اخبار بیت کوین

آیا بیت کوین ترمز بریده است؟ ۵ نکته مهم که باید در هفته جاری مدنظر قرار داد

هفته جدید برای بیت کوین در حالی آغاز می‌شود که این ارز دیجیتال رکوردشکنی کرده و دوباره درگیر نوسانات گسترده شده است. در شرایطی که هفته گذشته بالاترین کلوز هفتگی تاریخ بیت کوین به ثبت رسید، باز هم به نظر می‌رسد خریداران در افزایش بیشتر قیمت با مقاومت فروشندگان مواجه هستند.

در این سرزمین همه برنده‌اند!

در تولد تترلند 2 اتریوم هدیه بگیرید!

برو به تترآیلند

به گزارش میهن بلاکچین، در وضعیت فعلی تلاش برای افزایش بیشتر قیمت بیت کوین و ثبت رکورد جدید ادامه دارد و شاهد دوئل تقاضای بی‌امان ETFهای اسپات و فشار فروش فروشندگان هستیم. اما این هفته کدام یک تاثیر بیشتری بر قیمت خواهند گذاشت؟

صندوق‌های ETF اسپات بیت کوین تاثیر به سزایی روی قیمت این ارز دیجیتال می‌گذارند به طوری که برخی پیش‌بینی می‌کنند در درازمدت قیمت به یک میلیون دلار برسد. در سمت مقابل اما برخی دیگر معتقدند روند صعودی مداوم بیت کوین ممکن است به تمام شدن زودهنگام بازار صعودی و تشکیل سقف قیمتی زودتر از حد انتظار منجر شود.

در همین حال ماینرها در تلاشند تا حداکثر سود را پیش از هاوینگ ماه آپریل به جیب بزنند. علاوه بر این، این هفته داده‌های اقتصادی مهمی منتشر خواهد شد که می‌توانند روند بازار را دستخوش تغییر کنند.

در این مطلب، ۵ فاکتور مهمی که در هفته پیش رو می‌توانند بر قیمت بیت کوین تاثیر بگذارند را بررسی می‌کنیم.

بالاترین کلوز هفتگی بیت کوین به ثبت رسید

روز گذشته پیش از بسته شدن کندل هفتگی، نوسانات قیمت بیت کوین از سر گرفته شد و در نهایت بالاترین کلوز هفتگی تاریخ این ارز دیجیتال به ثبت رسید. البته پس از ثبت این اوج قیمت بلافاصله تا ۶۷٬۱۲۰ دلار کاهش یافت.

نمودار بیت کوین تایم فریم ۱ ساعته - منبع: TradingView
نمودار بیت کوین تایم فریم ۱ ساعته – منبع: TradingView

مشابه با روزهای گذشته، قیمت بیت کوین دوباره پس از ریزش گارد صعودی به خود گرفت و در نهایت اوج تازه‌ای را در ساعات معاملاتی منطقه آسیا به ثبت رساند.

اسکیو (Skew)، معامله‌گر مطرح بازار کریپتو در واکنش به وضعیت فعلی بازار در توییتی نوشت:

قیمت بیت کوین همچنان به دلیل نبود تقاضای خرید بالا از محدوده ۷۰٬۰۰۰ دلاری پس زده می‌شود.

به گفته این معامله‌گر، در صورت افت شدید قیمت، بیت کوین باید محدوده ۶۳٬۵۰۰ تا ۶۵٬۵۰۰ دلاری را برای تداوم روند صعودی خود حفظ کند. وی با اشاره به دفتر سفارشات صرافی بایننس افزود:

شاهد افزایش سفارش خرید در حوالی ۶۰٬۰۰۰ دلار هستیم که احتمالا برای محافظت در برابر ریزش احتمالی ایجاد شده‌اند … به طور کلی، بازار درگیر نوسانات است و تقاضای زیادی نیز برای سرمایه‌گذاری درازمدت در بیت کوین وجود ندارد.

در همین حال، مارتون (Maartunn)، تحلیلگر آنچین شرکت کریپتوکوانت در گزارشی از افزایش انتقال کوین‌های قدیمی بیت کوین خبر داده است. این تحلیلگر با اشاره شاخص Spent Output Age Bands که حرکت بیت کوین‌ها در بازه‌های سنی مختلف را بررسی می‌کند می‌گوید:

پیش از کاهش قیمت، ۲۸۷۷ واحد بیت کوین با میانگین سنی ۷ تا ۱۰ سال منتقل شده است.

