اخبار آلتکویناخبار اتریوم

۳ دلیل که نشان می‌دهد قیمت اتر بعد از به‌روزرسانی مرج کاهش می‌یابد + تحلیل تکنیکال

قیمت اتریوم پس از سقوط به کف ۸۸۰ دلاری خود در ماه ژوئن (خرداد)، حدود ۹۰٪ افزایش یافته است. با این حال، سوال اکثر فعالان بازار کریپتو این است که آیا به‌روزرسانی مرج می‌تواند روند صعودی قیمت اتریوم را حفظ کند یا پس از انجام به‌روزرسانی در میانه سپتامبر مومنتم اتریوم از دست می‌رود و روند نزولی جدیدی آغاز می‌شود؟

به گزارش میهن بلاکچین و به نقل از کوین تلگراف، بیشتر حرکت صعودی اتریوم در ماه‌های اخیر، به مرج این شبکه و انتقال به اجماع اثبات سهام نسبت داده می‌شود. این ارتقاء قرار است در تاریخ ۱۵ سپتامبر (۲۴ شهریور) در شبکه اصلی انجام شود.

علیرغم رشد چشمگیر اتریوم بین ماه ژوئن تا سپتامبر (شهریور)، اتر همچنان حدود ۷۰٪ پایین‌تر از اوج ۴۹۵۰ دلاری نوامبر ۲۰۲۱ خود معامله می‌شود و به همین خاطر، احتمال کاهش قیمت بیشتر همچنان وجود دارد.

قیمت اتریوم
نمودار قیمت اتریوم در تایم فریم روزانه؛ منبع: تریدینگ‌ویو

در ادامه سه دلیل ارائه می‌کنیم که نشان می‌دهند احتمال کاهش بیشتر قیمت اتریوم حتی با وجود به‌روزرسانی مرج وجود دارد. در زمان نگارش خبر قیمت لحظه‌ای اتریوم ۱۵۴۹ دلار است.

دلیل اول: فشار فروش احتمالی پس از انجام مرج اتریوم

بر اساس داده‌های Deribit که توسط پلتفرم تحلیلی گلسنود گردآوری شده است، تا قبل از به روز رسانی مرج پیش‌بینی اکثر معامله‌گران در مورد قیمت اتریوم صعودی است. بعضی معامله‌گران بازار آپشن اتریوم پیش‌بینی می‌کنند قیمت اتریوم تا زمان به روزرسانی مرج از سطوح کنونی ۱۵۴۰ دلار به ۲۲۰۰ دلار برسد. حتی برخی معتقدند قیمت اتریوم می‌تواند تا پیش از این به‌روزرسانی به ۵۰۰۰ دلار برسد. با این حال، در مورد اتفاقاتی که پس از به‌روزرسانی مرج می‌افتد به هیچ وجه چنین شور و هیجانی وجود ندارد. این موضوع را می‌توان با بررسی بازار آپشن مشاهده کرد.

شاخصی به نام «لبخند نوسانات ضمنی معاملات باز بازار آپشن»، وجود دارد که دید معامله‌گران نسبت به بازار را مشخخص می‌کند. این عبارت ترجمه عبارت انگلیسی «Options Implied Volatility Smile» است که به اختصار OIVS خوانده می‌شود.

اندیکاتور OIVS، نوسانات ضمنی بازار آپشن را با استرایک‌های مختلف با توجه به تاریخ انقضای خاص خود نشان می‌دهد و دیدگاه معامله‌گران نسبت به بازار را مشخص می‌کند.

به عنوان مثال، در نمودار انقضای قراردادهای آپشن زیر که به تاریخ ۳۰ سپتامبر (۸ مهر) مربوط است، شیب و شکل لبخند به معامله‌گران کمک می‌کند تا ریسک بازار را ارزیابی کنند و قرارداد‌های آپشن موجود را قیمت‌گذاری کنند.

نمودار OIVS
نمودار OIVS برای قراردادهای آپشنی که در تاریخ ۳۰ سپتامبر منقضی می‌شوند – منبع: Glassnode

بر اساس این نمودار، حجم زیادی از تقاضا برای خرید قراردادهای کال در ماه سپتامبر منقضی خواهد شد که با شیب رو به بالای لبخند شاخص OIVS مشخص است و این نشان می‌دهد معامله‌گران به پرداخت پریمیوم برای طولانی‌مدت برای محافظت از خود در مقابل ریزش احتمالی تمایل دارند.

تحلیلگران گلسنود با استناد به نمودار OIVS زیر که معاملات باز قراردادهای کال و پوت با استرایک‌های متفاوت را نشان می‌دهد، نوشته‌اند:

پس از مرج، دم سمت چپ الگوی OIVS نوسانات ضمنی قابل توجهی را نشان می‌دهد که بیانگر تمایل معامله‌گران به پرداخت پریمیوم است.

نمودار OIVS
نمودار OIVS برای قراردادهای آپشنی که در تاریخ ۲۸ آگوست منقضی می‌شوند – منبع Glassnode

به زبان ساده، معامله‌گران اتریوم در صورت افزایش فشار فروش پس از مرج، به دنبال محافظت از موقعیت‌های خود هستند.

دلیل دوم: سیاست‌های تهاجمی فدرال رزرو

یکی دیگر از مسائلی که ممکن است به ریزش قیمت اتریوم پس از مرج منجر شود، رویدادهای کلان اقتصادی و فاکتورهای ماکرو و عمدتا سیاست‌های انقباضی فدرال رزرو است.

هفته گذشته، جروم پاول، رئیس فدرال رزرو از تعهد بانک مرکزی برای مهار تورم سخن گفت و خاطرنشان کرد این کار تا زمانی که تورم متوقف شود، ادامه خواهد داشت. به عبارت دیگر، احتمالا پاول و همکارانش در جلسه سیاست‌گذاری ماه سپتامبر خود، نرخ بهره را ۰.۵ تا ۰.۷۵٪ دیگر افزایش خواهند داد.

افزایش نرخ بهره در چند ماه گذشته، تاثیر منفی بر اتریوم گذاشته است. بازار ارزهای دیجیتال در مدت اخیر با توجه به کاهش نقدینگی در بازار، همبستگی شدیدی با شاخص‌های بازار سهام داشته است. به عنوان مثال، روز گذشته، ضریب همبستگی روزانه میان اتریوم و شاخص نزدک به ۰.۸۵ رسید.

نمودار همبستگی روزانه اتریوم و شاخص نزدک
نمودار روزانه همبستگی قیمت اتریوم و شاخص نزدک؛ منبع: تریدینگ‌ویو

بنابراین، در صورتی که فدرال رزرو نرخ بهره را ۰.۷۵٪ دیگر افزایش دهد، احتمالا شاهد کاهش قیمت اتریوم و دیگر دارایی‌های پرریسک خواهیم بود.

دلیل سوم: الگوی پرچم نزولی در چارت اتریوم

از دیدگاه تکنیکال، در نمودار هفتگی اتریوم الگویی شبیه به پرچم نزولی (Bear Flag) در حال تشکیل است. الگوی پرچم نزولی زمانی به وجود می‌آید که قیمت پس از ریزش شدید، در داخل کانال صعودی به سمت بالا تثبیت شود. پس از آن قیمت از کانال صعودی به سمت خط روند پایینی سقوط کرده و به اندازه طول روند نزولی قبلی خود (میله پرچم) کاهش می‌یابد.

قیمت اتریوم طی هفته قبل به خط پایینی کانال صعودی الگوی پرچم نزولی کاهش پیدا کرد (نمودار زیر). در این نقطه دو سرنوشت برای اتریوم محتمل است؛ قیمت ممکن است دوباره به سمت بالا برگردد و خط روند بالایی پرچم در حوالی مقاومت ۲۵۰۰ دلاری را آزمایش کند و یا ممکن است خط روند پایینی پرچم را بشکند و ریزش شدیدی را تجربه کند.

با توجه به فاکتورهایی که بالاتر بررسی کردیم و با استناد به نمودار زیر، خطر شکسته شدن خط روند کانال صعودی و کاهش بیشتر قیمت اتریوم در ماه سپتامبر و پس از به‌روزرسانی مرج وجود دارد.

الگوی پرچم نزولی در نمودار هفتگی اتریوم
الگوی پرچم نزولی (Bear Flag) در نمودار هفتگی قیمت اتریوم؛ منبع: تریدینگ‌ویو

با توجه به هدف الگوی پرچم نزولی در نمودار هفتگی اتریوم، احتمال کاهش قیمت ۶۵ درصدی تا نزدیکی ۵۴۰ دلار در سال ۲۰۲۲ وجود دارد.

منبع
cointelegraph

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
1 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا