رمزارز در ایران

احتمال خروج شش شرکت بزرگ بین‌المللی از ایران ، امید به ارزهای دیجیتال ؟!

یکی از اثرات تصمیم بلند مدت رئیس‌جمهور دونالد ترامپ برای خروج ایالات‌متحده از قرارداد هسته‌ای ایران و اعمال تحریم‌ های شدید بر علیه جمهوری اسلامی، تاثیر آن روی برخی از شرکت‌های بزرگ است که با ایران در این مدت قرارداد بسته‌اند.

در این سرزمین همه برنده‌اند!

در تولد تترلند 2 اتریوم هدیه بگیرید!

برو به تترآیلند

طبق دستور دونالد ترامپ، دولت آمریکا به شرکت‌های مذکور ۹۰ تا ۱۸۰ روز برای کاهش تعاملات آن‌ها با ایران، قبل از این که تحریم‌ها دوباره آغاز شود، مهلت داده است. سوال اصلی این است که آمریکا چگونه با متحدان خود برخورد خواهد کرد، خیلی از کشورها اعلام کردند که با وجود بیرون رفتن آمریکا از برجام، آنها به تعهدات خود عمل خواهند کرد. اگر این کشورها تجارت با ایران را ادامه دهند، اقدامات آمریکا علیه آنها چه خواهد بود؟

در اینجا به شش شرکت بزرگ اشاره می‌کنیم که قرار بود با ایران همکاری داشته باشند و قراردادهایی هم در این بین بسته شده بود.

بوئینگ و ایرباس

کمپانی‌های هواپیمایی بوئینگ و ایرباس احتمالا بیش‌ترین تلفات را از این تحریم‌ها متحمل می‌شوند، چرا که آن‌ها در حال برنامه‌ریزی برای شروع فروش هواپیما به ایران برای اولین بار بوده‌اند. ایرباس وعده داده بود که ۱۰۰ فروند هواپیما را به ارزش ۲۰ میلیارد دلار و بوئینگ ۸۰ فروند هواپیما به ارزش ۲۰ میلیارد دلار را به هواپیمایی ایران تحویل دهد.

شرکت بوئینگ در شیکاگو آمریکا مستقر است و ایرباس در فرانسه، اما ایرباس به این دلیل که ۱۰ درصد قطعاتش آمریکایی است، نیاز به تاییدیه آمریکا برای صادرات و فروش خود دارد. در حال حاضر تنها ایرباس چند فروند هواپیما به ایران تحویل داده‌است (سه مورد از ۱۰۰ سفارش داده‌شده توسط نیروی هوایی ایران).

جنرال الکتریک و توتال

وضعیت برای شرکت بزرگ جنرال الکتریک هم بسیار نابسامان شده است چرا که از طرفی یکی از شرکت‌های آمریکایی است که قطعات را برای ایرباس تولید می‌کند و از طرفی دیگر همچنین سفارشات زیادی برای تاسیسات نفت و گاز در ایران دریافت کرده‌است. این کمپانی اعلام کرده است که این شرکت فعالیت‌های خود را منطبق با تغییرات جدید در قوانین ایالت متحده ادامه خواهد داد.

شرکت توتال فرانسه نیز ۲ میلیارد دلار با شرکت ملی نفت چین برای توسعه میدان گازی پارس جنوبی ایران قرارداد بسته است. این شرکت در حال حاضر ۹۰ میلیون دلار برای توسعه این حوزه هزینه کرده‌است و شرکت نفتی دولتی ایران اعلام کرده که تا زمانی که تولید شروع نشده، این رقم جبران نخواهد شد. شرکت ملی نفت ایران نیز اعلام کرد که در صورت قطع همکاری توتال با ایران، کل سهام خود را در CNPC از دست خواهد داد.

از طرف دیگر با اعمال تحریم‌ها بلافاصله قیمت نفت افزایش یافته و با افزایش این قیمت، قطعا ارزش سهام توتال هم افزایش خواهد یافت.

فولکس واگن و گروه PSA

فولکس‌واگن در مورد ورود به بازار ایران، به دلیل فعالیت زیادش در بازار آمریکا جوانب احتیاط را رعایت می‌کرد و به دنبال ریسک نبود، اما سال گذشته دوباره شروع به فروش خودرو در ایران کرد که این اتفاق هم ممکن است حالا دیگر تغییر کند.


در همین حال، گروه PSA فرانسه که تولید کننده پژو و سیتروئن است، به شدت فروش خود در ایران را افزایش داده بود و به دلیل عدم قرارگیری در بازار آمریکا، به عنوان مزیتی نسبت به رقبای آلمانی خود، از این فرصت به خوبی استفاده کرده است. در حال حاضر که تحریم های ایالات متحده دوباره شروع شده است، PSA اعلام کرده که امیدوار است اتحادیه اروپا موضع مثبت خود را در مورد ایران بپذیرد. تا کنون فرانسه، آلمان و انگلیس همه گفته اند که می‌خواهند در تعهدات خود با ایران باقی بمانند. اگر پژو بخواهد دوباره فروش خود به آمریکا را شروع کند، احتمالا او هم باید از فروش خودرو به ایران منصرف شود.

بستر ارزهای دیجیتال ، چشم اندازی برای دور زدن تحریم‌ها در ایران

با توجه به تحریم ایران و فشارهای شدید آمریکا به کمپانی‌های بزرگ برای خروج از ایران، استفاده از سیستم‌های پرداختی ارزهای رمزنگاری شده برای ادامه همکاری‌ها، می‌تواند برای دو طرف قرارداد حائز اهمیت باشد. با توجه به ضرر و زیانی که به این شرکت‌ها با قطع همکاری با ایران وارد می‌شود، استفاده از این بستر یکی از گزینه‌های مورد بررسی برای آنها خواهد بود. همچنین برای طرف دیگر، یعنی ایران نیز استفاده از خدمات این کمپانی‌ها با توجه به اینکه بعد از مدت‌ها شاهد حضور غول‌های صنعت در کشور هستیم، پیامدهای روشنی خواهد داشت. بنابراین، تحلیل و بررسی راهکارها و بسترهای موجود، امری اجتناب‌پذیر خواهد بود.

نظر شما در این زمینه چیست؟ آیا ایران می‌تواند با کمک ارزهای دیجیتال از این شش غول بزرگ در کشور استفاده کند؟

منبع
fortune

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا