ویتالیک بوترین – خالق اتریوم – در جلسه اخیر OmiseGO AMA در مورد راه حلهای لایه دوم اتریوم مثل شاردینگ (Sharding) و پلاسما (Plasma) توضیحاتی ارائه داد. وی در این جلسه اعلام کرد که شبکه اتریوم به ۱ میلیون تراکنش در ثانیه خواهد رسید و این شبکه پتانسیل پشتیبانی از ۱۰۰ میلیون تراکنش در ثانیه را خواهد داشت.
چالش مقیاس پذیری بلاک چین
در یکی از کنفرانسهایی که در گذشته برگزار شده بود، بوترین تاکید کرد که پروتکل بلاک چین اتریوم و شبکههای غیر متمرکز بلاک چین با چالش مقیاس پذیری مواجه است. در سپتامبر ۲۰۱۷، در کنفرانس Disrupt SF که توسط TechCrunch برگزار شد، در حین مصاحبه با ناوال راویکانت- سرمایه گذار بزرگ – بوترین اعلام کرد که بیت کوین و اتریوم در زمانهای شلوغ شبکه بین ۳ تا ۶ تراکنش در ثانیه پردازش میکنند. وی اضافه کرد که بلاکچین برای اینکه بتواند از شبکهها مقیاس بزرگ پشتبیانی کند، مثل ویزا، بازار بورس نزدک، شبکههای اینترنت اشیاء، بایستی صدها هزار تراکنش در ثانیه را پردازش کند.
بیت کوین در حال حاضر کمتر از ۳ تراکنش در ثانیه پردازش میکند که با رسیدن این تعداد به نزدیک ۴ تراکنش در ثانیه، شبکه با حداکثر ظرفیت خود کار خواهد کرد. شبکه اتریوم ۵ تراکنش در ثانیه پردازش میکند و با رسیدن این تعداد به ۶ تراکنش، از حداکثر ظرفیت شبکه اتریوم استفاده خواهد شد. در مقایسه با پلتفرمهای موجود مثل اوبر که ۱۲ در خواست در ثانیه، پی پال با صدها تراکنش در ثانیه، ویزا با چند هزار تراکنش در ثانیه، اکسچنجهای بورس اصلی با صدها هزار تراکنش در ثانیه، شبکه اینترنت اشیاء با صدها هزار درخواست در ثانیه این تعداد قابل توجه است و بایستی ظرفیت شبکه اتریوم افزایش پیدا کند.
بوترین اظهار داشت که با راه حلهای ارائه و آزمایش شده در شبکههای آزمایشی اتریوم، میتوانیم شبکه بلاک چین اتریوم را توانمند کنیم که بتوان از آن برای پشتیبانی از اپلیکیشنهای غیر متمرکز در مقیاس بزرگ با میلیونها کاربر با رویکرد نوآورانه در بهینه سازی بلاک چین، استفاده کرد.
شاردینگ (Sharding) به طور خاص، یک شبکه بلاک چین را به قطعاتی تقسیم میکند و نودهای شبکه برای پردازش اطلاعات بلاکچین نیاز به پردازش همه اطلاعات گذشته را نخواهند داشت. این امر باعث بهینه سازی روند پردازش اطلاعات و تسریع آن خواهد شد.
پلاسما (Plasma) راه حل دیگری است که توسط بوترین و جوزف پون (Joseph Poon) ارائه شد. این راه حل فرآیندی شبیه شبکه لایتنینگ بیت کوین دارد و میتواند از طریق ساختن شبکههای بلاکچینی موازی با شبکه اصلی، به پردازش اطلاعات شبکه سرعت ببخشد. همچنین این کار پروتکل اتریوم را امن تر میکند و شبکه آن را از حملات احتمالی آسیب پذیر دور نگه میدارد.
بوترین در بخشی از توضیحاتش در مورد راه اندازی این دو راه حل به صورت همزمان اشاره کرد که به طور مثال اگر شاردینگ موجب شود مقیاس پذیری اتریوم ۱۰۰ برابر شود، با راه اندازی همزمان پلاسما در کنار آن، این تعداد در تعداد لایههایی که از طریق پلاسما ساخته شده است، ضرب خواهد شد. راه اندازی همزمان این دو، منجر به مقیاس پذیری بیشتر شبکه اتریوم خواهد شد. به طور مثال اگر شما از طریق شاردینگ سرعت شبکه را ۱۰۰ برابر و همچنین از طریق پلاسما سرعت شبکه را ۱۰۰ برابر کرده باشید، این دو در کنار هم، شبکه با سرعت ۱۰۰۰۰ برابر در اختیار شما قرار میدهد. این اتفاق به این معنی است که بلاک چین برای پشتیبانی از اپلیکیشنهای بیشتر که مردم در تلاش برای استفاده از آنها هستند، توانمند خواهد شد.