تحلیل فاندامنتال

بررسی پروژه تلگرام و سند ارائه شده در رابطه با شبکه TON و کیف پول گرام

سرویس پیام‎‌رسان تلگرام شرایط استفاده از کیف پول مخصوص به خودش که گرام (Gram Wallet) نام دارد را منتشر کرده است. تلگرام در سند منتشر شده در روز ۸ اکتبر اعلام کرد که این شرایط چه در صورت ارائه شدن کیف پول در قالب اپلیکیشنی جداگانه و چه در صورت ادغام با اپلیکیشن پیام‌رسان تلگرام، برقرار خواهند بود. در ادامه این مقاله به بررسی پنج نکته مهم سند ارائه شده می‌پردازیم:

لازم به ذکر است دیوان عالی نیویورک آمریکا راجع به پروژه تلگرام شبهاتی داشته است و به همین دلیل در تاریخ ۲ آبان ماه ۱۳۹۸ دادگاهی برای بررسی و ارائه مستندات تیم تلگرام برگزار خواهد شد. اخبار غیر موثق  نشان میدهد پروژه TON تا بعد از این دادگاه خبر جدیدی از پروسه های کاری خود منتشر نخواهد کرد.

۱. مالیات و مقررات TON

تلگرام در این بیانیه تاکید کرد که کیف پول گرام نباید توسط افراد یا کشورهایی که به دست هر گونه قانون قابل اجرا محدود شده‌ یا تحریم شده‌اند مورد استفاده قرار بگیرد. این مسئله به این معناست که کاربران کشورمان قادر نخواهند بود از سرویس جدید این پیام‌رسان محبوب استفاده کنند. تلگرام همچنین تاکید کرد که مشتری‌ها مسئول تعیین کردن مالیاتی هستند که بر روی استفاده از آنها از گرام اعمال می‌شود:

ما مسئول تعیین کردن مالیات‌های اعمال شده بر روی تراکنش‌هایی که شما با استفاده از این سیستم انجام داده‌اید، نیستیم.

۲. تراکنش‌ ها در TON

بر اساس شرایط اعلام شده، تلگرام هیچ کنترلی بر روی بلاک چین TON ندارد؛ به همین دلیل، قادر نخواهد بود تضمین بدهد تراکنش‌هایی که با استفاده از این سیستم انجام شده‌اند معتبر هستند و یا تایيد خواهند شد. در سند ارائه شده به این نکته اشاره شد که ممکن است تراکنش‌ها به مقدار نامشخصی کارمزد نیاز داشته باشند و اینکه تلگرام روی محدوده و نوع این گونه کارمزدها هم هیچ کنترلی ندارد.

در این سند توضیح داده شد که:

تراکنش‌هایی که شما با استفاده از این سیستم ثبت می‌کنید، ممکن است توسط بلاک چین TON به تاخیر بیفتند. ما هیچ کنترلی بر روی بلاک چین TON نداریم و توانایی تسهیل کردن هرگونه درخواست شما مبنی بر لغو یا اصلاح تراکنش‌هایی ثبت شده را نداریم.

 

۳. کلیدهای خصوصی شبکه TON

کیف پول گرام به کلیدهای عمومی و خصوصی، عبارات بازیابی، رمزهای عبور، یا دیگر اطلاعات شناسایی کاربران دسترسی نخواهد داشت و آنها را ذخیره نخواهد کرد. این شرکت تاکید کرد که کاربرانش به تنهایی مسئول مدیریت و حفظ امنیت مدارک اعتباری‌شان هستند. در صورت گم شدن مدارک اعتباری، شرکت قادر نخواهد بود این مدارک را بازیابی کند و کمکی در راستای از نو تعیین کردن آنها به مشتریان بکند؛ یعنی در صورت گم شدن مدارک اعتباری، مشتری‌ها به گرام‌ هایشان دسترسی نخواهند داشت.

۴. فسخ تعهدات در هر زمان دلخواه!

طبق شرایط اعلام شده توسط تلگرام، شرکت این حق را دارد که سرویس‌ها و اکانتهای گرام و یا دسترسی به سرویس‌ها را «در هر زمانی و به هر دلیلی» مسدود یا غیرفعال کند.

۵.اصلاحات شرایط استفاده از خدمات TON

علاوه بر این‌ها، تلگرام این حق را دارد که شرایط استفاده از خدمات را در هر زمان و به صلاحدید خودش اصلاح کند. شرکت همچنین اضافه کرد که شرایط اصلاح شده در همان صفحه قرار خواهد گرفت و مشتری‌ها در صورت استفاده از این سرویس، باید به طور دوره‌ای این مقررات را مرور کنند؛ چون تغییرات اعمال شده بلافاصله پس از انتشار قابل اجرا هستند.

آیا یک لیبرای دیگر در راه است؟

عرضه شبکه TON تلگرام در مهر ماه

با وجود اینکه به نظر می‌رسد تلگرام در حال دنباله‌روی از فیسبوک به دنبال انتشار اخبار توکن لیبرا باشد، این اپلیکیشن پیام‌رسان در مورد توکن گرام به طور گسترده‌ای راه محرمانگی را پیش گرفته است. تلاش‌های تلگرام در اوایل سال ۲۰۱۸ و وقتی با کمک شرکت‌های بزرگ سرمایه‌گذاری سیلیکون ولی سرمایه‌اش را به ۱.۷ میلیارد دلار افزایش داد، قابل مشاهده بود. با این حال بر خلاف فیسبوک، تلگرام به طور عمومی اطلاعاتی درباره برنامه‌هایش در خصوص ارز دیجیتال گرام منتشر نکرده است. در واقع، پائول دوروف مدیر عامل تلگرام، هیچ‌وقت ساخته شدن TON را به اطلاع عموم نرسانده است.

تلگرام همچنین اطلاعاتی منتشر کرده است که نشان می‌دهد بلاک چین TON مقیاس‌پذیر و انعطاف‌پذیر است که از یک زنجیره اصلی در ترکیب با دو بلاک چین همراه ساخته شده است. بلاک چین TON می‌تواند در هر ثانیه میلیون‌ها تراکنش را پردازش کند و همچنین از شبکه‌های میکروپیمنت (micropayment) پشتیبانی می‌کند. این پلتفرم قادر است بلافاصله انتقال‌های خارج از زنجیره (off chain) بین کاربران، ربات‌ها و سرویس‌های بیرونی را پردازش کند. تضمین شده است که امنیت این تراکنش‌ها به اندازه امنیت تراکنش‌هایی باشد که در بستر بلاک چین انجام می‌شوند.

توکن گرام به طور محدود و در کشورهای خاصی عرضه خواهد شد

به گفته کایاموری (Kayamori) مدیرعامل صرافی Liquid، تلگرام لیست قابل توجهی از کشورهایی ارائه کرده است که توکن گرام در آنها فروخته نخواهد شد. کشورهایی از جمله ایران، ژاپن، ایالات متحده آمریکا و کانادا. لیست کامل این کشورها را می‌توانید در عکس زیر مشاهده کنید.

کایاموری گفت که اطمینان دارد با وجود این محدودیت‌ها، تقاضای بسیاری برای دریافت توکن گرام وجود خواهد داشت. او توضیح داد که در صورت به فروش رفتن تمام توکن‌های قابل ارائه، پتانسیل اضافه شدن توکن‌های بیشتری به شبکه وجود دارد.

جمع بندی

با توجه به وضعیت قانونی که برای پروژه تلگرام ایجاد شده است و باید منتظر دادگاه خود در نیویورک باشد و اتفاقات مرموز و گنگی که این مدت حواشی این پروژه بوده است؛ بهتر است احتیاط کامل را برای سرمایه گذاری روی این پروژه رعایت کنید.

محدودیت برای کاربران ایرانی نیز یکی از معضلاتی است که حائز اهمیت است. به هر حال پیام رسان تلگرام بیش از ۳۰ میلیون کاربر در ایران دارد و بازار ایران برای توکن گرام و شبکه TON میتواند یکی از بسترهای مهم برای مسئولین پروژه باشد. استفاده از سرویس جدید تلگرام قطعا جای فکر و بررسی زیادی برای کاربران ایران خواهد داشت.

منبع
میهن بلاک چین

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
1 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا