بازار بلاتکلیف، مثل بیت کوین؛ ۵ نکته مهم که باید در هفته جاری به آن توجه کرد
نوسانات بیت کوین در ماه آگوست همچنان ادامه دارد و این ارز دیجیتال در حال حاضر در تلاش است تا حمایت ۶۰٬۰۰۰ دلاری خودش را پس بگیرد. پس از رشد دوباره بیت کوین از کف ۶ ماهه اخیر خود، حالا پرایس اکشن این ارز دیجیتال به دنبال آن است تا مومنتوم صعودی خودش را از سر بگیرد. اما از میان خریداران و فروشندگان، چه کسی در نهایت بر بازار مسلط خواهد شد؟
به گزارش میهن بلاکچین، همچنان تقابل خرسها و گاوها در این هفته ادامه خواهد داشت با این حال، کاتالیزورهای مختلفی میتوانند به یکباره مسیر بازار را عوض کنند. مهمترین آنها در خارج از دنیای کریپتو و مربوط به اقتصاد کلان آمریکاست.
دو روز دیگر شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) ماه جولای آمریکا منتشر خواهد شد. شاخصی که در وضعیت کنونی که سیاستهای اقتصادی فدرال رزرو زیر سوال رفته، در رادار تحلیلگران قرار دارد. این هفته همچنین شاخص قیمت تولیدکننده (PPI) و مدعیان بیکاری آمریکا نیز منتشر میشوند.
در همین حال، تشکیل دو تقاطع مرگ در نمودار بیت کوین این را یادآوری میکند که حتی بازارهای صعودی نیز میتوانند «لحظات ناپسند و زشتی» را داشته باشند.
پارامترهای مختلف شبکه بیت کوین نیز به آشفتگیهای اخیر واکنش نشان دادهاند و به نظر میرسد سختی استخراج برای اولین بار در شش هفته گذشته کاهش خواهد یافت.
در این مطلب، فاکتورهایی که در هفته جاری بر قیمت بیت کوین تاثیر میگذارند را بررسی میکنیم.
همه نگاهها به پرایس اکشن بیت کوین
پس از یک آخر هفته آرام، قیمت بیت کوین پیش از بسته شدن کندل هفتگی با نوسانات زیادی همراه شد. بسیاری دامپ ناگهانی معاملهگران ثروتمند را علت این ریزش میدانند.
کندل هفتگی بیت کوین کمی بالاتر از ۵۸٬۷۰۰ دلار بسته شد. در ادامه، نوسانات در ساعات ابتدایی معاملات آسیا نیز ادامه پیدا کرد و بیت کوین به کف روزانه ۵۷٬۷۰۰ دلاری رسید.
جل (Jelle)، معاملهگر محبوب در توییتی در این رابطه نوشته است:
تایم فریمهای پایین آشفته هستند اما تایم فریم هفتگی داستان متفاوتی را بیان میکند. ۱۶۵ روز تثبیت بین چرخهای. این چرخه هنوز تمام نشده است.
رومن (Roman)، دیگر تحلیلگر معروف بازار در این باره میگوید:
ما کمی بالاتر از حد انتظار رفتیم اما به نظرم در ادامه بیت کوین حمایت ۵۵٬۰۰۰ دلاری را دوباره تست میکند. من به دنبال خرید در این محدوده خواهم بود.
کردیبل کریپتو (Credible Crypto)، یکی دیگر از تحلیلگران مشهور دنیای کریپتو نیز به حجم بالای سفارشات خرید بالاتر از ۵۵٬۰۰۰ دلار اشاره کرد و نوشت:
به دلیل تقاضای بالا، بسیاری از مردم محدوده سبز رنگ در نمودار، بین ۵۴٬۵۰۰ تا ۵۶٬۵۰۰ دلار را زیرنظر گرفتهاند. با این حال، نقشه هیت مپ نشان میدهد تقاضاهای خرید کمی بالاتر از این محدوده قرار دارند.
این تحلیلگر همچنین از متعادل شدن سود باز قراردادهای فیوچرز بیت کوین همزمان با ریزش آخر هفته این ارز دیجیتال خبر داد. وی در آخر نوشت:
اگر قبل از رسیدن به محدوده ۵۴٬۵۰۰ تا ۵۶٬۵۰۰ دلار روند معکوس شود، متعجب نخواهم شد.
در همین حال، دادههای وبسایت کوین گلس نشان میدهد تقاضای خرید زیادی در محدوده ۵۷٬۰۰۰ دلار و پایینتر از آن وجود دارد. همچنین تمرکز سفارشات فروش در حوالی ۶۱٬۰۰۰ دلار است.
تقاطع مرگ دوگانه بیت کوین
این هفته اتفاق ناخوشایندی در نمودارهای بیت کوین رخ داد که به شدت مورد توجه معاملهگران قرار گرفت. در روزهای اخیر، میانگین متحرک ساده ۲۱ روزه به زیر همتای ۱۰۰ روزه خود سقوط کرده است. همچنین شاهد حرکت مشابهی بین میانگین متحرک ساده ۵۰ و ۲۰۰ روزه نیز هستیم.
کیث الن (Keith Alan)، بنیانگذار پلتفرم متریال ایندیکیترز (Material Indicators) در این باره میگوید:
گاوهای بیت کوین نتوانستند از تشکیل دومین تقاطع مرگ جلوگیری کنند.
الن اما معتقد است این پایان همه چیز نیست و نوسانات صعودی همچنان میتوانند پیامدهای آن را خنثی کنند:
باز هم باید اشاره کنم که این شاخصها، دیرتر واکنش نشان میدهند و اصطلاحا لگینگ (lagging) هستند. بنابراین باید منتظر بمانیم و ببینیم چه میشود.
پیش از این نیز بنجامین کاون (Benjamin Cowen)، معاملهگر مشهور بسته شدن کندل روزانه بالاتر از ۶۲٬۰۰۰ دلار را برای جلوگیری از پیامدهای ناشی از تقاطع مرگ ضروری دانسته بود.
اقتصاد کلان آمریکا دوباره در راس اخبار
در وضعیتی که بازار در بلاتکلیفی به سر میبرد، در روزهای آتی شاهد انتشار شاخص قیمت مصرفکننده و شاخص قیمت تولیدکننده ماه جولای خواهیم بود. هرگونه غافلگیری در این آمار، تصویر پیچیده تورم آمریکا را مبهمتر خواهد کرد، آن هم در شرایطی که فدرال رزرو برای کاهش نرخ بهره در ماه سپتامبر تحت فشار قرار دارد.
آشفتگیهای هفته گذشته با محوریت ژاپن حالا فدرال رزرو را در تنگنا گذاشته است. با این حال، هنوز این بانک به وضعیت موجود پاسخی نداده و نرخ بهره در اوج ۲۳ سال اخیر اقتصاد آمریکا قرار دارد. نشریه اقتصادی کوبیسی لتر در این رابطه میگوید:
هفته شلوغی در پیش داریم.
به گفته تحلیلگران این نشریه، در حال حاضر شاخص نوسانات VIX پس از رسیدن به سومین سقف خود در تاریخ، همچنان در سطوح بالایی است.
از تورم آمریکا دور نشویم. بر اساس پیشبینیها، انتظار میرود شاخص CPI همچنان به ریزش ادامه دهد. این باعث میشود تا فدرال رزرو برای تصمیمگیری در مورد کاهش نرخ بهره فشار کمتری احساس کند. چارلی بیللو (Charlie Billelo)، استراتژیست ارشد شرکت کرییتیو پلنینگ (Creative Planning) معتقد است قیمت سوخت عامل احتمالی است که به موضع داویش فدرال رزرو کمک میکند. او هفته گذشته در این رابطه گفت:
قیمت بنزین در آمریکا از ۳.۸۲ دلار به ازای هر گالن در سال گذشته، با ۱۰٪ کاهش به ۳.۴۵ دلار رسیده است. اگر این موضوع همچنان پابرجا بماند، احتمالا به کاهش CPI در ماه آگوست منجر میشود.
بر اساس دادههای فد واچ گروه CME در حال حاضر سرمایهگذاران شانس تقریبا برابری را برای کاهش ۰.۲۵٪ و ۰.۵۰٪ نرخ بهره متصور هستند.
نگاهی به پارامترهای شبکه بیت کوین
به نظر میرسد حالا زمان آن فرا رسیده که پارامترهای مختلف شبکه بیت کوین به آشفتگی بازار در دو هفته گذشته واکنش نشان دهند. بیت کوین در این روزها، از کف ۶ ماهه اخیر خود دوباره فاصله گرفت و اوج ۶۳٬۰۰۰ دلاری را مجددا آزمایش کرد و حالا بین این دو سطح در نوسان است.
وبسایت BTC.com تخمین زده که سختی استخراج بیت کوین در دوره تنظیم بعدی که دو روز دیگر رخ میدهد، برای اولین بار در شش هفته گذشته ۳.۵٪ کاهش یابد. این نخستین کاهش سختی در ۶ هفته گذشته است. البته اندازه آن در مقایسه با کاهشهای بیش از ۵ درصدی سختی در سال ۲۰۲۴، چندان زیاد نیست.
در همین حال، هش ریت بیت کوین همچنان در حوالی اوج تاریخی خود قرار دارد و به نظر میرسد ماینرها با وضعیت جدید پس از هاوینگ خود را تطبیق دادهاند.
به گفته کی یانگ جو (Ki Young Ju)، مدیرعامل شرکت کریپتوکوانت، در حال حاضر میانگین هزینه استخراج ۱ واحد بیت کوین در آمریکا، هنوز حدود ۱۵٬۰۰۰ دلار کمتر از قیمت اسپات این ارز دیجیتال است:
میانگین هزینه استخراج شرکتهای ماینینگ آمریکایی به ازای هر واحد بیت کوین حدود ۴۳٬۰۰۰ دلار است. گزارش سهماهه دوم سال ۲۰۲۴ شرکت ماراتن دیجیتال میانگین هزینه استخراج را ۴۲٬۹۶۹ دلار عنوان کرده است. این را میتوان با استفاده از هش ریت عملیاتی آنها، هزینه روزانه به ازای هر پتاهش و میانگین روزانه بیت کوینهای استخراجشده محاسبه کرد.
قرار گرفتن احساسات در نزولیترین حالت ممکن
طبیعی است که با نوسانات بازار، احساسات معاملهگران نیز تغییر کند. شاخص ترس و طمع کریپتو به دنبال ریزش شدید بازار، در تاریخ ۶ آگوست به امتیاز ۱۷ از ۱۰۰ رسید که پایینترین سطح از جولای سال ۲۰۲۲ است. این یعنی احساسات در آن بازه، حتی نزولیتر از زمان ورشکستگی صرافی FTX بود.
افزایش دوباره قیمت بیت کوین باعث شد تا شاخص ترس و طمع از محدوده ترس شدید به حالت خنثی در بیاید و به امتیاز ۴۸ برسد. با این حال، امروز دوباره شاخص ترس و طمع علیرغم اینکه بیت کوین ریزش قابل توجهی را تجربه نکرده، دوباره به محدوده ترس شدید بازگشته است.