هفتهای سرنوشتساز برای قیمت بیت کوین؛ ۳ نکته مهم که معاملهگران باید به آن توجه کنند

در حالی که توجه همه تحلیلگران تکنیکال به الگوی سقف دوقلوی احتمالی در نمودار بیت کوین معطوف شده است، کندل هفتگی اخیر زیر ۲۶،۰۰۰ دلار بسته شده و وضعیت فعلی نقدینگی در بازار به پیشبینیهای نزولی بیشتری دامن زده است.
به نقل از کوین تلگراف، وضعیت فعلی آنچین در شبکه بیت کوین از نظر UTXOها به دوران آغاز کرونا شباهت دارد و با توجه به این مساله میتوان امید داشت روزهای بد به پایان خود نزدیک شده است. علاوه بر این، تحلیل شاخص قدرت نسبی (RSI) بیت کوین نشان میدهد BTC پس آنکه بیشتر سود به دست آمده در سال ۲۰۲۳ را از دست داد، آماده افزایش قیمت است.
در این مطلب، ۳ فاکتور تاثیرگذار را که در هفته آتی میتوانند روند قیمت بیت کوین را تعیین کنند بررسی خواهیم کرد.
۱- آیا گپ CME در حوالی ۲۰،۰۰۰ دلار پر خواهد شد؟
ریزش اخیر قیمت بیت کوین باعث شده تا بار دیگر توجهات به سمت بحث همیشگی تحلیلگران مبنی بر رفتار کلاسیک بیت کوین و تمایل آن به پر کردن گپهای CME جلب شود.
گپ CME معمولا در پایان هفته معاملاتی ایجاد میشود. برخلاف بیت کوین که معاملات آن به صورت ۲۴ ساعته و در ۳۶۵ روز سال انجام میشود، معاملات قراردادهای آتی بیت کوین در بورس کالای شیکاگو در روزهای شنبه و یکشنبه (تعطیلات رسمی آمریکا) متوقف میشوند. این تعطیلات باعث میشود همواره قیمت آخرین معامله در روز پنجشنبه (آخرین روز معاملاتی CME) با اولین معامله در روز دوشنبه (اولین روز معاملاتی CME) تفاوت داشته باشد. به این اختلاف قیمت گپ قیمتی (گپ CME) گفته میشود.
به طور معمول، بیت کوین تمایل دارد این گپها را چند ساعت تا چند روز پس از سرگیری فعالیت بازار CME پرکند. با این حال، برخی از این گپها با گذشت مدت زمان زیادی از آنها پرنشده باقی میمانند.
در حال حاضر، گپ مهمی در حوالی ۲۰،۰۰۰ دلار قرار گرفته و توجه بسیاری از تحلیلگران را به خود جلب کرده است.
رکت کپیتال (Rekt Capital)، تحلیلگر مطرح در یوتیوب در این رابطه گفت:
این تنها گپ CME واقعی است که در صورت کاهش قیمت از سطوح فعلی میتوانیم به آن برسیم.
قبلا در ماه ژوئن ۲۰۲۲ (خرداد ۱۴۰۱) نیز یکی از گپهای قیمتی CME پر شد (محدوده ۲۷٬۳۰۰ تا ۲۸٬۷۰۰ دلار) که در ادامه در مقاطع مختلفی به عنوان سطح حمایتی و مقاومتی برای بیت کوین عمل کرد. به گفته رکت کپیتال، در حال حاضر این گپ پر شده نقش مقاومت را ایفا میکند.
رکت کپیتال معتقد است در صورت تایید الگوی سقف دو قلو، قیمت بیت کوین میتواند تا ۲۰،۰۰۰ دلار کاهش یابد و گپ CME تشکیل شده در این ناحیه پر شود. در ادامه، گپ ناحیه ۲۰،۰۰۰ دلار میتواند به عنوان حمایت برای بیت کوین عمل کند و گپ قبلی (محدوده ۲۷٬۳۰۰ تا ۲۸٬۷۰۰ دلار) به عنوان مقاومت همچنان پابرجا باشد.
اما سایر تحلیلگران چندان نسبت به پر شدن گپ ۲۰،۰۰۰ دلاری خوشبین نیستند. تایتن آو کریپتو (Titan of Crypto)، تریدر مشهور در توییتی در این رابطه نوشته است:
بیت کوین سابقه طولانی در مورد گپهای بازار CME دارد. این گپها دیر یا زود پر میشوند اما هیچ تضمینی برای پر شدن آنها وجود ندارد.
وی ضمن اشاره به نمودار گپهای تاریخی CME بیت کوین و گپ پر نشده در قیمت پایینتر از ۱۰،۰۰۰ دلار افزود:
برخی از شما که مدت زیادی است در بازار هستید ممکن است گپ ۹٬۶۰۰ دلاری سپتامبر ۲۰۲۰ را به خاطر بیاورید. در آن زمان همه انتظار داشتند این گپ پر شود تا بتوانند دوباره بیت کوین بخرند. حدس بزنید چه اتفاقی افتاد؟ تا به امروز این گپ پر نشده و بسیاری از این افراد دوباره در قیمتهای بالاتر از ۲۰٬۰۰۰ دلار به بازار بازگشتند.
وی در آخر گفت:
گپی در حوالی ۲۰،۰۰۰ تا ۲۱،۰۰۰ دلار وجود دارد که هنوز پر نشده است. آیا پر میشود؟ همه چیز ممکن است. با این حال، تا زمانی که ساختار بازار تغییری نکرده این صرفا یک پیشبینی است.
۲- وضعیت نقدینگی در بازار چگونه است؟
وضعیت فعلی نقدینگی در بازار بیت کوین یکی دیگر از عواملی است که از سناریوی کاهش قیمت حمایت میکند. هیت مپهای نقدینگی یکی از ابزارهای رایج برای بررسی وضعیت سفارشات خرید و فروش معاملهگران است و با استفاده از آن میتوان وضعیت یک بازار را تحلیل کرد.
در حال حاضر، یک بلاک بزرگ از سفارشات خرید در حوالی ۲۴،۰۰۰ دلار ثبت شده است که پایینترین سطح قیمت برای سفارش خرید از ماه مارچ (اسفند) است. هانی بجر (Honeybadger) در توییتی در این باره نوشته است:
احتمال زیادی برای کاهش قیمت به این ناحیه وجود دارد.
در همین حال، پلتفرم متریال ایندیکیترز (Material Indicators) با اشاره به هیت مپ صرافی بایننس در توییتی از اهمیت حفظ محدوده ۲۴،۷۵۰ دلار خبر داد و در این رابطه نوشت:
در هر سناریویی، گاوها باید از ۲۴،۷۵۰ دلار دفاع کنند تا امید برای افزایش قیمت همچنان پابرجا بماند. ریزش قیمت و ثبت کف پایینتر راه را برای ریزش بیشتر قیمت باز میکند.
۳- همه نگاهها به انتشار آمار CPI
در حالی که هفته گذشته داده خاصی از اقتصاد کلان منتشر نشد، این هفته قرار است شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) ماه آگوست منتشر شود که میتواند نوسانات را به بازار بازگرداند.
شاخص قیمت مصرفکننده یکی از ابزارهای مهم برای ارزیابی سیاستهای فدرال رزرو است و با توجه به آن تا حدودی میتوان تصمیم احتمالی فدرال رزرو و سرنوشت نرخ بهره در پایان جلسه ماه سپتامبر را پیشبینی کرد.
حساب توییتری کوبیسی لتر (Kobeissi Letter) در توییتی ضمن اشاره به دادههای اقتصاد کلان هفته جاری و تاریخ انتشار آنها نوشت:
پیش از جلسه ماه سپتامبر فدرال رزرو، هفته بزرگی پیش روی ماست. انتظار دیدن نوسانات در این هفته را داشته باشید.
CPI ماه آگوست، ۱۴ سپتامبر (۲۳ شهریور، ساعت ۱۶:۰۰ به وقت تهران) منتشر خواهد شد. این شاخص از لحاظ تاریخی اغلب با نوسانات بیت کوین همراه بوده است، اگرچه در ماههای اخیر بزرگترین ارز دیجیتال بازار چندان به آن واکنش نشان نداده است.
جلسه بعدی کمیته بازار آزاد فدرال در رابطه با نرخ بهره در تاریخ ۲۰ سپتامبر (۲۹ شهریور، ساعت ۲۱:۳۰ به وقت تهران) برگزار خواهد شد. بر اساس ابزار فدواچ، در حال حاضر بیش از ۹۰٪ سرمایهگذاران معتقدند نرخ بهره در ماه سپتامبر دست نخورده باقی خواهد ماند که اتفاق مهمی برای داراییهای پرریسک مانند بیت کوین به شمار میرود.