اخبار عمومی

درگیری تلگرام و کمیسیون SEC؛ فروش توکن صرفا برای تامین هزینه سرورهای این شرکت!

کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) گفت تلگرام فروش توکن سال ۲۰۱۸ را انجام داد زیرا پول کافی برای پرداخت هزینه سرورهای خود را نداشته است.

این ادعا که در سند اخیر SEC علیه پرونده تلگرام بیان شده است برای اولین بار موضوع اصلی شکایت SEC را نشان می‌دهد. کمیسیون SEC مدعی شده است که این فروش توکن صرفا برای تامین بودجه کالا بوده است.

در هنگام فروش توکن، تلگرام آن را به عنوان تامین مالی برای بلاک‌چین نسل بعدی خود معرفی کرده بود که سریعتر و کاربردی تر از بلاک‌چین های قبلی است. سند اخیر نشان می‌دهد که پاول دوروف مدیرعامل تلگرام به دنبال راهی برای جذب سرمایه بوده است و نیاز به پرداخت تجهیزات مورد نیاز برای سرورهای بیشتر را تایید کرده و قبل از ورود به مسیرهای غیرمتعارف، فروش کالا را در نظر گرفته است.

این فروش در اوایل سال ۲۰۱۸ انجام شد و ۱.۷ میلیارد دلار سرمایه جذب کرد. کمیسیون SEC از این شرکت در ماه اکتبر سال گذشته شکایت کرد و مدعی شد که این توکن ها به اسم گرام (Gram) اوراق بهادار ثبت نشده و بدون مجوز است و تقاضا کرد که تلگرام عرضه بلاک چین TON را متوقف کند. اولین جلسه دادگاه این پرونده برای ماه آینده برنامه ریزی شده است. طبق اسنادی که به دادگاه بخش جنوبی نیویورک ارائه شده است، تا این اواخر بودجه تلگرام توسط خود دوروف تامین می شده است.

در سال ۲۰۱۷ دوروف جهت خرید سرورهای مورد نیاز برای این پیام‌رسان و پرداخت سرویس های مرتبط به پول نقد نیاز داشت. وی فروش حق رای را در نظر گرفت اما سپس تصمیم خود را تغییر داد و بیان کرد که این موضوع بر یکپارچگی و صلابت شرکت و ارزش آن تاثیرگذار خواهد بود. کمیسیون SEC در دادخواست خود گفت: تلگرام تمایلی به دریافت هزینه از کاربران یا فروش تبلیغات نیز نداشت، زیرا معتقد بود که این کار باعث جلوگیری از گسترش تعداد کاربران و عقب ماندن از رقبا می‌شود.

کمیسیون SEC پیام های ارسال شده بین دوروف و الکساندر تاماس (Alexander Tamas) موسس Vy Capital و سهامدار شبکه اجتماعی روسی Vkontakte را ارائه داد.

در تاریخ ۱۴ آگوست ۲۰۱۷، تاماس این فرصت را به دوروف ارائه داد تا ۲۵ میلیون دلار سهام نهادی را بخرد که اسم آن در سند اخیر حذف شده است. دوروف در پاسخ گفت که زمان مناسبی برای این کار نیست.

وی گفت:

در حال حاضر تلگرام به پول نقد نیاز دارد تا سرورهای بیشتر بخرد، اما این ایده ها را پس از حل مشکل مالی در نظر خواهم گرفت.

تاماس در پاسخ بیان کرد که جذب سرمایه را در نظر دارد. سپس دوروف به تاماس گفت وی تصمیم گرفته است تا برنامه های VC را کنار بگذارد مگر آنکه پیشنهاد بسیار خوبی از جانب فردی ارائه شود. پیشنهاد بسیار خوب، ۵۰۰ میلیون دلار در ازای ۱۰ درصد سهام تلگرام یا یک میلیارد دلار در ازای ۲۰ درصد سهام تلگرام بوده است.

در این سند آمده است در تاریخ ۱۶ ژانویه ۲۰۱۸ دوروف به شخص نامشخصی در بانک سرمایه گذاری Credit Suisse ایمیل زد و گفت که تلگرام در نظر دارد تا جذب سرمایه کند اما سپس تصمیم گرفت به برنامه های ارز دیجیتال بپردازد.

انگیزه های اولیه هرچه که بودند، تلگرام پس از این فروش، منابع را به ساخت TON اختصاص داد و در ماه سپتامبر کدهای بلاک چین خود را عرضه کرد. سرمایه گذاران لینک هایی با تولیدکننده های کلید دریافت کردند تا کیف پول های خود را برای توکن های آتی گرام ایجاد کنند. تلگرام هم چنین از شریک غیررسمی خود به اسم TON Labs کمک گرفت. TON Labs نهادی تحت پشتیبانی سرمایه گذاران TON است و بر روی ابزارهایی برای توسعه دهندگان TON کار می‌کند.

طبق گفته های کمیسیون SEC، شیام پارخ (Shyam Parekh) متخصص خدمات مالی تلگرام طی تماس تلفنی با Anchorage گفته است که تلگرام تمایل به همکاری و شراکت با این شرکت دارد. وی گفت: زیرا تیم تلگرام بسیار گسترده است. در واقع TON Labs مهندسان بیشتری نسبت به خود تلگرام دارد. آنها برای ۶ ماه با تلگرام همکاری کردند و از روز اول به آنها کمک کردند.

سرمایه گذاران، نه تاییدکنندگان

اطلاعات مالی تلگرام

کمیسیون SEC هم چنین گفته است که کارمندان تلگرام، توکن های گرام را یک اوراق بهادار در نظر گرفته بودند و از اصطلاحات بازار سرمایه سنتی برای توضیح جوانب مختلف این فروش استفاده کرده اند.

شیام پارخ که یکی از کارمندان تلگرام است به یکی از سرمایه گذاران گفته بود آنها حق فروش ۷۲,۸۳۵,۹۱۶.۶۸ توکن گرام را دارند و اصطلاح صندوق برای چنین اوراق بهاداری کاملا مشخص است.

کمیسیون SEC اذعان کرده است:

سرمایه گذاران TON نیز توکن های گرام را اوراق بهادار در نظر گرفته بودند و آنها را نه به منظور استفاده از در بلاک چین TON نه به عنوان تاییدکننده، بلکه صرفا به عنوان سرمایه گذاری خریداری کردند.

کمیسیون SEC بیان کرد: پارخ استیکینگ توکن های گرام انتخاب شده به عنوان تاییدکننده بلاک چین TON را با وام دهی بورس مقایسه کرد. SEC در ادامه افزود که تلگرام از سرمایه گذاران درخواست نکرده است که به عنوان تاییدکننده در شبکه عمل کنند.

کمیسیون SEC هم چنین گفت که تلگرام قبل از شروع فروش توکن هرگز با این قانونگذار در تماس نبوده است و پس از آنکه کارکنان آژانس از این فروش آگاه شدند و با شرکت تماس گرفتند، فقط درخواستی برای معافیت از الزامات ثبت ارائه دادند.

طی شهادت نامه ای که توسط جورج تنریرو (Jorge Tenreiro) وکیل کمیسیون SEC در تاریخ ۷ ژانویه انجام داد، دوروف تایید کرد این شرکت قبل از شروع فروش توکن گرام با SEC تماس نگرفته است. وی گفت در آن زمان تلگرام هم چنان در حال انجام تحقیقات بوده است.

دوروف گفت:

در آن زمان با کمیسیون SEC تماس برقرار نکردیم، زیرا بر اساس آنکه دقیقا نمی‌دانستیم چه اقداماتی انجام خواهیم داد، معتقد بودیم برای تماس با کمیسیون SEC بسیار زود است. وی هم چنین تایید کرد که تلگرام در زمانی که او اولین توافقنامه توکن های گرام را امضا کرد هنوز با کمیسیون SEC تماس نگرفته بودند.

طبق گفته SEC، این قانون گذاری در مورد عرضه اولیه در تاریخ ۸ ژانویه ۲۰۱۸ مطلع شد و چندین هفته بعد سعی در برقراری ارتباط با کنسول قانونی تلگرام داشت. ماه بعد، آرپس (Arps) وکیل قانونی تلگرام از شرکت اسکادن (Skadden)، ایمیلی به این کمیسیون ارسال کرد و پرونده تنظیم مقررات D برای اولین دور فروش در تاریخ ۱۳ فوریه ۲۰۱۸ ارسال شد.

با این حال، تلگرام در زمان حکم داوری در دادگاه به اختصار گفت پس از آن این شرکت به طور گسترده با قانونگذاران در ارتباط بود. طبق این پرونده از تاریخ ۶ فوریه ۲۰۱۸ تلگرام سه ارایه حضوری به کارمندان SEC داشته است، ۹ تماس تلفنی و چندین ایمیل رد و بدل شده است. این شرکت به طور دواطلبانه برای این کمیسیون مستنداتی را به وجود آورده است.

تلگرام هم چنان بر روی دادخواست خود مبنی بر اوراق بهادار نبودن توکن گرام اصرار دارد.

این شرکت بیان کرده است: توکن های گرام هیچ درآمد یا سودی برای خریدار نخواهد داشت. هم چنین بیانگر و معرف هیچ سهام یا سایر دارایی ها نمی‌باشد.

منبع
coindesk

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
5 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا