متوسط مقالات عمومی

شمارش معکوس انتقال به اتریوم ۲؛ ادغام شبکه اتریوم در تست نت موفقیت آمیز بود!

توسعه‌دهندگان هسته اصلی اتریوم به مدت یک هفته دور هم جمع شدند تا روی اتریوم ۲، که تغییر مکانیزم از اثبات کار به اثبات سهام (معروف به Merge یا ادغام) است، کار کنند و در حین این ادغام، یافته‌های خود را به اشتراک گذاشتند. ادغام،‌ شامل انتقال کامل از گواه اثبات کار (PoW) به گواه اثبات سهام (PoS) است و این یعنی تغییر اساسی در نحوه مکانیسم اجماع در شبکه اتریوم. در ادامه مقاله، گزارش کاملی از این رویداد و پیشرفت‌های انجام شده را ارائه می‌دهیم.

خرید ارز دیجیتال با ۱۰ هزار تومان!

تو صرافی ارز پلاس میتونی فقط با ۱۰ هزار تومان و با کارمزد صفر، همه ارزهای دیجیتال رو معامله کنی!

همین الان شروع کن

رویداد تست ادغام شبکه اتریوم

ادغام شبکه اتریوم - انتقال شبکه اتریوم -  اتریوم ۲ - کسپر

مزایای اصلی مرج شبکه اتریوم،‌ شامل افزایش کارایی انرژی، ولیدیتورها، تمرکززدایی، امنیت و همچنین تمایز بین کلاینت‌های لایه اجرا (Eth1) و کلاینت‌های لایه اجماع (Eth2) است.

توسعه دهندگان هسته اتریوم و محققان به شدت در تلاشند تا فرآیند انتقال به مکانیسم PoS به درستی صورت گیرد و برای دستیابی به این مهم، اخیرا در یونان برای رویداد تعاملی Amphora گرد هم آمدند تا پیشرفت‌های خود را تثبیت کنند. از ۲ تا ۹ اکتبر (۱۰ تا ۱۷ مهر)، ۴۰ نماینده از تیم‌های Eth1 و Eth2، تیم تحقیقاتی بنیاد اتریوم، برای اولین بار از زمان همه‌گیری کووید ۱۹، گرد هم آمدند. هدف نهایی این رویداد ایجاد یک شبکه چند کلاینتی و دائمی بود که به آن دست یافتند.

نسخه اولیه تست‌نت محلی برای ادغام شبکه اتریوم، توسط مهندس ارشد پروتکل کانسنسیس، آدریان ساتون (Adrian Sutton)، دو روز قبل از اتمام رویداد به اشتراک گذاشته شد. برای مستندسازی کارهای انجام شده و برای ادامه همکاری‌ها منتهی به ادغام، صفحه مربوط به پیشرفت‌های کلاینت Amphora نیز ایجاد شد.

صفحه ردیابی نقاط عطف ورکشاپ آمفورا

نقاط عطف رویداد Amphora - اتریوم ۲ - ادغام شبکه اتریوم

این صفحه برای همه افراد حاضر در پروژه برای مشارکت در آن باز است. ردیاب شامل کلاینت‌های فعال، نقاط عطفی که منجر به تکمیل شبکه توسعه دهندگان شد و لینک منابع است. نقطه عطف اول شامل تشریح همه مشخصات بود، در حالی که نقطه عطف دوم و سوم روی ادغام و همگام‌سازی کلاینت‌ها با تراکنش‌ها متمرکز بودند. نقطه عطف چهارم منجر به قابلیت همکاری چند کلاینتی شد و مرحله آخر شامل اتصال اجزا در تست‌نت یا شبکه آزمایشی بود.

معیارهای آمادگی برای فرآیند مرج شبکه اتریوم، تمرکز اصلی رویداد بود. تیم‌ها در جلسات مختلف به بحث در مورد اتوماسیون تست‌نت، تعریف API، استانداردسازی خطاها، یکپارچه‌سازی مستمر و نقشه راه از آمفورا تا مین‌نت پرداختند.

ابزارهایی برای اجرا و راه‌اندازی مجدد تست‌نت‌های ادغام و ابزارهایی برای آزمایش سیستم محلی توسعه داده شد. در روز پایانی، یک مرج‌نت (Mergenet) راه‌اندازی شد و در توییتر به اشتراک گذاشته شد. بعد از دریافت بازخوردهای لازم، تکرار دیگری از این رویداد برای ادامه کارهای مهندسی برای اوایل نوامبر (اواسط آبان ماه) اطلاع‌رسانی خواهد شد. همچنین ریسک‌ها و نقاط بالقوه نیز مورد بحث قرار گرفت.

این رویداد یک گام بزرگ رو به جلو برای تحقق ادغام شبکه اتریوم و به روی کار آوردن کلاینت‌ها و در نهایت رسیدن به اتریوم ۲ بود. در ادامه برای  درک اهمیت رویداد و نقاط عطف ذکر شده، با میخائیل کالینین (Mikhail Kalinin)، محقق Consensys که روی ادغام کار می‌کند و ساجیدا زوارهی (Sajida Zouarhi)، مدیر ارشد محصول هایپرلجر بسو در کانسنسیس، که هر دو در رویداد شرکت داشتند، مصاحبه شده و سوالاتی پرسیده شد.

پرسش و پاسخ درباره ادغام شبکه اتریوم

رویداد آمفورا - انتقال شبکه اتریوم - ادغام شبکه اتریوم

کلاریسا واتسون (Clarissa Watson): از دیدگاه کلاینت اجرای Eth1، هایپرلجر بسو (Hyperledger Besu)، آیا کارگاه تعاملی ادغام موفق بود؟

ساجیدا زوارهی: این کارگاه یک رویداد موفق از همه جهات بود. هایپرلجر بسو توانست با موفقیت با همه کلاینت‌ها همکاری کند. فقط در مدت یک هفته موفق شدیم زنجیره Eth1 (لایه اجرا) را با زنجیره اثبات سهام Eth2 (لایه اجماع) روی یک شبکه آزمایشی چند کلاینتی ادغام کنیم. توانایی تعامل همگام با تمام برنامه نویس‌های هسته اصلی، شاهکاری بود که باعث صرفه جویی چند ماهه در کارها شد.

آموخته‌های این هفته نقشه راه اتریوم را مشخص می‌کند. بسیاری از موضوعات مهم، به ویژه در مورد امنیت و حداکثر ارزش قابل استخراج (MEV) مورد بحث قرار گرفت. هدف ما این است که کلاینت Besu را به یک کلاینت برتر در لایه اجرا تبدیل کنیم؛ نه فقط در جفت شدن با Teku، بلکه برای همه کلاینت‌های لایه اجماع. اگر بخواهیم پس از ادغام به تنوع در کلاینت‌ها دست یابیم، این ویژگی برای کل اکوسیستم اتریوم کاملا حیاتی است.

جیمز بک (James Beck): چه مشخصاتی در نقطه عطف اول برای اطمینان از همکاری بین کلاینت‌های لایه اجرا و لایه اجماع در رویداد پیاده سازی شد؟

میخائیل کالینین: سه مولفه اصلی ادغام شامل لایه اجماع (CL)، لایه اجرا (EL) و موتور API، که پروتکلی است که توسط کلاینت‌ها برای برقراری ارتباط استفاده می‌شود، برای تعامل بهتر با هم کار می‌کنند.

کلاریسا واتسون: چه چیزی در مورد آزمایش اولیه بین کلاینت‌ها در طول نقطه عطف دو برای تکمیل نقطه عطف سه مشاهده کردید؟

میخائیل کالینین: برای دستیابی به نقطه عطف دوم، روی جفت کلاینت‌های خاص و توانایی آنها برای تعامل پس از ادغام تمرکز کردیم. نقطه عطف سه مانند نقطه عطف دو بود، اما شامل روند انتقال نیز می‌شود.

فرآیند انتقال بخش اساسی ادغام شبکه اتریوم است؛ زیرا در اینجاست که سیستم در واقع از اثبات کار به اثبات سهام تبدیل می‌شود. مشخصات و پیاده‌سازی، پیچیده‌ترین جنبه‌های ادغام هستند و این برای کلاینت‌ها بسیار مهم است که به راحتی انجام شوند.

کلاریسا واتسون: آموخته‌های کلیدی حاصل از آزمایش کلاینت از نقطه عطف ۴ که منجر به دستیابی به نقطه عطف ۵ شد، چه بود؟

میخائیل کالینین: نقطه عطف چهار گامی بزرگ در جهت آزمایش طولانی‌مدت چند کلاینتی بود. تیم کلاینت‌ها بررسی می‌کردند که آیا کلاینت‌های لایه اجماع یا لایه اجرا، نه تنها با طرف مقابل خود، بلکه با پیاده‌سازی‌های دیگری از کلاینت CL یا EL به خوبی با یکدیگر کار می‌کنند یا خیر.

رویداد آمفورا در یونان | توسعه دهندگان اتریوم ۲ - ادغام شبکه اتریوم

جیمز بک: تکمیل مرحله ۵ به این معنی است که همه کلاینت‌ها می‌توانند از Devnet استفاده کنند. آیا Devnet از کلاینت‌های قبل از ادغام پشتیبانی می‌کند؟

میخائیل کالینین: این بدان معنا نیست که هر کلاینت برای ادغام آنطور که در نگاه اول به نظر می‌رسد، آماده است. آنچه انجام شده به این معنی است که اکثر کلاینت‌ها از ادغام پشتیبانی می‌کنند و ثبات خود را در بهترین حالت نشان می‌دهند. کلاینت‌ها ممکن است به تست‌نت بپیوندند تا موارد خاصی مانند فرآیند همگام‌سازی پس از ادغام را آزمایش کنند. با نزدیک شدن به ادغام شبکه اتریوم، قصد داریم هر بار که تغییراتی در مشخصات ایجاد می‌شود، یک مدل جدید از یک تست‌نت داشته باشیم.

کلاریسا واتسون: با توجه به اظهارات رائول جردن در مورد تنوع کلاینت‌ها، آیا تلاشی برای استفاده از Teku و Besu برای حمایت از کلاینت‌های مختلف در طول توسعه وجود داشت؟

ساجیدا زوارهی: تنوع کلاینت به ویژه زمانی که یک کلاینت ماژور باشد (کلاینتی که بیش از دو سوم اتر سپرده‌گذاری (Stake) شده را دارد)، مهم است. اگر مشکلی در کلاینت ماژور ایجاد شود، کل بلاکچین تحت تاثیر قرار می‌گیرد. با این حال، اگر توزیع درستی بین کلاینت‌ها داشته باشیم، نه لزوما برابر، این ریسک را تا حد زیادی کاهش می‌دهد.

در زمینه پسا ادغام، دو نوع کلاینت به صورت همگام اجرا می‌شوند. برای مثال در لایه اجرا، بسو را خواهیم داشت و لایه اجماع نیز Teku خواهد بود. بخش پیچیده در اینجا نیاز به تنوع در هر دو لایه است. به همین دلیل است که عملکرد عالی Teku و Besu در ۴ ترکیب مختلف در این رویداد، گام مهمی در جهت کمک به امنیت اتریوم پس از ادغام بود.

جمع بندی

در این مقاله گزارشی از پیشرفت‌های تیم توسعه‌دهنده اتریوم برای رسیدن به اتریوم ۲ و انتقال کامل به مکانیسم PoS ارائه دادیم. پیشرفت انجام شده در طول رویداد Amphora Interop خیره کننده است. فرآیند ادغام شبکه اتریوم، مرزهای این شبکه را گسترش می‌دهد و آن را مقیاس‌پذیرتر، ایمن‌تر و پایدارتر می کند. تیم‌ها اطمینان حاصل می‌کنند که همه کلاینت‌ها می‌توانند روی شبکه‌های Devnet با هم کار کنند تا در نهایت برای ادغام آماده شوند.

برای پیگیری پیشرفت آنها، مدیر محصول کانسنسیس، بن ادینگتون (Ben Edgington) را برای به‌روزرسانی‌های هفتگی در مورد ادغام، در وبلاگ بنیاد اتریوم دنبال کنید. در مستندات Teku و Besu می‌توانید در مورد اینکه چگونه تنوع کلاینت‌ها انعطاف‌پذیری و عملکرد شبکه را افزایش می‌دهد، بیشتر بیاموزید و برای آگاهی‌های بیشتر به کانال دیسکورد کانسنسیس بپیوندید.

منبع
consensys

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
2 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا