شرکت گوگل طی پستی اعلام کرد، گوگل بیگکوئری (Google BigQuery) دسترسی به پلتفرم اتریوم را فراهم کرده است تا از این طریق بتواند بخش تحلیل قراردادهای هوشمند را امکان پذیر کند. گوگل بیگکوئری قابلیت جدید گوگل در زمینه ذخیره سازی ابری داده ها در مقیاس پتابایت میباشد.
بیگکوئری بررسی تمام داده های تاریخی اتریوم را امکان پذیر کرده است. پروژه ETL اتریوم در گیتهاب شامل تمام کد منبع (سورس کد) هایی است که میتوان از بلاک چین استخراج و وارد بیگکوئری کرد. به نظر میرسد گوگل به دنبال و بلاک چین ها و مشارکت های بیشتری است.
در دسترس قرار دادن داده های بلاک چین
هدف از در دسترس قرار دادن داده های بلاک چین اتریوم بر روی گوگل کلود این است که دسترسی به داده های ذخیره شده روی بلاک چین را سهولت بخشد. نرم افزار اتریوم شامل API هایی نظیر بررسی میزان موجودی کیف پول میباشد که میتوان به آن دسترسی داشت، اما دسترسی به نقاط پایانی این API برای تمام داده های ذخیره شده بر روی بلاک چین آسان نمیباشد.
درحالی که نقاط پایانی این API مشاهده تمام داده های بلاک چین را امکان پذیر نمیکند، ویژگی های OLAP بیگکوئری چنین تحلیل هایی را شامل میشود. در سایت این شرکت جدولی به نمایش گذاشته شده است که شامل هزینه های تراکنش ها و انتقال های سال جاری به تفکیک روز میباشد. چنین قابلیتی در صورت به روزرسانی از وظایفی نظیر اولویت بندی تغییرات در معماری اتریوم پشتیبانی میکند.
گوگل کلود میتواند بلاک چین اتریوم را با رایانه های مجهز به پریتی (Parity) که یک کلاینت اتریوم برای ایجاد برنامه ها میباشد، هماهنگ سازی کند. هم چنین داده های روزانه ای نظیر انتقال توکن ها را از دفترکل بلاک چین اتریوم استخراج کرده و برای جستوجوی موثرتر در بیگکوئری ذخیره میکند.
به علاوه، کتابخانه پایتون بیگکوئری به کلاینت ها این امکان را میدهد تا جداول داده ها را در کرنل (Kernel) جستوجو کنند. کرنل یک پلتفرم کدگذاری رایگان موجود در مرورگر بر روی پلتفرم علمی عمومی Kaggle میباشد.
تحلیل قراردادهای هوشمند
گوگل بیگکوئری تحلیل قراردادهای هوشمند، زمان تراکنش ها و تحلیل عملکرد قرارداد هوشمند را امکان پذیر کرده است.
بیگکوئری جستوجو در جداول قراردادها و تراکنش ها را فراهم کرده است تا پر استفاده ترین قرارداد هوشمند از نظر تراکنش را تعیین کند. جدول زیر، ۱۰ قرارداد محبوب ERC-۷۲۱ اتریوم را از نظر تراکنش نشان میدهد.
قرارداد هوشمند بازی کریپتوکیتیز، یکی از محبوب ترین قراردادهای ERC-۲۱ اتریوم میباشد. درحالی که کد منبع قرارداد روی بلاک چین اتریوم ثبت شده است، جداول آماری جدید، به کاربران این امکان را میدهد تا جستوجوهای لحظه ای در این رویداد داشته باشند.
اگر کسی بخواهد بازی مشابهی با کریپتوکیتیز پیدا کند، میتواند این کار را با ضریب تشابه (Jaccard) انجام دهد. Jaccard آمار و ارقامی است که برای مقایسه تضاد و تشابه استفاده میشود.
میتوان یک توکن خاص را بر حسب پنجره زمانی (Time Window) براساس تعداد روزانه انتقال توکن سنجید و جدولی برای داده ها در یک دوره زمانی خاص ایجاد کرد.
امکان تصویرسازی دادهها
میتوان از ساختار داده گراف برای کشف ارتباط بین داده هایی مثل آدرس کیف پولها استفاده کرد. در یک نمونه، ۴۰ هزار تراکنش اولیه شامل حداقل دو شریک معاملاتی بودند. شکل زیر، تصویری از نرم افزار Gephi ارائه میدهد. در این مثال رنگ نودها بر حسب گروه آدرس هایی میباشد که اغلب با یکدیگر انتقال انجام میدهند. الگوریتم ماژولاری برای محاسبه این مثال استفاده شده است.
اکثر کد منبع های قرارداد هوشمند به طور رایگان در دسترس میباشند و به کاربران گوگل امکان میدهد تا متوجه شوند قراردادها چه عملکردی داشتهاند. در نهایت میتوان گفت پلتفرم گوگل کلود از طریق بیگکوئری باعث پیشرفت تحلیل قراردادهای هوشمند خواهد شد.
نظر شما چیست؟ آیا می توان این اقدام گوگل را نتیجه ورود این غول تکنولوژی به عرصه بلاک چین دانست؟