آیا تلاش برای کسب درآمد از بازیهای کلیکی اتلاف وقت است؟
آیا واقعاً میتوان از بازیهای کلیکی تلگرامی درآمد کسب کرد؟ آیا این تلاشها ارزش زمان صرف شده را دارند؟
موفقیت نات کوین (Notcoin)، بسیاری را در کشورهای مختلف، از جمله ایران، به دنبال دستاوردهای مشابه در برنامههای تلگرامی دیگری مانند تپ سواپ جذب کرد. اغلب این افراد امیدوارند تنها با کلیک کردن و ضربه زدن روی صفحهنمایش گوشی، بتوانند به درآمدهای قابلتوجهی دست پیدا کنند.
روند اخیر در همین کشور خودمان، هیجان پیرامون این دست از اپها را برجسته میکند. نات کوین با رویکرد بازیگونه خود به استخراج ارز دیجیتال، در اوایل سال میلادی جاری به محبوبیت قابلتوجهی دست پیدا کرد و این امکان را برای کاربران فراهم کرد تا تنها با ضربه زدن روی صفحه نمایش گوشی خود، توکن به دست آورند.
کلیک کردن مدام روی صفحه گوشی
این روزها بازیهای مشابه نات کوین مردم را به گوشیهایشان چسبانده و کوچک و بزرگ در تمام سنین در حال ضربه زدن به صفحهنمایش گوشیهایشان هستند تا به اصطلاح ارز دیجیتال استخراج کنند، اما این فرایند، کجا شبیه به دست آوردن ارز دیجیتال از طریق حل مسائل ریاضی پیچیده با کامپیوترهای قدرتمند است؟ دقیقا همین سهولت استفاده، به همراه جذابیت تکرار موفقیت نات کوین، باعث شد تا دیگر بازیهای تلگرامی مشابه هم در مدت کوتاهی تعداد خیرهکننده چندین میلیون کاربر را به خود جذب کند.
موفقیت نات کوین، الهامبخش کاربران دیگر برنامههای مشابه تلگرامی
در شبکههای اجتماعی به کَرّات میبینیم که افراد از موفقیت مالی خود با نات کوین داستانهای مختلفی را روایت میکنند. این داستان موفقیت، اشتیاق دیگران را برای شرکت کردن در دیگر بازیهای کلیکی تلگرام، مانند تپ سواپ و همستر کامبت، بیشتر کرده و حالا دیگر حتی امیدی به توقف این رویکرد هم وجود ندارد.
بازیهای کلیکی تلگرام منتقدانی هم دارند
در حالی که افراد بسیاری به طور فعال در بازیهای Tap-to-Earn برای کسب درآمد از کلیک کردن در بازیهای تلگرامی شرکت میکنند، کارشناسان ارزهای دیجیتال هم بیکار ننشسته و در مورد مشکلات احتمالی آنها هشدار میدهند. برای مثال در مورد همین نات کوین، جادی میرمیرانی محبوب با انتشار توییتی نوشت:
دوستانی که مطمئن هستند قرار است از نات کوین پولدار شوند، کلیک کردن در پای نتورک را هم ادامه بدهند #شوخی.
پ.ن: اگر بهعنوان بازی بهش نگاه میکنید، خیلی هم بانمکه.
پ.ن: جایی پول مجانی زیاد بین همه تقسیم نمیکنند.
کارشناس دیگری هم پس از نات کوین درباره استفاده از اتوکلیکرها برای دیگر بازیهای کلیکی تلگرامی که ترند شدند، هشدار داد:
کاربرانی که برای افزایش درآمد خود از برنامههای اتوکلیکر استفاده میکنند، ممکن است مانند اتفاقی که برای نات کوین افتاد، گیر بیفتند و رد صلاحیت شوند. حتی برای کاربران قانونی، ارزش آتی کوینهایی که این بازیها وعده میدهند، همچنان نامشخص است.
آنها پیشنهاد میدهند که کاربران این بازیها باید در نظر داشته باشند از آنجا که همه میخواهند با راهاندازی پروژه در صرافیها، مقداری سود کسب کنند، ارزش واقعی توکنهای آنها ممکن است به طور قابلتوجهی کمتر از آنچه باشد که کاربران انتظار دارند.
تبوتاب رسانههای اجتماعی پیرامون درآمد از ایردراپهای تلگرامی
در حال حاضر رسانههای اجتماعی پر هستند از تجربیات مشابه کاربرانی که از درآمدهایشان در ایردراپهای تلگرامی میگویند و افراد دیگری هم در بخش کامنتها در مورد تجربههای مشابهشان مینویسند؛ برخی حتی با درآمد خود گوشیهای جدید خریدهاند.
تردید درباره صحت و درآمدزایی در بازیهای Tap-to-Earn
بسیاری از کاربران شبکههای اجتماعی به ادعاهای کاربرانی که از این بازیهای کلیکی تلگرام درآمد کسب کردهاند، تردید کرده و نگرانی خود را در مورد توانایی پلتفرم برای پرداخت چنین مبالغ هنگفتی ابراز کردند. البته با وجود این تردیدها، برخی از کاربران همچنان از امکان کسب درآمد قابلتوجه در این ایردراپها، از جمله تپ سواپ و همستر کامبت دفاع میکنند.
ترس جا ماندن از بازار (FOMO)
فومو یا همان ترس جا ماندن از بازار، انگیزه بسیاری از افراد برای پیوستن به ایردراپهای جایگزین نات کوین است؛ بسیارند کاربرانی که به دلیل از دست دادن فرصت کسب درآمد از Notcoin ابراز پشیمانی میکنند و حالا امیدوارند بازیهای کلیکی مشابه آن در تلگرام نیز مسیر مشابهی را طی کنند تا بتوانند از نظر مالی سود ببرند.
موفقیت نات کوین، خوشبینی را تقویت میکند
علاقهمندان ارزهای دیجیتال با اشاره به موفقیتهای نات کوین و کسب درآمدی که افراد زیادی از این ارز دیجیتال داشتند، از ایردراپهای جایگزین آن در تلگرام دفاع میکنند و معتقدند که این بازیهای کلیکی هم مشابه نات کوین عمل خواهند کرد. آنها با توضیح دادن مفهوم ایردراپ (انجام وظایفی خاص و مشارکت در پروژهها و شرکت در بازیها)، مدعی هستند که در زمان لیست شدن توکن مربوط به این بازیها در صرافیها، ارز دیجیتال دریافت خواهند کرد و با همین منطق هم هر چه کاربر بیشتر در این بازیها روی صفحهنمایش گوشی ضربه بزند، به همان اندازه هم پس از راهاندازی توکن این برنامه، درآمد بیشتری به دست خواهد آورد.
این افراد با اشاره به تجربه اطرافیان و خودشان در مورد نات کوین، بر مشروعیت دیگر برنامهها تأکید کرده و ایردراپهای جایگزین نات کوین را فرصتی بالقوه برای سودآور معرفی میکنند.
آیا استخراج در ایردراپهای جایگزین نات کوین اتلاف وقت است؟
واقعیت این است که بنیاد TON از همان ابتدا توضیح داد که با راهاندازی بازی نات کوین قصد دارد تا کاربران تلگرام را به درک بیشتر از حوزه رمزارزها و بلاکچین تشویق کند. اکثر قریب به اتفاق مردم دنیا از به دست آوردن مبالغ گزاف، آن هم تنها با بازی کردن و کلیک کردن، خوشحال میشوند. پس مکانیزم اعتیادآور بازی نات کوین هم وعده کسب پاداش و امتیاز بیشتر را با کلیک و ضربه زدن بیشتر وعده میداد؛ حتی همین شفاف نبودن آینده نات کوین هم برای مردم جذاب بود. آنها میتوانستند در مورد بازی و کسب درآمد از آن برای افرادی که به آن اعتقادی نداشتند، حرف بزنند و آنها را به پیوستن به اسکوادشان تشویق کنند.
افراد تازهوارد هم آهستهآهسته به این بازی جذب شده و در این میان هم برخی با مفاهیم وب ۳ و بلاکچین آشنا میشدند. بیاید با خودمان صادق باشیم، ضربه زدن روی صفحهنمایش گوشی، چه ارزشی میتواند در دنیای واقعی بیافریند. به قول جادی:
هیچ کجا در اینترنت بین همه به صورت رایگان پول پخش نمیکنند و نات کوین و بازیهای مشابه آن هم از این ماجرا مستثنی نیستند؛ به شما بابت کلیک کردن روی صفحهنمایش پولی داده نمیشود!
پس از نات کوین، استدلال اصلی به ایده اشباع شدن مربوط است! از آنجایی که حالا دیگر همه از مدل ایردراپهای تلگرامی خبر دارند و در آن شرکت میکنند، پاداشها برای اینکه فردی بتواند از آن درآمد قابل توجهی داشته باشد، خیلی کم خواهد شد. پس بعید به نظر میرسد که پروژهای مشابه معدن طلای دیگری باشند، اما خب برخی با وجود تمام این هشدارها دلسرد نمیشوند و به استخراج از طریق کلیک کردن ادامه میدهند، به این امید که در صورت موفقیت پروژهها، سودی به دست آورند.
تلههای شرکت در ایردراپهای تلگرامی؛ معضل اتو کلیکر ها
کارشناسان حوزه ارزهای دیجیتال، برای کمک به استخراجکنندگان بازیهای کلیکی، مانند تپ سواپ و جلوگیری از برخی مشکلات احتمالی، به آن دسته از افرادی که با وجود تمامی هشدارها باز هم مشتاقند تا در این بازیها شرکت کنند، توصیه میکند تا از برنامههای اتو کلیکر (AutoClicker) استفاده نکنند. در طول فرآیند ارزیابی Notcoin، سیستم الگوهای کلیک غیرعادی را شناسایی کرده و کاربرانی را که مشکوک به استفاده از ربات بودند را رد صلاحیت میکرد. این کاربران بهعنوان ربات و نه شرکتکنندگان واقعی شناخته میشدند و هیچ کوینی دریافت نمیکردند.
برخی ابهامات و مشکلات، لاینحل باقی ماندهاند
با وجود داستانهای موفقیت پراکنده و کاربران پرشور، همچنان سوالاتی در مورد پایداری بلندمدت بازیهای کلیکی تلگرامی وجود دارد. مهمترین نگرانیها، نبود اطلاعات شفاف در مورد تیم توسعهدهنده برنامه و ابهام در نحوه کسبدرآمد از آن در آینده است. همچنین، ارزش و زمانِ لیست شدن توکنهای این مینیاپها هم در بازار ارزهای دیجیتال، هنوز نامشخص باقی مانده است.
علاوه بر این، گاها در بسیاری از این دست بازیها، لود بالای کاربران باعث شده تا ناراحتی در بین کاربران ایجاد شده و برخی از آنها نارضایتی خود را در شبکههای اجتماعی ابراز کنند:
با توجه به تعداد زیاد افرادی که هر روز وارد #تپ_سواپ میشوند، تیم توسعهدهنده این بازی باید سرورهای بیشتری برای سرویس دادن به تمام این افراد اضافه کند.
اما آیا این قطعیهای گاهبهگاه بازیهای کلیکی تلگرامی به دلیل زیرساخت ضعیف است یا استقبال غیرمنتظره کاربران؟
وب ۳ و جذب مردم به دنیای ارزهای دیجیتال
با اینکه انگیزه اولیه برای بسیاری از مردم کسب درآمد از مینیاپهای تلگرام است، اما تصویری بالقوه بزرگتر در حال شکلگیری است. این موج از استخراج ارز دیجیتال مبتنی بر اپلیکیشن را میتوان به عنوان دروازه ورود به دنیای گستردهتر وب ۳ در نظر گرفت که بر غیرمتمرکز بودن و فناوری بلاکچین اشاره دارد. برخی از صاحبنظران در این حوزه معتقدند که این اپلیکیشنهای کلیکمحور به عنوان مقدمهای ساده و بدون پبچیدگی برای آشنایی با مفاهیم وب ۳ عمل میکنند.
کاربرانی که در این بازیهای کلیکی برای کسب درآمد شرکت میکنند، بدون اینکه بدانند با هسته اصلی وب ۳، مانند اقتصاد مبتنی بر توکن، درگیر میشوند.
این روی خوش ماجرا است، اما هنوز مشخص نیست که آیا کاربران در نهایت پاداشی دریافت خواهند کرد یا خیر. همین شفاف نبودن، تردیدهایی را در مورد ارزش بالقوه امتیازهای انباشته شده ایجاد میکند. علاوه بر این، نگرانیهایی هم در مورد تعداد زیاد کاربرانی به وجود میآورد که برای به دست آوردن سهمی از پاداشها با هم رقابت میکنند.
جمعبندی؛ امیدی در دل جنون ضربه زدن
با وجود ابهامات موجود در مورد سودآوری از ایردراپهای جایگزین نات کوین، این موج سراسری ضربه زدن روی صفحهنمایش گوشی ممکن است به نتیجه مثبتی منجر شود. کارشناسان بر این باورند که افزایش علاقه به این برنامه، که با انگیزه کسب درآمد مالی همراه است، میتواند به طور ناخواسته منجر به آموزش بیشتر در زمینه ارزهای دیجیتال شود. با عمیقتر شدنِ بررسیِ مردم برای درکِ مکانیزم پشتِ این برنامههای کلیکی ممکن است به دنیای گستردهتر ارزهای دیجیتال و وب ۳ کشیده شوند.
این کنجکاوی ذاتی که با انگیزه اولیه کسب درآمد آسان شکل گرفته، میتواند راه را برای شکلگیری جامعهای آگاهتر و مشارکتکنندهتر هموار کند. شما درباره آینده این بازیهای کلیکی و مینیاپهای تلگرامی چه دیدگاهی دارید؟ به کسب درآمد از این بازیها خوشبین هستید؟
سوالات متداول (FAQ)
آیا کسب درآمد از بازیهای کلیکی تلگرام واقعی است؟
برخی کاربران درآمد کسب کردهاند، اما بسیاری در صحت و توانایی پرداخت مبالغ بزرگ توسط این پلتفرمها تردید دارند.
چه چیزی باعث جذب کاربران به ایردراپهای جایگزین نات کوین میشود؟
ترس از جا ماندن از بازار (FOMO) و امید به تکرار موفقیت نات کوین انگیزه بسیاری از کاربران است.
آیا استفاده از برنامههای AutoClicker برای بازیهای کلیکی مجاز است؟
خیر، استفاده از برنامههای AutoClicker میتواند باعث شناسایی شما به عنوان ربات شود و از دریافت کوین جلوگیری کند.
چه مشکلاتی ممکن است در بازیهای کلیکی تلگرامی وجود داشته باشد؟
نبود اطلاعات شفاف، ابهام در نحوه کسب درآمد و مشکلات مربوط به سرورها از جمله مشکلات این بازیها هستند.
مهمترین دستاوردهای شرکت در ایردراپهای تلگرامی چیست؟
این بازیها میتوانند به عنوان مقدمهای ساده برای آشنایی با مفاهیم وب 3 و بلاکچین عمل کنند.