زنگ خطر برای بیت کوین؛ عرضه استیبل کوینها به سطوح بحرانی رسیده است
پس از ناتوانی در شکستن مقاومت ۴۵٬۰۰۰ دلار، بیت کوین به مدت چند روز بین ۴۱٬۰۰۰ تا ۴۳٬۰۰۰ دلار در نوسان بوده و بار دیگر رکود نسبی به بازار بازگشته است. در حالی که بسیاری از تحلیلگران همچنان نسبت به آینده بیت کوین خوشبین هستند و معتقدند صرفا به یک فاز اصلاحی گذرا وارد شدهایم، میزان عرضه فعلی استیبل کوینها در بازار زنگ خطر را برای کاهش بیشتر قیمت به صدا در آورده است.
در صورتی رشد بازار رمزارزها میتواند ادامه پیدا کند که پس از فاز ابتدایی رشد (وضعیت فعلی) عدهای حاضر شوند در سطوح قیمتی فعلی خرید کنند و بخشی از سرمایهگذاران قبلی بتوانند دارایی خود را به آنها فروخته و سود خود را برداشت کنند.
تحلیل قیمت بیت کوین با دامیننس تتر
بهترین راه بررسی اینکه آیا در وضعیت کنونی، رشد از سر گرفته میشود یا خیر، زیر ذرهبین بردن مارکت کپ استیبل کوینهاست. افزایش عرضه استیبل کوین در بازار به معنای افزایش قدرت خرید است و بالطبع هرچه میزان عرضه کاهش یابد، قدرت خرید کمتر میشود. در حال حاضر، مجموع مارکت کپ تمام استیبل کوینها در سطوحی قرار گرفته که در صورت ورود پول جدید به بازار، پاسخگوی آن نخواهد بود. در این صورت شرکتهایی مثل تتر و سرکل باید استیبل کوین جدید صادر کنند.
به نمودار زیر نگاه کنید. این نمودار مربوط به شاخص SSR یا Stablecoin Supply Ratio است که نسبت بین ارزش کل بازار بیت کوین و استیبلکوینها را اندازهگیری میکند. زمانی که این شاخص افزایش مییابد و در سطوح بالایی قرار میگیرد نشان میدهد عرضه استیبل کوینها در مقایسه با مارکت کپ بیت کوین بسیار پایینتر است. این یعنی قدرت خرید زیادی وجود ندارد و به غیر از یک سناریو که در ادامه گفته خواهد شد، احتمالا قیمت کاهش مییابد.
همانطور که در این نمودار مشخص است، از ماه ژانویه (دی ۱۴۰۱) تا دسامبر ۲۰۲۳ (آذر ۱۴۰۲)، شاخص SSR به طور چشمگیری افزایش یافته است.
برای تفسیر بهتر دیتای بالا بهتر است آن را با نمودار دامیننس تتر مقایسه کنیم. همانطور که در دو نمودار زیر مشخص است (نمودار بالایی: دامیننس تتر – نمودار پایینی: قیمت بیت کوین)، هر زمان که قیمت به اوج جدیدی رسیده، دامیننس به کف جدیدی سقوط کرده است (نقاط زرد رنگ). بنابراین، میتوان گفت رابطه دامیننس تتر و قیمت بیت کوین معمولا برعکس است.
در این نمودار نقاط کف دامیننس تتر و نقاط سقف قیمت بیت کوین با دایرههای زرد رنگ مشخص شدهاند که مقارن با یکدیگر هستند.
اما اگر کمی در نمودار بالا دقیق شویم، میبینیم در تایم فریم بزرگتر در بولران قبلی، برخلاف روند کلی، در بازهای دامیننس تتر و قیمت بیت کوین با هم افزایش یافتهاند. رشد دامیننس در آن زمان را میتوان به ورود پول جدید و صدور تترهای جدید در بازار نسبت داد که با افزایش قیمت بیت کوین همراه شده است.
در ادامه، با عبور از اوج بولران قیمت بیت کوین از سقف تاریخی خود کاهش یافت و این اتفاق باعث شد دامیننس تتر از کف حمایتی خود (دایره زرد) افزایش یابد و پیک جدیدی را ثبت کند. اما با رشد قیمت چند ماه اخیر تا نزدیکی ۴۵٬۰۰۰ دلار، بار دیگر دامیننس تتر روند نزولی به خود گرفته و به حمایت ۴ ساله خود برخورد کرده است. حالا باید دید آیا تقاضا افزایش مییابد و با ورود پول جدید، مارکت کپ استیبل کوینها افزایش مییابد یا خیر. در غیر این صورت، احتمالا شاهد ریزش بیشتر بازار خواهیم بود.
جمعبندی
دامیننس تتر به کف کانال صعودی ۴ ساله خود رسیده است. در این وضعیت به دقت باید وضعیت ارزش بازار استیبل کوینها به خصوص تتر را زیر نظر داشته باشیم. در صورت عدم افزایش مارکت کپ آن، باید منتظر ریزش بازار رمزارزها باشیم که دامیننس تتر را افزایش دهد.