تعیین اهداف قیمتی در یک روند حرکتی مهمترین بخش فرآیند سرمایهگذاری در بازارهای مالی از جمله رمزارزها است زیرا این امکان را به ما میدهد که به موقع از بازار خارج شویم یا با تشخیص تغییر روند به بازار در زمان مناسب ورود کنیم. در تحلیل تکنیکال بازارهای مالی ابزارهای محدودی هستند که این توانایی را به ما میدهند تا اهداف قیمتی را تشخیص دهیم؛ یکی از آنها فیبوناچی ۳ نقطهای است (به آن فیبوناچی پروجکشن یا اکتنشن نیز گفته میشود).
کاربران توجه کنید که این قسمت چهارم از یک مجموعه آموزشی تحلیل تکنیکال همراه با ویدیو است. سعی بر این خواهد بود که در ابتدا مقدمات تحلیل تکنیکال به صورت قابل فهم بیان شود؛ در میانه راه به سراغ روشهای تحلیل بازار خواهیم رفت و در قسمتهای انتهایی به جمعبندی این مباحث خواهیم پرداخت و استراتژیهایی را برای تحلیل تکنیکال بازار طراحی خواهیم کرد.
قسمتهای پیشین این مجموعه آموزشی به شرح زیر است:
- قسمت اول، نحوه استفاده از ابزارهای پلتفرم تریدینگ ویو (Tradingview)
- قسمت دوم، نحوه رسم خطوط روند و استفاده از سطوح فیبوناچی اصلاحی
- قسمت سوم، نحوه تشخیص واگراییهای RSI و MACD و استفاده از امواج الیوت
استفاده از ابزار فیبوناچی ۳ نقطهای در تحلیل تکنیکال
همانطور که گفته شد روشهای بسیار محدودی برای تعیین اهداف قیمتی در اختیار است. در حال حاضر مهمترین آنها تعیین TP با استفاده از ۱- اندازههای حرکتی در تحلیل بر اساس پرایس اکشن (اصطلاحا MM) و ۲- سطوح فیبوناچی علیالخصوص فیبوناچی ۳ نقطهای (Fib Extension) هستند. در این مطلب به مورد دوم پرداخته خواهد شد.
موضوعاتی که در ویدئو مطرح شد:
- مقدمه (از ابتدا تا ۰:۲۷)
- معرفی ابزار فیبوناچی ۳ نقطهای (از ۰:۲۷ تا ۱:۱۳)
- تعیین اهداف با استفاده از فیبوناچی ۳ نقطهای (از ۱:۱۳ تا ۴:۳۸)
- مثال ۱: تحلیل نمودار بیت کوین با این روش (از ۴:۳۸ تا ۱۸:۲۴)
- مثال ۲: تحلیل نمودار LINK با این روش (از ۱۸:۲۴ تا ۲۳:۳۵)
- جمعبندی (از ۲۳:۳۵ تا انتها)
روش طلایی استفاده از فیبوناچی ۳ نقطهای در تحلیل
بهترین راه برای تعیین هداف قیمتی با این روش به صورت زیر است:
۱- برای روند قیمتی اصلی، سطوح اصلاحی فیبوناچی را رسم کنید تا نقاط حمایت (مقاومت) در برگشتهای قیمتی آن روند مشخص شود.
۲- اگر برگشت قیمتی منجر به ایجاد سقف بالاتر (در یک روند صعودی) شد به منزله این است روند کلی از نزولی به صعودی تغییر پیدا کرده است.
۳- در روند جدید موجهای اصلی و اصلاحی را مشخص کنید و از نوار کناری تریدینگ ویو ابزار TrendBased Fib Extension را انتخاب کنید.
۴- نقطه آغاز موج صعودی را به عنوان نقطه اول، بالاترین قیمت موج را نقطه دوم و بیشترین قیمتی که اصلاح شده را به عنوان نقطه سوم انتخاب کنید. یک سری اهداف قیمتی برای شما نمایش داده خواهد شد.
۵- فیبوناچی ۳ نقطهای در ساختاری شبیه به امواج abc الیوت کاربرد دارد. اگر موج a شما بزرگ بود به دنبال اهداف فیبوناچی زیر سطح ۱ باشد. در صورت متوسط یا کوچک بودن موج a به ترتیب به دنبال اهداف قیمتی زیر سطح ۲ و زیر سطح ۳ فیبوناچی باشید.
۶- در یک روند بلند مدت معمولا تعیین اهداف موج اول صعودی اهداف نهایی روند را به ما میدهد.
۷- برای هر موج صعودی، میتوانید طول موج صعودی بعدی را با این روش حدس بزنید.
نکته مهم: اگر در تایم فریم بالا کار میکنید، نمودار را روی حالت لگاریتمی بگذارید و از قسمت تنظیمات ابزار فیبوناچی نیز گزینه لگاریتمی را فعال کنید.
سوالات متداول (FAQ)
از این ابزار برای تعیین اهداف قیمتی بدین صورت استفاده میشود که طول موج بعدی حرکت قیمت با آن تخمین زده میشود.
برای این کار از منوی کناری تریدینگ ویو گزینه Trend Based Fib Extension را انتخاب کنید.
برای این کار ابتدای یک روند حرکتی را به عنوان نقطه اول، بالاترین قیمت (در روند صعودی) را به عنوان نقطه دوم و پایینترین قیمت اصلاح پس از آن را به عنوان نقطه سوم انتخاب کنید. سطوح قیمتی برای شما به نمایش درخواهند آمد.
جمعبندی
در قسمت چهارم مجموعه ویدیویی «آموزش تحلیل تکنیکال» به این موضوع پرداختیم که چگونه با استفاده از مفاهیم روند قیمتی، امواج الیوت، فیبوناچی اصلاحی و فیبوناچی ۳ نقطهای به تحلیل بازار بپردازیم و اهداف قیمتی را برای آن روند تخمین بزنیم. این موضوع باعث میشود که نقاط ورود و خروج مناسب به بازار را برای خود پیدا کنید. در قسمتهای آینده با استفاده از یک روش دیگر به نام اندازههای حرکتی (MM) در سبک پرایس اکشن این کار را انجام خواهیم داد.