شاخص Spent Output Age Bands - منبع: Maartunn/X
شاخص Spent Output Age Bands – منبع: Maartunn/X

همه نگاه‌ها به شاخص قیمت مصرف‌کننده ماه فوریه

فردا، ۱۲ مارس (۲۲ اسفند)، شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI) ماه فوریه آمریکا منتشر خواهد شد که می‌تواند به نوسانات کوتاه‌مدت بازار دارایی‌های پرریسک منجر شود. البته شایان ذکر است که بیت کوین در ماه‌های اخیر واکنش چندانی به داده‌های اقتصاد کلان نشان نداده است.

در حال حاضر سرنوشت تورم و نرخ بهره آمریکا در هاله‌ای از ابهام به‌سر می‌برد. فعالان بازارهای مالی مشتاقانه منتظرند نرخ بهره بالاخره از اوج ۲۳ ساله خود کاهش یابد، در سمت دیگر اما فدرال رزرو به رهبری جروم پاول (Jerome Powell) همچنان منتظر کاهش بیشتر تورم هستند.

تا نشست بعدی کمیته بازار آزاد فدرال کمی بیش از یک هفته باقی مانده و بدون شک، داده‌های شاخص قیمت مصرف‌کننده می‌تواند بر نتیجه این جلسه و سیاست‌های فدرال رزرو در رابطه با نرخ بهره تاثیر بگذارد.

نشریه اقتصادی کوبیسی لتر (The Kobeissi Letter) در توییتی در این باره نوشت:

شاخص CPI که این هفته منتشر می‌شود می‌تواند لحن فدرال رزرو در جلسه ماه مارس را تعیین کند. هفته بزرگی در پیش است.

پیش‌بینی فعالان بازار از نتیجه نشست FOMC در ماه مارس - منبع:‌ CME Group
پیش‌بینی فعالان بازار از نتیجه نشست FOMC در ماه مارس – منبع:‌ CME Group

بر اساس داده‌های فد واچ (FedWatch) گروه CME، در حال حاضر تنها ۳٪ احتمال کاهش نرخ بهره در جلسه ماه مارس وجود دارد.

علاوه بر شاخص قیمت مصرف‌کننده، این هفته شاخص قیمت تولیدکننده و آمار مدعیان بیکاری نیز به ترتیب در تاریخ ۱۳ و ۱۵ مارس (۲۳ و ۲۵ اسفند ۱۴۰۲) اعلام خواهند شد.

افزایش فشار خرید در سوی ETFهای اسپات بیت کوین

در حال حاضر با آغاز هفته جدید معاملاتی، فعالان بازار کریپتو منتظر یک اتفاق هستند و آن از سر گرفته شدن خرید ETFهای اسپات بیت کوین است. در هفته‌های اخیر، ETFها تاثیر به‌سزایی بر قیمت بیت کوین گذاشته‌اند و بسیاری معتقدند این روند همچنان ادامه خواهد داشت.

در شرایطی که برخی از کاهش احتمالی فشار خرید ETFهای اسپات بیت کوین خبر می‌دهند، خوش‌بینی بسیار زیادی بین سرمایه‌گذاران سازمانی نسبت به ادامه روند وجود دارد. به عنوان مثال کتی وود (Cathie Wood)، مدیرعامل شرکت آرک اینوست (ARK Invest) به تازگی مدعی شده قیمت بیت کوین تا قبل از سال ۲۰۳۰ به یک میلیون دلار خواهد رسید.

وود با اشاره به اینکه شرکت‌ها و بانک‌های بزرگ آمریکایی از جمله مورگان استنلی (Morgan Stanley) و یو‌بی‌اس (UBS) هنوز به بازار بیت کوین وارد نشده‌اند گفت:

هنوز هیچ شرکت بزرگی بیت کوین را تایید نکرده و تمام پرایس اکشن کنونی قبل از تایید آنها رخ داده است. بنابراین، هنوز صعود اصلی شروع نشده است.

در حال حاضر سرمایه‌گذاران و معامله‌گران خود را برای ورود شرکت‌های بزرگ به بازار وارد می‌کنند. شرکت بیت وایز نیز در گزارشی به تازگی مدعی شده مشاوران سازمانی و شرکت‌های بزرگ به دنبال سرمایه‌گذاری در بیت کوین هستند. در این گزارش آمده است:

با توجه به روند فعلی، تخمین میزنیم اولین جریان سرمایه‌گذاری قابل توجه این گروه را در سه‌ماهه دوم سال ۲۰۲۴ ببینیم و با توجه به راحتی محصولات جدید برای سرمایه‌گذاران، پیش‌بینی می‌کنیم این جریان در طول سال افزایش شود.

نمودار ورودی خالص سرمایه به ETFهای اسپات بیت کوین - منبع: Apollo
نمودار ورودی خالص سرمایه به ETFهای اسپات بیت کوین – منبع: Apollo

افزایش فروش ماینرهای بیت کوین

قیمت بیت کوین پیش از هاوینگ خود رکوردشکنی کرد؛ اتفاقی که در تاریخ این ارز دیجیتال بی‌سابقه بوده است.

این اتفاق بسیاری را شگفت‌زده و به نظر می‌رسد استخراج‌کنندگان نیز از این قاعده مستثنی نیستند. با توجه به اینکه هاوینگ چهارم بیت کوین درآمد کنونی ماینرها را به نصف کاهش می‌دهد، این سرمایه‌گذاران در وضعیت فعلی به دنبال آن‌ هستند تا در حوالی اوج قیمت، کوین‌های استخراج شده را بفروشند و سود کسب کنند.

بر اساس داده‌های وب‌سایت کریپتوکوانت، فروش ماینرها در سراسر سال ۲۰۲۴ برقرار بوده و جریان خروجی از آدرس‌های مرتبط با استخراج‌کنندگان بیت کوین از ۱۱ ژانویه، همزمان با شروع به کار ETFهای اسپات آغاز شده است.

نمودار خروجی از کیف پول ماینرهای بیت کوین - منبع: CryptoQuant
نمودار خروجی از کیف پول ماینرهای بیت کوین – منبع: CryptoQuant

در همین حال، داده‌ها نشان می‌دهد ماینرها در تاریخ ۷ مارس (۱۷ اسفند)، ۷۵.۹ میلیون دلار درآمد کسب کرده‌اند که از این حیث در رتبه دوم تاریخ استخراج بیت کوین قرار می‌گیرد.

نمودار درآمد روزانه ماینرهای بیت کوین - منبع: Julio Moreno/X
نمودار درآمد روزانه ماینرهای بیت کوین – منبع: Julio Moreno/X

شرکت دیسنتریدر (DecenTrader) ساعاتی پیش در توییتی در این باره نوشت:

با جهش اخیر قیمت بیت کوین، درآمد ماینرها به سرعت افزایش یافته است.

به گفته دیسنتریدر، در حال حاضر شاخص پوئل مالتیپل (Puell Multiple) که ارزش دلاری بیت کوین‌های استخراج شده در یک روز را تقسیم بر میانگین متحرک ۳۶۵ روزه ارزش دلاری کوین‌های استخراج شده می‌کند به بالاترین سطح خود در ۶ سال گذشته رسیده است. این شاخص یکی از بهترین ابزارها برای ارزیابی وضعیت ماینرهای بیت کوین است و با استفاده از آن می‌توان سقف و کف بازار را مشخص کرد.

در ادامه توییت شرکت دیسنتریدر آمده است:

این رشد قیمت باعث شده تا شاخص از ۲.۴ فراتر رود که از نظر تاریخی سطح بالایی محسوب می‌شود. البته هنوز تا اوج چرخه‌های قبلی فاصله دارد.

نمودار شاخص پوئل مالتیپل  - منبع: DecenTrader
نمودار شاخص پوئل مالتیپل – منبع: DecenTrader

هولدرها تمایلی برای فروش ندارند

همزمان با رشد و رکوردشکنی قیمت بیت کوین، به نظر می‌رسد هولدرهای بلندمدت این ارز دیجیتال کوین‌های خود را دودستی چسبیده‌اند و تمایلی برای فروش ندارند.

بر اساس داده‌های شرکت گلسنود، در حال حاضر هنوز حجم معاملات کوین‌های مربوط به هولدرهای بلندمدت بیت کوین به سطوح مشاهده شده در سال ۲۰۲۱، همان سالی که قیمت برای اولین بار به ۶۹٬۰۰۰ دلار رسیده نرسیده است. این نشان می‌دهد فعلا هولدرهای بلندمدت تصمیم به فروش نگرفته‌اند.

حجم منتقل شده از عرضه بلندمدت بیت کوین - منبع: Glassnode
حجم منتقل شده از عرضه بلندمدت بیت کوین – منبع: Glassnode

بیشترین میزان عرضه بلندمدت منتقل شده در تاریخ ۲۴ فوریه (۵ اسفند)‌ رخ داده که طی آن حدود ۷۲٬۰۰۰ واحد بیت کوین معامله شده‌اند. با این حال، در روزهای اخیر، حتی با وجود رکوردشکنی بیت کوین و عبور از ۷۰٬۰۰۰ دلار شاهد جهش آنچنانی در حجم معاملات کوین‌های مربوط به هولدرهای بلندمدت نبوده‌ایم.

در همین حال، شاخص سود یا زیان خالص تحقق نیافته (NUPL) برای هولدرهای بلندمدت بیت کوین هنوز به سطوحی که معمولا در زمان رسیدن قیمت به سقف مشاهده می‌شود نرسیده است.

نمودار شاخص NUPL بیت کوین - منبع: On-Chain College
نمودار شاخص NUPL بیت کوین – منبع: On-Chain College

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا