مقالات عمومی

کامپیوتر کوانتومی گوگل و تاثیر آن بر ارزهای دیجیتال؛ آیا خطر انقراض نزدیک است؟!

چند روز پیش سندی توسط ناسا منتشر و سپس حذف شد که نشان می داد به زودی وارد یک دوره جدید تکنولوژیکی خواهیم شد: گوگل ظاهراً به “برتری کوانتومی” رسیده است.

طبق گزارش روزنامه Financial Times، گوگل ادعا می کند در ساخت قدرتمندترین کامپیوتر کوانتومی جهان به موفقیت دست یافته است.به گفته محققان گوگل، این بدان معنی است که محاسباتی که به طور معمول بیش از ۱۰ هزار سال زمان برای انجام آن نیاز دارد، این کامپیوتر آن در حدود ۲۰۰ ثانیه انجام می دهد.

تهدیدی برای ارزهای دیجیتال و بلاک چین؟!

آیا این بدان معنی است که باید با آن رمزنگاری خوب که از تمامیت بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال محافظت می کند خداحافظی کنیم؟ احتمالا نه.

به این دلیل که:

برای شروع، منابع گوگل در آخر هفته به Fortune گفتند که ناسا این مقاله را حذف کرده است زیرا ممکن است بدون بررسی علمی مناسب منتشر شده باشد. یک انتشار علمی قبل از آماده شدن برای انتشار باید توسط یک هیئت متخصص ارزیابی و مطالعه شود. بنابراین، حتی ممکن است آماده نباشد.اما فرض آن باقیست.

آنچه باید در مورد بیت کوین بدانید تا تهدید احتمالی محاسبات کوانتومی را بفهمید این است که معماری آن به دو الگوریتم متکی است: الگوریتم ECDSA برای امضاهای دیجیتال و ‏الگوریتم SHA-256 به عنوان عملکرد هش. اگر دو بار از یک آدرس کیف پول استفاده کنید و تراکنش انجام دهید، کلید عمومی شما در معرض نمایش قرار می گیرد.

بنابراین، بله، یک کامپیوتر کوانتومی می تواند با استفاده از الگوریتم Shor کلید خصوصی شما را از کلید عمومیتان به دست بیاورد. همانطور که Jack Matier از دفتر کل Quantum Resistant در پستی در سایت Medium توضیح داده است. اما هنوز وحشت نکنید.

هنوز فرصت باقی است!

خوشبین ترین تخمین های علمی می گویند حتی اگر این امکان وجود داشته باشد، طی این دهه اتفاق نخواهد افتاد. (زمان کافی برای فورک بیت کوین و اثبات کوانتومی آن)

همچنین، با توجه به اینکه ماشین گوگل فقط ۵۳ بیت کوانتوم است (qubit) یک مقاله در مورد اندازه گیری قدرت کوانتومی کامپیوتر که توسط دانشگاه کرنل منتشر شده است، می تواند موجب آرامش خاطر صاحبان بیت کوین شود:

یک کلید رمزنگاری با انحنای بیضوی ۱۶۰ بیتی می تواند روی یک کامپیوتر کوانتومی که از حدود ۱۰۰۰ کوبیت استفاده می کند، شکسته شود در حالی که عاملیت security-wise مدل R24 که ۱۰۲۴ بیتی است به حدود ۲۰۰۰ کوبیت نیاز دارد.

برای مقایسه، ۵۳ کوبیت گوگل هنوز برای این نوع رمزنگاری کافی نیست. و بار دیگر، این یک تهدید نظری است که فرض می کند شما از آدرس خود استفاده مجدد کرده اید که از زمان ساتوشی هم کار بدی بوده است. هش رمزنگاری الگوریتم شا-۲۵۶ چیز کاملا متفاوتی است. آنقدر قدرتمند است که طبق گفته آندریاس آنتونوپولوس یکی از مبلغان کریپتو میزان توان محاسباتی لازم برای شکستن آن بیشتر از قوی ترین حدس و گمان داشته های سازمان های اطلاعاتی است و این فرض بر این است که آنها دارای کامپیوترهای کوانتومی هستند.

نتیجه گیری

از این گذشته، نه تنها دانشمندان محاسبات کوانتومی نیز نمی توانند بیت کوین را بشکنند، بلکه به نظر نمی رسد که علاقه ای نیز به این کار داشته باشند.

به گفته محققان گوگل، در حقیقت یکی از واضح ترین موارد استفاده فناوری کوانتوم، بهبود تکنیک های رمزگذاری و امنیت سایبری است. اما این به این معنی نیست که دلیلی برای هشدار وجود ندارد. با اینکه که الگوریتم های رمزگذاری بومی مورد استفاده بیت کوین و سایر کوین های گواه اثبات کار فعلاً بی خطر هستند اما واقعیت این است که میزان پیشرفت در فناوری کوانتومی در حال افزایش است و این می تواند به مرور منجر به تهدید شود.

محققان گوگل در سندی که آن زمان حذف شد گفتند: ما انتظار داریم که قدرت محاسباتی آنها با سرعت دو برابر رشد کند. خوشبختانه، در حال حاضر شرکت ها و تیم های تحقیقاتی برای یک دوره پسا کوانتومی روی الگوریتم های رمزنگاری جدید کار می کنند. و با توجه به این نکته، شاید بد نباشد که در مورد هارد فورک بالقوه بیت کوین در چند دهه اینده فکر کنید که الگوریتم ضعیف امنیتی آن را بهبود می بخشد.

منبع
decrypt

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
4 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا