به طور کلی، ایجاد پسورد قوی و محافظت از آن رمز عبور جهت جلوگیری از شناسایی، همان نکته کلیدی است که کاربر برای محافظت آنلاین خود هنگام استفاده از خدماتی خاص به آن نیاز دارد. اما ایجاد گذرواژههای پیچیده که حدس زدن یا هک کردن آنها دشوار باشد، اغلب باعث میشود تعداد زیادی پسورد داشته باشید که حتی به خاطر سپردن آنها نیز دشوار است. گرچه برای دسترسی به پسورد میتوانید آن را یادداشت کنید، اما میتوان این یادداشتها را نیز پیدا کرد. در حالی که مرورگرهایی مانند گوگل کروم برنامه مدیریت پسورد خود را ارائه میدهند، اما همه پسوردهای شما پشت یک رمز عبور قرار میگیرند که احتمالا به اندازه سایر رمزهای عبور آسیبپذیر است. اینجاست که ضرورت داشتن برنامه مدیریت پسورد احساس میشود.
امنیت پسورد بهویژه برای علاقهمندان و معاملهگران ارزهای دیجیتال که نسبت به کاربران معمولی اینترنت با هکرها و نفوذهای بیشتری سروکار دارند، مهم است؛ زیرا به معنای واقعی کلمه از این طریق پولی به دست میآورند و بازیابی پولهای دزدیده شده بسیار دشوار است. هکرهای بسیار بیشتری در این فضا وجود دارند و تعداد دفعاتی که ارزهای دیجیتال و سایر داراییهای دیجیتال به سرقت میروند، خیلی بیشتر است. با در نظر گرفتن این موضوع، تعداد زیادی از خدمات مدیریت پسورد طی سالها در بازار در دسترس قرار گرفتهاند تا به کاربران در مورد این مشکل امنیتی خاص کمک کنند. در این مقاله به برخی از محبوبترین برنامههای مدیریت پسورد ارز دیجیتال در بازار نگاهی میکنیم. شما نیز با میهن بلاکچین همراه باشید.
معرفی بهترین برنامههای مدیریت پسورد
یوبیکی (Yubikey)
مزایا:
اساسا، YubiKey همان مزایایی را دارد که داشتن یک کلید فیزیکی واقعی برای خزانه واقعی داراست. این یک شی فیزیکی است، بنابراین برای ورود به سیستم و پیکربندی حساب یک سرویس آنلاین، باید از یوبیکی واقعی برای ارائه رمزهای عبور لازم استفاده شود.
استفاده از ابزارهای احراز هویت سختافزاری مانند یوبیکی، هک کردن آن را بسیار سخت میکند. به همین دلیل است که گوگل و فیسبوک از آنها برای ایمنسازی حسابهای کارمندان و کاربران استفاده میکنند.
Yubikey، مانند همه احراز هویتهای سختافزاری، به استفاده ایمنتر و راحتتر از احراز هویت دو عاملی (2FA) امکان میدهد؛ زیرا میتواند رمزهای عبور یکبار مصرفی (OTP) تولید کند که لازم نیست خودتان آنها را بسازید یا به خاطر بسپارید و برای خود وارد کنید. بنابراین نه تنها ایمنتر است، بلکه بسیار راحتتر است- دو مزیتی که معمولا با هم مطابقت ندارند.
دستگاههای احراز هویت سختافزار فیزیکی بهویژه در جلوگیری از هکهایی که سال گذشته در Coinbase و سرقت ارز دیجیتال USD1mil مشاهده شد، خوب هستند؛ جایی که کدهای 2FA مبتنی بر پیامک با استفاده از تعویض سیمکارت هک شدند.
راهاندازی و همچنین استفاده از این برنامه مدیریت پسورد ارز دیجیتال آسان است و یک لایه امنیتی قوی برای سرویسهایی که محافظت میکند، فراهم میآورد. فقط کافی است تا آن را وصل کنید، فرمانهای سرویسی را که استفاده میکنید دنبال کنید (با فرض اینکه پشتیبانی میشود)، کلید را فشار دهید و خودبه خود تنظیم میشود.
برای مبادلات ارز دیجیتال مانند Binance، کلیدهای پسورد مانند یوبیکی را میتوان برای برداشت، ورود به سیستم و بازنشانی رمز عبور به صورت جداگانه قفل کرد. این بدان معنی است که حتی اگر شخصی قصد هک حساب را داشته باشد، اقداماتی را که یک هکر میتواند در حساب انجام دهد نیز قفل میشود و برای دسترسی به آنها به YubiKey نیاز دارد.
معایب:
بزرگترین نقطه قوت این برنامه مدیریت پسورد ارز دیجیتال شاید بزرگترین ضعف آن نیز باشد. اشیاء فیزیکی که برای امنیت استفاده میشوند نیز میتوانند آسیب ببینند، به طور تصادفی جا گذاشته شوند یا حتی گم شوند. بنابراین از قبل هشدار بدهیم که از دست دادن YubiKey میتواند راهحلهای بسیار خستهکنندهای داشته باشد. مهمتر آنکه، برخی ممکن است نیاز به حمل این کلید داشته باشند، به خصوص اگر در مکانهای مختلف مبادلات انجام میدهند.
مسئله دیگری که باید به آن توجه شود این است که برخی مبادلات ارز دیجیتال ممکن است یوبیکی را به ویژه برای کاربران تلفن همراه پشتیبانی نکنند. بنابراین مهم است که قبل از خرید پشتیبانی را بررسی کنید. کاربران برق تلفن همراه، این امر باعث میشود که تطبیق یوبیکی با اتصالات USB-C و Lightning تا حدودی بیفایده باشند، حتی اگر مدلهای USB-C همچنان در لپتاپهای خاصی مانند مکبوکها مفید باشند.
یک مشکل جزیی که کاربران Zapier کشف کردند این بود که وقتی کاربران به طور تصادفی به یوبیکی دست میزدند، خود به خود فعال میشد و در نتیجه یک کد ایمن به پیامرسانی که در آن لحظه باز بودید وارد میشد. این اتفاق در Slack هم رخ داد طوری که Zapier تصمیم گرفته است با این اتفاق شوخی کند و یک ایموجی سفارشی Slack بسازد. بیشتر هکرها نمیدانند با انتشار ناگهانی کد پسورد در چت چه کنند، اما آن را تشویق هم نمیکنند و ابزاری برای کاهش حساسیت مطبوعات فراهم میکند.
این برنامه مدیریت پسورد ارز دیجیتال هم مانند بسیاری از راه حلهای مدیریت رمز عبور، اگر خود معامله امن نباشد، مانع ورود هکرها به حساب شما نمیشود.
برنامه مدیریت پسورد Trezor
مزایا:
استفاده از کیف پول فیزیکی ترزور (Trezor) به عنوان برنامه مدیریت پسورد تا حدودی شبیه به استفاده از یوبیکی است؛ اما ترزور فرآیند ایمنسازی رمزهای عبور را یک سطح بالاتر میبرد. کیفپولهای فیزیکی مانند ترزور و لجر (Ledger) کیفپولهای سرد هستند؛ زیرا تراکنشها را قبل از انجام درون خودشان تایید میکنند و وقتی شما با استفاده از این کیف پول راحتی و سرعت را به خطر میاندازید، بسیار امنتر هستند. ترزور با توجه به نحوه عملکردش میتواند تعداد نامحدودی از رمزهای عبور را نیز ذخیره کند.
یکی از مزایای ترزور نسبت به یوبیکی این است که تا زمانی که کلید اولیه خود را بدانید، گم کردن ترزور و دریافت جایگزین آن بسیار سادهتر است. این کلید مجموعهای از کلمات بین ۱۲ تا ۲۴ کلمه با فرمت BIP39 است و استفاده از آن در یک کیف پول فیزیکی که از آن پشتیبانی میکند، آن کیف پول را در دستگاه دیگری تکرار میکند و رمز عبور و آدرس شما را بازیابی میکند.
معایب:
هنگام استفاده از ترزور به عنوان پسورد منیجر، به این نکته توجه داشته باشید که تمرکز اصلی آن به عنوان یک کیف پول فیزیکی است. با توجه به قیمت ترزور، خرید آن بهعنوان برنامه مدیریت پسورد عاقلانه نیست. همچنین باید به این نکته اشاره کرد که این دستگاه هنوز هم یک دستگاه فیزیکی است که ممکن است گم شود یا آسیب ببیند و جایگزینی آن همچنان گران است.
علاوه بر این، کلید اولیه در اصل هویت کیف پول است و اغلب توسط هکرها هدف قرار میگیرد. همان قدر که جایگزینی ترزور با کلید اولیه راحت است، به این معنا نیز هست که اگر مراقب نباشید، هر کس دیگری که این کلید اولیه را داشته باشد، میتواند از آن استفاده کرده و داراییهای شما را بدزدد.
آنلاین نگه داشتن این کلید اولیه فوقالعاده خطرناک است و باید روی رسانه فیزیکی نیز نوشته. معمولا نوشتن روی کاغذ را توصیه نمیکنیم، اما جایگزینهای فلزی وجود دارد که بسیار بادوامتر و ایمنتر هستند. اما اگر مراقب نباشید، ترزور نیز ممکن است آسیب ببیند، گم شود یا دزدیده شود.
اگر چندین کیف پول فیزیکی دارید (برخی از معاملهگران به جهت تنوع و امنیت این کار را انجام میدهند)، میتوانید از یک کیف پول فیزیکی برای ذخیره چندین کلید اولیه فرعی استفاده کنید. اما این کار هم میتواند به مشکلات بازگشتی منجر شود، که در آن به خطر انداختن کلید «اولیه»، کلیدهای «فرعی» دیگر را به خطر میاندازد؛ حتی اگر کلید فرعی اکنون بسیار ایمن باشد.
اما اگر منصف باشیم، اگر سرمایه زیادی مبادله میکنید و نگران هکرها هستید، شاید تهیه کیف پول فیزیکی مانند ترزور سرمایهگذاری بدی نباشد و اگر این سرمایه ارزشمند باشد، اکثر مردم میدانند که چطور با آن رفتار کنند و ایمنش کنند. علاوه بر این، میتوانید از مزایای داشتن یک دستگاه احراز هویت فیزیکی که از انواع ارزهای دیجیتال بسیار بیشتری نسبت به یوبیکی پشتیبانی میکند، بهره ببرید.
LastPass
مزایا:
لست پس (LastPass) که در سال ۲۰۰۸ راهاندازی شد، در بین متخصصان سایبری شناختهشده است و یکی از غنیترین محافظهای رمز عبور موجود است. لست پس دارای احراز هویت چند عاملی و همچنین مرورگر است و استفاده از آن آسان است. نسخه رایگان نیز بسیار مناسب است اما محدودیتهای خاص خود را دارد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
لست پس همچنین از رمزگذاری AES دویست و پنجاه و شش بیتی برای به هم زدن گذرواژههای شما استفاده میکند که خطمشی دانش صفر را به همراه دارد. همچنین به کاربران اجازه میدهد تا از لست پس در حالت آفلاین استفاده کنند که یک ویژگی نادر در برنامه مدیریت پسورد ارز دیجیتال آنلاین است.
این محصول همچنین به دلیل ویژگیهای باورنکردنی نسخه پولی غنی آن در سراسر جهان رتبه بسیار بالایی دارد. به طور کلی این برنامه بابت کارهایی که میتواند انجام دهد، با Forbes، CNET و بسیاری از سایتهای فناوری دیگر مقرون به صرفه در نظر گرفته میشود.
معایب:
در سالهای ۲۰۲۱، ۲۰۱۹، ۲۰۱۸، ۲۰۱۷، ۲۰۱۶، ۲۰۱۵ و ۲۰۱۱، خطرات امنیتی احتمالی کشف شد که در آن آسیبپذیریها کشف و سپس اصلاح شدند، اما خود مخزنهای رمز عبور امن بودند. جدا از نبود کد منبع باز، لست پس هرگز توسط حسابرس شخص ثالثی برای آزمایش محصول خود بررسی نشده است.
از یک طرف، این موضوع میتواند کمی نگرانکننده باشد. حتی اگر هیچ رمز عبوری هم در معرض خطر قرار نگرفته باشد، این ایده که ممکن است چنین اتفاقی بیفتد کمی اعصاب خردکن است. اما از سوی دیگر، به نظر میرسد LastPass در اطمینان از اینکه کاربران به خوبی مطلع هستند و محصولشان دائما اصلاح و تقویت میشود، حرف اول را میزند.
LastPass شما را به کشوری که در آن هستید محدود میکند؛ اما در صورت نیاز میتوانید کشورهای بیشتری را به مجوزهای خود اضافه کنید. یا میتوانید آن مشکل را با استفاده از VPN حل کنید.
نسخه رایگان لست پس از سال گذشته پس از اینکه تنها به یک دستگاه برای هر کاربر محدود شد، کاهش قابل توجهی را شاهد بود. افرادی که قبلا از نسخه رایگان لست پس استفاده میکردند، متوجه شدند که این تغییر به ارزش تعویض به برنامه مدیریت دیگری را دارد. کاربران جدیدتری که به دنبال ایمن کردن یک دستگاه هستند، این قضیه مشکل خاصی نیست، اما اکثر کاربران برنامه مدیریت پسورد ارز دیجیتال ترجیح میدهند که پسورد منیجرشان در چندین پلتفرم کار کند.
کی پس (KeePass)
مزایا:
در نگاه اول، این برنامه مدیریت پسورد خیلی چشمگیر به نظر نمیرسد. نصب آن کمی گیجکننده است و خود برنامه خیلی ظاهر شیکی ندارد. با این حال، منبعباز و رایگان است (تقاضای کمک مالی نمیکند). در حالی که منبعباز بودن برای کاربر نهایی بیاهمیت به نظر میرسد و رایگان بودن برای علاقهمندان به ارزهای دیجیتال که به دنبال محافظت از مقادیر نسبتا زیاد سرمایه در برابر هکرها هستند چندان مهم نیست، این ویژگیها به دو دلیل مهم اهمیت دارند؛ اولا، ماهیت منبعباز این برنامه به هر کسی اجازه میدهد تا تعداد بیشماری از افزونهها و سفارشیسازیها را ایجاد کند. این ماهیت به کاربر باهوش KeePass اجازه میدهد که KeePass را به هر شکلی که میخواهد تغییر دهد. علاوه بر آن، میتوان استدلال کرد که نرمافزار منبع باز به متخصصان بیشتری اجازه میدهد تا برنامه و معایب آن را بررسی کنند. (با این فرض که یک جامعه علاقهمند به بررسی وجود داشته باشد که KeePass دارد).
ثانیا، رایگان بودن آن، این برنامه را تبدیل به راهحل مدیریت رمز عبور باورنکردنی برای افراد فنی، کسب و کارهای فناوری یا سازمانهایی میکند که پول نقد ندارند اما مهارتهای لازم برای استفاده از KeePass را با حداکثر پتانسیل خود دارند. همانطور که LastPass شرایط خود را برای کاربران رایگان خود تغییر داد، رایگان بودن فاکتور بسیار مهمی است.
علاوه بر این، نسخههای مختلف KeePass (که در ابتدا قرار بود بر روی رایانههای رومیزی و لپتاپ اجرا شود) برای پلتفرمهایی مانند آیفون و اندروید ارائه شدهاند که در ابتدا برای آنها طراحی نشده بودند.
معایب:
ماهیت فوقالعاده قابلتنظیم و تقریبا منبعباز KeyPass نشاندهنده این واقعیت است که به تنهایی برنامه مدیریت پسورد بسیار سادهای است و احتمالا برای کاربری که چندان از فناوری آگاه نیست یا میخواهد سفارشیسازی گستردهای را برای ارائه ویژگیهای دیگری انجام دهد که رقبا دارند، تا حدودی بیگانه است.
ضرورت نصب بیش از ۱۰۰ پلاگین کی پس برای فراهم آوردن همان راحتی که بیشتر راهحلهای دیگر ارائه میدهند، افرادی را که میخواهند به سادگی راهحلها را بیابند، ناامید میکند. رابط کاربری آن بصری نیست و هیچ پشتیبانی فنی رسمی وجود ندارد.
علاوه بر این، باید انتخاب کنید که کدام پایگاه داده رمزهای عبور رمزگذاری شده شما را ذخیره کند؛ زیرا ذخیرهسازی مبتنی بر ابر برای این برنامه تعبیه نشده است. ممکن است KeePass آن را در فضای ذخیرهسازی جداشدنی ذخیره کند، اما باز هم باید آن را انتخاب کرد. این کار برنامه را ایمنتر کند، اما اگر دستگاه ذخیرهسازی سرقت شود، دسترسی به همه دستگاههای خود را از دست خواهید داد.
بیت واردن (BitWarden)
مزایا:
در بسیاری از بررسیها، مزایای نسخه رایگان بیت واردن اغلب با نسخه رایگان لست پس در تضاد است؛ زیرا لست پس شرایط خدمات نسخه رایگان خود را تغییر داد تا فقط بین رایانههای شخصی یا دستگاههای تلفن همراه همگامسازی شود. از این رو میتوان گفت که بیت واردن، LastPass را در میان کاربران اپلیکیشن رایگان کنار گذاشته است. نمیتوان انکار کرد که بیت واردن به عنوان یکی از بهترین برنامههای مدیریت پسورد رایگان منبع باز به شهرت رسیده است.
بیت واردن احراز هویت چند عاملی را از طریق برنامههای احراز هویت فراهم میکند و با رمزگذاری AES-256 ایمن میشود که با SHA-256 هش میشود. حتی میتوانید برای امنیت بیشتر، تمام رمزهای عبور خود را روی سرور خود میزبانی کنید. Bitwarden همچنین به شما امکان میدهد رمز عبور ایجاد کرده و به اشتراک بگذارید و استفاده از رمز عبور را بررسی کنید. همچنین گذرواژهها و موارد اختیاری آنها را بهطور خودکار پر میکند، گرچه ممکن است این روند در برخی سایتها دچار اختلال شود. تمام این موارد از طریق تعداد نامحدودی از دستگاهها همگامسازی میشوند.
این بدان معنا نیست که نسخه پولی مقرونبهصرفه آن، با پشتیبانی از یوبیکی، U2F و Duo و ۱ گیگابایت فضای ذخیره سازی دادههای رمزگذاری شده، گزارش سلامت صندوق، یک تأیید کننده و تولید کننده OTP مبتنی بر زمان و حتی پشتیبانی مشتری اولویتدار، به مراتب بهتر نشده است.
سازندگان این برنامه به خاطر شفافیتشان شهرت بینظیری دارند، زیرا توسط Insight Risk Consulting و همچنین تیم امنیت سایبری آلمان Cure53، مورد بررسی شخص ثالث قرار گرفتهاند؛ در حالی که کد منبع آن در گیت هاب (Github) جهت بررسی برای همه در دسترس است. بیت واردن حتی در پلتفرم تعاونی Hackerone دارای باگ پاداش برای آسیبپذیری است.
معایب:
Bitwarden مانند همتای منبع باز خود KeePass تا حدی از فقدان رابط بصری رنج میبرد و قابلیت واقعی آن باید از طریق افزونهها استخراج شود. اما به طور کلی، بیت واردن برنامه مدیریت پسورد بسیار دشواری برای اکثر کاربران باتجربه است.
کیپر (Keeper)
مزایا:
مقدمه آن نسبتا بصری و کاملا مفید است و شما را مرحله به مرحله در مراحل نصب پیش میبرد و در مورد برنامه مدیریت رمزهای عبور مبتنی بر مرورگر تا وارد کردن رمز عبور هشدار میدهد و سپس در مورد نصب افزونههای وب، گشت و گذار در ویژگیهای آن و معرفی احراز هویت چند عاملی توضیح میدهد.
Keeper را میتوان از طریق برنامه وب استفاده کرد، اما برنامه دسکتاپ واقعی امکان ورود بیومتریک و حالت آفلاین را فراهم میکند. کیپر همچنین دارای یک سری ویژگیهای افزودنی دیگر است که میتوانید آنها را بخرید (یا از آن انصراف دهید)، مانند ذخیرهسازی فایلهای رمزگذاری شده، پیام رسانی ایمن و نظارت بر دارک وب. به طور کلی، کیپر برنامه مدیریت پسورد با قیمت مناسب، ظاهر خوب و استفاده آسان با پشتیبانی نسبتا خوب برای مشاغل است.
از نظر امنیت، کیپر بسیار قوی است، دارای ممیزیهای شخص ثالث، مطابقت با استانداردهای سیستم مدیریت امنیت اطلاعات ISO 27001، چارچوب وزارت بازرگانی ایالات متحده و چارچوب سپر حریم خصوصی کمیسیون اروپا است و حتی یک برنامه داخلی پاداش برای پیدا کردن باگ دارد.
قیمت اولین بسته کیپر تا حدودی مشابه LastPass است، اما بستههای متنوعی را برای برآوردن نیازهای مختلف خانوادهها، کسبوکارها و کل شرکتها ارائه میدهد و اگر دانشجو هستید ۵۰ درصد تخفیف میدهد.
معایب:
بارزترین ایراد کیپر این است که نسخه رایگان آن، در حالی که قابلیت معقولی دارد، فقط میتواند این کارها را در تلفن همراه انجام دهد. هیچ تکمیل خودکاری برای گذرواژهها وجود نخواهد داشت. همچنین، نسخه رایگان کیپر ۱۲ ماه پس از عدم فعالیت منسوخ میشود و رمزهای عبور و فایلهای شما را در خود نگه خواهد داشت. تعامل پشتیبانی Keeper نیز با کاربران شخصی چندان خوب نیست.
یکی از آسیبپذیریهای احتمالی این است که کیپر بهروزرسانی رمز عبور را کاملا خودکار انجام نمیدهد. هنگامی که صفحه تغییر رمز عبور را شناسایی میکند، پیشنهاد میکند بهروزرسانی کرده و رمز عبور قویتری را ذخیره کنید. رمزهای عبور شما برای مدت زمان معینی در سرورهای شرکت کیپر وجود دارد که برای آزمون دانش صفر نامناسب است.
1Password
مزایا:
1Password یکی از بهترین برنامههای مدیریت رمز عبور موجود در بازار است که قیمت نسخه استاندارد آن مشابه با لست پس است و رمزهای عبور نامحدود را در دستگاههای نامحدود فراهم میکند و در بستههای مختلفی متناسب با جمعیت مورد نظر نیز ارائه میشود. این برنامه دارای ویژگیهایی است که از یک برنامه مدیریت پسورد خوب در این محدوده انتظار دارید که از آن جمله میتوان به رمزگذاری 256-AES، خط مشی دانش صفر، احراز هویت دو عاملی، تقویت رمز عبور و پسوندهای خوب مرورگر اشاره کرد. علاوه بر آن، دارای توصیه های امنیتی صریح و رابط کاربری آسان است. با این حال، 1Password برخی ویژگیهای جالبی را داراست که آن را مفید میسازد.
یکی از این ویژگیها آن است که بتوانید چندین خزانه رمز عبور ایجاد کنید که بتوانید آنها را برای اهداف مختلف سازماندهی کنید. در طرحهای خانوادگی و تجاری، میتوانید تنظیمات اشتراکگذاری با سایر کاربران را تنظیم کنید که برای هر خزانه منحصر به فرد است. به طور خاص در برنامههای تجاری، مدیران میتوانند از راه دور این تنظیمات را برای اعضای تیم پیکربندی کنند.
هنگامی که 1Password در حالت سفر است، تمام خزانههای پسورد را پنهان میکند و فقط مواردی را نشان میدهد که برای سفر ایمن تلقی میشوند و هیچ نشانهای از روشن بودن حالت نشان نمیدهد؛ که در شرایطی که کسی بخواهد اطلاعات حساس را مخفی نگه دارد، به خصوص اگر دستگاه به سرقت رفته باشد، خوب است. چنین اطلاعات خزانهای ممکن است شامل پر کردن فرمها، رمزهای عبور، اسناد امن و اطلاعات کارت اعتباری باشد.
این برنامه همچنین به شما میگوید که آیا رمزهای عبور شما ضعیف هستند یا از آنها برای سرویسهای مختلف استفاده مجدد کردهاید و دارای یک ویژگی ساده است که پس از تنظیم تایمر، کلیپبوردها را پاک میکند تا دادههای حساس را حذف کند.
1Password همچنین میتواند یک کیت اضطراری ایجاد کند که شامل PDF با ایمیل حساب کاربری، کلید مخفی، و مکانی برای نوشتن رمز عبور اصلیتان است. در صورتی که مقداری از دادههای ارزشمند خود را از دست بدهید و نتوانید به رمزهای عبور خود دسترسی پیدا کنید، این کیت مایه آرامش خاطر است.
معایب:
این برنامه مدیریت پسورد مشکلات جزئی نیز دارد. پسوندهای مرورگر 1Password را نمیتوان برای افزودن پسوردها یا ویرایش آنها استفاده کرد و در حالی که به شما میگوید رمزهای عبور شما ضعیف هستند، اصراری نمیکند که با کاراکترهای خاصی پسوردتان را قویتر کنید.
همچنین، اگر از برنامه مدیریت پسورد دیگری آمده باشید، باید گذرواژههای خود را از طریق یک فایل CSV صادر کنید که به نظر امنیت کمتری دارد. این برنامه نسخه رایگان نیز ندارد.
کلام آخر
ارز دیجیتال که سرمایه فعالان و سرمایهگذاران این حوزه است، بسیار برایشان بااهمیت است و محافظت از ارز دیجیتال در این فضا که کلاهبردان و هکرهای بسیاری در آن کمین کردهاند تا سرمایه شما را از کیف پولهایتان به سرقت ببرند، چقدر حائز اهمیت است. در این مقاله با چند مورد از بهترین برنامههای مدیریت پسورد ارز دیجیتال