متوسط مقالات عمومی

۱۰ سرمایه‌گذار سازمانی برتر عرصه ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۱۹

سرمایه گذاران سازمانی به تدریج در حال ورود به عرصه بلاک چین و ارزهای دیجیتال هستند.

طبق نظرسنجی شرکت سرمایه گذاری Fidelity در سال ۲۰۱۹، تقریبا ۲۲ درصد سرمایه گذاران سازمانی از قبل با دارایی های دیجیتال سروکار داشته اند و اکثر سرمایه گذاری ها نیز طی ۳ سال گذشته انجام شده است. به علاوه، ۴۰ درصد پاسخ دهندگان به این نظرسنجی گفته اند که در خصوص سرمایه گذاری های آتی در ارزهای دیجیتال طی ۵ سال آینده تمایل دارند.

جاناتان لوین (Jonathan Levin) موسس و مدیر ارشد استراتژی چینالیسیس (Chainalysis) گفته است:

حضور سرمایه گذارهای سازمانی در عرصه ارز دیجیتال در سال ۲۰۱۹ اساسا درباره تدارک زیرساخت هایی نظیر افتتاح بکت بوده است.

وی افزود:

اکنون که زیرساخت ها ایجاد شده اند، منتظر ورود سرمایه های سازمانی هستیم زیرا می‌توانند در خصوص قوانین و خطرات ارزهای دیجیتال مطمئن باشند.

به نظر می‌رسد بانک‌ ها و شرکت های بیمه بیشتر از سایر سازمان ها به این عرصه توجه کرده اند. لوین در این خصوص گفت: پس از آنکه پشتیبانی سازمانی از این بخش های مهم برقرار شود، می‌توان انتظار ورود سرمایه گذارانی از صندوق ها و شرکت های خانوادگی را داشت.

مشخصا کارهای بسیار زیادی باید در این مورد و مخصوصا قوانین موجود انجام داد، اما با این مقدمه، در ادامه به ۱۰ سرمایه گذار سازمانی برتر در سال ۲۰۱۹ می‌پردازیم.

۱- اتحادیه لیبرا (استیبل کوین)

در ماه ژوئن، فیسبوک با معرفی ارز دیجیتال جدید خود به اسم لیبرا و تشکیل سازمانی غیرانتفاعی در سوییس به اسم اتحادیه لیبرا به منظور مدیریت این ارز دیجیتال، در دنیای ارزهای دیجیتال و هم چنین امور مالی سروصدای زیادی به پا کرد. هدف فیسبوک از این پروژه، کمک به تغییر ساختار پول و اقتصاد جهانی بود.

پشتوانه این ارز دیجیتال، سبدی از سپرده های بانکی و اوراق بهادار کوتاه مدت دولتی بود. اتحادیه لیبرا فعالیت خود را با ۲۷ شرکت نظیر مسترکارت، پی‌پال، ویزا، وودافون، ای‌بی و اوبر شروع کرد.

این پروژه بلافاصله با مخالفت هایی مخصوصا از جانب قانونگذاران جهانی مواجه شد که نگران ارزهای سنتی خود بودند و از ایجاد شدن سیستم بانکداری سایه می‌ترسیدند. دو سناتور آمریکا نامه ای به مسترکارت و ویزا و سایر شرکت ها نوشتند و نگرانی های خود را در خصوص این موضوع بیان کردند که پروژه مورد نظر می‌تواند باعث بی ثبات شدن سیستم اقتصادی جهان، و هم چنین تسهیل تامین بودجه فعالیت های مجرمانه و تروریسم شود. تیم کوک مدیرعامل شرکت اپل گفت شرکت هایی نظیر فیسبوک نباید مسئول ارز جهانی باشند. شرکت های حاضر در این پروژه کناره گیری کردند و تا اواخر سال ۲۰۱۹، یک چهارم این شرکت ها نظیر ویزا، مسترکارت، پی‌پال و ای‌بی از این پروژه خارج شده بودند.

البته شاید زود باشد که بگوییم کار لیبرا تمام شده است. در مقابل شروع به کار لیبرا، بانک های مرکزی در صدد شروع پروژه های ارز دیجیتال خود برآمده اند و اتحادیه لیبرا نیز هم چنان عرضه این استیبل کوین در سال ۲۰۲۰ را در نظر دارد.

۲- جی‌پی مورگان چیس (استیبل کوین)

در ماه فوریه ۲۰۱۹، جی‌پی مورگان (JP Morgan) بزرگترین بانک آمریکا، ارز دیجیتال JPM Coin را معرفی کرد و مدعی شد اولین بانکی است که ارز دیجیتال معرف ارز سنتی را ایجاد و آزمایش خواهد کرد. هدف این بانک امکان پذیر ساختن پرداخت های آنی بین مشتریان سازمانی این بانک بر بستر پلتفرم بلاک چین دارای مجوز بود.

برخلاف اکثر استیبل کوین های دیگر نظیر تتر (USDT) و USDC که مدعی دارا بودن پشتوانه یک به یک هستند، این استیبل کوین دارای پشتوانه واقعی یک به یک با ارز دیجیتال (دلار آمریکا) بود که در اختیار جی‌پی مورگان قرار داشت. این استیبل کوین برنامه ریزی شده بود که در اواخر سال ۲۰۱۹ عرضه شود، اما عرضه آن تا تاریخ ۱۰ دسامبر به تعویق افتاد.

جی‌پی مورگان چندین سال به بررسی برنامه های مرتبط با ارزهای دیجیتال و بلاک چین پرداخته بود. جالب است که جیمی دیمون (Jamie Dimon) در گذشته، ارزهای دیجیتال را نوعی کلاهبرداری خوانده بود. شبکه اطلاعات بین بانکی جی‌پی مورگان یک شبکه اشتراک گذاری داده ها و پرداخت های بانکی بر بستر پلتفرم بلاک چین خود جی‌پی مورگان به اسم کیوروم (Quorum) است. کیوروم در سال ۲۰۱۸ پیاده سازی شده و دارای ۳۶۵ عضو در سراسر جهان است و در سال ۲۰۲۰ به کشور ژاپن نیز وارد خواهد شد.

۳- بکت از صرافی بین قاره ای (صرافی)

صرافی بین قاره ای (ICE) که مالک بازار بورس نیویورک نیز هست، در ماه سپتامبر ۲۰۱۹ بکت را عرضه کرد. بکت اولین صرافی است که قراردادهای آتی فیزیکی بیت کوین را ارائه می‌دهد.

حجم معاملات قراردادهای آتی بیت کوین بکت پس از شروع تقریبا کند، در سال ۲۰۱۹ به تدریج افزایش یافت و در تاریخ ۲۷ نوامبر با رکورد ۵۶۷۱ قرارداد آتی به ارزش ۴۲.۵ میلیون دلار رسید.

در اوایل دسامبر، بکت اولین آپشن بیت کوین قانونگذاری شده و قرارداد آتی با پول نقد خود را در آمریکا عرضه کرد. این خبر چند روز پس از آن اعلام شد که کلی لوئفلر (Kelly Loeffler) مدیرعامل بکت جایگزین جانی ایزاکسون (Johnny Isakson) نماینده سنای ایالت جورجیا شد.

۴- کمیسیون معاملات آتی کالاهای آمریکا

هیث تاربرت (Heath Tarbert) رییس کمیسیون معاملات آتی آمریکا (CFTC) در ماه اکتبر گفت اتر و بیت کوین در دسته کالاها جای می‌گیرند و اوراق بهادار نیستند و بدین ترتیب، تحت قانون معاملات کالاها قرار می‌گیرند.

تاربرت در این خصوص بیان کرد:

به نظر من در آینده نزدیک شاهد این خواهیم بود که قراردادهای آتی مرتبط با اتر و سایر اوراق مشتقه بیشتر معامله خواهند شد.

این اعلان، قانونگذاری شفاف تر و اطمینان بیشتری به سرمایه گذاران و توسعه دهندگان اتریوم و بیت کوین ارائه داد. اگر CFTC تصمیم گرفته است که بیت کوین و اتر را قانونگذاری کند پس دیگر آنها را ممنوع نخواهد کرد.

تاربرت در ماه اکتبر نیز بر اهمیت بلاک چین و ارزهای دیجیتال تاکید کرد. پریان بورینگ (Perianne Boring) مدیرعامل اتاق بازرگانی دیجیتال گفته است آمریکا در عرصه بلاک چین از سایر کشورها عقب مانده است و این عرصه از حمایت اندکی از جانب سیاست گذاران و قانونگذاران برخوردار بوده است. هرچند تاربرت در این خصوص گفته است:

من می‌خواهم آمریکا در این زمینه پیشرو باشد، زیرا هر کشوری که در فناوری پیشرو باشد قوانین آن را وضع خواهد کرد.

۵- صندوق سرمایه کذاری Fidelity Investments (تصدی)

حوزه تصدی، هیجان انگیزتربن بخش عرصه ارزهای دیجیتال نیست؛ اما بخش بسیار مهم و حیاتی به ویژه در رشد و بلوغ این صنعت است. این بخش در بسیاری از تصمیمات سرمایه گذاری نقش دارد. برای مثال، دارندگان مسن بیت کوین پس از فوت خود چگونه دارایی خود را به وارث ها انتقال خواهند داد؟

در سال ۲۰۱۹، صندوق سرمایه گذاری مشترک Fidelity Investments با تشکیل واحد تصدی دارایی های دیجیتال فیدلیتی (Fidelity Digital Asset) وارد این عرصه شد. این برنامه، سرمایه گذارهای سازمانی نظیر صندوق های پوشش ریسک، شرکت های خانوادگی و واسطه های بازار را هدف قرار داده است.

مسیر اجرای برنامه دقیق این شرکت شامل چندین نقطه عطف بود که عبارتند از: تحقیقات اولیه (۲۰۱۴)، ایجاد بلاک چین و شروع فرآیند گواه اثبات مفهوم (ماه می ۲۰۱۵)، پذیرش بیت کوین به عنوان کمک مالی خیرخواهانه توسط بخش امور خیریه فیدلیتی (نوامبر ۲۰۱۵)، ایجاد شراکت های صنعتی و آموزشی و آکادمیک (ژوئن ۲۰۱۶)، پذیرش اتر به عنوان کمک مالی خیرخواهانه (سپتامبر ۲۰۱۷) و معرفی واحد دارایی های دیجیتال فیدلیتی (اکتبر ۲۰۱۸).

در اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹، دارایی های دیجیتال فیدلیتی اعلام کرد اگر تقاضای کافی وجود داشته باشد، ممکن است در سال ۲۰۲۰ پشتیبانی از اتر را به فهرست خود اضافه کند.

۶- پروژه کوین پرداخت چند منظوره از Fnality International (کنسرسیوم بانکی)

انجام معاملات بین المللی اغلب به عنوان یکی از کاربردهای نویدبخش فناوری بلاک چین بیان می‌شود. در سال ۲۰۱۹ یک کنسرسیوم جهانی بانکداری به تحقق این امر نزدیکتر شد.

در ماه ژوئن، ۱۴ موسسه مالی از آمریکا، اروپا و ژاپن مجموعا ۶۰ میلیون دلار در شرکتی جدید به اسم Fnality International سرمایه گذاری کردند که به موجب آن، معاملات بین این بانک ها با استفاده از توکنی به اسم کوین پرداخت چند منظوره (Utility Settlement Coin یا همان USC) انجام خواهد شد. پشتوانه این کوین نیز وثیقه های نقدی سپرده گذاری شده در بانک های مرکزی است.

سهامداران دیگر این پروژه شامل بانک سانتاندر (Banco Santander)، بانک نیویورک ملون، Barclays، CIBC بانک Commerzbank، Credit Suisse، ING، KBC Group، گروه بانکداری لوید، بانک میزوهو، MUFG Group، نزدک، شرکت بانکداری Sumitomo Mitsui و State Street Bank & Trust هستند.

طبق سخنان اولفا رنسام (Olfa Ransome) مدیر ارشد تجاری Fnality، یکی از چالش های مهم پیش روی این کنسرسیوم قابلیت مشارکت و همکاری خواهد بود. وی در این خصوص گفته است:

نه تنها قابلیت همکاری و مشارکت بین موسسات و پلتفرم های دیجیتال و قدیمی باید به دست آید بلکه این ویژگی باید بین بلاک چین ها و بین ابزارهای مختلف پرداخت درون زنجیره ای نیز حاصل شود تا فارغ از استانداردها و پروتکل های موجود، از پرداخت های اتمی پشتیبانی شود.

انتظار می‌رود که این پلتفرم تا اواسط سال ۲۰۲۰ و پس از کسب تاییدیه های قانونی بهره‌برداری شود.

۷- سیستم بازنشستگی Fairfax County (صندوق بازنشستگی)

در ماه فوریه ۲۰۱۹، سیستم بازنشستگی Fairfax County) FCRS) به اولین صندوق بازنشستگی در آمریکا تبدیل شد که بخشی از دارایی های خود را (۲۱ میلیون دلار) بر روی ارزهای دیجیتال سرمایه گذاری کرده است. این سرمایه صرفا بخشی از دارایی های این سیستم است. گزارش ها حاکی از آن است که در ماه اکتبر، ۵۰ میلیون دلار دیگر نیز در این زمینه سرمایه گذاری شده است.

رویه های محافظه کارانه صندوق های بازنشستگی آنها را به سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال مشتاق نکرده است. این صندوق ها معمولا از صندوق های پوشش ریسک و بورسیه های دانشگاهی محتاط تر هستند.

۸- بازار بورس کالای شیکاگو (صرافی)

بکت بسیاری از سرخط خبرهای مرتبط با صرافی های ارز دیجیتال در سال ۲۰۱۹ را به خود اختصاص داده بود، اما بورس کالای شیکاگو (CME) که بزرگترین بازار قراردادهای آتی جهان است، توانست به بیشترین قراردادهای آتی بیت کوین دست یابد. در ماه می ۲۰۱۹، حجم معاملات روزانه CME به طور میانگین ۵۱۵ میلیون دلار و تعداد قراردادهای آتی روزانه آن نیز بیشتر از ۱۳,۶۰۰ قرارداد بود. فقط در تاریخ ۱۳ می، بیت کوین حجم معاملات ۳۳,۶۷۷ قرارداد معادل با بیش از ۱۶۸,۰۰۰ بیت کوین به ارزش ۱.۷۰۵ میلیارد دلار در آن زمان را ثبت کرد.

با نزدیک شدن به پایان سال ۲۰۱۹، فعالیت CME نیز کاهش یافت و تعداد قراردادهای آتی بیت کوین در ماه می از ۷۰۰۰ به نصف این تعداد در ماه دسامبر کاهش یافت.

بورس کالای شیکاگو به گسترش محصولات مرتبط با ارزهای دیجیتال ادامه داد و در ماه نوامبر اعلام کرد در نظر دارد تا اواسط ماه ژانویه ۲۰۲۰، آپشن هایی برای قراردادهای آتی بیت کوین معرفی کند. بعضی از افراد حاضر در این صنعت معتقدند بازار اوراق مشتقه بیت کوین سرانجام از بازار نقدی پیش خواهد گرفت.

۹- کنسرسیوم B3i Services AG (کنسرسیوم بیمه)

در ماه جولای، کنسرسیوم بلاک چین شناخته شده صنعت بیمه به اسم کنسرسیوم B3i Services AG اولین محصول خود را معرفی کرد که بیمه مازاد خسارت حوادث بود. این کنسرسیوم پیش بینی کرده بود که محصول مورد نظر در ماه ژانویه ۲۰۲۰ عرضه شود.

کنسرسیوم B3i Services AG از فناوری بلاک چین بهره می‌برد تا کارمزدهای انتقال ها را کاهش دهد. تمام قراردادهای بیمه ای در شبکه به صورت قرارداد هوشمند بر بستر پلتفرم بلاک چین متن باز کوردا (Corda) نوشته می‌شود. این قراردادهای هوشمند به طور خودکار می‌توانند شرایط مشخصی را تعیین و تایید کنند.

کنسرسیوم B3i Services AG در ماه می ۲۰۱۶ با ۵ شرکت بیمه که در حال آزمایش اتریوم بودند کار خود را شروع کرد. در حال حاضر این کنسرسیوم شامل ۱۸ شرکت بیمه ای از سراسر جهان می‌باشد.

۱۰- دانشگاه هاروارد (سرمایه گذاری آموزشی)

هنگامی که در ماه آوریل گزارش شد که بخش سرمایه گذاری دانشگاه هاروارد به اسم Harvard Management Co با دارایی هایی به ارزش ۳۸.۳ میلیارد دلار در حال اولین سرمایه گذاری خود در ارزهای دیجیتال است، این خبر به عنوان یک پیروزی بزرگ برای عرصه بلاک چین و ارزهای دیجیتال در نظر گرفته شد که در صدد جذب سرمایه گذارهای سازمانی بوده است.

در حقیقت این سرمایه گذاری در توکن های بلاک استک (Blockstack) کمتر از ۱۲ میلیون دلار بود که برای بزرگترین دانشگاه دنیا کم به نظر می‌رسد، اما پس از آن نیز دانشگاه ییل در سال ۲۰۱۸ در دو صندوق ارز دیجیتال سرمایه گذاری کرد. این موضوع می‌تواند نشان دهنده روند صعودی بین دانشگاه های برتر آمریکا باشد. سایر سرمایه گذاری های دانشگاه های برتر شامل دانشگاه استنفورد و MIT می‌شود که در حال آزمایش عرضه ارزهای دیجیتال هستند.

مسائل قانونی پابرجاست

هرچند قبل از آنکه سازمان ها و موسسات با جدیت وارد عرصه بلاک چین و ارزهای دیجیتال شوند، موانع مهم هم چنان وجود دارند. چینالیسیس در ماه نوامبر سال گذشته یک نظرسنجی از موسسات مالی انجام داده است که طی آن، بیش از نیمی از پاسخ دهندگان به مسائل قانونی به عنوان یک مسأله مهم در خصوص باز داشتن آنها از سرمایه گذاری بیشتر در ارزهای دیجیتال اشاره کرده اند. هم‌ چنین ۳۹ درصد پاسخ دهندگان گفته اند که نگران ناتوانی در کنترل کردن فعالیت های غیرقانونی در عرصه ارزهای دیجیتال هستند، در حالی که تقریبا ۱۸ درصد افراد پاسخ دهندگان نیز بیان کرده اند مطمئن نیستند که می‌توانند با قوانین دولتی مطابق باشند یا خیر.

با وجود رشد تعهدات از جانب اسامی بزرگ نظیر فیدلیتی، جی‌پی مورگان و ICE و حتی اقداماتی از جانب دانشگاه ها و صندوق های بازنشستگی، نشانه های مشخصی در سال ۲۰۱۹ وجود داشته است که سازمان ها و موسسات بزرگ در حال نزدیک تر شدن به پذیرش بلاک چین و ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۲۰ هستند.

منبع
cointelegraph

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا