بهترین جایگزین صرافی بایننس برای ایرانیان چیست؟ + ویدیو
صرافی بایننس از آنجا که بزرگترین صرافی رمز ارز در دنیاست و کاربران بدون احراز هویت میتوانستند در آن فعالیت کنند، انتخاب اول همه تریدرهای رمز ارز ایرانی بود. اما چندی پیش به دلیل مسائل قانونی، صرافی Binance احراز هویت را برای همه کاربران خود اجباری کرد که به دلیل تحریمهای اقتصادی، ما ایرانیان دیگر قادر به استفاده از این صرافی نیستیم. اما هنوز راههایی وجود دارد که بتوان از این صرافی استفاده کرد؛ علاوه بر این ما در این مقاله، جایگزین صرافی بایننس را معرفی خواهیم کرد. با میهن بلاکچین همراه باشید.
- آیا همچنان میتوانیم در صرافی بایننس فعالیت کنیم؟
- آیا میتوانیم از حسابی که توسط فرد دیگری احراز هویت شده استفاده کنیم و همچنان در صرافی Binance ترید کرد؟
- آیا جایگزین صرافی بایننس که برای ما ایرانیان مناسب باشد، وجود دارد؟
- با توجه به کارمزد شبکهها، آیا استفاده از کیف پولها توجیه اقتصادی دارد؟
- آیا میتوانیم از کیف پولها برای ترید رمز ارزها یا کسب درآمد از روشهای دیگر استفاده کنیم؟
- استفاده از اکانت ترید بایننس در کیف پول سیف پل، روش مطمئنی است؟
در روزهای گذشته پرسشهایی مشابه موارد بالا در ذهن کاربران میهن بلاکچین و فعالان بازار رمز ارزها در کشورمان ایجاد شده که ما سعی داریم در این مقاله به آنها پاسخ دهیم. پس اگر این موارد برایتان سوال است، مطالعه این مقاله میتواند به شما کمک کند.
جایگزین صرافی بایننس برای ایرانیان چیست؟
صرافی بایننس از سال ۱۳۹۶ به عنوان محلی برای خرید و فروش داراییهای دیجیتال کار خود را آغاز کرد. این صرافی به منظور جذب کاربران بیشتر، احراز هویت را برای مشتریان خود الزامی نکرده بود؛ البته در این حالت افراد نمیتوانستند بیشتر از ۲ بیت کوین به صورت روزانه از صرافی برداشت کنند. از طرفی حجم معاملات این صرافی بسیار بالاتر از رقبای خود بود و همین دلیل باعث شده بود تا Binance به انتخاب اول تریدرهای ایرانی برای معامله رمز ارزها تبدیل شود.
همه چیز خوب پیش میرفت تا اینکه چندی پیش ژاپن اعلام کرد که صرافی بایننس برای ارائه خدمات مالی در این کشور، هیچ مجوزی را دریافت نکرده و هیچ نظارتی بر کار این صرافی وجود ندارد. این اتفاق باعث بروز دومینویی از مشکلات برای بایننس شد. کشور انگلستان، اعلام کرد که از آنجا که بایننس معاملات مشتقه را در حوزه رمز ارزها ارائه میدهد، باید مجوزهای قانونی برای ارائه این نوع قراردادها را از این کشور اخذ کند. پس از آن کشورهای هلند و آلمان نیز محدودیتهایی را برای فعالیت این صرافی ایجاد کردند.
در نهایت، فشارهای بی سابقه از سمت کشورها باعث شد تا صرافی بایننس در مردادماه ۱۴۰۰ طی چند بیانیه رسمی تغییراتی را در سیاستهای خود اعمال کند که طی آن تمامی کاربران باید احراز هویت کرده و اطلاعات هویتی خود را در اختیار صرافی Binance قرار دهند. برای این کار سه سطح احراز هویت معرفی شد:
- احراز هویت Basic یا پایه: برای انجام این کار همه کاربران باید اطلاعات محل زندگی خود را در اختیار بایننس قرار دهند. سقف برداشت روزانه این حساب، ۰.۰۶ بیت کوین تعیین شده است.
- احراز هویت سطح Intermediate و Advanced که در آن باید مدارک شناسایی کاربر به بایننس ارائه شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، مقاله زیر را مطالعه کنید:
سوال اصلی اینجاست که پس از ایجاد محدودیتهای جدید بایننس، ما ایرانیان چه گزینهای داریم؟ آیا برای صرافی بایننس جایگزینی وجود دارد؟
در ویدیوی زیر، به طور خلاصه به راهکارهایی که میتوان آنها را به عنوان جایگزینی برای صرافی بایننس در نظر گرفت پرداختهایم:
در ادامه این مقاله، با جزئیات و به تفصیل، به بررسی راهکارهای جاگزین صرافی بایننس میپردازیم.
به هر قیمتی میخواهم در بایننس ادامه دهم!
به هر حال ما با این شرایط مواجهیم که بایننس برای تمام کاربران خود احراز هویت را اجباری کرده است. این وضعیت از تاریخ ۱۳ مرداد آغاز شده و تا ۱ شهریور همه کاربران باید احراز هویت Basic را انجام داده باشند. طبق آخرین بیانیه بایننس، از تاریخ ۲۷ مهرماه تمامی کاربران احراز هویت خواهند شد. اکنون یا کاربران باید یکی از سه مدل احراز هویت را انجام دهند و یا دارایی خود را از صرافی بایننس برای همیشه خارج کرده و به دنبال جایگزین باشند.
در ادامه، روشهایی که میتوان با استفاده از آنها به فعالیت در بایننس ادامه داد را معرفی میکنیم. البته در نظر داشته باشید میهن بلاکچین توصیهای مبنی بر استفاده از این روشها ندارد؛ چرا که ریسک فعالیت بدون احراز هویت در بایننس بسیار بالاست.
دور زدن بایننس؛ احراز هویت Basic با اطلاعات جعلی!
احتمالا شما هم این راهکار را شنیدهاید که “بایننس احراز هویت Basic را دقیقا برای مشتریانی مانند کاربران ایرانی خود گذاشته است” این افراد معتقدند که ابتدا یک VPS از یک کشور امن را خریداری میکنیم. سپس از روی گوگل مپ یا هر ابزار دیگری، موقعیت جغرافیایی یک مکان خاص در آن کشور و شهر را انتخاب کرده و کد پستی و سایر اطلاعاتی که بایننس خواسته را بر اساس همان مکان پر میکنیم. در نتیجه به روال قبل به ترید خود در بایننس ادامه میدهیم. تنها مشکل اینجاست که برای برداشت روزانه محدودیت داشته و نمیتوان بیشتر از ۰.۰۶ بیت کوین از بایننس خارج کرد. با استفاده از ماشین حساب ارز دیجیتال میهن بلاکچین به راحتی میتوان حساب کرد که با توجه به قیمت فعلی بیت کوین و نرخ دلار به ریال، ۰.۰۶ بیت کوین معادل ۸۱ میلیون تومان یا ۲,۹۰۰ دلار است. به همین راحتی! اما آیا این کار امن است؟
برای پاسخ به این سوال باید چند نکته را توجه کرد:
۱- صرافی بایننس در Terms Of Use خود صراحتا اعلام کرده که اگر کاربری اطلاعات غلط ارائه دهد، بایننس این اجازه را دارد تا دارایی او را به صورت کامل فریز یا بلوکه کند.
۲- صرافی بایننس بارها اعلام کرده که برای رصد فعالیت کاربران خود از شرکتهای متخصص در این زمینه کمک خواهد گرفت و به هر شکلی که بخواهد میتواند فعالیت کاربران خود را رصد کند.
۳- صرافی بایننس اعلام کرده که ما اطلاعاتی که افراد برای احراز هویت Basic ارائه میدهند را بررسی نخواهیم کرد.
خب با توجه به موضوعاتی که در بالا اشاره شد، ارائه اطلاعات جعلی برای انجام احراز هویت Basic در صرافی بایننس ظاهرا مانعی ندارد و به عنوان یک کار پرریسک میتواند یک راه جایگزین برای خارج شدن از شرایط فعلی و استفاده از صرافی بایننس باشد. اما این راه بسیار پرخطر است. اگر دارایی زیادی دارید، به هیچ عنوان از این روش استفاده نکنید. حتی اگر سرمایه کمی دارید نیز باید بدانید که این روش، کاملا پرریسک بوده و هر آن ممکن است بایننس دارایی شما را بلوکه کرده و از شما بخواهد تا اطلاعات هویتی خود را مطابق با کشوری که در احراز هویت بیسیک از آن استفاده کردهاید، ارائه دهید. و اینجا حتما دروغ شما برملا خواهد شد. با توجه به قوانین صرافی بایننس، اگر کاربران با اطلاعات جعلی در این صرافی فعالیت کنند، بایننس حق بلوکه کردن دارایی آنها را دارد.
احراز هویت در بایننس با استفاده از اطلاعات فرد دیگر
اگر یکی از اقوام و دوستان و به طور کلی یکی از افراد مورد اعتماد شما از ایران مهاجرت کرده و شهروند کشور ایالات متحده امریکا، کانادا، عراق، سوریه و چند کشور خاص دیگر نباشد، میتوانید از آنها برای ادامه فعالیت در صرافی بایننس کمک بگیرید. البته باید توجه داشته باشید که این افراد باید کاملا به شما نزدیک بوده و قابل اعتماد شما باشند. اگر این شرایط را دارید، شما همچنان میتوانید در بایننس فعالیت کنید.
این افراد میتوانند در صرافی Binance به صورت کامل احراز هویت کرده و اکانت وریفای شده را در اختیار شما قرار دهند. تنها کاری که شما باید انجام دهید این است که از VPN استفاده کنید که یک IP ثابت از همان کشور را ارائه میدهد. در این صورت اگر بایننس به فعالیت شما مشکوک شود، فرد مورد اعتماد شما میتواند مجددا اطلاعات خود را به بایننس ارائه دهد. شاید این راه برای همه امکانپذیر نباشد اما یکی از بهترین روشها برای استفاده از بایننس است. پس:
- اگر فردی را میشناسید که از ایران مهاجرت کرده و کاملا به او اعتماد دارید، از او بخواهید تا به جای شما در صرافی بایننس احراز هویت کرده و اکانت وریفای شده را به شما تحویل دهد.
- با استفاده از کارت اقامت، چه دائم و چه موقت، نمیتوانید در صرافی بایننس احراز هویت کنید. برای احراز هویت حتما باید از اطلاعات فردی استفاده کنید که شهروند آن کشور بوده و پاسپورت آن کشور را دارد.
- اگر یکی از دوستان یا اقوام شما به صورت تحصیلی مهاجرت کرده و اکنون در کشور دیگری دانشجوست، برای این کار مناسب نیست. چون این افراد اقامت آن کشور را دارند نه پاسپورت آن را.
- حتما از قوانین مالیاتی در آن کشور اطلاع کسب کنید. در برخی کشورها، در زمان فروش دارایی دیجیتال گاها تا ۳۰ درصد سود معامله، به عنوان مالیات از شما کسر خواهد شد. مثل کشور آلمان، که همه اطلاعات کاربران آلمانی صرافی بایننس در اختیار نهادهای مالی این کشور بوده و آنها از همه چیز خبر دارند.
ماندن در بایننس پرریسک است؛ راههای جایگزین چیست؟
اگر هیچ کدام از موارد بالا را ندارید و یا با توجه به ریسک بلوکه شدن کامل سرمایه، ماندن در صرافی بایننس را تصمیم منطقی نمیدانید، باید از بایننس خارج شوید. در این مرحله اولین سوالی که پیش میآید انتخاب جایگزین است. ما در ادامه چند جایگزین را معرفی خواهیم کرد:
- برای همیشه صرافیهای متمرکز را رها کنید و از صرافیهای غیرمتمرکز استفاده کنید. این یک راهکار دائمی است که دیگر کسی نمیتواند شما را تحریم کند (از دیفای ممنونیم).
- صرافی متمرکز خارجی دیگری که با ما ایرانیان مشکلی ندارد را پیدا کرده و از آنها استفاده کنید. اما همه میدانیم که این روش، یک راه موقتی است؛ این اجبار دولتها به همه صرافیها اعمال خواهد شد. از طرفی هیچ صرافی بینالمللی برای ما ایرانیان امن و قابل اعتماد نیست. مشکل بایننس با ایران خصومت شخصی نیست بلکه به دلیل تحریمهای اقتصادی بینالمللی علیه ایران است. پس هیچ صرافی نمیتواند در درازمدت به کاربران ساکن ایران، سرویس مالی ارائه دهد.
- داراییهای خود را به یک صرافی متمرکز داخلی معتبر انتقال دهید و ترید رمز ارزها را در این صرافیها ادامه دهید. البته صرافیهای داخلی تنوع رمز ارزها و همچنین تنوع محصولات و سرویسهای صرافی بایننس را ندارند. اما حداقل کسی با هویت ایرانی ما مشکلی ندارد.
- با ترید کوتاهمدت خداحافظی کنید و هولدر رمز ارزها شوید. در نتیجه، رمز ارزهای خود را به یک کیف پول انتقال دهید و برای همیشه این دغدغه تحریم و محدودیت را برای خود رفع کنید (از بلاکچین ممنونیم).
- از محصول Swap کیف پولها استفاده کنید. در این سرویسها، میتوانید به از یک صرافی متمرکز واسطه که با کیف پولها همکاری دارند برای تبدیل رمز ارزها استفاده کنید.
این روشها را در ادامه معرفی میکنیم:
صرافی غیرمتمرکز: بهترین جایگزین برای صرافی بایننس
استفاده از صرافی غیرمتمرکز برای چه افرادی مناسب است؟
- افرادی که تریدر هستند و قصد دارند در بازههای زمانی کوتاهمدت و میانمدت رمز ارزهای خود را خرید و فروش کنند.
- پوزیشن تریدرها که به هدفشان گرفتن رالیهای صعودی در رمز ارزهای مختلف است. مثلا امروز ADA خریداری میکنند و با اتمام روند صعودی فعلی، آن را فروخته و رمز ارز دیگری را خریداری میکنند.
برای انتخاب صرافی غیرمتمرکز دو نکته وجود دارد: کارمزد تراکنش + تنوع رمز ارزها. کارمزد انجام معامله در صرافی بایننس ۰.۱ درصد است؛ در حالی که کارمزد معامله در صرافی یونی سواپ، تقریبا ۰.۳ درصد است که باید به این مقدار کارمزد شبکه اتریوم را نیز اضافه کرد. همین دلیل باعث شده تا بسیاری از افراد از صرافیهای غیرمتمرکز ناامید شوند. به همین ما در ادامه لیستی از صرافیهای غیرمتمرکزی که هزینه انجام تراکنش در آن کمتر است را معرفی خواهیم کرد.
استفاده از صرافیهای غیرمتمرکز، بهترین جایگزین برای صرافی بایننس است. برای استفاده از این صرافی فقط به یک کیف پول ارز دیجیتال احتیاج داریم که در زمان ساخت کیف پول به هیچ عنوان هویت ایرانی ما مشخص نخواهد شد. در نتیجه، تحریم و اعمال محدودیت برای ساکنان برخی از کشورها در صرافیهای غیرمتمرکز تعریف نشده است. به همین دلیل این روش، بهترین جایگزین برای صرافی بایننس است. اما این صرافیها معایبی نیز دارند:
- تنوع رمز ارزها: یکی از چالشهای اساسی در زمان استفاده از صرافیهای غیرمتمرکز، تنوع کم رمز ارزهاست. برای مثال در صرافی یونی سواپ تنها می توان توکن های روی شبکه اتریوم را مبادله کرد. یا در صرافی پنکیک سواپ تنها میتوان توکنهای روی شبکه بایننس اسمارت چین را ترید کرد. از طرفی شما در هیچیک از این صرافیهای غیرمتمرکز نمیتوانید بیت کوین (کوین بیت کوین) را خریداری کنید.
- کارمزد معاملات: کارمزد انجام معاملات در صرافی بایننس ۰.۱ درصد است. اما در صرافیهای غیرمتمرکز معمولا کارمزد معاملات بالاتر است. برای مثال در صرافی یونی سواپ، کارمزد بیشتر معاملات ۰.۳ درصد خواهد بود. البته به این مقدار، کارمزد شبکه اتریوم را نیز اضافه کنید که گاهی با افزایش قیمت گس این کارمزد بسیار قابل توجه خواهد بود.
- دشواری کار با قراردادهای هوشمند: صرافی بایننس به دلیل متمرکز بودنش، رابط کاربری بسیار سادهای دارد و کار با این صرافی بسیار آسان و راحت است. در صورت وقوع هرگونه اشتباه، تریدر با تماس با پشتیبانی و طرح مسئله، آن مشکل را حل خواهد کرد. فراموشی رمزعبور یا ورود دوعاملی نیز در صرافی بایننس و هر صرافی متمرکزی قابل بازیابی است. اما در صرافیهای غیرمتمرکز ماجرا کاملا متفاوت است. اینجا هیچ نهاد متمرکزی به عنوان متولی معاملات وجود ندارد. در نتیجه مسئولیت هر اشتباهی به صورت کامل به عهده تریدر است. در صورتی که تریدر هزینه گس معامله را کم وارد کند، تراکنش در شبکه تایید نخواهد شد و ممکن است باعث زیان تریدر شود.
در ادامه براساس نیاز تریدرهای مختلف، برخی از صرافیهای غیرمتمرکز را معرفی میکنیم:
معاملات مارجین، فیوچرز و اسپات در صرافی dydx
صرافی غیرمتمرکز Dydx برای آن دسته از تریدرهایی که به دنبال معاملات مارجین لوریج دار و قراردادهای فیوچرز هستند مکان بسیار خوبی است. در بازار اسپات این صرافی تنها میتوان ETH، USDC و DAI را به هم تبدیل کرد. اما در بازار مارجین این صرافی، امکان ترید با لوریج ۵ به صورت Cross و Isolated وجود دارد.
در بخش بازار فیوچرز نیز میتوان ۱۰ رمز ارز مختلف را تا لوریج ۲۵ به صورت قرارداد آتی خرید و فروش کرد. در بخش بازار فیوچرز، به دلیل استفاده از راهکار لایه دو، بدون نیاز به پرداخت کارمزد در شبکه اتریوم برای هر سفارش خود، تنها با پرداخت کارمزد صرافی به معامله رمز ارزها بپردازند. کارمزد معامله در این صرافی نیز ۰.۰۵ درصد برای تیکر و ۰.۱ درصد برای میکر است (هرچه حجم معاملات افزایش یابد، میزان کارمزد کاهش خواهد یافت).
یونی سواپ؛ محلی برای تبادل توکنهای اتریوم
صرافی یونی سواپ همواره به عنوان بزرگترین صرافی ارز دیجیتال از نظر حجم معاملات روزانه شناخته میشود. هر چند میان یونی سواپ و پنکیک سواپ رقابت نزدیکی برای کسب جایگاه اولین صرافی غیرمتمرکز در بازار رمز ارزها وجود دارد. در صرافی یونی سواپ تعداد بسیار زیادی توکن ERC-20 قابل معامله است. موضوع قابل توجه در مورد یونی سواپ، کارمزد انجام تراکنش در آن است. هر چند این کارمزدها در نسخه سه این صرافی متغیر است، اما به طور میانگین کارمزد معاملات ۰.۳ درصد خواهد بود. که تقریبا ۳ برابر کارمزد در صرافی بایننس است.
پنکیک سواپ؛ محلی برای تبادل توکنهای بایننس اسمارت چین
پنکیک سواپ نیز یکی از صرافیهای غیرمتمرکز فعال در شبکه بایننس اسمارت چین است. این صرافی بستر بسیار مناسبی برای تبادل و خرید و فروش توکنهای روی شبکه بایننس اسمارت چین یا توکنهای Bep-20 است. کارمزد انجام تراکنش در این صرافی ۰.۲۵ درصد است. یکی از مزایای استفاده از صرافیهای روی شبکه بایننس اسمارت چین در مقایسه با صرافیهای روی شبکه اتریوم، کارمزد بسیار پایین تراکنش در شبکه بایننس اسمارت چین است.
استفاده از دیگر صرافیهای متمرکز خارجی
من معتقدم که انتخاب این روش اشتباه بوده و از چاله به چاه افتادن است. صرافی بایننس یک کسب و کار فعال در حوزه رمزارزهاست و هرچه تعداد کاربران آن بیشتر باشد، سود بیشتری را بدست میآورد که هدف همه بیزنسها، کسب درآمد بیشتر است. بایننس به خوبی میداند که با اجباری کردن احراز هویت، بخشی از کاربران خود را از دست خواهد داد و طبیعتا با میل و رضایت خود این کار را انجام نداده است. پس مطمئن باشید این اجباری شدن احراز هویت برای همه صرافیهای مطرح دنیا اتفاق خواهد افتاد. بسیاری از افراد پس از این اتفاق، برای انتخاب جایگزین صرافی بایننس به سراغ سایر صرافیهای متمرکز میروند؛ اما این راهحل موقتی است. و این فرآیند چند ماه دیگر تکرار خواهد شد.
در حوزه کریپتوکارنسی، جمله مشهوری وجود دارد که : Not your keys, not your coins به این معنی است که اگر کلید خصوصی رمز ارزها را در اختیار ندارید، پس مالک رمز ارزها نیستید. بسیاری از کاربران بعد از بایننس به صرافی کوینکس، کوکوین و اوکی اکس و سایر صرافیهای متمرکز خارجی که به ظاهر با ایرانیها مشکلی ندارد پناه بردهاند. به نظر من اگر یک صرافی اعلام کرد که به کاربران ایران سرویس میدهد و مانعی برای فعالیت ایرانیان وجود ندارد، به سرعت از آن صرافی فرار کنید! علت اینکه ما ایرانیان نمیتوانیم در ابعاد بینالمللی فعالیتهای مالی و اقتصادی داشته باشیم، قرار داشتن نام ایران در لیست تحریمهای وزارت بازرگانی و وزارت خرانهداری امریکا و همچنین عدم همخوانی قوانین مالی ما با نهادهای بینالمللی مبارزه با پولشویی و کمک به تروریست است. پس هر کسب و کاری که بخواهد در ابعاد بینالمللی از تیغ تیز قانونگذاران مالی در امان باشد، نباید به ایرانیان سرویسهای مالی ارائه دهد. در این زمینه حرف برای گفتن زیاد است؛ مقالات زیر را مطالعه کنید:
نقد و بررسی صرافی کوینکس:
نقد و بررسی صرافی کوکوین:
اما در صرافی غیرمتمرکز هیچ تحریم و محدودیتی وجود ندارد. کسی از هویت ایرانی ما خبر ندارد تا بتواند ما را تحریم کند. و به همین دلیل این یک راه دائمی برای پایان دادن به مشکلاتمان است.
استفاده از کیف پولهای ارز دیجیتال
استفاده از کیف پول برای چه کسانی مناسب است؟
اگر قصد سرمایهگذاری بلند مدت (بیشتر از یک سال) را دارید، احتمالا بهترین راه برای شما استفاده از یک کیف پول ارز دیجیتال است. در این حالت نیز هیچ کس از هویت شما خبردار نخواهد شد و در نتیجه تحریم و محدودیتی برای ما ایرانیها وجود ندارد. در این روش نیز مواردی وجود دارد که باید به آن توجه کرد:
- هزینه انجام تراکنش: در این روش، شما باید هزینهای را به عنوان کارمزد تراکنش پرداخت کنید. از آنجا که شما به هدف سرمایهگذاری روی یک کوین یا توکن آن را خریداری خواهید کرد، به دنبال نوسانگیری از رمز ارزها و کسب سود در بازههای زمانی کوتاه نستید. در نتیجه هزینه تراکنش آنقدر مسئله ساز نیست.
- هزینه ساخت کیف پول برای برخی رمز ارزها: در زمان ساخت برخی از کیف پولها مانند ریپل، پولکادات و … شما نیاز دارید تا هزینه اولیهای را انجام دهید. برای ریپل این هزینه اولیه ۲۰ ریپل و برای پولکادات ۱ کوین Dot خواهد بود. این مقدار برای همیشه قفل خواهد شد و شما قادر به خرج آن نخواهید بود. مثلا اگر از صرافی بایننس تعداد ۱,۰۰۰ ریپل که با توجه به قیمت ریپل معادل ۱,۱۴۰ دلار است، تعداد ۲۰ رمز ارز XRP معادل ۲۲.۸ دلار به عنوان هزینه ساخت کیف پول برای همیشه در کیف پول شما قفل خواهد شد. البته این هزینه را تنها یک بار پرداخت خواهد شد.
- انتخاب کیف پول: این مورد نیز بسیار اهمیت دارد. شما باید پیش از انتقال دارایی خود از بایننس به کیف پول خود، مطمئن شوید که کیف پول شما از شبکه کوینی که قصد دارید آن را منتقل کنید، پشتیبانی خواهد کرد. برای مثال کیف پول تراست والت از شبکه کاردانو پشتیبانی نمیکند در نتیجه شما نمیتوانید کوین ADA (نه توکن معادل آن) را به این کیف پول انتقال دهید.
- کیف پول متامسک: این کیف پول از شبکه اتریوم و بایننس اسمارت چین پشتیبانی میکند. در نتیجه شما میتوانید کوین ADA و BNB (BEP-۲۰) و تمامی توکنهای ERC-۲۰ و BEP-۲۰ را به این کیف پول انتقال دهید.
- کیف پول تراست والت: این کیف پول از بسیاری از کوینها پشتیبانی میکند. همچنین شما میتوانید تمامی توکنهای ERC-۲۰، BEP-۲۰، BEP-۲ و همینطور TRC-۲۰ را به این کیف پول انتقال دهید. اما این کیف پول از شبکه کاردانو پشتیبانی نمیکند و نمیتوانید کوین ADA مبتنی بر شبکه کاردانو را به این کیف پول منتقل کنید. برای اطلاع از شبکههایی که کیف پولها پشتیبانی میکنند، بهترین راه مراجعه به سایت این کیف پولها و مشاهده لیست Assetهای پشتیبانی شده است.
استفاده از سرویس Swap کیف پولها
برخی از کیف پولها، با همکاری صرافیهای متمرکز سرویس SWAP خود را ارائه میدهند که با استفاده از آن میتوانیم داخل کیف پول خود، داراییهای دیجیتال را خرید و فروش کنیم. برای مثال کیف پول مای اتر والت برای ارائه سرویس سواپ خود از صرافیهای Changelly و Simplex استفاده میکند. البته در این روش باید هزینهای را تحت عنوان کارمزد تراکنش پرداخت کرد که عموما این مقدار بالاست و صرفه اقتصادی ندارد.
از طرفی این کیف پولها با Daapها و صرافیهای غیرمتمرکز نیز همکاری داشته و میتوان بدون خارج کردن رمز ارز خود، درون کیف پول آن به به دیگر رمز ارزها تبدیل کرد. البته توجه داشته باشید که با استفاده از سرویس dapp تنها میتوان هر ارز دیجیتال را به سایر توکنها در همان شبکه تبدیل کرد. برای مثال با استفاده از سرویس سواپ کیف پول تراست والت میتوانیم اتریوم و توکنهای روی شبکه اتریوم را به هم تبدیل کنیم. و یا میتوانیم BNB و توکنهای روی شبکه بایننس چین و بایننس اسمارت چین را به هم تبدیل کنیم. توجه داشته باشید که در سواپ غیرمتمرکز کیف پولها، نمیتوان یک توکن ERC-۲۰ را به یک توکن BEP-۲۰ تبدیل کرد.
کیف پول سیف پل؛ آخرین راهکار استفاده از بایننس که از بین رفت!
یکی از ویژگیهای جذاب کیف پول سیف پال برای ایرانیان، امکان استفاده از اپلیکیشن بایننس در این کیف پول است. کاربرانی که اصرار به استفاده از بایننس داشتند، میتوانستند با استفاده دپ بایننس در کیف پول سیف پل که نیازی به احراز هویت نداشت، در این صرافی به معامله بپردازند.
تا اینکه در روز ۱۹ اردیبهشت، کیف پول سیف پل طی اطلاعیهای رسمی اعلام کرد کاربران برای استفاده از اپلیکیشن بایننس در این کیف پول باید احراز هویت کنند.
با رخ دادن این اتفاق، عملا داستان بایننس برای کاربران ایرانی به پایان رسید. تا پیش از این اتفاق، کاربران میتوانستند از اپلیکیشن بایننس و امکانات آن استفاده کنند و حالا، این امکان نیز از بین رفته است. ما در مقاله آموزش کار با کیف پول سیف پال، نکات مربوط به این مسئله را کامل پوشش دادهایم که میتوانید از طریق لینک زیر آن را مطالعه کنید:
البته استفاده از خود کیف پول سیف پال همچنان امن است و مشکلی برای کاربران ایجاد نخواهد کرد. این تغییرات و الزام به احراز هویت، تنها بر روی اپلیکیشن صرافی بایننس در این کیف پول اعمال شده است.
در نهایت، به یاد داشته باشید که استفاده از خدمات جعلی احراز هویت به هیچ عنوان توصیه نمیشود. چرا که شناسایی اکانتهای فیک و جعلی برای صرافیهای متمرکز کار بسیار راحتی است و انجام این اقدام از سمت شما، ریسک شدید بلوکه شدن داراییها را به همراه دارد.
نکات مهم در زمان برداشت دارایی از صرافی بایننس
اما در تمام روشهای بالا، شما باید در گام اول رمز ارزهای خود را از صرافی بایننس برداشت کرده و با این صرافی خداحافظی کنید. برای انجام این مرحله به چند نکته باید توجه کنید. عدم رعایت این نکات ممکن است به نابودی کامل دارایی شما منجر شود؛ پس لطفا این مرحله را با دقت بسیار زیادی مطالعه کرده و انجام دهید.
در انتخاب شبکههای بلاک چین دقت کنید!
در صرافی بایننس توکنها و کوینهای فراوانی وجود دارند. رمز ارزی که در این صرافی خریداری کردهاید به صورت کلی به دو دسته تقسیم میشود؛ توکن و کوین. در زمان انتقال رمز ارزهای خود از صرافی بایننس، باید شبکه مورد نظر خود را انتخاب کنید. در این مرحله بسیاری از افراد با انتخاب اشتباه شبکهها، دارایی خود را به خطر میاندازند. دقت کنید که در زمان خارج کردن رمز ارزهای خود از صرافی بایننس ۵ انتخاب دارید:
- ارسال کوین و توکن به عنوان یک توکن ERC-20 (آشنایی کامل با استاندارد ERC-20)
- ارسال کوین یا توکن به عنوان یک توکن TRC-20 (آشنایی کامل با استاندارد TRC-20)
- ارسال کوین یا توکن به عنوان توکن Bep-2 (آشنایی کامل با استاندارد Bep-2)
- ارسال کوین یا توکن به عنوان توکن Bep-20 (آشنایی کامل با استاندارد Bep-20)
- ارسال کوین بر بستر شبکه بلاک چین اصلی آن
شما در ۴ مورد اول میتوانید رمز ارزهای خود را حتی اگر کوین بوده و شبکه بلاک چین خودش را داشته باشد (مثل بیت کوین و کاردانو و…) به عنوان یک توکن و بر بستر یکی از این ۴ شبکه ارسال کنید. دلیل اصلی این کار، فرار از کارمزدهای بالا در برخی شبکههاست. مورد پنجم، فقط برای رمز ارزهایی است که کوین اصلی یک شبکه بلاک چین هستند، مثل XRP برای ریپل، ADA برای کاردانو و DOT برای پولکادات و… .
در این مرحله چند نکته را متذکر میشویم:
- اگر قصد هولد بلند مدت یک کوین را دارید، بهتر است آن را بر بستر شبکه اصلی همان کوین انتقال دهید. مثلا اگر قصد هولد بلند مدت بیت کوین را دارید، بهتر است BTC خود در صرافی بایننس را به بر روی شبکه بیت کوین انتقال دهید و از توکن بیت کوین در شبکه اتریوم و بایننس اسمارت چین استفاده نکنید. زیرا ریسک مضاعفی را بر سرمایهگذاری خود تحمیل خواهید کرد.
- اگر مقدار سرمایه بالایی ندارید و یا سبد متنوعی از داراییها را دارید، بهتر است داراییهای خود را به صورت توکنی روی شبکه بایننس اسمارت چین و ترون منتقل کنید. زیرا کارمزد این دو شبکه بسیار کمتر از شبکه اتریوم است.
- اگر در اکانت صرافی بایننس خود USDT دارید و در زمان انتقال آن صرفا به دنبال کاهش کارمزد انتقال هستید آن را به صورت توکن TRC-20 و BEP-20 انتقال دهید.
- اگر به کیف پول خود توکن Bep-20 انتقال دهید، برای انتقال آن از کیف پول خود و پرداخت کارمزد باید رمز ارز Smart Chain یا BNB Bep-20 داشته باشید. اگر توکن Bep-2 انتقال دهید باید در کیف پول خود رمز ارز BNB Bep-2 داشته باشید، اگر توکن ERC-20 را انتقال دهید باید رمز ارز اتر داشته باشید و در نهایت برای TRC-20 باید رمز ارز ترون داشته باشید.
شما زمانی که رمز ارزهای خود را از بایننس خارج میکنید، به هر حال آن را باید به یک کیف پول دیگر انتقال دهید؛ یا این کیف پول خود شماست و یا کیف پول یک صرافی است. در اینجا کیف پول مبدا، صرافی بایننس و کیف پول مقصد، کیف پول شخصی شما و یا صرافی شماست. حتما دقت کنید که اگر در کیف پول مبدا، شبکه الف را انتخاب میکنید (یکی از آن ۵ حالت) در کیف پول مقصد نیز باید آدرس رمز ارز خود در شبکه الف را بردارید. این مرحله بسیار ساده است اما کاربران زیادی در این مرحله اشتباه میکنند.
سخن پایانی
اجباری شدن احراز هویت در صرافی بایننس، دردسرهای جدیدی را برای تریدرهای ایرانی ایجاد کرده است. ما در این مقاله سعی کردیم تا تمامی راههای جایگزین صرافی Binance را معرفی و هر یک از آنها را بررسی کنیم. احراز هویت در صرافی بایننس، استفاده از کیف پولهای غیرحضانتی و ترید با صرافیهای غیرمتمرکز از جمله راههایی بود که در این مقاله به آنها اشاره شد. شما از کدام مورد به عنوان جایگزین صرافی بایننس استفاده میکنید؟