متوسط مقالات عمومی

اتریوم نسل دوم؛ چرا این انتقال می‌تواند خطرناک باشد؟

اتریوم نسل دوم، نوعی به روز رسانی شبکه اتریوم است که انتظار می‌رود در سال ۲۰۲۰ روی دهد. اخیرا بخش تحقیقات بیت مکس (BitMex) به بررسی این موضوع پرداخته و گزارشی را در مورد این ارز دیجیتال آماده کرده است. اتریوم نسل دوم قرار است در ابتدا بر روی شبکه آزمایشی راه‌اندازی شود و انواع فعالیت اقتصادی و قرارداد هوشمند همچنان در شبکه اصلی انجام شود. از این شبکه آزمایشی برای آزمایش الگوریتم اجماع گواه اثبات سهام (PoS) استفاده خواهد شد.

خرید ارز دیجیتال با ۱۰ هزار تومان!

تو صرافی ارز پلاس میتونی فقط با ۱۰ هزار تومان و با کارمزد صفر، همه ارزهای دیجیتال رو معامله کنی!

همین الان شروع کن

اتریوم نسل دوم و بلاک چین حال حاضر

اتریوم

مطالعات نشان می‌دهد که احتمالا به روز رسانی اتریوم در جولای امسال رخ دهد. این ارز دومین ارز دیجیتال بزرگ جهان است و شبکه اتریوم بستری برای برنامه‌های غیر متمرکز و انواع قرارداد هوشمند است. گزارش‌ها نشان می‌دهند که این راه‌اندازی چیز خیلی مهمی نخواهد بود زیرا فعالیت‌های اقتصادی عمدتا بر بلاک چین اصلی انجام خواهد گرفت که به موازات شبکه تستی موجود خواهد بود.

این انتقال برای اتریوم می‌تواند پرریسک و زمان‌بر باشد. هدف اصلی از این انتقال مقیاس‌پذیری شبکه اتریوم است. اینک مقیاس‌‌پذیری این ارز دیجیتال در مقایسه با پردازنده‌هایی مانند ویزا (Visa) بسیار کم است و یکی دیگر از هدف‌های پشت این ماجرا افزایش سرعت است. در حال حاضر، این سرعت بستگی به نوع صرافی دارد و Freewallet بیشترین سرعت را برای اتریوم ارائه می‌دهد.

به منظور رشد اتریوم، متصدیان نود (node) مجبور خواهند شد که بر روی کامپیوتر‌های بزرگی کار کنند و این تمرکز را افزایش می‌دهد و ویژگی مبارزه با سانسور شبکه اتریوم را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد. در نهایت، پشتیبانی از چنین شبکه‌ای بی‌معنی خواهد بود. انواع قرارداد هوشمند موجود در شبکه اتریوم اصلی را نمی‌توان به شبکه آزمایشی این ارز دیجیتال منتقل کرد و باید همه این قرارداد‌ها را از نو ساخت. نسل دوم این ارز ابتدا به طور آزمایشی در کنار شبکه اصلی موجود خواهد بود و سپس به مرور زمان این دو شبکه در هم ادغام خواهند شد. این کار برای این ارز دیجیتال بزرگ پیچیده و زمان‌بر خواهد بود.

۳ مرحله از انتقال به اتریوم نسل دوم

مرحله اول که قرار است در جولای شروع شود، به منظور آزمایش سیستم گواه اثبات سهام انجام می‌شود و چیزی شبیه یک شبکه آزمایشی خواهد بود. اگرچه در این شبکه اتریوم از اتر واقعی استفاده خواهد شد. جنبه‌های مختلفی از سیستم گواه اثبات سهام این ارز دیجیتال باید به خوبی کار کند که از جمله آنها موارد زیر را می‌توان نام برد:

  • مدیریت یک مجموعه از استیکر‌ها (staker)
  • مدیریت وجوه استیکر‌ها
  • یک ژنراتور شماره تصادفی که به انتخاب سازندگان بلاک کمک می‌کند
  • رای دادن استیکر‌ها برای بلاک
  • پاداش و جریمه استیکینگ

در مرحله دوم، شبکه اتریوم با ۶۴ شارد (shard) گسترش خواهد یافت. این مرحله هم آزمایشی خواهد بود و مدل زیربنایی شاردینگ در این مرحله آزمایش خواهد شد. در این مرحله، ۶۵ بلاک چین کوچک به موازات هم کار خواهند کرد. این یعنی که در این مرحله، زنجیره مرحله اول با ۶۴ شارد جدید کار خواهد کرد.

مرحله سوم نیز مرحله اجرا است و قرارداد هوشمند و فعالیت اقتصادی این ارز دیجیتال در این شبکه جدید به اجرا در خواهد آمد. شارد‌ها دیگر در این مرحله محتوی داده‌های اصلی نخواهند بود. البته چند و چون این مرحله هنوز مشخص نیست و کار زیادی باید در این رابطه انجام بگیرد.

پس از راه‌اندازی اتریوم نسل دوم، این دو شبکه به موازات هم عملکرد خواهند داشت و کوین‌های شبکه اتریوم نسل اول را می‌توان به کوین‌های شبکه دوم تبدیل کرد، اما عکس این حالت امکان‌پذیر نخواهد بود. کوین‌های شبکه دوم با قیمتی کمتر و یا معادل اتریوم اصلی عرضه خواهند شد و این کوین‌های جدید تنها به منظور استیکینگ قابل استفاده خواهند بود و توسط هیچ یک از صرافی‌ها پشتیبانی نخواهد شد. حتی تراکنش‌های اصلی نیز با این کوین‌های نسل دوم امکان‌پذیر نخواهد بود.

برای انتقال از شبکه اتریوم نسل اول به شبکه اتریوم نسل دوم باید از یک قرارداد واریز در شبکه اول استفاده کرد. این توافق باعث انهدام کوین‌های شبکه اول و صدور کوین‌های شبکه دوم خواهد شد. احیای کوین‌ها در این حالت با تغییر پروتکل در نتیجه هارد فورک انجام خواهد شد.

تلفیق بلاک چین‌ها

ترکیب این دو شبکه اتریوم ممکن است چندین سال طول بکشد. در آینده شبکه اول این ارز دیجیتال تبدیل به یکی از شارد‌های داخل شبکه دوم می‌شود و انتقال کوین‌ها در هر دو جهت ممکن خواهد بود. انتظار می‌رود که بیشتر فعالیت اقتصادی شبکه اتریوم نسل یک در داخل شارد شبکه نسل دوم انجام گیرد.

تغییرات مبادله

در سیستم مبادله ارز دیجیتال اتریوم تغییری آنچنانی صورت نمی‌گیرد و تنها سرعت مبادله تغییر خواهد کرد. FreeWallet در این میان سرعت خوبی را برای مبادله کوین‌ها دارد. FreeWallet یک کیف پول ارز دیجیتال است که در آن می‌توان به ذخیره و مبادله بیش از ۱۰۰ ارز دیجیتال مختلف اقدام کرد. کاربران می‌توانند در محیط این کیف پول تراکنش‌هایی تقریبا فوری و بدون کارمزد داشته باشند.

اخیرا این کیف پول توکن‌های بیشتری را به لیست خود اضافه کرده است و مبادلات آن تنها ۲ تا ۳ دقیقه طول می‌کشد. این کیف پول ناشناسی و حریم خصوصی را نیز تقویت کرده است و نرخ‌های بهتری را ارائه می‌دهد. FreeWallet دارای کیف پول توکنی مخصوص خود نیز است که از بیش از ۴۰۰ توکن ERC20 پشتیبانی می‌کند.

نظر شما چیست؟ راه‌اندازی شبکه نسل دوم بزرگترین آلتکوین را با توجه به مشکلاتی مانند ایجاد دوباره تمام انواع قرارداد هوشمند و طولانی بودن این فرآیند چگونه ارزیابی می‌کنید؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

منبع
medium

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
1 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا