مبتدی مقالات عمومی

فیسبوک و احتمال پرداخت رمز ارز به تولیدکنندگان محتوا !

همانند سایر پروژه‌های در حال توسعه، این موضوع در ابتدا در حد یک شایعه بود. فیسبوک شروع به استخدام تعدادی افراد برای یک قسمت محرمانه کرد و همه کسانی که به آن ملحق شدند، ملزم به امضای پیمان عدم افشای اطلاعات شدند. موضوع این پروژه مرموز و جدید که جدا از سایر بخش‌های شرکت نگه داشته می‌شد به طور قطع توسط شبکه سایبری  Palo Alto فاش شد و بر سر زبان‌ها افتاد. البته همانطور که همه می‌دانند این پروژه جدید دقیقا وقتی داشت شکل می‌گرفت که شرکت در حال دریافت بدترین بازخوردهای عمومی عمر کاری خود از سوی کاربرانش بود.

با افزایش مشکلات مربوط به حریم خصوصی و پر شدن توییتر از هشتگ فیسبوک را حذف کنید، قطعا مقطع زمانی خوبی برای این غول فناوری نبود. این اتفاق کمی قبل از افشای هدف این ابتکار جدید در Silicon Valley بود. فیسبوک در حال ساخت استیبل کوین (stablecoin) خود بود که نوعی بیت کوین وابسته به دلار آمریکا است.

جذب تعدادی از نخبگان فناوری توسط فیسبوک

جذب نخبگان در فیسبوک

فهمیدنش سخت نیست که چرا افراد زیادی به این جایگاه شغلی در دپارتمان جدید جذب و علاقه­مند شدند. کاشف به عمل آمد که افراد زیادی در این فناوری قصد ملحق شدن به بلاکچین را دارند که در حال حاضر پدیده بعدی دوران ما است. شاید برای کسانی که فرصت را در تحول موبایلی از دست دادند، ملحق شدن به جریان پرهیجان کریپتو حس فقدان و از دست دادن را در آنها از بین ببرد. علاوه بر این، فیسبوک راهی امن برای دنبال کردن این اشتیاق است.

این جایگاه شغلی یک ترکیب ایده آل است. جایگاهی امن در یک شرکت با فناوری قابل اعتماد  که در عین حال روی موضوعی پیشرو در دنیای بلاکچین کار می‌کند. بهترین و خبره ترین افراد در این پروژه مشارکت دارند که امری معقول است. علاقه مندی به این موضوع انقدر زیاد شده است که صفحه‌ای جذاب به نام بلاکچین در وب سایت فیسبوک ظاهر شده است که هدف اصلی آن رصد کردن نوع جایگاه‌های شغلی است که فیس بوک برای این قسمت جدید تامین می‌کند.

برآورد تعداد کارکنان این بخش

جذب افراد خبره نسبتا آسان بوده است و اگر بخواهیم اشاره‌ای نکنیم به ۵۰ مهندسی که گفته می‌شود در حال کار برای این نوآوری هستند، اعضای این تیم به ۳۰ نفر رسیده است. شایعه شده بود که عضو سابق هیئت مدیره Coinbase یعنی David Marcus از سمت خود کناره گیری کرده است تا دچار تضاد منافع با سایرین نگردد.  این برای افرادی که می‌بینند این ابتکار عمل در حال شکوفایی است، خبری امید بخش بود. این حقیقت که فیسبوک قادر است در طول دوره موسوم به زمستان کریپتو کارکنان زیادی را جذب کند، بسیار بر سر زبان‌ها است. اگرچه وضع بازار راکد بوده است اما افراد زیرک هنوز به قدرت فناوری بلاکچین ایمان دارند.

حل مشکل نحوه به کارگیری رمز ارز در فیسبوک

یکی از مسائل اصلی مربوط به رمز ارز این است که خیلی از افراد نمی‌دانند چگونه آن را به دست آورده، استفاده کنند و اینکه چگونه آن را ذخیره کنند. همچنین خیلی‌ها پس از شنیدن ماجراهای سقوط بیت­ کوین ترس از دست دادن سرمایه خود را دارند. فیسبوک هر دو مشکل مذکور را حل می‌کند. فیسبوک با استفاده از یک استیبل کوین که وابسته به دلار آمریکا و سایر ارزهای فیات است، خطری را که اغلب مربوط به سرمایه گذاری در کریپتو است، برطرف می‌کند.

بعلاوه، این کار استفاده از کریپتو در دنیای واقعی را برای افراد تسهیل می‌کند. شبکه گسترده فیسبوک با داشتن ۲.۲ میلیارد کاربر مجبور نیستند تا کیف پول‌های پیچیده کریپتو را دانلود کنند یا از صرافی‌ها بازدید کنند. همه چیز برای آنها در دسترس بوده و آماده انتقال به مکان دلخواه آنهاست.

تردید جامعه کریپتو

البته بسیاری وجود دارند که ورود فیسبوک به حوزه کریپتو را امری مطلوب تلقی نمی‌کنند. بسیاری از افراد تعجب کردند که این ورود چه معنایی می‌تواند داشته باشد خصوصا در حالتی که ناشناس بودن کریپتو نقطه قوت اصلی برای علاقه مندان به آن بود. تجارت کریپتو از طریق فیسبوک احتمالا وابسته به نوع تمرکز کارکردی باشد که خیلی از افراد جامعه کریپتو از آن حمایت نمی‌کنند. بسیاری از افراد متذکر شدند که ما همچنین باید ببینیم آیا تا کنون موضوع استیبل کوین جهش و موفقیت داشته است. تتر (Tether) که شاید یکی از معروف ترین پروژه‌های استیبل کوین است با مشکلات و دردسرهایی مواجه شده است. با این وجود، شاید یکی از گویاترین نشانه‌های تزلزل جامعه کریپتو این حقیقت بود که بسیاری از تاثیرگذاران بزرگ بر روی توییتر کریپتو، اصلا پستی درباره آن منتشر نکردند.

بزرگترین تغییر پس از انتشار نسخه موبایلی فیسبوک

ارز دیحیتال فیسبوک

استفاده از فیسبوک در موبایل برای مارک زاکربرگ (Mark Zuckerberg) فرآیندی پیچیده بود که تا کنون یکی از چشمگیرترین تغییرهای شرکت وی را به خود اختصاص داده است. او در سال ۲۰۱۷ می‌نویسد که یکی از بزرگترین اهدافش به دست آوردن فهمی بزرگتر نسبت به فناوری رمزگذاری و بلاکچین است. می‌توان نتیجه گرفت که مارک زاکربرگ وظایفش را به خوبی انجام داده است. همچنین او در حال حاضر باور دارد که ایجاد پول ثابتی جدید اساسا نسخه ۳.۰ فیس بوک خواهد بود. نسخه اول یک وب سایت بود، نسخه دوم شامل اپلیکیشن و امکانات جانبی آن بود و نسخه سوم که فیسبوک را به پردازنده تراکنش تبدیل کرده است. با تمام نوآوری‌های جدیدی که او به وجود آورده است ولی با ورود به این دوره جدید او به ماندن در جایگاه دوم اکتفا نمی‌کند. او از قبل تصمیمی قاطع گرفته است که فیسبوک تبدیل به برترین سیستم پرداخت در جهان گردد. شاید انتخاب دیوید مارکوس برای رهبری این پروژه بیانگر همین تصمیم باشد. به هر صورت مارکوس سابقه کار در PayPal را دارد. تمام نشانه‌ها می‌تواند نشان دهد که زاکربرگ این پروژه را واقعا جدی تلقی کرده است.

پیامدها و تاثیرات قابل توجه

چندین روش برای فهمیدن کارایی استیبل کوین در بستر فیسبوک وجود دارد. در وهله اول فیسبوک فضای همتا با همتا دارد. به نظرتان چطور می‌شد اگر به جای اینکه مادربزرگتان یک کارت تولد به همراه چک برای شما پست کند، مقداری ارز دیجیتال از طریق فیسبوک برای شما ارسال می‌کرد؟ به هر حال بسیاری از افراد وقت زیادی را برای برقراری ارتباط در فیس بوک می‌گذرانند. چرا آنها باید برای انجام پرداخت‌های خود بستر فیس بوک را ترک کنند؟ قطعا به خاطر وجود کریپتو، تجارت نیز ویژگی جذاب دیگر فیسبوک خواهد بود و حتی وام دهی هم می‌تواند شامل این موضوع باشد. برای مثال افراد در فیس بوک می‌توانند از استیبل کوین خود برای پرداخت هزینه آرایشگاه یا خرید یک تی شرت استفاده کنند. با وجود پیامدهای مختلف بسیار، به نظر می‌آید این ارز دیجیتال می‌تواند واقعا جهش و رشد پیدا کند. حتی اگر این ارز فقط در یک حوزه به موفقیت برسد، باز هم موفقیتی عجیب تلقی می‌شود.

واتساپ

اکنون باور بر این است واتساپ که تحت مالکیت فیسبوک است بخشی جدانشدنی از راهبرد بلاکچین جدید شرکت است. منابع محرمانه بیانگر این است که کوین‌ها اولین بار در بستر واتساپ آزمایش خواهد شد. فیس بوک با تمرکز برای گرفتن نتایج مثبت، گام‌های مطمئن رو به جلویی داشته است. فیس بوک در حال حاضر با صرافی‌های رمزارز در مورد پذیرش این سکه مذاکره کرده است و ظاهرا این پروژه با حداکثر سرعت پیش می‌رود. شایان ذکر است که در حال حاضر فیسبوک پا را فراتر از صرفا شهر گذاشته است. تلگرام و سیگنال که هر دوی آنها فناوری پیشرفته تری نسبت به فیس بوک به کار گرفته‌اند، کار بر روی سکه‌های دیجیتال خود را شروع کرده‌اند. با این وجود، به خاطر محرمانگی زیادی که حول این پروژه وجود دارد، فهمیدن اینکه آنها واقعا چه چیزی را ارائه خواهند کرد، دشوار است. برخی براین باورند که فیس بوک اولویت خود را در ساخت سکه دیجیتالی قرار داده است که بتواند در بستر فیس بوک آن را مبادله کند اما گفتن این موضوع در این مقطع زمانی زود است.

نقشی تحول آفرین در توسعه کشورها

برای مردم ایالات متحده شاید استیبل کوین فیسبوک مقدار مناسبی از راحتی را به زندگی آنها اضافه کند. اما برای افراد در کشورهای در حال توسعه دسترسی آسان به ارزی که مرزهای جهانی را درمی نوردد، می‌تواند زندگی آنها را کاملا متحول سازد. در حال حاضر برخی از کارشناسان فناوری مالی ادعا می‌کنند که استیبل کوین جدید فیس بوک حتی می‌تواند در چندین کشور تبدیل به ارز رایج شود. در این مقطع اینطور به نظر می‌آید که این چشم اندازی بسیار بلند از آینده است. با این حال، حتما باید به این نکته توجه کرد که فیس بوک از از وقتی که دچار اختلال شد، حرکت رو به جلو و سریعی داشته است. قبل از بهار عربی یا بیداری اسلامی، افراد زیادی بودند که خواستند توانایی فیسبوک برای رهبری در سطح جهان را پایین و کم نشان دهند.

ممکن است فیسبوک با مشکلات مقرراتی غیرمنتظره مواجه شود

حامیان لیبرا فیسبوک

همه این انتظار را ندارند که مسیر این فرآیند هموار باشد. اگرچه استیبل کوین با مسائلی که با ماینینگ فشرده تحریک می‌شود، تحت تاثیر قرار قرار نمی‌گیرد، اما ممکن است قربانی اشتباهات نظارتی گردد. با توجه به آلتکوین‌ها و توکن‌های مشخص، دولت آمریکا تصریح کرده است که می‌خواهد آنها را به عنوان اوراق بهادار طبقه بندی کند. جای تعجب نیست که این موضوع تهدیدی برای سایر کشورها هم باشد خصوصا اگر وجود ارز رایج کشورشان تهدید شود. اینطور تصور می‌شود که فیس بوک باید آماده دردسرهای بروکراتیکی شود که ممکن است در مسیر برایش اتفاق بیافتد. با وجود دولت‌های زیادی که به طور بالقوه درگیر این ابتکار عمل جدید شده‌اند، فیسبوک با موانع بی سابقه‌ای دست و پنجه نرم خواهد کرد. خلاصه کلام، موفق شدن یا نشدن آنها احتمالا به عواملی بستگی داشته باشد که اصلا تصوری از تاثیر آنها وجود نداشته است.

جهان نوین و بی‌پروای فیسبوک

اگر فیسبوک بتواند این کار تقریبا غیر ممکن را به ثمر برساند، قدرتش به صورت فزاینده‌ای افزایش می‌یابد. اگرچه این شرکت اخیرا از لحاظ روابط عمومی بد عمل کرده است، اما واقعیت این است که فیس­بوک دارای مشغول­ترین پایگاه داده بر روی کره زمین است. همچنین با سیستم‌های پرداختی مانند WeChat که اوج گرفته است، قطعا آینده روشنی در انتظار فیس­بوک است. اگرچه پیش بینی اینکه چه اتفاق خواهد افتاد وقتی اولین پرداخت‌های حواله از طریق سیستم واتساپ در هند شروع به پرواز می‌کنند غیر ممکن است، اما قطعا می‌دانیم که به نظر نمی‌آید بازگشت جهان به سیستم پرداختی قبل از رمزارزها امری ممکن باشد. چه فیس بوک استیبل کوین خود را به طور جدی در بستر خودش معامله کند و چه سکه را وارد صرافی های خارجی کند، دیگر وضعیت به قبل از استیبل کوین بازنخواهد گشت. همانطور که وقتی فیسبوک در دسترس عموم قرار گرفت خیلی‌ها برعلیه آن و برای شکست آن شرط بندی می‌کردند، منتقدانی خواهد بود که این ابتکار جدید را نیز دائما بدنام کنند. و با توجه به اینکه هنوز جزئیات بسیاری از پروژه از دید عموم پنهان است، احتمال دارد تا فیس­بوک شگفتانه‌های بیشتری را در زیر آستین خود داشته باشد. جهان منتظر تماشای آن خواهد بود.

منبع
medium

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا