کریپتو پدیا

حداقل‌های لازم برای ورود یک پروژه بلاکچینی به بازار؛ با MVP آشنا شوید!

Minimum viable product که به اختصار به آن MVP گفته می‌شود را می‌توان “حداقل محصول قابل قبول” یا “حداقل محصول قابل عرضه” به بازار ترجمه کرد. این مفهوم در کسب کارهای نوپا و جدید مورد استفاده قرار می‌گیرد. به عبارتی بر اساس این ایده باید ایجاد، توسعه و پیشرفت یک محصول به تدریج انجام شود و نیازی نیست در اولین نسخه ارائه شده از آن محصول، تمامی نیاز بازار گنجانده شود. صنعت بلاکچین به عنوان یکی از صنایع نوظهور در فضای تکنولوژی جهان مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است. در این مقاله، ابتدا به مفهوم MVP اشاره خواهیم کرد و سپس به کاربرد آن در صنعت بلاکچین می‌پردازیم.

MVP چیست؟

یک محصول MVP در واقع ایجاد چرخه ساخت یک محصول است. در این چرخه، ابتدا یک محصول اولیه ارائه می‌شود و در گام‌های بعدی و براساس بازخورد مشتریان، این محصول به تدریج گسترش یافته و به تکامل می‌رسد. هر نسخه جدید، شامل جزئیات و امکانات بیشتری نسبت به نسخه قبل بوده و این فرآیند به تدریج کامل می‌شود. این امکانات و جزئیات بر اساس شناسایی نیازهای بازار هدف محصول بدست می‌آید. برای مثال در صنعت بلاکچین به تدریج می‌توان فازهای مختلف یک پروژه را در بازه های زمانی از قبل تعیین شده، ارائه داد.

یک MVP شامل المان‌های حداقل برای تولید یک محصول است. صرفه جویی در زمان و هزینه، از ویژگی‌های آن است. امکانات بیشتر و دقیقتر و جزئیات بیشتر برای محصول به تدریج به آن اضافه می‌شود. مزیت این روش آن است که دقیقا بر اساس بازخورد مشتریان و نیازهای واقعی مشتریان، محصول توسعه پیدا می‌کند. برای درک بهتر MVP شاید بهتر است به نقطه مقابل این روش اشاره کنیم. برای ساخت یک محصول نیاز داریم که بدانیم افرادی که به عنوان مشتری قرار است از این محصول استفاده کنند چه نیازهایی دارند. برای شناسایی این نیازها از روش‌های همچون پرسشنامه، مصاحبه با مردم و… استفاده شود؛ نیازهای مشتریان جمع‌آوری خواهد شد. در نهایت محصولی که تمامی این نیازها را ارائه می‌دهد را ساخته و به بازار عرضه می‌کنیم. در محصول اولیه سعی خواهد شد تمامی نیازهای مشتریان پوشش داده شود. در این روش نیز ممکن است نسخه‌های بیشتری از آن محصول ارائه شود اما تفاوت آن با MVP در آن است که برای انتخاب ویژگی‌های محصول اولیه، انرژی زیادی صرف شده است. اما در MVP تنها نیازهای ضروری در نسخه اولیه ارائه شده و نیازهای بیشتر بر اساس بازخورد مشتریان، روی نسخه‌های بعدی تعبیه خواهد شد.

MVP چه ویژگی‌هایی دارد؟

MVP در بلاکچین

 

اطلاعاتی که از طریق تجربه مشتریانی که از یک محصول استفاده کرده‌اند بدست می‌آید در مقایسه با استفاده از پرسشنامه و… قابلیت اطمینان بالاتری دارد. این یکی از مزیت‌های استفاده از MVP است. سرعت در تولید و عرضه محصول از دیگر ویژگی‌های مثبث MVP است. کاهش زمان و هزینه ساخت از نکات مثبث استفاده از این روش است. از طریق این روش می‌توان فهمید که جامعه بلاکچین به ایده شما چقدر نیازمند است. این واکنش بازار، دقیقترین راه سنجش پتانسیل عملیاتی شدن یک ایده است. از این طریق نیاز به صرف هزینه و زمان اضافی برای عملیاتی کردن ایده‌ها نخواهد بود.

در ساخت یک MVP سعی می‌شود تا حد امکان از منابع موجود استفاده شود، زیرا هدف آن ساخت یک محصول کامل نیست. از طرفی در  مسیر تکامل و ارتقا سطح کیفی یک محصول، به دلیل آنکه مستقیما از بازخورد مشتریان استفاده می‌شود، درصد خطا و هدررفت منابع بسیار کاهش می‌باید. شکست در عملیاتی کردن یک ایده در پروژه‌های استارتاپی بسیار رایج است. در صورتی که برای ارائه محصول، از MVP استفاده شود، میزان زیان و ضرر بسیار کمتر خواهد بود.

مثال‌هایی از MVP در دیگر حوزه‌ها

پیش از پرداختن به بحث کاربرد MVP در صنعت بلاکچین ، در این قسمت شرکت‌هایی که به روش MVP محصولات خود را ارائه کرده‌اند، معرفی خواهیم کرد.

شرکت آمازون

با توجه به گستره فعالیت آمازون در حال حاضر، تصور اینکه آمازون ابتدا به روش MVP فعالیت خود را آغاز کرده دشوار به نظر می‌رسد. اما شرکت آمازون که امروزه یکی از غول‌های فناوری به شمار می‌آید، کسب و کار خود را از فروش کتاب در آمریکا آغاز کرده است. به تدریج و با دریافت بازخوردهای مشتریانش، کسب و کار خود را توسعه داده به طوریکه امروزه یکی از شرکت‌های موفق در حوزه خرده فروشی در جهان به شمار می‌رود.

فیسبوک و توئیتر

شرکت فیسبوک نیز یکی دیگر از شرکت‌های است که محصول اولیه خود را به صورت MVP به بازار ارائه کرده است. توئیتر نیز در ابتدا یک گلتفرم مبتنی بر ارسال پیام کوتاه داخلی در یک شرکت بود و به تدریج و با توسعه کسب و کار خود جایگاه فعلی در بین پلتفرم‌های اجتماعی را بدست آورده است.

کاربرد MVP در صنعت بلاکچین

صنعت بلاکچین به عنوان یکی از پیشرفته‌ترین فناوری‌های مورد استفاده بشر در چند سال گذشته به طور گسترده مورد توجه محققین و آینده‌پژوهان قرار گرفته است. این صنعت حوزه جدید فعالیت انسان است و پتانسیل و قابلیت بالایی در این صنعت تصور می‌شود. در این حوزه ایده‌های بسیار زیادی مطرح شده و می‌شود. اما به دلیل جدید بودن این حوزه، عدم قطعیت و عدم اطمینان از عملیاتی شدن ایده‌ها اولین نکته مهم در مورد استارتاپ‌های فعال در این حوزه است.

تمامی شرکت‌های فعال در این حوزه، از کوچک تا بزرگ، به دنبال یافتن راهی برای توسعه پایدار و رشد مداوم پروژه خود هستند. یکی از مطمئن‌ترین راه‌ها در شناسایی نیازهای مشتریان،  ارتباط مداوم و پیوسته میان صاحبان کسب و کار و مشتریان آن است. یکی دیگر از مسائلی که صاحبان کسب و کار در حوزه بلاکچین با آن مواجه هستند، نبود اطلاعات کافی در مورد نیاز بازار است. به دلیل نوپا بودن این حوزه، اطلاعات و دیتا کافی و قابل اتکا برای شناسایی نیازهای مشتریان در این حوزه وجود ندارد. در نتیجه به نظر می‌رسد که در صنعت بلاکچین استفاده از MVP انتخاب بهتری برای ارائه محصول خواهد بود.

یکی از مشکلات اساسی در پروژه‌های بلاک چین، درآمیختن اکوسیستم بلاک چین با اکوسیستم دنیای واقعی آن کسب و کار است. برای اتصال این دو اکوسیستم، هنوز ایده عملیاتی وجود ندارد. در واقع هنوز برای استفاده از بلاکچین در زندگی واقعی بشر، ایده مشخص و عملیاتی وجود ندارد. همین ویژگی‌ها در صنعت بلاکچین باعث می‌شود که برای پرداختن به یک ایده جدید به سراغ MVP برویم.

سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال جزو سرمایه گذاری های خطرپذیر دسته بندی می‌شود. محصولی که در این حوزه تولید می‌شود باید به خوبی نیاز کاربران را تامین کند. اینجا نقطه‌ای است که MVP وارد حوزه بلاکچین و ارزهای دیجیتال می‌شود. در این حوزه هیچ تضمینی وجود ندارد که سرمایه گذاری صورت گرفته به صورت تضمینی موفقیت آمیز باشد. به دلیل ویژگی‌های ذکر شده در مورد MVP، استفاده از این روش در سرمایه گذاری های خطرپذیر بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد.

منبع
میهن بلاکچین

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا