رویترز: صرافی بایننس علیرغم تحریمها به کاربران ایرانی خدمات میدهد
رویترز در گزارشی عنوان کرده است که بایننس پس از سال ۲۰۱۸ و علیرغم تحریمهای آمریکا، همچنان در ایران به فعالیت میپردازد. بایننس تاکنون به این موضوع واکنش نشان نداده است.
به گزارش میهن بلاکچین و به نقل از The Block، رویترز در روز دوشنبه گزارش داده است که صرافی رمز ارز بایننس علیرغم تحریمهای آمریکا و ممنوعیت انجام اقدامات و معاملات تجاری با ایران، همچنان به مشتریان خود در داخل کشور ایران خدمات ارائه میدهد و معاملات افراد حاضر در این کشور را پردازش میکند.
این ممنوعیت در سال ۲۰۱۸ و پس از اعمال مجدد تحریمهای آمریکا علیه ایران که به دلیل مراودات هستهای با ابرقدرتهای جهان به حالت تعلیق درآمده بود، ایجاد شده است. بایننس در ماه نوامبر ۲۰۱۸ اعلام کرده بود که انجام معاملات کاربران ایرانی را متوقف میکند و از این کاربران درخواست کرده بود که موجودی حسابهای خود را برداشت کنند.
بازرسیها و تحقیقات رویترز شامل مصاحبه این خبرگزاری با ۷ معاملهگری است که گفتهاند این ممنوعیت را دور زدهاند و تا ماه سپتامبر سال گذشته همچنان به بایننس دسترسی داشتهاند. در این گزارش بیان شده است که در حساب لینکدین ۱۱ معاملهگر نوشته شده است که پس از اعمال ممنوعیتهای مذکور همچنان به انجام معاملات پرداختهاند. علاوه بر این اطلاعات، رویترز گفته است که کارمندان بایننس از این موضوع مطلع بوده و درباره این موضوع به شوخی پرداختهاند.
بایننس تاکنون درباره این موضوع اظهارنظری نکرده است. هرچند چانگ پنگ ژائو مدیرعامل بایننس در توییتر نوشته است:
بایننس از سال ۲۰۱۸ تاکنون از Reuters WorldCheck به عنوان یکی از ابزارهای تایید و احراز هویت کاربران استفاده کرده است.
در گزارش رویترز بیان شده است که کاربران از طریق VPNهای مختلف به آسانی ممنوعیتها را دور زدهاند. این فناوری و نحوه استفاده از آن حتی توسط بایننس در بلاگ این صرافی به اسم «راهنمای استفاده از VPN ها برای مبتدیان» تایید شده است.
این ادعاها مربوط به بایننس است که شرکت اصلی آن در جزایر کیمن مستقر است، نه شعبه آمریکایی این شرکت که به اسم Binance.US به فعالیت میپردازد. هر دوی این شرکتها تحت نظر ژائو اداره میشوند.
در گزارش رویترز همچنین خاطرنشان شده است که چندین متخصص معتقدند که ادامه فعالیتهای معاملاتی در ایران ممکن است توجه قانونگذاران را به خود جلب کرده باشد. ساختار این مدل تجاری به معنای آن است که از نظارتهای موشکافانه آمریکا در امان است، اما ممکن است در معرض «تحریمهای ثانویه» قرار بگیرد. این موضوع بدان معنا است که دسترسی این شرکت به سیستم مالی آمریکا ممکن است قطع شود.
در ادامه گزارش رویترز آمده است که مدارکی موثقی مبنی بر استفاده کاربران ایرانی از صرافی Binance وجود ندارد و سخنگوی خزانهداری آمریکا نیز در پاسخ به سوالات رویترز، تاکنون در خصوص استفاده ایرانیان از خدمات این صرافی رمزارز، اظهار نظر نکرده است.
بهروز رسانی: واکنش به گزارش رویترز
رویترز با استناد به صحبتهای چند تن از فعالان ایرانی حوزه رمزارز که از سالهای قبل در بایننس فعالیت میکردند این گزارش را تهیه کرده است. به عنوان نمونه در این گزارش از صحبتهای عسل علیزاده فعال و تریدر ایرانی استفاده شده است که عنوان کرده بود از کاربران بایننس است. همانگونه که در گزارش رویترز بیان شده است، کاربران ایرانی میتوانستند تا سپتامبر ۲۰۲۱، زمانی که بایننس احراز هویت را برای تمام کاربران اجباری کرد، از این صرافی استفاده کنند. پیش از آن کاربرهایی که بدون KYC در بایننس فعالیت میکردند میتوانستند روزانه تا سقف ۲ بیت کوین برداشت داشته باشند.
همانگونه که اطلاع دارید، ایران تنها کشوری نیست که پس از اعمال قوانین سختگیرانه بایننس، از این امکانات محروم شده است. طبق قوانین قبلی بایننس، حسابهای کاربری که احراز هویت نداشتند، میتوانستند روزانه تا سقف ۲ BTC رمزارز خود را برداشت کنند. این قانون برای تمام کاربرهای جهان صادق بوده است. رویترز در این گزارش به نظر میرسد برای بزرگنمایی و برچسب زدن به بایننس، ایران را هدف قرار داده است.
چانگ پنگ ژائو مدیر عامل صرافی بایننس در توییتی به گزارش رویترز واکنش نشان داد و گفت:
این خبر جعلی یا واقعی است؟ تیتر خبر این است: «بایننس علی رغم تحریمها به کاربران ایرانی خدمات ارائه داده است». اما متن گزارش این را میرساند که بایننس پس از تحریمها ایرانیان را از استفاده از خدمات بایننس منع کرده بود؛ ۷ نفر توانستهاند راهی برای دور زدن آن پیدا کنند، به هر حال بعد از مدتی آنها هم تحت تحریم قرار گرفتند.
واقعیت این است که پس از اجباری شدن احراز هویت در بایننس، نه تنها کاربران ایرانی بلکه کاربران سایر کشورهای تحت تحریم نیز نمیتوانند از خدمات این صرافی استفاده کنند. اما با تهیه این گزارش رویترز امکان دارد حساسیتها برای کاربران ایرانی، بیشتر شود. لذا ممکن است سایر صرافیها نیز مقررات جدیتر و سختگیرانهتری اعمال کنند و در صورت آنکه برای آن اکسچنج، روشن شود که حساب کاربری متعلق به یک ملیت ایرانی در حال فعالیت است، برای مطابقت با قوانین، از کاربر احراز هویت بخواهد یا داراییهای او را مسدود کند. بنابراین توصیه میشود نسبت به مدیریت داراییهای خود در صرافیهای خارجی اقدام نمایید.
چه در صرافی خارجی احراز هویت کرده باشید یا نه، فرقی ندارد. صرافی محل نگهداری دارایی نیست و امنیت و کنترل رمزارز شما دست شما نیست. از صرافی رمزارز به عنوان کیف پول استفاده نکنید.
- کاربران ایرانی میتوانند در بایننس احراز هویت کنند؟
خیر. از آنجا که سال گذشته احراز هویت برای تمام کاربران بایننس اجباری شد، افرادی که در لیست کشورهای تحت تحریم قرار دارند، نمیتوانند در صرافی Binance احراز هویت کنند.
- آیا میتوان از برنامه بایننس در سیف پل استفاده کرد؟
خیر. سیف پل نیز در اطلاعیهای اعلام کرد با توجه به اینکه خدمات صرافی بایننس را به کاربران ارائه میدهد، میبایست طبق قوانین این اکسچنج، خدمات مرتبط را با احراز هویت مشتری ارائه کند.
- آیا راهی برای احراز هویت در بایننس با استفاده از مدارک دیگران وجود دارد؟
این کار خلاف قوانین است و به شدت توصیه میشود از احراز هویت با مدارک دیگران خودداری کنید. در صورتی که هرگونه مشکلی برای حساب کاربری در صرافی بایننس یا هر صرافی دیگری پیش بیاید، تنها شخصی که مدارک اصلی را در اختیار دارد میتواند نسبت به انتقال داراییها و پیگیری مشکلات اقدام نماید. همچنین کلاهبرداران با پیشنهاد احراز هویت در بایننس، علاوه بر دسترسی به حساب کاربران و سرقت داراییهای آنها، با سوء استفاده از اطلاعات شخصی کاربران ایرانی در سایر اکسچنجها اقدام به پولشویی و کلاهبرداری میکنند. همواره نکات امنیتی را در افتتاح حساب و نگهداری اطلاعات شخصی با جدیت دنبال کنید.