رمزارز در ایران

نمایندگان مجلس بانک مرکزی را به عنوان تنظیم‌گر حوزه رمزارزها معرفی کردند

نمایندگان مجلس تنظیم‌گری در حوزه پول و رمزارزهای دارای مجوز و نظارت بر مبادله آن‌ها را بر عهده بانک مرکزی گذاشتند.

به گزارش میهن بلاکچین و به نقل از راه پرداخت، چهارمین جلسه بررسی گزارش شور دوم کمیسیون اقتصادی در خصوص طرح بانکداری جمهوری اسلامی ایران روز یکشنبه ۶ شهریور ۱۴۰۱ برگزار شد و نمایندگان وظایف و اختیارات بانک مرکزی را تعیین کردند.

بر اساس ماده ۴ «تنظیم‌گری در حوزه پول و رمزارزهای دارای مجوز و نظارت بر مبادله انواع رمزارزهای مجاز»، «تنظیم‌گری فناوری‌های نوین مالی (فین‌تک‌هایِ) فعال در حوزه نقل و انتقال پول و ابزارهای پرداخت» و «انتشار انواع اسکناس، مسکوک و پول رقومی (دیجیتالی) بانک مرکزی (CBDC)» از وظایف بانک مرکزی برشمرده شده است.

تبصره یک بخش اختیارات نیز «تصمیم‌گیری در خصوص جواز یا عدم جواز نگهداری و مبادله انواع رمزارز» را بر عهده هیات عالی بانک مرکزی گذاشته است. این هیات از رییس کل بانک مرکزی به عنوان رییس هیات، وزیر اقتصاد، رییس سازمان برنامه و بودجه، دو اقتصاددان متخصص در زمینه سیاست‌گذاری پولی و ارزی و دو متخصص در حوزه بانکداری (یک نفر در زمینه حقوق بانکی و یک نفر در زمینه امور مالی) تشکیل شده است.

در مورد حوزه تنظیم‌گری در حوزه رمزارزها، مرکز پژوهش‌ها در گزارش کارشناسی خود معتقد است:

با توجه به دخیل بودن سایر دستگاه‌ها نظیر وزارت نیرو در تنظیم‌گری در حوزه استخراج رمزارزهای دارای مجوز احتمال تداخل صلاحیت و لوث مسئولیت در این امر، حکم این جزء محل تامل حقوقی است و مغایر با نظام اداری صحیح به نظر می‌رسد و محدود کردن این تنظیم‌گری به مبادله و نگهداری مدنظر است.

  • وظیفه قانون گذاری و تنظیم گری رمزارزها در ایران بر عهده کیست؟

در ۶ شهریور ۱۴۰۱ نمایندگان مجلس وظیفه تنظیم‌گری در حوزه پول و رمزارزهای دارای مجوز و نظارت بر مبادله انواع رمزارزهای مجاز را بر عهده بانک مرکزی گذاشتند.

منبع
پیوستراه پرداخت

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا