تحلیلگران در انتظار سقوط قیمت بیت کوین؛ ۵ نکته مهم که باید در هفته جاری مدنظر قرار داد
بیت کوین برای کلوز ماه فوریه خود آماده میشود درحالیکه به یک دو راهی رسیده است؛ آیا اوج فعلی حفظ خواهد شد؟ قیمت بیت کوین هنوز هم بالاتر از ۵۰٬۰۰۰ دلار قرار دارد اما مومنتوم دو هفته اخیر خود را از دست داده است.
به نقل از کوین تلگراف، در حالی که امید به تداوم روند صعودی همچنان در بین برخی از معاملهگران باقی مانده، نباید از احساسات فعلی غافل شد و به نظر میرسد فشار خرید کنونی نتواند بر فشار فروش غلبه کند و رشد قیمت را از سر بگیرد.
هیچ تضمینی برای روزهای آینده وجود ندارد و عوامل مختلفی از جمله دادههای کلیدی اقتصاد کلان آمریکا میتوانند بر کلوز ماهانه بیت کوین تاثیر بگذارند. در حال حاضر چشمانداز اقتصاد کلان به خودی خود نامطمئن است. تورم هنوز بالاتر از پیشبینیهاست و همین باعث شده تا زمان کاهش نرخ بهره در سال جاری با ابهام مواجه شود.
علاوه بر این، روز به روز به هاوینگ چهارم بیت کوین نزدیک میشویم، اتفاقی که میتواند با توجه به چرخههای قبلی بیت کوین، در ماههای آتی قیمت را به شدت افزایش دهد.
مسیر بیت کوین در روزهای آتی چگونه خواهد بود؟ در این مطلب، ۵ فاکتوری که میتوانند در هفته جاری بر قیمت بیت کوین تاثیر بگذارند را بررسی میکنیم.
همه نگاهها به کلوز ماهانه بیت کوین دوخته شده است
در حال حاضر بیت کوین در محدوده کوچکی در حال نوسان است و همان سطوح نیمه دوم ماه فوریه را با چنگ و دندان حفظ کرده است. کلوز هفتگی در حوالی ۵۱٬۷۰۰ دلار و اختلاف ۴۵۰ دلاری آن با کندل هفتگی هفته قبلی باعث شده تا امید اندکی در بین گاوها برای تداوم صعودی وجود داشته باشد.
در حال حاضر تحلیلگران به دو بخش تقسیم شدهاند. عدهای از جمله تحلیلگران شرکت متریال ایندیکترز (Material Indicators) معتقدند بسته شدن کندل هفته گذشته به رنگ قرمز سیگنالی نزولی برای بیت کوین است. این شرکت به تازگی در توییتی در این رابطه نوشته است:
کندل هفتگی قرمز پیشبینی کننده روند نزولی برای بیت کوین است. با این حال، این سیگنال تا زمانی که کندل جدید بسته نشود، مطمئن نیست. ما انتظار داریم این سیگنال نزولی تایید شود اما با توجه به انتشار دادههای اقتصادی کلان در روز پنجشنبه که مصادف با کلوز ماهانه است، ممکن است نوسانات بیشتری را تجربه کنیم.
بخش دیگر تحلیلگران اما علیرغم روند راکد کنونی، نسبت به تداوم روند صعودی خوشبین هستند. بیت کوین مانگر (Bitcoin Munger)، تحلیلگر مطرح معتقد است در حال حاضر توجه مارکت میکرها به پوزیشنهای شورت در حوالی ۵۳٬۰۰۰ دلار جلب شده است.
در حال حاضر بیت کوین هنوز نسبت به ابتدای ماه فوریه ۲۰٪ بالاتر است و نوسانات احتمالی در روزهای باقیمانده ماه میتواند آن را تغییر دهد.
کدام دادههای اقتصاد کلان آمریکا در روزهای آتی منتشر میشوند؟
سه روز دیگر قرار است آمار مربوط به بازار کار آمریکا و شاخص هزینههای مصرف شخصی (PCE) منتشر شود. PCE شاخص ترجیحی فدرال رزرو برای ارزیابی وضعیت تورم است، بنابراین در کانون توجهات قرار گرفته و میتواند بار دیگر نوسانات را به بازار بازگرداند.
وضعیت مربوط به بازار کار آمریکا در ماه ژانویه بر بازار تاثیر گذاشت و شاخص PCE نیز نقش بسیار مهمی را در تعیین زمان کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو ایفا خواهد کرد.
در حال حاضر تورم همچنان بالاتر از انتظارات است و همین باعث شده تا امید به کاهش نرخ بهره در ماه مارس به شدت کاهش یابد. بر اساس دادههای فد واچ گروه CME در حال حاضر تنها ۴٪ احتمال میرود نرخ بهره در ماه مارس کاهش یابد. همچنین این احتمال برای ماه می ۲۵٪ است.
در همین حال خوشبینی در بازار سهام آمریکا باعث شده تا شاخص S&P 500 دوباره به بالاترین سطح خود نزدیک شود. نشریه کوبیسی لتر (The Kobeissi Letter) در توییتی ضمن اشاره به زمان انتشار دادههای کلان اقتصادی مهم هفته جاری نوشت:
هفته گذشته همه نگاهها به درآمد شرکت انویدیا جلب شده بود اما این هفته فدرال رزرو به صدر توجهات بازگشته است.
بررسی پارامترهای مختلف شبکه بیت کوین
آخرین تخمین وبسایت بیت کوین دات کام (BTC.com) حاکی از کاهش احتمالی سختی استخراج در تاریخ ۲۹ فوریه (۱۰ اسفند) است.
سختی استخراج و هش ریت در بیشتر سال گذشته صعودی بودهاند و هربار که کاهش یافتهاند مجددا با افزایش بیشتری همراه شدهاند. در حال حاضر انتظار میرود سختی شبکه در دوره تنظیم بعدی حدود ۲٪ کاهش یابد. این در حالی است که در دو دوره قبلی این پارامتر به ترتیب ۸.۲٪ و ۷.۳٪ افزایش یافته است.
در حال حاضر گزارشها حاکی از تلاش ماینرها برای استخراج بیشترین بیت کوین ممکن قبل از هاوینگ ماه آپریل است. پس از هاوینگ مقدار پاداش هر بلاک به ۳.۱۲۵ واحد بیت کوین کاهش مییابد که میتواند فشار زیادی بر ماینرها وارد کند.
در همین حال، دادههای آنچین حاکی از تفاوت روند انباشت ماینرها و نهنگها در طول سال ۲۰۲۴ است. بر اساس دادههای شرکت گلسنود، از ماه اکتبر تاکنون موجودی کیف پول ماینرها از اوج ۱٬۸۳۳٬۳۲۱ بیت کوینی خود حدود ۱.۱۶٪ کاهش یافته است. با این حال، گلسنود میگوید علیرغم فروش توسط ماینرها، روند کلی انباشت بسیار بیشتر از میزان عرضه کنونی است.
جیمز فن استرتن (James Van Straten)، تحلیلگر شرکت کریپتواسلیت در توییتی در این رابطه نوشته است:
در حال حاضر هر ماه ۲۷٬۰۰۰ واحد بیت کوین استخراج میشود که با هاوینگ آتی این رقم به ۱۳٬۵۰۰ واحد کاهش مییابد. جالب اینجاست که در حال حاضر روند انباشت بیت کوین بیش از ۴ برابر استخراج این ارز دیجیتال است.
در ادامه این توییت آمده است:
اگر نگاه دقیقتری به رفتار نهنگهای خاص بیندازیم، میبینیم نهنگها یا آن دسته از سرمایهگذارانی که بین ۱۰۰۰ تا ۱۰٬۰۰۰ بیت کوین در اختیار دارند، در یک دوره ۳۰ روزه ۲۳۶٬۰۰۰ بیت کوین انباشت کردهاند. در سمت دیگر، ابرنهنگها یا سرمایهگذارانی که بیش از ۱۰٬۰۰۰ واحد بیت کوین در اختیار دارند در ماه گذشته حدود ۵۰٬۰۰۰ بیت کوین به فروش رساندهاند.
آیا بیت کوین به سقف پیش از هاوینگ خود رسیده است؟
رکت کپیتال (Rekt Capital)، تحلیلگر مطرح رمزارزها میگوید در طول تاریخ هاوینگها از جمله سال ۲۰۱۶ و ۲۰۲۰، قیمت بیت کوین پیش از رالی صعودی خود اصلاح شده و فرصت خرید خوبی را برای سرمایهگذاران فراهم کرده است.
پیش از هاوینگ سال ۲۰۱۶، قیمت بیت کوین نزدیک به ۴۰٪ سقوط کرد. در سال ۲۰۲۰ پیش از هاوینگ سوم نیز نزدیک به ۱۹٪ قیمت کاهش یافت.
رکت کپیتال معتقد است قیمت بیت کوین به اوج پیش از هاوینگ خود رسیده است و در هفتههای آتی ممکن است تا مرز ۴۲٬۰۰۰ دلار کاهش یابد:
در صورتی که مثل هاوینگ سال ۲۰۲۰، قیمت ۱۹٪ کاهش یابد، بیت کوین به ۴۲٬۰۰۰ دلار میرسد که سقف محدوده انباشت مجددی است که به تازگی از آن خارج شدهایم.
این تحلیلگر همچنین معتقد است با توجه به چرخههای گذشته بیت کوین و رفتار این ارز دیجیتال حول هاوینگهای قبلی، ممکن است قیمت تا ۳۷٬۰۰۰ دلار یا ۳۱٬۰۰۰ دلار نیز کاهش یابد.
علاوه بر رکت کپیتال، ونچر فاندر (Venturefounder) تحلیلگر شرکت کریپتوکوانت نیز معتقد است قیمت بیت کوین در روزهای آتی میتواند روند نزولی داشته باشد. به عقیده این تحلیلگر، میانگین متحرک ۵۰ روزه بیت کوین نقطه تاریخی برای این ارز دیجیتال محسوب میشود.
وی در توییتی در این رابطه نوشت:
از زمان کف بیت کوین در چرخه سال ۲۰۲۳، هر بار قیمت بیت کوین بیش از ۱۲٪ از میانگین متحرک ۵۰ روزه خود فاصله گرفته، قیمت اصلاح شده است. هر اصلاح بین ۸ تا ۱۱٪ بوده و قیمت را به زیر میانگین متحرک ساده ۵۰ روزه کشانده است.
در حال حاضر این میانگین متحرک در حوالی ۴۵٬۷۰۰ دلار قرار دارد که همتراز با میانگین خرید بیت کوین سرمایهگذاران در صندوقهای ETF اسپات است.
البته با نگاهی به نمودار میتوان گفت میانگین متحرک ۵۰ روزه در حال افزایش و نزدیک شدن به قیمت لحظهای بیت کوین است. این تحلیلگر معتقد است اگر این روند ادامه داشته باشد، احتمالا این میانگین متحرک اهمیت خودش را از دست خواهد داد.
فروش سرمایهگذاران کوتاهمدت میتواند قیمت را تا ۴۸٬۰۰۰ دلار کاهش دهد
رفتار هولدرهای کوتاهمدت بیت کوین از دیگر عواملی است که میتواند در روزهای آتی بر قیمت تاثیر منفی بگذارد. کریپتو آنچین (CryptoOnChain)، تحلیلگر بازار نیز روز گذشته در یادداشتی در وبسایت کریپتوکوانت با توجه به شاخص SOPR بیت کوین نسبت به ریزش احتمالی قیمت در روزهای آتی هشدار داده است.
به عقیده این تحلیلگر، در حال حاضر میانگین متحرک ۳۰ روزه شاخص SOPR سرمایهگذاران کوتاهمدت (سرمایهگذارانی که بیت کوین خود را کمتر از ۱۵۵ روز نگهداری میکنند) که سود آنها نسبت به قیمت خریدشان را اندازه میگیرد به اوج خود نزدیک شده است. از لحاظ تاریخی، اوج این میانگین متحرک با اصلاح قیمت همراه بوده، اتفاقی که میتواند دوباره بیت کوین را کاهش دهد.
وی در این رابطه میگوید:
بیت کوین در حال نزدیک شدن به محدوده فروش سرمایهگذاران کوتاهمدت است. بررسی تکنیکال نیز این ادعا را تایید میکند. به نظر میرسد بیت کوین ممکن است به محدوده ۴۸٬۰۰۰ دلاری سقوط کند.