نقشه راه پروژه اینترنت کامپیوتر برای سال ۲۰۲۲ اعلام شد. قرار است تا انتهای سال میلادی این شبکه با شبکههای بیت کوین و اتریوم ادغامهایی را انجام دهد و پای پادشاه رمز ارزها را به قراردادهای هوشمند و حوزه دیفای باز کند.
به گزارش میهن بلاکچین و به نقل از کوین تلگراف، اینترنت کامپیوتر شبکهای است که به توسعهدهندگان این اجازه را میدهد تا قراردادهای هوشمند و برنامههای غیرمتمرکز را مستقیما روی بلاکچین اعمال کنند. این شبکه در می (اردیبهشت) ۲۰۲۱ پس از مدتها کار بر روی زیرساخت آن توسط بنیاد DFINITY عرضه شد.
بنیاد دفینیتی در توییتی به برخی از اهداف ICP در سال ۲۰۲۲ اشاره کرد. بر این اساس این شبکه خواهد توانست در طی فرآیند ادغام با شبکه بیت کوین، اکوسیستم دیفای مبتنی بر بیت کوین را ایجاد کند و از این نظر عملکردی شبیه به شبکه اتریوم ولی با مقیاسپذیری بیشتر را برای بیت کوین فراهم آورد.
طرح ادغام با شبکه بیت کوین قرار است تحت عنوان «کرومیوم ساتوشی» در ۳ ماهه نخست سال جاری انجام گیرد. این برنامه قراردادهای هوشمند را با استفاده از «رمزنگاری کلید زنجیره» اجرا خواهد کرد و نیاز به استفاده از پلها که پای عوامل مخرب را به شبکه باز میکند از میان برمیدارد. بنیاد دفینیتی از رمزنگاری کلید زنجیره (Chain Key cryptography) به عنوان یکی از مهمترین عوامل گسترش اینترنت کامپیوتر در میان میلیونها نود نام برد.
مجموعهای از پروتکلها وجود خواهند داشت که نودهای اینترنت کامپیوتر را هماهنگ میکنند و رمزنگاری کلید زنجیره همانند موتوری محرک خواهد بود تا عملکرد آنها را امکانپذیر سازد.
دیگو پرتس (Diego Prats) مدیر محصولات دفینیتی روز شنبه در پستی اعلام کرد قراردادهای هوشمند روی شبکه اینترنت کامپیوتر قادر خواهند بود تا رمز ارز BTC را بدون در اختیار داشتن کلید خصوصی هولد یا انتقال دهند. از طرف دیگر قرار است فرآیند ادغام اینترنت کامپیوتر با شبکه اتریوم، در ۳ ماهه سوم ۲۰۲۲ تحت عنوان «وندیوم ویتالیک» انجام پذیرد. دفینیتی در این زمینه هنوز جزییاتی منتشر نکرده است اما مایکل لس (Michael Less) سخنگوی این بنیاد بیان کرد:
زمانی که شما یک تراکنش بیت کوین را در شبکه اینترنت کامپیوتر انجام دهید، برخلاف پلهای کنونی، باعث ایجاد تغییراتی در دفتر کل (لجر) آن میشوید. این فرآیند، چیزی شبیه به رپد بیت کوین یا رپد اتر خواهد بود.
در ماه دسامبر (آذر) دفینیتی قراردادهای هوشمند را تحت عنوان – Canisters – به اکوسیستم اینترنت کامپیوتر اضافه کرد و از آن در نگهداری توکنهای ICP استفاده کرد. در حال حاضر این شبکه قادر است تا ۲۵۰,۰۰۰ کوئری برآمده از قراردادهای هوشمند را پشتیبانی کند و حدود ۱ تا ۲ ثانیه طول میکشد تا تراکنش نهایی شود. در شکل زیر نقشه راه این پروژه را در سال ۲۰۲۲ مشاهده میکنید.
مطابق گزارش پیشین میهن بلاکچین اخیرا اولین صرافی غیرمتمرکز به نام Sonic در این شبکه راهاندازی شده است. همچنین قرار است صرافی غیرمتمرکز اینفینتیسواپ برای پشتیبانی از ادغام با شبکه بیت کوین راهاندازی شود و به کاربران اجازه دهد تا BTCهای خود را به عنوان تامین کننده نقدینگی در آن سپردهگذاری کنند.
توضیحاتی در خصوص ادغام اینترنت کامپیوتر و بیت کوین
ادغام یا تعامل این دو شبکه با یکدیگر در این پست توسط بنیاد دفینیتی توضیح داده شده است. در این طرح ۲ هدف دنبال میشود؛ هدف اول ایجاد قابلیت قرارداد هوشمند در تراکنشهای شبکه بیت کوین و هدف دوم کاهش هزینه و افزایش سرعت تراکنشهای بیت کوین.
این دو مهم از این طریق به دست میآیند. بیت کوین اساسا قابلیت قراردادهای هوشمند را به صورت عمومی ندارد بلکه تنها یک مجموعه کوچک از مفاهیم آن را پشتیبانی میکند. قابلیت اسمارت کانترکت متصور شده برای بیت کوین به این صورت است که به قراردادهای هوشمند یا کنیسترهای شبکه اینترنت کامپیوتر، امکان میدهد تا منطق قراردادهای هوشمند را اجرا کنند و بتوانند BTC را دریافت و انتقال دهند. برای این کار، کنیسترها باید بتوانند موجودی بیت کوین را هولد کنند. این اقدام به پروتکلهایی نیاز دارد تا بتواند با استفاده از تکنیکهای رمزنگاری، به کنیسترها اجازه دهد تراکنشها را ارسال کنند. همچنین هولدرهای بیت کوین رپدشده میتوانند در هر زمان دلخواهی، موجودی حساب خود را به کیف پول شخصی خود انتقال دهند.
در خصوص اتریوم قبلا بریج یا پل ترابتیا (Terabethia) راهاندازی شده است. پل میانزنجیرهای اتریوم و اینترنت کامپیوتر