بدترین عملکرد ماهانه بیت کوین از نوامبر ۲۰۲۲؛ ۵ نکته مهم که باید در هفته جاری مدنظر قرار داد
روزهای پایانی ماه آپریل در حالی سپری میشود که قیمت بیت کوین به کف ۱۰ روزه خود سقوط کرده و در وضعیت نامشخصی قرار گرفته است. بزرگترین ارز دیجیتال بازار پس از یک هفته فروش سنگین در ساعات معاملاتی وال استریت، در حال حاضر با سطوح مقاومتی مختلفی دست و پنجه نرم میکند و در صعود بیشتر ناتوان مانده است.
به گزارش میهن بلاکچین، بیثباتی در وضعیت اقتصاد کلان و شرایط ژئوپلیتیک نیز در کنار عوامل دیگر دست به دست هم دادهاند تا از صعود بیشتر بیت کوین جلوگیری کنند. اما آیا پادشاه رمزارزها میتواند اوضاع فعلی را تغییر دهد؟
در حال حاضر، کمتر از دو روز تا بسته شدن کندل ۱ ماهه بیت کوین زمان باقی مانده و در صورت عدم افزایش قیمت، احتمالا شاهد بدترین عملکرد ماهانه بزرگترین ارز دیجیتال بازار در سال ۲۰۲۴ خواهیم بود.
چشمانداز کوتاهمدت بیت کوین همچنان جای تامل دارد. در حال حاضر سفارشات فروش زیادی در محدوده قیمت فعلی تا اوج بیت کوین قرار گرفته و به نظر میرسد فعلا این رمزارز نتواند فاصله ۱۲٬۰۰۰ دلاری تا سقف خود را جبران کند. به همین خاطر تحلیلگران و سرمایهگذاران به سطوح حمایتی کلیدی بیت کوین چشم دوختهاند.
برخی دیگر اما معتقدند قیمت بیت کوین فعلا در حال تثبیت شدن است و میتواند مشابه با سهماهه اول سال جاری، دوباره به روند صعودی خود برگردد. آغاز به کار ETFهای اسپات هنگ کنگ، کمتر از ۴ ماه پس از تایید ETFهای آمریکایی نیز میتواند در تحقق این پیشبینی به بیت کوین کمک کند.
در این مطلب، ۵ فاکتوری که میتوانند در این هفته بر قیمت بیت کوین تاثیر بگذارند را بررسی میکنیم.
بیت کوین در شرف ثبت بدترین عملکرد ماهانه از نوامبر ۲۰۲۲ قرار دارد
کندل هفتگی بیت کوین ساعاتی پیش در حوالی ۶۲٬۰۰۰ دلار بسته شد و قیمت این ارز دیجیتال در ساعات معاملاتی آسیا به ۶۱٬۹۴۳ دلار سقوط کرد که پایینترین قیمت از ۱۹ آپریل (۳۱ فروردین) محسوب میشود.
در هفتهای که گذشت با هربار افزایش قیمت بیت کوین به حوالی ۶۵٬۰۰۰ دلار، فشار فروش نیز در ساعات معاملاتی وال استریت شدت پیدا کرد. برخی از تحلیلگران مطرح بازار از جمله اسکیو (Skew) معتقدند این فشار فروش احتمالا به دلیل الگوریتمهای معاملاتی خودکار در آمریکا رخ داده است.
اسکیو امروز در توییتی در این رابطه نوشت:
احتمال دارد تا زمانی که قیمت به طور قابل توجهی افزایش نیابد، شاهد تداوم نوسانات بیت کوین بین ۶۷٬۰۰۰ تا ۵۸٬۰۰۰ دلار باشیم.
اگرچه قیمت بیت کوین در این روزها در مقاطعی به زیر ۶۰٬۰۰۰ دلار سقوط کرد، خرسها نتوانستند این ارز دیجیتال را برای مدت طولانی در این حوالی حفظ کنند و به نظر میرسد ماه آپریل، با ریزش ۱۲٪ پادشاه رمزارزها به پایان برسد.
بر اساس دادههای وبسایت کوین گلس، در صورت عدم افزایش قیمت بیت کوین، احتمالا شاهد بدترین عملکرد ماهیانه بیت کوین از نوامبر سال ۲۰۲۲ خواهیم بود.
به عقیده اسکیو، فارغ ازینکه بیت کوین ماه آپریل را با چه قیمتی به پایان برساند، بسته شدن کندل این ماه اهمیت بسیار زیادی برای روند آتی بیت کوین خواهد داشت.
وی با اشاره به تایم فریم ۱ ماهه و اهمیت حمایت ۵۸٬۰۰۰ دلاری میگوید:
کندل ۱ ماهه بیت کوین تقریبا ۲ روز دیگر بسته میشود که برای عملکرد هفته و ماه بعدی اهمیت بسیار زیادی خواهد داشت.
نوسانات چشمگیر ین ژاپن در کنار جلسه FOMC
مثل همیشه، این هفته نیز در تقویم اقتصاد کلان آمریکا، اتفاقات مهمی رخ خواهد داد. در راس این اتفاقات، نشست کمیته بازار آزاد فدرال (FOMC) قرار دارد که قرار است در رابطه با نرخ بهره تصمیم بگیرد.
اگرچه کسی انتظار ندارد نرخ بهره در این جلسه تغییر کند، رشد دوباره تورم در آمریکا نگرانی زیادی از کاهش دیرتر از انتظار این نرخ بوجود آورده است. بر اساس دادههای فد واچ، بسیاری از سرمایهگذاران معتقدند نرخ بهره ممکن است خیلی دیرتر از پیشبینیهایی که اوایل سال مطرح شده بود از اوج ۲۳ ساله خود کاهش یابد.
نشریه اقتصادی کوبیسی لتر در رابطه با اتفاقات مهم این هفته نوشته است:
هفته بزرگی در پیش داریم. پس از یک ماه پر از دادههایی که حاکی از افزایش تورم بودند، در نهایت واکنش فدرال رزرو را شاهد خواهیم بود.
علاوه بر نشست FOMC، کنفرانس مطبوعاتی جروم پاول (Jerome Powell)، رییس فدرال رزرو در روز نخست ماه می برگزار خواهد شد و پس از آن، در تاریخ ۲ و ۳ می (۱۳ و ۱۴ اردیبهشت) به ترتیب شاهد انتشار آمار مطالبات بیکاری و نرخ بیکاری آمریکا خواهیم بود.
علیرغم افزایش تورم، ممکن است وضعیت آنقدرها هم برای داراییهای پرریسک بد نباشد. البته، در صورتی که وضعیت اقتصاد کلان رو به وخیمتر شدن برود، ممکن است شاهد تاثیر منفی آن بر بازار باشیم.
اسکیو در این رابطه میگوید:
بدترین سناریو ممکن این است که اتفاقاتی که احتمال فروپاشی اقتصادی را بالا میبرند و به ضرر داراییهای پرریسک هستند، پشت سر هم رخ دهند. در این صورت احتمالا شاهد سقوط قیمت بیت کوین به محدوده ۴۶٬۰۰۰ تا ۵۰٬۰۰۰ دلار خواهیم بود. البته تا زمانی که قیمت در تایم فریمهای بلندمدت به زیر ۵۸٬۰۰۰ دلار سقوط نکند و این اتفاقات رخ ندهند، این سناریو محقق نخواهد شد.
در این هفته یکی دیگر از بانکهای آمریکایی ورشکسته شد. علاوه بر این، ارزش ین ژاپن در برابر دلار آمریکا به پایینترین سطح خود از سال ۱۹۹۰ سقوط کرد. اتفاقاتی که در کنار هم میتوانند بر بازار داراییهای پرریسک اثرگذار باشند.
شمارش معکوس برای آغاز به کار ETFهای اسپات بیت کوین هنگ کنگی
شمارش معکوس برای آغاز به کار ETFهای اسپات بیت کوین در هنگ کنگ آغاز شده و بسیاری پیشبینی میکنند روندی که پس از تایید ETFهای آمریکایی برای بیت کوین رخ داد، این بار نیز تکرار شود.
ویلی وو (Willy Woo)، تحلیلگر مطرح دادههای آنچین بازار کریپتو با استناد به گزارش سال ۲۰۲۲ صرافی هوبی در توییتی نوشته است:
بازار آسیا از نظر تعداد کاربران، بزرگتر از مجموع بازارهای آمریکایی و اروپایی است.
گروه تحقیقاتی هاوس آف کیمرا (House of Chimera) در گزارشی با استناد به تخمینهای شرکت متریکس پورت (Matrixport)، پیشبینی کرده ۲۵ میلیارد دلار سرمایه به صندوقهای ETF اسپات هنگ کنگی وارد شود.
این گروه در توییتی نوشته است:
پتانسیل جذب سرمایه قابل توجه به این ETFها منجر به افزایش نقدینگی و احتمالا تثبیت قیمت بیت کوین خواهد شد. علاوه بر این، فعالیت این صندوقها نقطه عطفی برای سایر بازارهای آسیایی ایجاد میکنند و بر مواضع قانونگذاران به نفع ارزهای دیجیتال تاثیر میگذارند.
البته این گروه تحقیقاتی معتقد است مشارکت سرمایهگذاران چینی در ETFهای هنگ کنگی ممکن است به دلیل سرکوبهای نظارتی دولت این کشور محدود شود.
در پایان این گزارش آمده است:
در حالی که معرفی ETFهای بیت کوین در هنگ کنگ پیشرفت قابل توجهی است، موفقیت و تاثیر گستردهتر این صندوقها بر بازار به تصمیمات نظارتی، احساسات سرمایهگذاران و عوامل کلان اقتصادی که بر بهای ارزهای دیجیتال تاثیر میگذارند بستگی دارد.
پیش به سوی آزمایش سطوح حمایتی کلیدی
همزمان با اصلاح قیمت بیت کوین در روزهای اخیر، بسیاری از معاملهگران به سطوح حمایتی این ارز دیجیتال چشم دوختهاند. یکی از این سطوح، میانگین قیمت خرید معاملهگران کوتاهمدت است که اخیرا مورد توجه قرار گرفته است.
منظور از معاملهگران کوتاهمدت، آن دسته از معاملهگرانی است که کوینهای خود را نهایتا تا ۱۵۵ روز هولد میکنند. در حال حاضر، قیمت تحقق یافته این دسته از معاملهگران در حوالی ۵۹٬۸۰۰ دلار است که حمایت مهمی محسوب میشود. این سطح در طول کف بازار نزولی سال ۲۰۲۲، از ریزش بیشتر بیت کوین جلوگیری کرده بود و تنها در یک دوره کوتاه در سپتامبر سال ۲۰۲۳ به سمت پایین شکسته شده بود.
فیلیپ سوئیفت (Philip Swift)، بنیانگذار پلتفرم لوک اینتو بیت کوین (Look Into Bitcoin) در این رابطه نوشته است:
آیا این سطح، این بار هم به عنوان سطح حمایتی عمل خواهد کرد؟
علاوه بر میانگین خرید سرمایهگذاران کوتاهمدت، در حال حاضر دو میانگین متحرک نمایی میانمدت که به «سطح حمایتی بازار صعودی» معروفند در حال نزدیک شدن به قیمت کنونی بیت کوین هستند.
دن کریپتو تریدز (Daan Crypto Trades)، معاملهگر مطرح بازار در این باره میگوید:
در حالی که قیمت به تثبیت شدن ادامه میدهد، سطح حمایتی بازار صعودی در حال نزدیک شدن است. احتمالا در صورت کاهش قیمت، این سطح به خوبی از بیت کوین در مقابل ریزش بیشتر حمایت خواهد کرد. البته در سال ۲۰۲۱، زمانی که بیت کوین از اوج سال ۲۰۱۷ فراتر رفت این سطح لمس نشد و قبل از آزمایش آن قیمت افزایش یافت.
بازگشت سرمایهگذاران خرد به بازار
علیرغم روند راکد بیت کوین در روزهای اخیر، دادههای آنچین از بازگشت سرمایهگذاران خرد به بازار حکایت دارند.
به گفته چک میت (Checkmate)، تحلیلگر ارشد شرکت گلسنود، در حال حاضر عرضه بیت کوین در اختیار آدرسهای حاوی حداکثر ۱۰۰ واحد از این ارز دیجیتال، به طور قابل توجهی در حال افزایش است.
وی با اشاره به دادههای وبسایت چک آنچین (Checkonchain) خاطرنشان کرد تغییرات ۳۰ روزه عرضه در اختیار آدرسهای مرتبط با سرمایهگذاران خرد، در تاریخ ۸ آپریل (۲۰ فروردین) برای اولین بار از اواسط ژانویه مثبت شده است.
وی در این رابطه نوشته است:
سرمایهگذاران خرد بیت کوین که معمولا با اولین نشانهها از اصلاح بازار، کوینهای خود را میفروشند بار دیگر در حال انباشت ساتوشیها هستند.