رمزارز در ایران

تولید پر نوسان برق تجدیدپذیر؛ ماینرها نمی توانند خود را با این نیروگاه ها منطبق کنند

تولیدکنندگان انرژی‌های تجدیدپذیر از اجرا نشدن مصوبه دولت درباره تأمین ۲۰ درصد از برق سازمان‌های دولتی از انرژی‌های تجدید پذیر انتقاد کردند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، تولیدکنندگان انرژی‌های تجدیدپذیر از اجرایی نشدن مصوبه دولت درباره تأمین ۲۰ درصد از برق مورد نیاز اداره‌ها و سازمان‌های دولتی از طریق انرژی‌های تجدید پذیر انتقاد کردند. تولیدکنندگان انرژی‌های تجدیدپذیر در نشست دبیرخانه کمیته ماده ۱۲ علت اصلی اجرایی نشدن این مصوبه را نبود بودجه کافی و ساز و کارهای تشویقی بیان کردند در حالی که بر اساس اظهارات محمدتقی زعفرانچی زاده، معاون ساتبا، اجرای مصوبه هیئت دولت به دستگاه‌های دولتی تکلیف شده و اجرای آن نباید در گرو تشویق باشد.

هوشنگ مؤمنی، معاون دفتر تنظیم وزارت نیرو نیز در این نشست گفت: از آنجا که بیشتر دستگاه‌های دولتی بدهکار وزارت نیرو هستند، محاسبه ۲۰ درصد از برق مصرفی با نرخ دیگر نیز مطابق رویه موجود وصول نمی شود، بنابراین لحاظ آن در قبوض برق دستگاه‌ها تأثیری در اجرای این مصوبه ندارد.

تولید پر نوسان تجدیدپذیرها

علی چاغروند، مدیر پژوهش‌های حرفه‌ای کمیته ماده ۱۲ با اشاره به تبصره ۴ ماده ۴ مصوبه هیئت وزیران درباره فرایند استخراج (ماینینگ) فرآورده‌های پردازشی رمزنگاری شده گفت:

بر اساس این مصوبه متقاضیان استخراج فرآورده‌های پردازشی رمزنگاری شده در صورت استفاده از منابع تجدیدپذیر و پاک، تابع قوانین و مقررات مربوط و ضوابط وزارت نیرو هستند. با توجه به این تبصره، فعالان انرژی‌های تجدیدپذیر درصدد استفاده از این فرصت برای فروش برق تجدیدپذیر به استخراج‌کنندگان ارزهای مجازی هستند، اما روند تولید برق در نیروگاه‌های تجدیدپذیر از جمله نیروگاه‌های بادی و خورشیدی همراه با نوسان است بنابراین اعضای انجمن تولیدکنندگان انرژی‌های تجدیدپذیر و سندیکای صنعت برق درخواست کردند وزارت نیرو نحوه پوشش نوسانات نرخ برق، نحوه انتقال برق و جبران نرخ تفاوت را مشخص کند.

محمدحسن غفوری، نماینده سندیکای صنعت برق در این باره گفت: روند تولید نیروگاه‌های تجدیدپذیر از جمله نیروگاه‌های بادی و خورشیدی همراه با نوسان است، به عنوان مثال در نیروگاه‌های خورشیدی، تولید برق از صبح آغاز شده است در ظهر به اوج می‌رسد و سپس کاسته می شود و به صفر می‌رسد. از طرف دیگر، استخراج‌کنندگان ارز مجازی نیاز به برق ثابت و پایدار دارند و نمی‌توانند مصرف خود را با تولید نیروگاه‌های تجدیدپذیر منطبق کنند؛ بنابراین برای تطابق تولید نیروگاه‌های تجدیدپذیر با مصرف استخراج‌کنندگان به پشتیبانی مدیریت شبکه و توانیر نیاز است؛ به ترتیبی که در زمان‌هایی که تولید نیروگاه تجدیدپذیر کاسته می‌شود، استخراج‌کنندگان بتوانند از برق شبکه استفاده کنند.

وی افزود:

تولید نیروگاه‌های خورشیدی و بادی با ساعات پیک شبکه برق در تابستان منطبق است و با عنایت به آنکه نرخ فروش برق درخواستی تولید کنندگان برق تجدیدپذیر، احتمالاً بیشتر از نرخ خرید قابل قبول اقتصادی توسط استخراج‌کنندگان است. لازم است مقدار برقی که تولیدکننده برق تجدیدپذیر به ماینر می‌فروشد یا به شبکه برق تزریق می‌کند، در ضرایب ساعتی ضرب و مقدار بیشتری انرژی برق در زمانی که استخراج‌کننده تمایل به دریافت برق از شبکه دارد دریافت شود. همچنین باید این ضرایب ساعتی در زمان مصرف برق از شبکه نیز اعمال شود.

به گفته غفوری  لازم است فرایند پشتیبانی توانیر از فروش برق تجدیدپذیر به استخراج‌کنندگان به صورت مناسب و شفاف تدوین و فرایندی طراحی شود که تفاوت نرخ خرید برق توسط استخراج‌کنندگان با نرخ خرید برق توسط ساتبا (مصوبه وزیر در خصوص نرخ‌های خرید برق) به تولید کنندگان برق تجدیدپذیر پرداخت شود. بدین منظور نیاز است دستورالعملی در وزارت نیرو تدوین یا اگر شیوه نامه ای  در این باره تدوین شده است این موضوع به آن اضافه شود.

منبع
http://www.iribnews.ir/

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا