هفته گذشته هفتهای پر التهاب برای بازار رمز ارزها بود. ریزش بیت کوین از محدوده ۵۳۰۰۰ دلار بسیاری از آلتکوینها را نیز دچار ریزش شدیدی کرد. متوقف شدن ریزش بیتکوین در محدوده ۴۴۰۰۰ دلار و شکلگیری یک دامنه نوسانی بین این محدوده و محدوده مقاومتی ۴۶۰۰۰ دلار برای برخی از آلتکوینها فرصتی فراهم آورد تا نه تنها بخش عمده این ریزش را جبران کنند بلکه برخی دیگر از آنها حتی توانستند از سقفهای گذشته خود نیز عبور کنند. در ادامه با نگاهی به وضعیت تکنیکالی بیتکوین به بررسی دیگر رمز ارزهایی که در زمره ۱۰ ارز برتر بازار کریپتو کارنسی هستند میپردازیم.
این مطلب تنها تحلیل تکنیکال قیمت رمز ارزها است و به هیچ عنوان توصیه خرید، فروش و سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال نیست. بازار رمز ارزها با ریسک بالایی همراه است و با مطالعه و آگاهی به این ریسکها وارد این بازار شوید. میهن بلاکچین مسئولیتی در قبال از دست رفتن سرمایه شما ندارد.
تحلیل قیمت بیتکوین: آیا این ریزش شروع یک چرخه اصلاحی است؟
همانگونه که بیان شد هفته گذشته بیتکوین دچار افت قیمت شدیدی شد که با گذشت چند روز هنوز خریداران نتوانستهاند سطوح قیمتی از دست رفته را باز پس بگیرند. در روزهای اخیر قیمت بیتکوین در بین یک محدوده رنج (محدوده حمایتی ۴۴۰۰۰ تا ۴۶۰۰۰ دلار) اسیر شده است و هنوز نتوانسته است از این محدوده عبور کند. بنابراین در حال حاضر ناحیه ۴۴۰۰۰ دلار به عنوان حمایت و ۴۶،۷۵۰ دلار بهعنوان مقاومت بر سر راه قیمت بیتکوین قرار دارند. قرار دادن این محدوده رنج در کنار گام نزولی پیشین آن در نمودار یک الگو شبیه الگوی پرچم تشکیل میدهد که یک الگوی ادامه دهنده است و در صورت شکست ناحیه حمایتی بهنظر بیتکوین میتواند قیمتهای پایینتری را نیز به خود ببیند (ناحیه رنج در تصویر زیر قابل مشاهده است)
اما در تایم فریم ۴ ساعته با نگاه به ساختار حرکتی بیتکوین بر مبنای تئوری امواج الیوت، میتوان احتمال داد که گام صعودی اخیر بیتکوین (موج X در تصویر زیر) صرفا یک جز از سیکل اصلاحی بوده و در ناحیه ۵۳۰۰۰ دلار به اتمام رسیده است. همانگونه که در تصویر زیر قابل مشاهده است بیتکوین پس از شروع گام صعودی از محدوده ۲۹۰۰۰ دلار در قالب یک موج صعودی حرکت کرده است که این سه موج تشکیلدهنده موج X یک زیگزاگ است و اکنون نمودار قیمت بیتکوین در ابتدای فاز تکمیل آخرین موج اصلاحی در قالب موج Y است.
ازاین رو میتوان انتظار داشت پس از یک کاهش قیمت دیگر موج اول این سیکل اصلاحی در محدوده ۳۹۰۰۰ الی ۴۰،۰۰۰ دلار به اتمام برسد و پس از آن یک اصلاح صعودی تا محدودههای ۴۸۰۰۰ تا ۵۰،۰۰۰ داشته باشیم و پس از آن ادامه اصلاح بیتکوین به سمت قیمتهای پایینتر. بنابراین در حالحاضر مهمترین حمایتهای بر سر راه بیتکوین که میتوان در این نواحی انتظار برگشت قیمت به سمت بالا را داشته باشیم به ترتیب: ۴۴۰۰۰، ۴۱،۲۵۰ ، ۳۹،۳۰۰ دلار است.
در صورتی که بیتکوین در هفته آینده حرکت صعودی را ادامه دهد مهمترین مقاومتهایی که بر سر آن قرار دارد به ترتیب: ۴۶،۷۰۰، ۴۸۰۰۰ و ۵۰،۰۰۰ دلار است. این نواحی مقاومتی مهمترین نواحی هستند که میتوانند باعث برگشت بیتکوین و ادامه اصلاح آن باشند.
در تایمفریم روزانه اما اندیکاتور قدرت نسبی (RSI) وضعیت مناسبی دارد. این شاخص بر روی ناحیه حمایتی داینامیک خود قرار دارد و در صورتی که این ناحیه بتواند مانع کاهش بیشتر این شاخص شود با احتمال بیشتری میتوان به صعود بیتکوین در هفته آتی امیدوار بود و درصورتی که این شاخص ناحیه مشخص شده در تصویر زیر را بشکند از نظر تکنیکال اصلاح بیشتر بیتکوین دور از انتظار نیست. بهعلاوه اندیکاتور مکدی (MACD) نیز در فاز نزولی قرار دارد و و قرمز بودن هیستوگرامهای آن نیز نشانگر وجود مومنتوم نزولی در بازار هستند. در تایمفریم روزانه مهمترین حمایت پیشروی بیتکوین در صورت کاهش قیمت BTC، حمایت میانگین متحرک نمایی (EMA) ۲۰۰ روزه است. در زمان نگارش این تحلیل، این میانگین در قیمت ۴۱،۲۵۱ دلار قرار دارد. از دست رفتن این حمایت خبر خوبی برای گاوها و خریدارن نیست.
تحلیل تکنیکال نمودار قیمت اتریوم
اتریوم در هفته گذشته نتوانست به سقف قیمتی تاریخی خود برسد و همگام با ریزش بیتکوین ریزش قیمتی را تجربه کرد. ریزشی که باعث شد خط روند صعودی اتریوم شکسته شود و از دست برود. در تایم فریم روزانه اما حمایت میانگین متحرک نمایی (EMA) ۵۰ روزه (خط قرمز رنگ در تصویر) توانست از ریزش بیشتر قیمت جلوگیری کند. درصورتی که این حمایت بتواند در هفته آتی موجب صعود اتریوم شود، خریداران سه مقاومت مهم در پیشرو دارند که به ترتیب عبارت است از: ۳۵۰۰، ۳۶۰۰ و ۳۷۸۰ دلار.
در صورتی که فروشندگان موفق به شکست میانگین متحرک نمایی ۵۰ روزه شوند ناحیه حمایتی بعدی میانگین متحرک نمایی ۲۰۰ روزه (خط سفید رنگ در تصویر) است که در ناحیه ۲۴۰۰ دلار قرار دارد و همپوشانی آن با ناحیه ۰.۶۱۸ فیبوناچی اصلاحی باعث میشود حمایت ۲۴۰۰ دلاری برای اتریوم یک حمایت قوی باشد. البته قیمت برای رسیدن به ناحیه ۲۴۰۰ دلار نیاز دارد حمایت استاتیک ۲۹۳۸ دلار را بشکند. از اینرو دو سناریو احتمالی حرکت اتریوم در هفته آتی را میتوانید با رنگ سبر و قرمز در تصویر زیر مشاهده نمایید.
شاخص قدرت نسبی (RSI) در نمودار اتریوم در تایم فریم روزانه همانند بیتکوین بر روی حمایت خط روند خودش قرار دارد که در صورت حفظ این حمایت احتمال صعود در هفته جاری افزایش مییابد؛ اما با توجه به شکسته شدن خط ۵۰ در این اندیکاتور به نظر میرشد مومنتوم نزولی و قدرت فروشندگان بسیار بیشتر است. همچنین اندیکاتور مکدی نیز در وضعیت نزولی قرار دارد و کراس منفی و هیستوگرامهای قرمز رنگ نشان از مونتوم قوی نزولی در بازار است.
تحلیل تکنیکال قیمت کاردانو (ADA)
نمودار قیمت کاردانو نیز همگام با ریزش بیتکوین دچار ریزش شد. خط روند صعودی کاردانو و همپوشانی آن با ناحیه حمایتی سقفتاریخی آن و همچنین میانگین متحرک نمایی (EMA) ۵۰ روزه ( ناحیه ۲.۲ الی ۲.۳ دلار) در حالحاضر از افت بیشتر قیمت جلوگیری کرده است و ناحیه حمایتی قوی را برای آدا ایجاد نموده است. البته وجود واگرایی قبل از ریزش کاردانو احتمال عمیقتر شدن اصلاح را بیشتر میکند؛ اما در حال حاضر خرسها برای افت بیشتر قیمت محکوم به عبور از ناحیه حمایتی مذکور هستند. از این رو ناحیه ۲.۲ – ۲.۳ مهمترین حمایت آدا است که میتواند در کوتاه مدت باعث یک رشد در نمودار قیمتی این رمز ارز شود؛ البته این مهم نیازمند این است که خریداران حضور خود را در روزهای آتی نشان دهند.
در صورتی که خریداران بتوانند در روزهای آتی منجر به رشد قیمت کاردانو شوند مهمترین مقاومتهایی که بر سر راه این رمزارز قرار دارد ۲.۸ و ۳.۱۴ دلار است. اما با توجه به سلطه خرسها بر بازار اگر خط روند صعودی و میانگین متحرک نمایی ۵۰ روزه بشکند میشود انتظار نزول کاردانو به ترتیب تا نواحی ۱.۷۵ ، ۱.۵۵ و ۱.۲۹ دلار را داشت. البته ناحیه ۱.۵۵ با توجه به اینکه حاصل همپوشانی میانگین متحرک نمایی (EMA) ۲۰۰ روزه است حمایت بسیار محکمی برای کاردانو است. (هر دو سناریو صعودی و نزولی در تصویر زیر قابل مشاهده است)
تحلیل تکنیکال قیمت بایننس کوین (BNB)
نمودار قیمت BNB با برخورد به مقاومت ۴۴۳ دلار با ریزش روبهرو شد تا این رمزارز هم از هفته ریزشی گذشته در امان نباشد. هماکنون این رمز ارز زیر میانگین متحرک نمایی (Ema) ۵۰ روزه خود در حال معامله است و همین امر کار را برای خریدارن دشوار میکند چون این میانگین اکنون نقش مقاومتی را برای نمودار قیمت بازی میکند و خریداران برای افزایش قیمت نیازمند شکست این میانگین متحرک نمایی به سمت بالا هستند.
علاوه بر میانگین متحرک نمایی ۵۰ روزه سه مقاومت مهم دیگر بر سر راه خریداران وجود دارد که به ترتیب عبارت است از: ۴۳۴، ۴۵۵ و ۵۰۰ دلار.
در حال حاضر خریداران در ناحیه حمایتی ۳۹۰ دلار جلوی افت قیمتی بیشتر را گرفتهاند اما در صورتی که این ناحیه توسط خرسها شکسته شود میتوان انتظار داشت قیمت BNB تا میانگین متحرک نمایی ۲۰۰ روزه افت داشته باشد که این شاخص اکنون بر روی قیمت ۳۴۶ دلار قرار دارد. البته پیش از رسیدن به این میانگین متحرک حمایت نسبت ۰.۵ فیبوناچی اصلاحی در قیمت ۳۶۱ دلار بر سر راه قیمت قرار دارد.
همانند بیتکوین و اتریوم شاخص قدرت نسبی (RSI) بر روی خط روند صعودی خود قرار دارد اما زیر ناحیه ۵۰ در حال نوسان است. در صورتی که این شاخص بتواند حمایت خط روند را حفظ کند و به اعداد بالاتر از ۵۰ برسد میشود انتظار رشد قیمت را داشت در غیر این صورت با توجه به مونتوم نزولی در شاخص مکدی احتمال نزول بیشتر است.
تحلیل تکنیکال قیمت ریپل (XRP)
در تایم فریم روزانه نمودار قیمت ریپل، این رمز ارز یک صعود را در قالب ۵ موج تجربه کرده است و با اتمام موج ۵ یک ریزش پر شتاب در نمودار ایجاد شده است که احتمالا فقط یک جز از یک سیکل اصلاحی (یعنی موج A) است. از این رو انتظار میرود در روزهای آتی ریپل یک اصلاح صعودی را در قالب موج B تا نواحی ۱.۳۲ دلار (سطح ۰.۷۸ فیبوناچی اصلاحی) تجربه کند. البته علاوه بر ناحیه ۱.۳۲، مقاومت ۱.۲۱ نیز بر سر راه ریپل قرار دارد.
البته اگر فروشندگان بتوانند قیمت ریپل را به زیر میانگین متحرک نمایی ۵۰ روزه بکشانند احتمال میرود موج A مذکور در نواحی حمایتی پایینتر (۰.۸۵۳ و یا ۰.۷۵ دلار) به اتمام برسد. لذا این دو ناحیه در کنار میانگین متحرک نمایی ۲۰۰ روزه مهمترین حمایتهای نمودار ریپل هستند.
شاخص قدرت نسبی (Rsi) نیز یک روند نزولی پر شتاب را به خود گرفته و زیر ناحیه ۵۰ در حال نوسان است همچنین اندیکاتور مکدی هم با تایید وضعیت شاخص قدرت نسبی نشانگر مومنتوم نزولی شدید است.
تحلیل تکنیکال قیمت سولانا (SOL)
سولانا که هفتههای گذشته با رشد پر شتاب توانست جایگاه خود را بین ۱۰ رمز ارز برتر بازار ارتقا دهد با برخورد به سطح یکچهارم کانال بلند مدتی خود (در قیمت ۲۱۷ دلار) دچار یک اصلاح شده است. باتوجه به فاصله زیاد از سقف تاریخی قبل و فاصله زیاد از میانگینهای متحرک نمایی بهتر است به جای حمایتها و مقاومتها استاتیک بر حمایتها و مقاومتهای داینامیک همچون سطوح میانی کانال تمرکز کرد. در حال حاضر مهمترین حمایت قیمت سولانا سطح میانی کانال بلند مدتی (به رنگ قرمز در تصویر زیر ) است که در ناحیه قیمتی ۱۴۳ دلار قرار دارد و خریداران برای ادامه روند صعودی سولانا باید از این سطح دفاع کنند.
شاخص قدرت نسبی (Rsi) به شدت در ناحیه اشباع خرید قرار دارد و ما در آن شاهد یک واگرایی نیز هستیم، در صورتی که این شاخص بتواند به نواحی زیر ۷۰ برسد مومنتوم نزولی نیز به طبع آن در چارت افزایش خواهد یافت. همچنین خطوط سیگنال و مکدی در اندیکاتور مکدی درحال کراس منفی هستند و همین امر میتواند بر افزایش فشار فروش در SOL کمک کند. از اینرو خریداران برای ادامه روند صعودی باید از نواحی حمایتی ذکر شده دفاع کنند؛ چراکه از دست رفتن این نواحی مقارن با شکست خط روند صعود گام اخیر سولانا نیز هست.
تحلیل تکنیکال قیمت دوجکوین
نمودار قیمت دوج کوین نیز بعد از تجربه یک گام صعودی در یک الگوی زیگزاگ سه موجی دچار اصلاح شدیدی شد. به نظر DOGE در حال تکمیل موج A از یک سیکل اصلاحی دیگر است. پس از تکمیل این موج A ما انتظار یک صعود در قالب موج B ( تا محدودههای ۰.۲۷۴ الی ۰.۲۹۴) و سپس ادامه اصلاح را برای دوج کوین داریم.
همچنین دوج کوین زیر میانگین متحرک نمایی (Ema) ۵۰ روزه در حال معامله است و در صورت نزول بیشتر حمایتهای پیشروی آن عبارت است از : ۰.۲۳۱۵، ۰.۲۱۴۸ و ۰.۱۸۹ دلار.
شاخص قدرت نسبی (Rsi) بر روی حمایت داینامیک خود قرار دارد که شکسته شدن آن فشار فروش در نمودار قیمتی را افزایش میدهد چرا که اندیکاتور مکدی نیز نشانگر مونتوم نزولی در بازار است.
تحلیل تکنیکال قیمت پولکادات (DOT)
نمودار قیمت پولکادات بر روی مقاومت ۳۵ دلار قرار دارد، در صورتی که بتواند این مقاومت را بشکند مهمترین هدف پیشروی آن ۴۴.۲۵ دلار است. البته شاخص قدرت نسبی (Rsi) یک واگرایی را نشان میهد، این واگرایی حاکی از آن است که DOT برای عبور از این مقاومت با مشکل روبهرو میشود. در صورتی که مقاومت ۳۵ دلار یک چرخش نزولی در قیمت ایجاد کند مهمترین حمایتهای پولکادات در نواحی ۲۳، ۱۶.۹۳ و ۱۳.۶۲ دلار قرار دارد. همچنین میانگین متحرک نمایی ۵۰ روزه و ۲۰۰ روزه نیز حمایتهای مهمی هستند که قیمت هنوز در بالای آنها قرار دارد و شکست آنها میتوان به نزولی شدن پولکادات تا نواحی مدنظر منجر شود. سناریوهای پیشروی پولکادات در تصویر زیر قابل مشاهده است.
تحلیل تکنیکال قیمت لونا (LUNA)
نمودار قیمت لونا با رسیدن به سطح میانی کانال بلند مدتی خود با فشار فروش مواجه شده است. همچنین در گام صعود اخیر لونا یک حرکت ۵ موجی را مشاهده میکنیم که احتمال اتمام موج ۵ در آن با توجه به واگرایی در اندیکاتورها بالاست. درصورت افزایش فشار فروش در نمودار لونا مهمترین حمایت پیشروی خط روند صعودی آن در ناحیه قیمتی ۳۱.۴۸ دلار است. به علاوه میانگین متحرک نمایی (Ema) ۵۰ روزه ناحیه مهم حمایتی دیگر در نمودار لونا است.
البته در صورت صعود بیشتر لونا انتظار میرود در ناحیه ۷۳ دلار یک مقاومت بر سر راه صعود ایجاد شود. همچنین شاخص قدرت نسبی (Rsi) یک واگرایی را نشان میهد و اندیکاتور مکدی نیز در حال شکلبخشی به یک کراس منفی است که میتواند فشار فروش در لونا را افزایش دهد.
تحلیل تکنیکال قیمت UNI
نمودار قیمت UNI بعد از شکلگیری یک الگوی سقف دوقلو 31.11 دلار با یک ریزش شدید مواجه شده است و ناحیه حمایتی 25.5 دلار را شکست. اکنون این ناحیه نقش مقاومتی برای نمودار UNI بازی خواهد کرد.
میانگین متحرک نمایی (Ema) ۲۰۰ روزه فعلا توانسته است نقش حمایتی خوبی را در ناحیه ۲۱ دلار بازی کند در صورتی که فروشندهها بتوانند با یک کندل تایید این ناحیه را بشکنند از نظر تکنیکالی حمایتهای بعدی یونی به ترتیب در نواحی: ۱۹.۳ و ۱۶.۸۴ دلار (قیمتهای متناظر با سطوح فیبوناچی اصلاحی) قرار دارد.
درصورتی که خریداران بتوانند باعث افزایش قیمت یونی شوند مهمترین مقاومتهای پیشروی قیمت به ترتیب عبارت است از ۲۵.۵۸ و ۳۱ دلار است. البته با توجه به مومنتوم شدید نزولی احتمال نزول قیمت بیشتر است.
همچنین شاخص قدرت نسبی (Rsi) زیر ناحیه ۵۰ و روی خط حمایتی داینامیکی خود قرار دارد، در صورتی که این خط بتواند باعث شود در روزهای آتی این شاخص به بالای عدد ۵۰ برسد میتوان شاهد یک صعود کوچک در نمودار UNI بود. اندیکاتور مکدی هم در وضعیت نزول و زیر خط صفر قرار دارد.
این مطلب تنها تحلیل تکنیکال قیمت رمز ارزها است و به هیچ عنوان توصیه خرید، فروش و سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال نیست. بازار رمز ارزها با ریسک بالایی همراه است و با مطالعه و آگاهی به این ریسکها وارد این بازار شوید. میهن بلاکچین مسئولیتی در قبال از دست رفتن سرمایه شما ندارد.