در عصر تکنولوژی، موفقیت تنها با تلاش بیشتر بهدست نمیآید؛ بلکه نیاز به نوآوری، کارآیی و انعطافپذیری با تغییرات پرشتاب امروز دارد. اینجااست که هوش مصنوعی به میدان میآید؛ ابزاری قدرتمند که با خودکارسازی وظایف تکراری و حذف کارهای خستهکننده به افراد کمک میکند تا روی کارهای مهمتر تمرکز کنند. ابزارهای هوش مصنوعی با سادهسازی کارهای مختلف از تحلیل داده گرفته تا ایجاد و توسعه محتوا باعث افزایش بهرهوری میشوند.
اگر علاقهمند هستید در مسیر پیشرفت شغلی گام بردارید و خلاقیت و بهرهوری را افزایش دهید با این مطلب از میهن بلاکچین و معرفی ۹ ابزار هوش مصنوعی کاربردی همراه باشید. فهرستی از لینکهای مربوط به این ابزارها در انتهای مطلب آورده شده است.
معرفی ابزارهای کاربردی هوش مصنوعی
هوش مصنوعی (Artificial Intelligence) به سرعت در حال پیشرفت است و به هر حوزهای که تصور کنید از وظایف شغلی روزمره گرفته تا فعالیتهای پیچیده و پرزحمت سرک کشیده است. این ابزارها نهتنها به صرفهجویی در زمان و تسریع کار میکنند؛ بلکه نتایج بهتر و خلاقانهتری را هم تولید میکنند. در ادامه با معرفی برخی از این ابزارها همراه باشید:
۱. اسکالر اِیآی (scholarAI)؛ دستیار شخصی تحقیقات علمی
اگر محقق هستید و باید ساعتها زمان را صرف جستجو و بررسی مقالات علمی کنید، پلتفرم هوش مصنوعی ScholarAI دقیقا همان ابزاری است که به آن نیاز دارید. این پلتفرم با استفاده از فناوریهای پیشرفته پردازش زبان طبیعی (NLP) و یادگیری ماشینی (ML) کمک میکند تا به سرعت در میان حجم انبوهی از منابع علمی جستجو کنید و به نتایج مرتبط و دقیق برسید.
ابزار هوش مصنوعی اسکالر ایآی با قابلیت جستجوی متنی پیشرفته و خلاصهسازی نتایج، شما را از صرف وقت اضافی برای مرور مقالات بینیاز و درک موضوعات پیچیده را آسان میکند. پلتفرم ScholarAI یک ابزار مدیریت منابع و رفرنسدهی نیز دارد که با استفاده از آن میتوانید به راحتی فرآیند سازماندهی و فرمتبندی منابع را انجام دهید. اگر در این حوزه فعالیت دارید، میتوانید با مطالعه مقاله «۵ مورد از بهترین ابزارهای هوش مصنوعی برای تحقیق و توسعه» با ابزارهای بیشتری آشنا شوید.
۲. دال-ای (DALL-E)؛ هوش مصنوعی ساخت تصاویر باورنکردنی
در دنیای حرفهای امروز، ارتباط بصری موثر بیش از همیشه اهمیت دارد و ارائه مناسب تاثیر زیادی در جذب مشتری دارد. اگر طراح، بازاریاب یا تولیدکننده محتوای تصویری هستید با استفاده از ابزار هوش مصنوعی DALL-E میتوانید از توضیحات متنی ساده، تصاویر با کیفیتی را خلق کنید. فرقی نمیکند که به تصویرسازی منحصربهفردی برای یک ارائه نیاز دارید یا تصویری خاص برای شبکههای اجتماعی یا حتی الهامی برای طراحی محصول میخواهید، در تمام این موارد میتوانید از ابزار هوش مصنوعی DALL-E کمک بگیرید.
این پروژه توسط شرکت اوپن ایآی (OpenAI) توسعه یافته و در نسخه جدید DALL-E 3 ویژگیهای آن ارتقا پیدا کرده است. این ویژگیها شامل بهبود کیفیت تصاویر، شخصیسازی بیشتر، متنوعتر شدن سبکهای بصری و کنترل دقیقتر بر تصاویر میشود.
۳. رانوی (Runway)؛ ساخت ویدیوهای حرفهای بدون نیاز به مهارت فنی
یکی از بهترین ابزارهای ساخت ویدیو با هوش مصنوعی، پلتفرم Runway است. این ابزار از یک سیستم چندوجهی برای تولید ویدیو، تصویر و صدا استفاده میکند. ویژگیهایی مانند تولید متن به ویدیو، ادیت فیلم و مدلساز جلوههای ویژه، هوش مصنوعی Runway را به یک ابزار ارزشمند برای فیلمسازان، هنرمندان و تولیدکنندگان محتوا تبدیل کرده است.
این ابزار بهطور خاص برای ادیت فیلم مناسب است؛ زیرا با تولید خودکار عناصر پویا و بهبود فیلم با استفاده از فناوری AI اختصاصی خود، زمان لازم برای انجام ویرایش دستی و کارهای تکراری را کاهش میدهد. هوش مصنوعی ویدیوساز Runway باعث افزایش خلاقیت و بهتر شدن خروجی کار میشود.
۴ جاسپر (Jasper)؛ دستیار تولید محتوای جذاب
هوش مصنوعی جاسپر (Jasper) بک ربات نویسنده مبتنی بر AI برای خلق محتوای جذاب و کارآمد است. از این ابزار میتوانید برای تولید قالبهای مختلف محتوا از متنهای تبلیغاتی گرفته تا پستهای وبلاگ استفاده کنید. الگوریتمهای پردازش زبان جاسپر میتوانند با سبکها و لحنهای مختلفِ نوشتار، ازجمله لحن رسمی و غیررسمی سازگار شوند. این ویژگی، جاسپر را به یک ابزار موثر برای حفظ انسجام برند کسبوکارها در پلتفرمهای مختلف مانند شبکههای اجتماعی، وبسایت و ایمیل تبدیل کرده است.
همچنین، جاسپر به دلیل پشتیبانی از زبانهای مختلف برای کسبوکارهایی که مخاطبان جهانی دارند، بسیار مفید است و امکان تولید محتوای محلی را فراهم میکند. اگر یک بازاریاب محتوا هستید که باید به سرعت پستهای وبلاگ، محتوای شبکههای اجتماعی یا کمپینهای ایمیلی بهینهسازی شده را تولید کنید، جاسپر به شما در خودکارسازی فرآیندهای تولید محتوا کمک میکند و محتوای مناسب برای سئو را مطابق با لحن و سبک خاص کاربر تولید میکند.
۵ گیتهاب کوپایلت (GitHub Copilot)؛ دستیار هوش مصنوعی کدنویسی آسانتر و سریعتر
گیتهاب کوپایلت (GitHub Copilot) یک ابزار کدنویسی مبتنی بر هوش مصنوعی است و پیشنهاداتی متناسب با متن و هدفِ کد را به توسعهدهندگان و برنامهنویسان ارائه میدهد. دستیار کدنویسی هوش مصنوعی گیتهاب کوپایلت با استفاده از مجموعه عظیم کدهای منبع عمومی، خطوط یا بلوکهای کامل کد را پیشنهاد میدهد و در اکثر موارد میتواند نیاز بعدی برنامهنویس را پیشبینی کند. این برنامه از طیف گستردهای از زبانهای برنامهنویسی و فریمورکها پشتیبانی میکند و به همین دلیل برای اکثر پروژههای کدنویسی قابلاستفاده است.
هوش مصنوعی کوپایلت میتواند از سبک کدنویسی افراد یاد بگیرد و به مرور زمان پیشنهادات خودش را بهبود دهد. بنابراین ابزار کوپایلت نهتنها باعث تسریع فرآیند کدنویسی میشود؛ بلکه کاربر را با الگوهای کدنویسی جدید آشنا میکند.
۶. ساکرتیک (Socratic)؛ ابزاری برای یادگیری
ساکرتیک (Socratic) یک برنامه یادگیری مبتنی بر هوش مصنوعی گوگل است که علاوهبر دانشآموزان، برای افرادی که دنبال ارتقا مهارتهای حرفهای و یادگیری سریع مفاهیم جدید هستند نیز یک ابزار کاربردی است. این برنامه میتواند سوالات مربوط به موضوعات مختلف را تحلیل کند و توضیحات جامع و راهحلهای گامبهگام ارائه دهد. دانشآموزانی که در حل مسائل پیچیده ریاضی یا تکالیف سایر دروس مشکل دارند، میتوانند از سوالات خود عکس بگیرند تا برنامه با استفاده هوش مصنوعی گوگول منابع آموزشی مرتبط، شامل پاسخها، توضیحات و ویدیوهای آموزشی را در اختیارشان قرار دهد.
برنامه هوش مصنوعی Socratic برای افراد حرفهای هم که قصد ارتقای مهارت یا آموزش در حوزههای جدید دارند، گزینه مناسبی است. این برنامه با تجزیه مفاهیم پیچیده به بخشهای قابلفهم، درک موضوعات ناآشنا را آسانتر میکند.
۷. زاپیر (Zapier)؛ هوش مصنوعی خودکارسازی وظایف و صرفهجویی در زمان
زاپیر (Zapier) یک ابزار اتوماسیون آنلاین است که با استفاده از آن میتوانید اپلیکیشنها مختلف را به هم متصل، و دادهها و اطلاعات آنها را همگامسازی کنید. این یعنی، زاپیر به شما کمک میکند تا بدون نیاز به دانش کدنویسی جریانهای کاری را بهطور اتوماتیک مدیریت کنید. در پلتفرم زاپیر با تنظیم زاپها (Zaps) میتوانید اپلیکیشنها را بهطور زنجیروار به یکدیگر متصل کنید تا بعد از اتمام یک کار سراغ کار بعدی در نرمافزار دوم، سوم و الی آخر برود.
بهطور مثال یک مدیر بازاریابی میتواند زاپیر را طوری تنظیم کند تا هر بار که کاربری فرم اطلاعات را در صفحه لندینگ تکمیل میکند، اطلاعات او بهطور خودکار در سیستم ارتباط با مشتری (CRM) و همچنین فهرست ایمیل مارکتینگ اضافه شود. در این فرآیند نیازی به ورود مداوم دستی دادهها نیست و احتمال اشتباه به شدت کاهش پیدا میکند.
۸. اسک یور پیدیاف (AskYourPDF)؛ تحلیل و چکیدهنویسی فایلهای پیدیاف
برای افرادی که روی مقالات تحقیقاتی کار میکنند و بهطور مرتب با اسناد طولانی سروکار دارند، دستیار هوش مصنوعی AskYourPDF Research Assistant یک گزینه کاربردی است. این ابزار قابلیت آپلود اسناد را دارد و به خاطر دسترسی به بیش از ۴۰۰ میلیون مقاله از منابع معتبر مانند موتور جستجوی پابمِد (PubMed)، مجله نیچر (Nature) و وبسایت آرشیو مقالات علمی آرکایو (Arxiv) فرآیند تحقیقات را تا حد زیادی تسهیل میکند.
ویژگی مهم این ابزار، توانایی آن در تجزیه و تحلیل سریع فایلهای PDF است، بهطوری که کاربر میتواند در قالب مکالمه، پرسشهای خاصی را در مورد محتوا بپرسد و پاسخهای هدفمند دریافت کند. این ویژگی بهطور خاص برای بررسی گزارشها یا مقالات علمی طولانی مفید است و باعث صرفهجویی در زمان میشود. همچنین، محققان و نویسندگانی که دنبال تولید محتوای معتبر و مستند در زمان کوتاه هستند، میتوانند از قابلیت تولید مقاله با ارجاعات معتبر دستیار تحقیقاتی AskYourPDF کمک بگیرند.
۹. پرامپت اینجینیر (Prompt Engineer)؛ پرامپتنویسی برای ابزارهای هوش مصنوعی
ابزارهای AI بهطرز عجیبی با زندگی شغلی و حرفهای ما آمیخته شدهاند و برای برقراری ارتباط موثر با آنها ناچار به پرامپت نویسی هستیم. البته جای نگرانی نیست؛ زیرا پرامپت اینجینیر (Prompt Engineer) هنر صحبت با هوش مصنوعی را آسان کرده است. این ابزار به کاربران کمک میکند دستورات یا «پرامپتها» را بهینهسازی کنند تا از مدلهای هوش مصنوعی مانند چت جیپیتی (Chat GPT) پاسخهای بهتری بگیرند. اگر جزء افرادی هستید که دائما از هوش مصنوعی برای تولید محتوا، تحلیل داده یا حل مسائل استفاده میکنید، میتوانید با استفاده از ابزار Prompt Engineer درخواستهای موثرتر و دقیقتری بنویسند. این ابزار به شما کمک میکند درک عمیقتری از نحوه عملکرد مدلهای زبانی بزرگ و محدودیتهای آنها پیدا کنید.
منابع و ارجاعات
- اسکالر اِیآی (scholarAI)
- دال-ای (DALL-E)
- رانوی (Runway)
- جاسپر (Jasper)
- گیتهاب کوپایلت (GitHub Copilot)
- ساکرتیک (Socratic)
- زاپیر (Zapier)
- اسک یور پیدیاف (AskYourPDF)
- پرامپت اینجینیر (Prompt Engineer)
جمعبندی
در دنیای امروز برای پیشرفت شغلی و رقابت موثر در بازار کار، آشنایی با ابزارهای هوش مصنوعی ضروری است. در این مطلب به ۹ ابزار هوش مصنوعی کاربردی برای فعالیتهای مختلف شامل جستجوی علمی با ScholarAI، تولید تصاویر با DALL-E، ساخت و ادیت فیلم باRunway، تولید محتوا با Jasper و آنالیز فایلهای پیدیاف با AskYourPDF اشاره کردیم. همچنین به معرفی ابزارهای Prompt Engineer ،Zapier ،Socratic و GitHub Copilot پرداختیم که هر کدام بهنوبه خود باعث پیشبرد دقیقتر و خلاقانهتر وظایف مختلف میشوند. این موارد تنها نمونههای انگشتشماری از ابزارهای هوش مصنوعی هستند، شما چه ابزارهای کاربردی دیگری را به این لیست اضافه میکنید؟