رمزارز در ایران

وزارت نیرو مقررات تامین برق مراکز استخراج رمزارز را تصویب کرد

وزارت نیرو مقررات تامین برق مراکز استخراج رمزارز را تصویب کرد. بر این‌ اساس، بهای هر کیلووات ساعت برق مصرفی مراکز استخراج رمزارز، برابر با قیمت متوسط ریالی صادراتی برق براساس نرخ تسعیر سامانه نیما و درحال‌حاضر ۲۵۳۰ تومان تعیین شد. 

به گزارش دیجیاتو، در آبان ماه بود که هیات وزیران دولت آیین‌نامه استخراج رمزارزها را تصویب کرد و بنا بر آن مقررات تامین برق مراکز استخراج رمزارزها به وزارت نیرو محول شد. حال این وزارت‌خانه این مقررات را به شرح زیر به تصویب رسانده است. به گفته محمد خدادادی، مجری طرح تامین برق رمزارزهای شركت توانیر، مدت‌ زمان توقف فعالیت مراکز استخراج رمزدارایی‌ها به ۳ ماه کاهش پیدا کرده و تا ۳۰٪ تخفیف تعرفه برای این مراکز در نظر گرفته شده است.

  • وزارت نیرو بهای هر کیلووات-ساعت برق مصرفی مراکز استخراج رمزارز را برابر با ۲۵۳۰ تومان تعیین کرده است. این نرخ هر ۳ ماه یک بار بر مبنای متوسط ریالی برق صادراتی و براساس میانگین سه‌ماهه نرخ تسعیر سامانه نیما، توسط شرکت توانیر اصلاح و به‌روزرسانی می‌شود.
  • تمام صاحبان ماینر باید از سال آینده نام مالک و مکان استقرار دستگاه‌ها را به سامانه جامع تجارت وزارت صمت اعلام کنند. اطلاعات هر ماینر برای وزارت نیرو، پلیس امنیت اقتصادی و سایر دستگاه‌های ذی‌نفع با مجوز وزارت صمت رویت پذیر خواهد شد.
  • مراکز استخراجی که ارز حاصل از صادرات رمزارز خود را براساس ضوابط بانک مرکزی به چرخه اقتصادی کشور بازگردانند، از تخفیف حداکثر ۱۰٪ برخوردار خواهند شد.
  • از روش‌های اتصال به شبکه و خرید انرژی از شرکت‌های برق، احداث و بهره‌برداری از نیروگاه‌های حرارتی خارج از شبکه، احداث و بهره‌برداری از نیروگاه‌های حرارتی با تامین سوخت از محل گاز همراه، نیروگاه‌های تجدیدپذیر جدیدالاحداث و از طریق گواهی صرفه‌جویی انرژی الکتریکی می‌توان برق یک مرکز استخراج ارزهای دیجیتال را تامین کرد. البته صاحبان مراکز می‌توانند ترکیبی از روش‌های گفته شده را به کار گیرند.
  • خرید انرژی الکتریکی از شبکه جهت تأمین برق این مراکز در اوقات محدودیت‌دار ممنوع بوده و صرفا در اوقات عادی هر سال مجاز است.
  • شرکت توانیر موظف شده است طی حداکثر ۲ ماه پس از ابلاغ این مصوبه، نسبت به تعیین نقاطی از شبکه که به‌ لحاظ تامین برق مورد‌نیاز برای متقاضیان، محدودیت کمتری در ظرفیت انتقال توان شبکه و برق‌رسانی مواجه است، اقدام و فهرست آن را اعلام کند. شرکت توانیر می‌تواند در ابتدای اردیبهشت‌ هر سال نسبت به به‌روزرسانی و اعلام فهرست جدید اقدام کند.
  • شرکت توانیر همچنین بایستی در ابتدای هر فصل سال، بازه‌های زمانی و نحوه اعمال اوقات محدودیت‌دار و اوقات عادی را ابلاغ کند.
  • شرکت‌های برق موظف شده‌اند تا افراد متخلف را که از شبکه برق برای ماینینگ استفاده می‌کنند، شناسایی کنند. این شناسایی شامل پاداش خواهد بود.
  • مراکز استخراج رمزدارایی که از طریق نیروگاه‌های تجدیدپذیر نسبت به تامین برق خود اقدام می‌کنند، امکان ارائه خدمات ترانزیت و هموارسازی برق برای آن‌ها فراهم است. انرژی الکتریکی این دسته از مراکز در فصول گرم و سرد سال نیز قطع نمی‌شود و متناسب با برق تزریق شده به شبکه توسط نیروگاه، انرژی مرکز استخراج رمزدارایی حتی در فصول گرم یا سرد سال قابلیت تامین خواهد داشت.

محمد خدادادی در راستای این مصوبه افزوده است:

ساین سند نسبت به مصوبه قبلی هیات وزیران که در سال ۹۸ به تصویب رسیده بود، متنوع‌تر شده است. در مصوبه قبلی وزارت نیرو انرژی مراکز استخراج رمز دارایی‌ها به یک انرژی مشخص محدود بود و مرکزی که از برق استفاده می‌کرد حق استفاده از انشعاب گاز را نداشت؛ اما بر اساس مصوبه وزارت نیرو از این به بعد انرژی این مراکز می‌تواند هم‌زمان گاز و برق و گاز فلر، انرژی تجدیدپذیر و حتی ترکیبی از تمام این انرژی‌ها باشد. به این واسطه، مراکز استخراج رمزدارایی‌ها، می‌توانند در ۴ ماه گرم سال، انرژی خود را از منبع دیگری به غیر از شبکه سراسری برق تامین کنند و مدت‌زمان توقف فعالیت آنها به ماه‌های سرد سال کاهش پیدا کند.

خدادادی تصریح کرد که لایحه افزایش جریمه‌های مراکز غیرمجاز هم در حال تصویب است و مقرر شده جریمه‌ها از سقف برق صادراتی به ۵ برابر میزان برق صادراتی افزایش پیدا کند.

اجرای این سند برای معاونت‌های حوزه ستادی، شرکت مادر تخصصی توانیر، تولید نیروی برق حرارتی، سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و موسسات و مراکز آموزشی و پژوهشی وابسته به وزارت نیرو لازم الاجرا است.

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
1 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا