تحلیل اقتصادی

خطر رکود اقتصادی؛ فرصتی برای صعود دوباره بیت‌ کوین یا تهدیدی برای بازار؟

یک هفته پس از کاهش ۰.۵٪ نرخ بهره توسط فدرال رزرو، بازارهای مالی با افزایش قیمت دارایی‌های پرریسک نظیر بیت‌کوین مواجه شدند. بسیاری کاهش نرخ بهره را نشانه‌ای از عادی‌سازی سیاست‌های پولی فدرال رزرو می‌دانند که پیش‌تر به منظور کنترل تورم به‌کار می‌رفت. تحلیل‌گران معتقدند عبور قیمت بیت‌کوین از سطح مقاومتی ۶۵,۲۰۰ دلار می‌تواند منجر به رشد بیشتر این توکن شود.

به گزارش میهن بلاکچین، با این حال، سه شاخص اقتصادی مهم نشان می‌دهند که ممکن است رکود اقتصادی در راه باشد و این احتمال وجود دارد که فدرال رزرو با توجه به این شاخص‌ها تصمیم به کاهش بیشتر نرخ بهره گرفته باشد. این موضوع باعث شده تا برخی سرمایه‌گذاران درباره حرکت صعودی بیت‌کوین محتاط‌تر عمل کنند.

افزایش نرخ بیکاری در ایالات متحده

بر اساس نظرسنجی خانوارهای ایالات متحده که نرخ بیکاری را در ۵۰ ایالت مختلف آمریکا می‌سنجد، داده‌های جدید نشان می‌دهند تا ماه آگوست (مرداد)، بیش از ۵۷٪ از ایالات، افزایش بیکاری را نسبت به ماه و سال قبل تجربه کرده‌اند. این اطلاعات توسط پلتفرم MacroMicro جمع‌آوری شده است.

افزایش بیکاری در اکثر ایالات آمریکا، نشان‌دهنده خطر کاهش درآمد، کاهش هزینه‌های مصرفی و سرمایه‌گذاری و کاهش اعتماد کسب‌وکارها و مصرف‌کنندگان در ماه‌های آینده است. این وضعیت می‌تواند به کندی اقتصادی شدید و حتی رکود منجر شود که مشخصه آن دو دوره متوالی افت شاخص‌های اقتصادی است. در چنین شرایطی، ممکن است سرمایه‌گذاران تصمیم به کاهش ریسک‌پذیری خود بگیرند و از سرمایه‌گذاری در دارایی‌های پرخطر صرف‌نظر کنند.

به گفته MacroMicro در پلتفرم X:

بر اساس تحلیل ماه آگوست، ۵۷.۷٪ از ایالات متحده گزارش کردند که نرخ بیکاری آن‌ها نسبت به ماه قبل و سال گذشته افزایش یافته است. این مسئله به چالش‌های روزافزون در بازار کار اشاره دارد و ممکن است نشانه‌ای از کندی اقتصادی گسترده‌تر باشد.

درصد رشد نرخ بیکاری در ایالت‌های مختلف آمریکا - منبع: MacroMicro
درصد رشد نرخ بیکاری در ایالت‌های مختلف آمریکا – منبع: MacroMicro

نسبت شاخص‌های پیشرو (Leading) و تاخیری (Lagging)

شاخص پیشرو اقتصادی (LEI) که توسط کانفرنس برد (Conference Board) منتشر می‌شود، در ماه آگوست به سطح ۱۰۰.۲ سقوط کرد و به این ترتیب، به پایین‌ترین سطح خود از اکتبر ۲۰۱۶ رسید. این شاخص برای ششمین ماه متوالی کاهش را تجربه می‌کند و این موضوع به‌عنوان نشانه‌ای از رکود اقتصادی در نظر گرفته می‌شود.

شاخص LEI شامل چندین شاخص پیشرو مانند ساعات کاری هفتگی در بخش تولید، درخواست‌های اولیه برای بیمه بیکاری، شاخص سفارشات جدید موسسه مدیریت عرضه (ISM)، قیمت‌ سهام و شاخص اعتبار پیشرو (Leading Credit Index) است. این شاخص به‌طور گسترده‌ برای شناسایی تغییرات در روندهای اقتصادی و نقاط تغییر در قیمت دارایی‌ها پیگیری می‌شود.

به گفته جف ونیگر (Jeff Weniger)، مدیر بخش سهام در موسسه ویزدوم تری (WisdomTree)، بیشتر نگرانی‌ها به کاهش نسبت بین شاخص‌های پیشرو و تاخیری اشاره دارد که به زیر سطح ۰.۸۵ رسیده و این پایین‌ترین سطح از دهه ۱۹۵۰ تاکنون است.

نسبت بین شاخص‌های پیشرو و تاخیری کانفرنس برد - منبع: Jeff Weniger
نسبت بین شاخص‌های پیشرو و تاخیری کانفرنس برد – منبع: Jeff Weniger

این نسبت نشان می‌دهد شاخص‌های تاخیری در حال رسیدن به واقعیت اقتصادی هستند و این کاهش ممکن است به کندی یا رکود اقتصادی منجر شود. در گذشته نیز هشت کاهش مشابه در این نسبت مشاهده شده که هر بار نشانه‌ای از رکود اقتصادی بوده است.

افزایش نسبت طلا/نفت خام برنت

بر اساس داده‌های منتشر شده توسط MacroMicro، نسبت قیمت قراردادهای آتی طلا به قراردادهای آتی نفت خام برنت امسال بیش از ۳۵٪ افزایش یافته و به نزدیک ۴۰ واحد رسیده است که بالاترین سطح از سال ۲۰۲۰ است.

طلا به‌عنوان یک دارایی امن و پوششی در برابر تورم شناخته می‌شود، در حالی که نفت با تقاضای جهانی و فعالیت‌های اقتصادی مرتبط است. بنابراین، عملکرد طولانی‌مدت بهتر طلا نسبت به نفت، اغلب به‌عنوان نشانه‌ای از کاهش فعالیت‌های اقتصادی و رکود تلقی می‌شود.

نسبت قراردادهای آتی طلا به نفت خام برنت - منبع: MacroMicro
نسبت قراردادهای آتی طلا به نفت خام برنت – منبع: MacroMicro

منبع
CoinDesk

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا