با پایان ماه جولای (تیر)، معاملهگران و سرمایهگذاران چشم به ماه آگوست (مرداد) دوختهاند. آنها برخی از سیگنالهای اقتصادی ایالات متحده را دنبال میکنند که میتواند بر سبد سرمایهگذاریشان تأثیر بگذارد.
به گزارش میهن بلاکچین، با توجه به اینکه قیمت بیت کوین به آستانه ۱۲۰,۰۰۰ دلار نزدیک شده است، سیگنالهای اقتصادی این هفته آمریکا از اهمیت ویژهای برخوردارند.
سیگنالهای اقتصادی آمریکا در این هفته و تاثیر آنها بر بیت کوین
در حال حاضر، بازار کریپتو روندی صعودی دارد و بیت کوین، در حالی که به آستانه ۱۲۰,۰۰۰ دلاری نزدیک میشود، در صدر این روند قرار گرفته است. با این حال، پایداری این خوشبینی، به نحوه انتشار سیگنالهای اقتصادی این هفته آمریکا بستگی دارد.
شاخص اعتماد مصرفکنندگان
دادههای مربوط به شاخص اعتماد مصرفکنندگان، آغازگر سیگنالهای اقتصادی این هفته در آمریکا بوده و قرار است در روز سهشنبه، ساعت ۱۷:۳۰ به وقت تهران، منتشر شود.
شاخص اعتماد مصرفکنندگان، در ماه ژوئن ۲۰۲۵ (خرداد) به سطح ۹۳.۰ کاهش یافت و نسبت به دادههای ماه می (اردیبهشت) که معادل ۹۸.۰ بود، کاهش ۵ واحدی داشته است.
بر اساس دادههای MarketWatch، میانگین پیشبینی اقتصاددانان سطح ۹۶.۰ را نشان میدهد که حاکی از خوشبینی بیشتر نسبت به ماه جولای است. با این حال، مصرفکنندگان در میان نگرانیهای فزاینده درباره تعرفههای ترامپ، نگرش محتاطانهتری دارند.
جوآن هسو (Joanne Hsu)، مدیر بخش نظرسنجیهای مصرفکنندگان رویترز، نوشت:
مصرفکنندگان زمانی به اقتصاد اعتماد پیدا میکنند که مطمئن شوند نرخ تورم بالاتر نمیرود؛ برای مثال، لازم است که سیاستهای تجاری برای مدت قابلپیشبینی باثبات باقی بمانند.
این کاهش اعتماد، نشانهای از کاهش ریسکپذیری است. مصرفکنندگان بدبین، تمایل کمتری به سرمایهگذاری در داراییهای پرریسک مانند بیت کوین دارند و گزینههای امنتری مانند اوراق قرضه یا پول نقد را ترجیح میدهند.
اگر گزارش اعتماد مصرفکنندگان در ماه جولای فراتر از انتظارات ظاهر شود، میتواند اشتهای ریسکپذیری را افزایش دهد و به رشد بازار کریپتو کمک کند.
گزارشهای مربوط به اشتغال
دادههای بازار کار آمریکا، یکی از مهمترین عوامل کلان تأثیرگذار بر بیت کوین در سال ۲۰۲۵ است. سیگنالهای اقتصادی این هفته آمریکا چندین گزارش مربوط به اشتغال را شامل میشود که میتواند نوسانات بیت کوین را افزایش دهد.
گزارش فرصتهای شغلی و گردش نیروی کار (JOLTS) و آمار موقعیتهای شغلی، روز سهشنبه توسط اداره آمار کار ایالات متحده (BLS) منتشر خواهد شد.
گزارش JOLTS
گزارش JOLTS ماه ژوئن در روز سهشنبه، ساعت ۱۷:۳۰ به وقت تهران، منتشر میشود. پیشبینی میشود تعداد فرصتهای شغلی در این گزارش کمتر از ۷.۸ میلیونِ ثبتشده در ماه می باشد. طبق نظرسنجی MarketWatch، انتظار میرود که آمار فرصتهای شغلی، استخدام و ترک کار در آمریکا به ۷.۴ میلیون برسد.
با وجود این کاهش، اگر عدد نهایی معادل ۷.۴ میلیون باشد، همچنان بالاتر از کف چندماهه ۷.۱۹۲ میلیون در ماه مارس (اسفند ۱۴۰۳) خواهد بود. به همین دلیل، این گزارش یکی از مهمترین شاخصهای اقتصادی این هفته است.
گزارش اشتغال ADP
گزارش اشتغال ADP برای ماه جولای نیز از دیگر دادههای مهم بازار کار است که این هفته باید به آن توجه داشت. این گزارش، در روز چهارشنبه، ساعت ۱۵:۴۵ به وقت تهران، منتشر میشود.
گزارش اداره آمار کار (BLS) نشان داد که اشتغال بخش خصوصی در ماه ژوئن ۲۰۲۵، به سطح ۳۳,۰۰۰ شغل کاهش داشته است. این رقم، بهطور قابلتوجهی پایینتر از پیشبینی اقتصاددانان مبنی بر افزایش ۹۵,۰۰۰ شغل بود و این افت نشان میدهد که نرخ استخدام کاهش یافته است.
بر اساس دادههای MarketWatch، برای ماه جولای، افزایش ۸۲,۰۰۰ شغل پیشبینی شده که باز هم کمتر از مقادیر ماه قبل است.
درخواستهای اولیه برای بیمه بیکاری
یکی دیگر از دادههای بازار کار آمریکا، آمار درخواستهای اولیه برای بیمه بیکاری است که روز پنجشنبه، ساعت ۱۶:۰۰ به وقت تهران، منتشر میشود. این آمار هفتگی نشان میدهد که چه تعداد از شهروندان آمریکا، در هفته گذشته برای دریافت بیمه بیکاری درخواست دادهاند.
در هفته منتهی به ۱۹ جولای (۲۸ تیر)، این عدد معادل ۲۱۷,۰۰۰ نفر بود. اما اقتصاددانان پیشبینی کردهاند که این عدد برای هفته منتهی به ۲۶ جولای (۴ مرداد) به حدود ۲۲۱,۰۰۰ نفر برسد.
افزایش تعداد درخواستها میتواند نشانهای از ضعف اقتصادی باشد. این وضعیت میتواند باعث شود فدرال رزرو به سیاستهای پولی انبساطیتر روی بیاورد.
چنین تغییری میتواند باعث تضعیف دلار آمریکا شود. در این شرایط، ممکن است بیت کوین بهعنوان دارایی جایگزین جذابتر شود. البته اگر این افزایش درخواستها مقطعی تلقی شود، احتمالا تأثیر آن بر بازار کریپتو محدود خواهد بود.
در همین حال، تحلیلگران معتقدند که قوی ماندن بازار کار و تثبیت تورم، میتواند نرخ بهره را در سطوح بالا نگه دارد. اما اگر نشانههایی از سرد شدن بازار کار ظاهر شود، ممکن است فدرال رزرو مسیر خود را تغییر دهد.
گزارش اشتغال بخش غیرکشاورزی
گزارش اشتغال بخش غیرکشاورزی (NFP) برای ماه جولای، در روز جمعه، ساعت ۱۶:۰۰ به وقت تهران، منتشر میشود. اقتصاد آمریکا در ماه ژوئن ۱۴۷,۰۰۰ شغل ایجاد کرد، در حالی که در ماه آوریل (فروردین) ۱۳۹,۰۰۰ شغل ایجاد شده بود. همچنین نرخ بیکاری در ماه ژوئن، از ۴.۲٪ در ماه می به ۴.۱٪ کاهش یافت.
بر اساس دادههای MarketWatch، پیشبینی شده نرخ بیکاری در ماه جولای دوباره به ۴.۲٪ برسد. همچنین انتظار میرود تعداد شغلهای ایجادشده به ۱۰۲,۰۰۰ مورد کاهش یابد. این افت احتمالی میتواند نتیجه اعمال تعرفههای ترامپ باشد.
اگر رشد اشتغال قوی باقی بماند، ممکن است فدرال رزرو سیاستهای فعلی خود را حفظ کند یا حتی آنها را سختگیرانهتر کند؛ این امر میتواند باعث تقویت دلار شده و فشار نزولی بر بیت کوین وارد کند.
با این حال، اگر نگرانیهای اقتصادی فدرال رزرو را به اتخاذ رویکردی انبساطیتر هدایت کند، بیت کوین میتواند از این وضعیت سود ببرد؛ زیرا سرمایهگذاران بهدنبال ذخایر ارزش جایگزین خواهند رفت.
طبق نظر تحلیلگران، وضعیت دشوار اشتغال ایالات متحده در شرایطی رقم میخورد که کارفرمایان بهدنبال وضوح بیشتر در سیاستهای تجاری کاخ سفید هستند و باید با تغییرات مکرر در جدولهای زمانی و برنامهریزیها کنار بیایند.
تصمیمگیری کمیته بازار آزاد فدرال (FOMC) درباره نرخ بهره
در همین حال، یکی از سیگنالهای مهم اقتصادی این هفته آمریکا، تصمیمگیری FOMC درباره نرخ بهره است که در روز چهارشنبه، ساعت ۹:۳۰ به وقت تهران، انجام میشود. این تصمیم، پس از انتشار شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) آمریکا گرفته میشود. این شاخص نشان میدهد که نرخ تورم در ماه ژوئن به ۲.۷٪ رسیده است.
صورتجلسه FOMC در تاریخ ۹ جولای (۱۸ تیر) نشان داد که اعضای این کمیته بر سر کاهش نرخ بهره در سال جاری توافق دارند. آنها معتقدند که تورم کاهش یافته اما همچنان «تا حدی بالا» است و همچنین گفتهاند که میزان بلاتکلیفی نسبت به گذشته کمتر شده، اما همچنان پابرجا است.
با این حال، هنوز مشخص نیست که آیا فدرال رزرو در تاریخ ۳۰ جولای (۸ مرداد) نرخ بهره را کاهش خواهد داد یا نه. بر اساس دادههای ابزار CME FedWatch، حدود ۹۶.۹٪ از فعالان بازار انتظار دارند فدرال رزرو نرخ بهره را در بازه ۴.۲۵٪ تا ۴.۵۰٪ ثابت نگه دارد.
یکی از کاربران نوشته است:
کنفرانس مطبوعاتی پاول جالبتر از تصمیمگیری فدرال رزرو درباره نرخ بهره است. ترامپ، چند روز پیش با پاول دیدار داشت و انتظار دارد فدرال رزرو رویکرد ملایمی اتخاذ کند. برخی از اعضای فدرال رزرو نیز خواستار کاهش نرخ بهره هستند؛ بنابراین این نشست خبری بسیار حیاتی خواهد بود.
سرمایهگذاران و معاملهگران، سخنان جروم پاول (Jerome Powell)، رئیس فدرال رزرو، را با دقت دنبال خواهند کرد تا نشانههایی از مسیر آینده سیاست پولی پیدا کنند.
اگر پاول به کاهش نرخ بهره در ماه سپتامبر (شهریور) اشاره کند، این موضوع میتواند امیدواری بازار را افزایش دهد. اما اگر سخنان او مشابه نشستهای قبلی باشد، ممکن است بازار کریپتو با اصلاح شدید مواجه شود.