رییس کمیسیون اقتصادی مجلس: دانشجویانم با سود بیت کوین خودرو میخریدند!
شمسالدین حسینی، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس، در یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین و نظامهای پرداخت، به چالشهای مرتبط با ناترازیهای اقتصادی و همچنین وضعیت اقتصاد دیجیتال و رمزارزها پرداخت.
به گزارش میهن بلاکچین، حسینی ضمن تاکید بر اهمیت استفاده از فناوریهای نوین، سیاستهای محدودکننده در این حوزه را غیرموثر دانست و آن را به «شلاق زدن به دریا» تشبیه کرد.
صحبتهای رییس کمیسیون اقتصادی مجلس در مورد ارزهای دیجیتال
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به چالش ناترازیهای اقتصادی در کشور گفت:
ناترازی در کشور از یک بخش عبور کرده و امروز با ناترازی مرکب مواجه هستیم و اگر حکمرانی تراز داشتیم با ناترازی مرکب مواجه نمیشدیم.
وی با تأکید بر وضعیت نامتعادل در بخش انرژی و بودجه کشور افزود:
در ۵ سال از صادر کننده خالص سوخت به واردکننده خالص سوخت تبدیل شدیم یعنی در پرداختها ناترازی داریم و تنها ١٣٠ همت برای تهاتر سوخت از بودجه عمومی درنظر گرفته شده است.
حسینی همچنین به محدودیتهای موجود در فضای مجازی و فناوریهای نوین مالی پرداخت و این سیاستها را ناکارآمد دانست. وی با اشاره به اقتصاد دیجیتال و ارزهای دیجیتال اظهار داشت:
سیاست ما در فضای مجازی این بوده چون در فضای مجازی غافلگیر میشویم آن را محدود کردهایم شبیه به اینکه برای آرام کردن دریا آن را شلاق بزنیم. تکنولوژی را یک جوان خلاق در یک شرکت و کارگاه خلق میکند و از آنجایی که مزایایی دارد و مردم این مزایا را درک میکنند، جذاب است در این شرایط، برخورد با آن نتیجهای ندارد.
وی با بیان اینکه سهم اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص داخلی (GDP) باید در برنامه هفتم توسعه به ۱۰٪ برسد، گفت:
واقعیت این است که از اقتصاد دیجیتال بسیار عقب هستیم. در این شرایط اولین موضوعی که از پول الکترونیکی و پول مجازی مطرح شد مصوبهای آمد برای مبارزه با پولشویی بود که در آن ورود به این حوزه ممنوع شد اما آیا مردم از استفاده از رمزپولها خودداری کردند؟
حسینی با اشاره به تجربیات خود افزود:
وقتی این موضوعات را به دانشجویانم تدریس میکردم، دانشجویانم بیت کوین خریداری و از درآمد حاصل از آن ماشین میخریدند و مردم امروز از رمز پولها استفاده میکنند و مردم جذاب است و با ممنوع کردن آن مشکلی حل نمیشود.
اظهارات رییس کمیسیون اقتصادی مجلس در شرایطی بیان میشود که موضوع سیاستگذاری برای ارزهای دیجیتال همچنان یکی از چالشهای اساسی کشور است.