تحلیل فاندامنتال

آرتور هیز: اگر اقتصاد آمریکا وارد رکود شود، بیت کوین به ماه می‌رود!

آرتور هیز (Arthur Hayes)، یکی از بنیان‌گذاران بیت‌مکس (BitMEX) در ۲۸ آگوست (۷ شهریور)، مقاله جدیدی با عنوان «Sugar High» منتشر و در مورد اینکه چرا افزایش اخیر نرخ بهره ژاپن برای رسیدگی به شرایط مالی جهانی کافی نیست، بحث کرد.

به گزارش میهن بلاکچین، هیز تاکید دارد که با نزدیک شدن به پایان سه ماهه سوم، شرایط نقدینگی در ارزهای فیات به طور فزاینده‌ای برای هولدرهای ارزهای دیجیتال و قیمت بیت کوین مطلوب است.

پیامدهای کاهش نرخ بهره برای بازارهای جهانی و بیت‌کوین

آرتور هیز تاکید می‌کند که بانک‌های مرکزی در سراسر جهان، به ویژه فدرال رزرو، هزینه استقراض را کاهش می‌دهند. علیرغم اینکه تورم بالاتر از هدف باقی مانده است، فدرال رزرو کاهش نرخ بهره را در حالی که اقتصاد ایالات متحده به رشد خود ادامه می‌دهد، در دستور کار دارد. در همین حال، بانک انگلستان و بانک مرکزی اروپا ممکن است با کاهش بیشتر نرخ‌ها در جلسات آتی خود از این روند پیروی کنند.

هیز همچنین خاطرنشان کرد جنت یلن (Janet Yellen)، وزیر خزانه‌داری آمریکا قصد دارد با انتشار ۲۷۱ میلیارد دلار اوراق خزانه‌داری و اجرای ۳۰ میلیارد دلار قرارداد بازخرید قبل از پایان سال، نقدینگی قابل توجهی را به بازارها تزریق کند. در مجموع، این امر منجر به ورود ۳۰۱ میلیارد دلار نقدینگی دلاری به بازارهای مالی خواهد شد.

البته این جمله درست نیست و حتی کمی گیج‌کننده‌ست. از یک طرف هیز می‌گوید دولت آمریکا قصد دارد با فروش اوراق قرضه ۲۷۱ میلیارد دلار نقدینگی از بازار جمع‌آوری کند، که این کار عملاً پول را از دست مردم می‌گیرد، از طرف دیگر می‌گوید قرار است ۳۰ میلیارد دلار به بازار برگردانده شود. هیز سپس این دو عدد را با هم جمع کرده و معتقد است که در مجموع ۳۰۱ میلیارد دلار نقدینگی به بازار وارد می‌شود، اما باید توجه داشت که انتشار اوراق قرضه باعث خواهد شد تا پول از بازار خارج شود، نه اینکه به آن اضافه شود.

منبع:‌ آرتور هیز
کاهش نرخ بهره در بانک‌های مرکزی؛ منبع:‌ آرتور هیز

علاوه بر این، خزانه‌داری ایالات متحده تقریباً ۷۴۰ میلیارد دلار در حساب عمومی خزانه‌داری (TGA) دارد که هیز معتقد است از آن برای تحریک بازارها و کمک به معاون رئیس جمهور کامالا هریس در انتخابات آتی استفاده خواهد شد.

برخی تحلیلگران استدلال می‌کنند از لحاظ تاریخی، زمانی که فدرال رزرو نرخ‌های بهره را کاهش می‌دهد، بازارهای سهام تمایل به کاهش دارند و کاهش نرخ‌ها اغلب نشانه رکود قریب‌الوقوع در ایالات متحده و سایر بازارهای توسعه یافته است. با وجود اینکه نگرانی مذکور همچنان وجود دارد، هیز معتقد است اگر فدرال رزرو در حالی که تورم هنوز بالاتر از هدف است و رشد اقتصادی قوی باقی می‌ماند، نرخ بهره را کاهش دهد، در صورت وقوع رکود، اقدامات تهاجمی‌تری مانند چاپ پول به دنبال خواهد شد. این اتفاق، برای دارایی‌هایی مانند بیت کوین، با عرضه محدود، می‌تواند قیمت‌ها را به سرعت بالا ببرد.

منبع
میهن بلاکچین

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
2 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا