آموزش تحلیل تکنیکال؛ قسمت دوم: رسم خطوط روند و سطوح فیبوناچی اصلاحی + ویدیو
تشخیص درست روند در تحلیل تکنیکال میتواند شانس موفقیت تریدرها را به طرز قابل توجهی افزایش دهد. نحوه درست رسم خطوط روند میتواند در این زمینه باعث پیدا کردن سطوح حمایتی و مقاومتی جدید و از نوع داینامیک برای کاربر شود. در طرف دیگر سطوح فیبوناچی اصلاحی قرار دارد که پس از تشخیص یک روند میتواند سطوح حمایتی و مقاومتی دیگری از نوع استاتیک به ما ارائه دهد. در این مطلب هر ۲ مورد به صورت تصویری آموزش داده خواهد شد.
توجه کنید که این یک مجموعه آموزشی همراه با ویدیو از تحلیل تکنیکال است. در قسمت اول این مجموعه به معرفی نحوه استفاده از ابزارهای پلتفرم تریدینگ ویو (Tradingview) پرداختیم و این مقاله قسمت دوم از این مجموعه است. با میهن بلاکچین همراه باشید.
اصول رسم خطوط روند و سطوح فیبوناچی اصلاحی
موضوعاتی که در ویدئو مطرح شد:
- مقدمه (از ابتدا تا ۰:۴۶)
- تعریف روند و انواع روند قیمتی (از ۰:۴۶ تا ۵:۲۰)
- مفهوم خطوط روند (از ۵:۲۰ تا ۵:۳۵)
- طریقه رسم خطوط روند (از ۵:۳۵ تا ۹:۵۰)
- رسم الگوهای کلاسیک با استفاده از خطوط روند (از ۹:۵۰ تا ۱۲:۲۰)
- رسم حمایت و مقاومت روی نمودار (از ۱۲:۲۰ تا ۱۷:۴۰)
- تعریف سطوح فیبوناچی اصلاحی (از ۱۷:۴۰ تا ۱۸:۴۰)
- نحوه رسم سطوح فیبوناچی اصلاحی (از ۱۸:۴۰ تا ۲۷:۱۰)
- جمعبندی (از ۲۷:۱۰ تا انتها)
آموزش رسم خطوط روند
توجه داشته باشید که برای رسم سطوح حمایتی و مقاومتی تنها یک نکته است که باید رعایت شود؛ قیمت بیشترین واکنش را به آن سطح داشته باشد. یادگیری این قانون باعث میشود تا شما خطوط روند بهتری نیز رسم کنید. اصلا مهم نیست که قیمت گاهی این خط را به صورت جعلی شکسته باشد. بنابراین به هیچ عنوان لزومی ندارد که کف (سقف) شدوهای قیمتی را به هم متصل کنید بلکه خطی را رسم کنید که بیشترین برگشت قیمتی از آن ناحیه اتفاق افتاده باشد.
به عنوان مثال در شکل زیر که قسمتی از ویدیوی آموزشی است، خط روند (خط بنفش) ۴ بار از قیمت حمایت کرده است. حال اگر قرار بود کف شدوها را به هم متصل کنیم، تنها ۲ واکنش قیمتی داشتیم. بنابراین خط روند رسم شده خط روند معتبرتری خواهد بود. این قانون برای سطوح مقاومتی حمایتی استاتیکی هم صدق میکند.
برای رسم خطوط روند، از ابزار Trendline تریدینگ ویو استفاده میکنیم.
آموزش رسم سطوح فیبوناچی اصلاحی
همانطور که گفته شد سطوح فیبوناچی اصلاحی در یک روند قیمتی معنی پیدا میکنند. زمانی که یک حرکت قیمتی (صعودی یا نزولی) پرقدرت اتفاق میافتد، فاصله بین کف تا سقف این روند را به عنوان صفر و ۱۰۰٪ در نظر می گیرند.
بنا بر نظریه فیبوناچی، ذهن اکثر انسانها در بعضی از عددها تغییر وضعیت میدهد که هرکدام از جمع شدن اعداد قبلی بدست میآید. در تریدینگ ویو ابزار رسمی به نام Fib Retracement یا سطوح فیبوناچی اصلاحی وجود دارد که این سطوح را بر روی نمودار نمایان میکند. به عنوان مثال سطح ۶۱.۸٪ فیبوناچی اصلاحی ۰.۶۱۸ برابر کل فاصله بین کف و سقف روند است که به قیمت کف (در روند صعودی) اضافه میشود.
این سطوح در نمودار خاصیت حمایتی مقاومتی در اصلاح قیمتی بعد یک روند قیمتی را دارند و به آنها باید توجه شود. در رسم این سطوح بهتر است از کندلهای هیکنآشی برای تشخیص روند استفاده شود که کار را راحتتر میکنند. تنها نکته مهم دقیقا همین قسمت است که نقطه سقف و کف روند را درست تشخیص بدهیم و با انتخاب آنها به صورت اتوماتیک سطوح اصلاحی برای ما مشخص میشود.
سوالات متداول (FAQ)
برای رسم سطوح حمایتی و مقاومتی چه خط روند باشد و چه سطوح استاتیکی، تنها یک نکته است که باید رعایت شود؛ قیمت بیشترین واکنش را به آن سطح داشته باشد. برای این کار از ابزار Trendline تریدینگ ویو استفاده میکنیم.
این سطوح برای پیدا کردن سطوح حمایتی یا مقاومتی در اصلاح قیمتی بعد یک روند قیمتی مورد استفاده قرار میگیرد.
برای این کار از ابزار رسم Fib Retracement در تریدینگ ویو استفاده میکنیم. بهتر است با استفاده از کندلهای هیکن آشی ابتدا روند قیمتی را پیدا کنیم و کف و سقف آن روند را با این ابزار مشخص کنیم.
جمعبندی
ما قرار است از این به بعد در طی یک سری پستهای آموزشی مباحث تحلیل تکنیکال را با هم پیش ببریم. این مجموعه آموزشی در هر قسمت همراه با ویدیو آموزشی خواهد بود که به صورت کامل موضوع مرتبط را به صورت تصویری آموزش خواهد داد. سعی بر این خواهد بود که در ابتدا مقدمات تحلیل تکنیکال به صورت قابل فهم بیان شود؛ در میانه راه به سراغ روشهای تحلیل بازار خواهیم رفت و در قسمتهای انتهایی به جمعبندی این مباحث خواهیم پرداخت و استراتژیهایی را برای تحلیل تکنیکال بازار طراحی خواهیم کرد.
در قسمت دوم این مجموعه، ما به نحوه رسم خطوط روند و سطوح فیبوناچی اصلاحی پرداختیم. خروجی این روشها پیدا کردن سطوح حمایتی و مقاومتی است که در مورد اول به صورت داینامیک و در مورد دوم به صورت استاتیک میتوانیم برای پیشبینی واکنشهای قیمتی از آنها استفاده کنیم. یادگیری و تسلط روی این روشها از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا در قسمتهای آینده این مجموعه تکنیکال از این روشهای تحلیل استفاده خواهیم کرد.