنش‌هایی که ارزش دلاری آن بالای ۱۰۰ هزار دلار است را نشان می‌دهد. نمودار آبی، تراکنش‌های انجام شده توسط این بازیگران را نشان می‌دهد. همانطور که در نمودار مشخص شده، فعالیت این نهنگ‌ها در زمان اوج قیمت افزایش یافته و اکنون پس از ریزش قیمت بیت کوین، تعداد این تراکنش‌ها نیز کاهش یافته است. تصویر زیر همین مورد برای تراکنش‌هایی با ارزش دلاری بالای ۱ میلیون دلار را نشان می‌دهد.

رفتار نهنگ های بیت کوین

سن بیت کوین‌ها (Coin Age)

این شاخص نشان می‌دهد که تمام بیت کوین‌ها به طور میانگین چند روز در کیف پول خود دست نخورده باقی می‌مانند. افزایش این نمودار به معنی قرارگیری بازار در فاز تجمیع قرار دارد و بیت کوین‌ها فروخته نمی‌شود و بازار برای صعود آماده‌تر است. برعکس زمانی که این نمودار ریزشی باشد، نشان می‌دهد که فعالیت بیت کوینرها افزایش یافته است. همانطور که مشخص است، این نمودار برای بیت کوین صعودی است که نشان می‌دهد بیت کوین‌های کمتری از کیف پول‌ها جابه جا می‌شوند و افراد تمایل به هولد بیت کوین دارند.

شاخص MVRV

این شاخص نیز در بررسی احساسات بازار بسیار مهم است. شاخص MVRV نشان می‌دهد که به طور میانگین و بر اساس قیمت آخرین جابه جایی هر بیت کوین، از نظر سود یا ضرر در چه وضعیتی قرار دارند. این شاخص نشان می‌دهد که به طور میانگین، هر بیت کوین نسبت به قیمت آخرین جابه جایی خود ۱۴۰ درصد در سود است. این شاخص به خوبی کف و سقف قیمتی بیت کوین را نشان می‌دهد.

شاخص Dormant

این شاخص نیز، احساسات معامله‌گران بازار را نشان می‌دهد. شاخص Dormant بیت کوین در یک بازه زمانی مشخص محاسبه می‌شود. این شاخص نشان می‌دهد که چه تعداد از بیت کوین‌ها (این تعداد با عددی در جلوی این شاخص مشخص شده است) که در بازه مشخص شده جابه جا نشده بودند، در روز جابه جا شده‌اند.

ما برای این شاخص سه بازه زمانی ۱ ساله، ۶ ماهه و ۳ ساله را انتخاب کرده‌ایم. همانطور که مشخص است، در هر سه بازه زمانی مشخص شده، سهم این کوین‌های شش ماهه، یک و سه ساله کمتر جابه جا می‌شوند. به عبارتی، هولدرهای بیت کوین رمز ارز خود را جابه جا نمی‌کنند و ترجیح می‌دهند آن را هولد کنند. توجه شما را به افزایش فعالیت هولدرها در زمان اوج قیمت بیت کوین جلب می‌کنیم.

فشار خرید و فروش بیت کوین

این نمودار وضعیت سودآوری هولدرهای بیت کوین از ابتدا تا به امروز را نشان می‌دهد. دایره سبز، تعداد بیت‌کوین‌های خریداری شده است که با توجه به قیمت فعلی بیت کوین در سود هستند. دایره خاکستری، تعداد بیت کوین هایی را نشان می‌دهد که قیمت خرید آن‌ها دقیقا قیمت حال حاضر بیت کوین است (قیمت سر به سر) و دایره‌های قرمز آن دسته را نشان می‌دهد که با توجه به قیمت فعلی بیت کوین در ضرر هستند. اندازه دایره‌ها نشان‌دهنده حجم بیت کوین خریداری شده در آن قیمت است.

همانطور که مشخص است، با توجه به قیمت فعلی بیت کوین حدود ۸۶ درصد افراد در سود و ۱۰ درصد در ضرر هستند. این نشان می‌دهد که فشار فروش از طرف افراد زیان دیده چندان قابل توجه نیست.

برای درک وضعیت بیت کوین در بازه زمانی، نمودار زیر را مشاهده کنید:

این نمودار وضعیت هولدرهای بیت کوین در بازه قیمتی ۴۰ هزار تا ۵۴ هزار دلار را نشان می‌دهد. در بازه قیمتی ۴۷ تا ۵۰ هزار دلار افراد زیادی بیت کوین خریداری کرده‌اند که اکنون در زیان هستند. این نمودار نشان می‌دهد که در این بازه قیمتی، ۵۱ درصد افراد در صود و ۴۷ درصد در زیان هستند. به همین دلیل، فشار خرید و فروش در این بازه زمانی تقریبا برابر است.

بخش دوم– اتریوم

تصویر بالا نمودار قیمت اتریوم در هفته اخیر را نشان می‌دهد. بالاترین قیمت اتریوم در این بازه زمانی ۳۳۸۱ دلار و کمترین قیمت آن ۲۹۵۷ دلار است.

استیکینگ اتریوم

این نمودار وضعیت استیکینگ رمز ارز اتریوم در اتریوم ۲ را نشان می‌دهد. اکنون تقریبا ۷ میلیون از اتریوم‌ها در اتریوم ۲ ذخیره شده و از گردش بازار خارج شده است. تعداد کل اتریوم‌های عرضه شده حدودا ۱۱۸ میلیون واحد ETH است.

اتریوم ذخیره شده در دیفای

این نمودار وضعیت اتریوم‌های ذخیره شده در حوزه دیفای را نشان می‌دهد. این نمودار نشان می‌دهد که حدودا ۱۰ میلیون اتریوم در حوزه دیفای قفل شده است. در نتیجه حدودا ۱۷ میلیون اتریوم معادل ۱۴ درصد کل اتریوم‌ها از بازار خارج شده است.

اتریوم سوزانده شده

نمودار بالا میزان اتریوم‌های سوزانده شده پس از بروزرسانی اخیر شبکه اتریوم را نشان می‌دهد. در هر بلاک اتریوم ۲ رمز ارز اتر تولید شده که بخشی از آن (تقریبا ۳۰ درصد) از آن سوزانده می‌شود. این اتفاق در بلند مدت می‌تواند ارزش اتریوم را افزایش دهد.

بررسی رفتار سرمایه‌گذاران اتریوم

در مجموع حدودا ۱۱۷ میلیون رمز ارز اتریوم تولید و در بازار عرضه شده است. همانند آنچه در مورد بیت کوین گفتیم، این اتریوم‌ها از سه حالت خارج نیستند. یا در اتریوم ۲ و دیفای ذخیره شده‌اند، یا در کیف پول صرافی‌ها هستند و یا در سایر کیف پول‌ها ذخیره شده‌اند (از آنجا که کل ذخایر ماینرهای اتریوم زیر ۲۰۰ هزار واحد ETH است، از بررسی رفتار ماینرها صرف نظر می‌کنیم).

بررسی وضعیت کیف پول‌ صرافی‌ها

همانند آنچه در مورد بیت کوین گفتیم، نمودار بالا نیز وضعیت کیف پول اتریوم صرافی‌ها را نشان می‌دهد. همانند بیت کوین، روز گذشته مقدار قابل توجهی اتریوم به صرافی‌ها منتقل شده و همین مورد باعث ریزش قیمت اتریوم شده است. اما به طور کلی، مقدار موجودی اتریوم صرافی‌ها در حال کاهش است. همین نکته باعث کاهش عرضه در بازار خواهد شد. ورود اتریوم در روز گذشته کاملا قابل توجه است و باید دید در روزهای آینده، اتریوم می‌تواند قیمت خود را ریکاوری کند؟

بررسی وضعیت کیف پول‌های اتریوم

تصویر بالا، موجودی اتریوم کیف پول‌ها را نشان می‌دهد. ما از بین کیف پول‌ها، تنها کیف پول‌هایی را انتخاب کرده‌ایم که ۸۳ درصد کل اتریوم‌ها در آن ذخیره شده که کیف پول‌هایی با موجودی بالاتر از ۱۰۰۰ و کوچکتر از ۱۰ میلیون اتریوم هستند. نکته قابل توجه، افزایش موجودی اتریوم در این کیف پول‌هاست. این نکته نشان می‌دهد که هولدرهای اتریوم، در این قیمت‌ها فروشنده نیستند. البته در مورد رفتار هولدرهای اتریوم در ادامه مقاله مطالب جالب‌تری را بیان خواهیم کرد.

احساسات سرمایه‌گذاران اتریوم

در این بخش به تحلیل احساسات سرمایه‌گذاران و نقاط ورود و خروج آن‌ها می‌پردازیم. برای بررسی احساسات تریدرها شاخص‌های متنوعی وجود دارد که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

بررسی رفتار نهنگ‌های اتریوم

تصویر بالا رفتار نهنگ‌های اتریوم را نشان می‌دهد. در این تصویر، تراکنش‌هایی که ارزش دلاری آن بالای ۱۰۰ هزار دلار است را نشان می‌دهد. نمودار آبی، تراکنش‌های انجام شده توسط این بازیگران را نشان می‌دهد. همانطور که در نمودار مشخص شده، فعالیت این نهنگ‌ها در زمان اوج قیمت افزایش یافته و اکنون پس از ریزش قیمت اتریوم، تعداد این تراکنش‌ها نیز کاهش یافته است. تصویر زیر همین مورد برای تراکنش‌هایی با ارزش دلاری بالای ۱ میلیون دلار را نشان می‌دهد:

سن اتریوم (Coin Age)

این شاخص نشان می‌دهد که تمام اتریوم‌ها به طور میانگین چند روز در کیف پول خود دست نخورده باقی می‌مانند. افزایش این نمودار به معنی قرارگیری بازار در فاز تجمیع قرار دارد و اتریوم‌ها فروخته نمی‌شود و بازار برای صعود آماده‌تر است. برعکس زمانی که این نمودار ریزشی باشد، نشان می‌دهد که فعالیت هولدرهای اتریوم افزایش یافته است. همانطور که مشخص است، این نمودار برای اتریوم  صعودی است که نشان می‌دهد اتریوم کمتری از کیف پول‌ها جابه جا می‌شوند و افراد تمایل به هولد آن دارند.

شاخص MVRV

این شاخص نیز در بررسی احساسات بازار بسیار مهم است. شاخص MVRV نشان می‌دهد که به طور میانگین و بر اساس قیمت آخرین جابه جایی هر واحد اتریوم، از نظر سود یا ضرر در چه وضعیتی قرار دارند. این شاخص نشان می‌دهد که به طور میانگین، هر اتریوم نسبت به قیمت آخرین جابه جایی خود ۱۷۶ درصد در سود است. این شاخص به خوبی کف و سقف قیمتی اتریوم را نشان می‌دهد.

شاخص Dormant

این شاخص نیز، احساسات معامله‌گران بازار را نشان می‌دهد. شاخص Dormant اتریوم در یک بازه زمانی مشخص محاسبه می‌شود. این شاخص نشان می‌دهد که چه تعداد از اتریوم‌ها (این تعداد با عددی در جلوی این شاخص مشخص شده است) که در بازه مشخص شده جابه جا نشده بودند، در روز جابه جا شده‌اند.

ما برای این شاخص سه بازه زمانی ۱ ساله، ۶ ماهه و ۳ ساله را انتخاب کرده‌ایم. همانطور که مشخص است، در هر سه بازه زمانی مشخص شده، سهم این کوین‌های شش ماهه، یک و سه ساله کمتر جابه جا می‌شوند. به عبارتی، هولدرهای اتریوم رمز ارز خود را جابه جا نمی‌کنند و ترجیح می‌دهند آن را هولد کنند. توجه شما را به افزایش فعالیت هولدرها در زمان اوج قیمت اتریوم جلب می‌کنیم.

فشار خرید و فروش اتریوم

این نمودار وضعیت سودآوری هولدرهای اتریوم از ابتدا تا به امروز را نشان می‌دهد. دایره سبز، تعداد اتریوم‌های خریداری شده است که با توجه به قیمت فعلی اتریوم در سود هستند. دایره خاکستری، تعداد اتریوم را نشان می‌دهد که قیمت خرید آن‌ها دقیقا قیمت حال حاضر اتریوم در بازار است (قیمت سر به سر) و دایره‌های قرمز آن دسته را نشان می‌دهد که با توجه به قیمت فعلی اتریوم در ضرر هستند. اندازه دایره‌ها نشان‌دهنده حجم اتریوم خریداری شده در آن قیمت است.

همانطور که مشخص است، با توجه به قیمت فعلی اتریوم حدود ۸۶ درصد افراد در سود و ۳ درصد در ضرر هستند. این نشان می‌دهد که فشار فروش از طرف افراد زیان دیده چندان قابل توجه نیست.

برای درک وضعیت اتریوم در بازه زمانی، نمودار زیر را مشاهده کنید:

تصویر بالا وضعیت سود و زیان هولدرهای اتریوم در بازه قیمتی ۲۶۵۰ دلار تا ۳۶۰۰ دلار را نشان می‌دهد. همانند بیت کوین در این بازه زمانی، ۴۴ درصد افراد در سود و ۵۵ درصد در زیان هستند. همانطور که در تصویر مشخص است در بازه قیمتی ۳۱۰۰ تا ۳۳۰۰ دلار حجم زیادی اتریوم خریداری شده که اکنون در زیان هستند. در صورت رسیدن قیمت به این محدوده قیمتی ممکن است فشار فروشی از جانب این افراد به بازار تحمیل شود.

سخن پایانی

ما در این سری مقالات به سراغ اطلاعات آن‌چین بازار می‌رویم و سعی داریم تا الگوهای تکرار شونده مشترک بین قیمت و اطلاعات On-Chain را شناسایی کرده و در اختیار شما قرار دهیم. در نتیجه این مقاله و تمامی مواردی که در آن اشاره شده، به هیچ عنوان نباید ملاک تصمیم‌گیری برای سرمایه‌گذاری قرار گیرد. سعی ما این است تا به جای تحلیل مستقیم قیمت، عوامل تاثیرگذار بر نوسانات قیمت رمز ارزها را بشناسیم تا تحلیل دقیقتری از بازار داشته باشیم. اگر در این زمینه تجربه‌ای دارید و یا اطلاعات آن چین مشخصی را پیدا کرده‌اید که بر قیمت رمز ارزها تاثیر دارد، با ما به اشتراک بگذارید.

منبع
میهن بلاکچین

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
1 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا