مجمع جهانی اقتصاد وایت پیپری برای قانونگذاری صنعت کریپتو منتشر کرد
مجمع جهانی اقتصاد (WEF) با همکاری کنسرسیوم حاکمیت ارزهای دیجیتال (Digital Currency Governance Consortium)، وایت پیپری برای با قانونگذاری صنعت رمزارزها منتشر کرد. بر اساس این وایت پیپر، قانونگذاری صنعت کریپتو ضروری است و همکاری کشورها و سازمانها با یکدیگر راه رسیدن به آن است.
به گزارش کوین تلگراف، مجمع جهانی اقتصاد معتقد است برای قانونگذاری ارزهای دیجیتال و جلوگیری از سردرگمی، اجرای نابرابر قوانین و اختلافات مربوطه، نیاز به هماهنگی جهانی وجود دارد. در این وایت پیپر، به چالشهای مختلفی در مسیر قانونگذاری ارزهای دیجیتال از جمله این فرض که «فعالیتهای مشابه باید مشمول قوانین مشابهی باشند» اشاره شده است. در این وایت پیپر آمده است:
داراییهای دیجیتال و اکوسیستم آنها همیشه با چارچوبهای نظارتی فعلی که بر واسطهها و فعالیتهای خاص تمرکز دارند سازگار نیستند، حتی زمانی که این فعالیتها مشابه فعالیتهای بخش مالی سنتی باشند.
ناشناس بودن فعالیتها در میکسرهای ارز دیجیتال، کیف پولهای خود حضانتی و صرافیهای غیرمتمرکز، قانونگذاری صنعت کریپتو را پیچیدهتر میکند. در همین حال، با توجه به افزایش ارتباط صنعت کریپتو با سیستم مالی سنتی، احتمال سرایت اثرات منفی این صنعت به دیگر حوزههای مالی نیز وجود دارد؛ به ویژه پس از آشفتگیهایی که اخیرا صنعت رمزارزها را درگیر کرده است.
در این وایت پیپر دو روش مختلف قانونگذاری صنعت رمزارزها با یکدیگر مقایسه شده است. روش اول، قانونگذاری مبتنی بر نتیجه است که به دنبال آن، فعالیتهایی با سطح ریسک مشابه مشمول قوانین مشابهی میشوند. روش دوم، قانونگذاری مبتنی بر ریسک است که در آن قوانین به میزان ریسک فعالیتها بستگی دارد.
به گفته مجمع جهانی اقتصاد، تنها دولت وظیفه قانونگذاری و وضع قوانین را ندارد و گروههای مختلفی باید برای این مهم همکاری کنند که به این نوع قانونگذاری، رویکرد چابک (Agile regulation) گفته میشود.
مرجع نظارت بر بازار مالی سوئیس یکی از سازمانهایی است که از رویکرد چابک استفاده میکند. با توجه به این وایت پیپر، سوئیس و ژاپن از جمله کشورهایی هستند که سعی کردهاند به تنهایی یا با همکاری با دیگر کشورها بر صنعت کریپتو نظارت داشته باشند.
مجمع جهانی اقتصاد معتقد است قانونگذاران آمریکایی بدون بحث در رابطه با صنعت رمزارزها و آنچه که باید قانونگذاری شود، سعی در اجرای مقررات دارند:
چنین رویکردی برای ایجاد چارچوب قانونی توصیه نمیشود چراکه در مورد آنچه باید و نباید در مقررات لحاظ شود صحبتی نمیشود.
مجمع جهانی اقتصاد در این وایت پیپر سه توصیه کلی برای سازمانهای بینالمللی، مقامات نظارتی و صنعت کریپتو ارائه کرده و بر ضرورت هماهنگی آنها تاکید کرده است. WEF در این رابطه میگوید:
سیاستگذاران و فعالان در صنعت باید در سراسر حوزههای قضایی با یکدیگر همکاری کنند تا از ثبات و شفافیت اطمینان حاصل شود. با توجه به شفافیت این فناوریهای جدید، میتوان از ابزارهای بهتری برای برطرف کردن نگرانیهای جهانی استفاده کرد.