مقالات عمومی

آیا هدف ونوس بایننس پیشی گرفتن از فیسبوک و ارز ملی چین است؟

طی ۱۲ ماه گذشته، استیبل کوین ها (Stablecoins) از یک ایده ی محدود برای مقابله با مشکلات بازار پر نوسان، به یک روش پرداخت مورد استفاده و حمایت شده توسط تعدادی از بزرگترین شرکت های تکنولوژی تبدیل شده اند.

اعلامیه فیسبوک مبنی بر حمایت از انتشار یک استیبل کوین دارای پشتیبانی باعث افزایش قیمت بیت کوین به قیمت بالاتر از ۱۰,۰۰۰ دلار برای اولین بار پس از دو سال شد و نقشی حیاتی در پایان دادن به رویدادی که با نام “زمستان دیجیتال” شناخته می شود داشت. از آن زمان، بایننس بزرگترین صرافی ارزهای دیجیتال دنیا، به دنبال امتحان کردن شانس خود با پروژه استیبل کوین خود به نام ونوس بوده است.

بایننس برای ایجاد استیبل کوینهای بومی سازی شده ونوس را راه اندازی می کند

از آنجایی که بایننس قصد ندارد به استیبل کوین فیسبوک اجازه همه گیر شدن بدهد، این صرافی در ۱۹ آگوست، پروژه بلاک چین باز خود، ونوس، را معرفی کرد که بر توسعه استیبل کوین های بومی سازی شده در سراسر دنیا متمرکز می باشد

طبق این اعلامیه، بایننس در هر دو بخش خصوصی و عمومی، شامل دولت ها، شرکت های تکنولوژی و پروژه های دیگر در اکوسیستم بلاک چین، همکاری های جدیدی را شکل خواهد داد. یکی از بنیان گذاران بایننس، یی های، اهداف این پروژه را در بیانیه زیر خلاصه کرد:

اعتقاد ما این است که در آینده، استیبل کوین ها رفته رفته جای پول نقد سنتی را در کشورهای سراسر دنیا گرفته و استاندارد جدید و متعادلی از اقتصاد دیجیتال را فراهم خواهند کرد.

بایننس با داشتن رتبه اول در میان صرافی ها و تکنولوژی زنجیره عمومی (public chain)، ممکن است در این مسیر با مشکل مواجه شود. بایننس چین در حال حاضر بسیار پراستفاده بوده و این شرکت استیبل کوین های با پشتوانه پول نقد مربوط به بیت کوین (با نام BTCB) و پوند انگلیس (لیست شده به عنوان BGBP) را عرضه کرده است.

طبق گفته ی بایننس، این شرکت از سیستم بلاک چین جهانی حال حاضر خود برای ایجاد استیبل کوین های جدید و سیستم پرداختی برون مرزی برای مشتریان استفاده خواهد کرد. بایننس افزود که تمام پشتیبانی های فنی و نیازهای قانونی را خود فراهم خواهد کرد.

با توجه به اسم اختر شناسی این پروژه واضح است که ونوس به دنبال تصاحب همان فضایی می باشد که لیبرا پروژه فیسبوک می خواهد از آن خود کند و هدف آنتبدیل شدن به قدرت اصلی پشت سیستم پرداختی جامعی که حول سه اپلیکیشن کلیدی شبکه های اجتماعی، واتس اَپ، مسنجر و اینستاگرام بچرخد، است.

پس از انتشار این خبر در روز دوشنبه ۱۱ آگوست، بیت کوین با ۵ درصد رشد به قیمت ۱۱ هزار دلار رسید. علیرغم واکنش مثبت بازار، گرگوری کلوموف، مدیرعامل و بنیان گذار استیبل کوین استاسیس (Stasis)، با بیان اینکه ممکن است این پروژه در همه گیر شدن با چالش هایی روبرو شود، در میان مدت درباره آن چندان خوش بین نیست:

استفاده گسترده نیازمند محیط قانونی و قدرت عملیاتی واضح و روابط محکم و جدی با موسسات مالی می باشد. برای مثال، هیچ شرکت خدمات بانکی در مالت، برای گواهینامه VFA اقدام نکرده اند. من معتقدم خلق دارایی های دیجیتال و فعالیت های مربوط به معاملات، باید کاملا از یکدیگر جدا باشند. متحول کردن نظارت های دیجتال در دنیا شاهد موانعی خواهد بود، همانند رویداد Glass-Steagall در آمریکا در سال 1933، که با محدود کردن ادغام دو فعالیت، باعث ایجاد تقابل علایق شد.

رونمایی پروژه ونوس صرافی بایننس

پروژهای مشابه، اهدافی متفاوت

از آنجایی که این دو پروژه نام اخترشناسی را برگزیدند، اطلاعات محدودی که در حال حاضر موجود است، دو تصویر کاملا متفاوت از مقیاس و بازار هدف این دو پروژه به دست می دهد. پروژه استیبل کوین فیسبوک بر ایجاد ارز دیجیتالی جهانی متمرکز است که به کاربران اجازه می دهد از هزینه های اضافی مربوط به پرداخت های بین المللی با استفاده از کارت های اعتباری و پرداخت از طریق حواله، خودداری کنند.

برای فهم تفاوت پروژه بایننس، این نکته حائز اهمیت است که به جمله بندی اعلامیه خبری آن دقت کنیم. طبق اعلامیه، این شرکت به دنبال توسعه استیبل کوین های بومی سازی شده و دارایی های دیجیتال مربوط به پول نقد در سراسر دنیاست. با اینکه هر دو پروژه به نظر بین المللی باشند، پروژه بایننس بر روی بازارهای خاص تمرکز خواهد داشت. به بیان دیگر، بایننس به احتمال زیاد با کشورها و مناطقی خاص برای توسعه ارز دیجیتال خود و کمک به ایجاد استقلال و امنیت مالی، همکاری خواهد کرد.

با وجود رویه بومی سازی شده در این پروژه، تعدادی از اعضای جامعه ارزهای دیجیتال انتظار دارند که پروژه بایننس با هدف تصاحب سهمی از بازار پرداخت چین، بیشتر متمایل به سمت شرق باشد.

اپلیکیشن WeChat با بیش از یک میلیارد کاربر جهانی، به قدری در چین عملکرد خوبی دارد که تقریبا بصورت کامل جایگزین روشهای پرداخت سنتی شده است. با این حال تحلیلگر ارشد بازار در eToro، ماتی گرینسپن، درباره ی نفوذ بایننس خارج از دنیای ارزهای دیجیتال تردید دارد:

به نظر می آید این اهداف برای یک پروژه ارز دیجیتال بسیار خوشبینانه هستند. بایننس در جامعه ارزهای دیجتال بسیار قدرتمند است و در مقایسه با علی بابا (Alibaba) و تنسنت (Tencent) شرکت بسیاری کوچکی می باشد، چه برسد به دولت چین یا ارز رایج آن. حتی بعید میدانم در این وضعیت، کوچکترین تایید یا موافقتی از طرف مقامات چین دیده شود.

کلومف گفت، اگر بایننس بخواهد کاربران خود را در سمت شرق و از مرکز مالت خود گسترش دهد، با تعدادی مانع بر سر راه خود مواجه خواهد شد:

منطقه آسیا مشکلات خود را دارد: هند در رابطه با تکنولوژی بلاک چین و دارایی های دیجیتال بسیار محتاط بوده و چین کشوری نیست که با کسب و کاری مستقل برای عرضه ارزی جدید همکاری کند. پس بازارهایی ماند ویتنام و کره وجود خواهند داشت ولی استیبل کوینهایی که توسط ارز این کشورها پشتیبانی شوند، نتوانستند در حال حاضر نتیجه معناداری کسب کنند.

از سوی دیگر فیسبوک، حتی نیازی به نفوذ درون بازار پرداخت چین برای پیش گرفتن از وی چت ندارد. پروژه لیبرا حول یک کیف پول به نام کالیبرا می چرخد که برای تمامی اَپ های تحت مالکیت فیسبوک و اَپ های تخصصی و مستقل آن، بومی خواهد بود. اهمیت کالیبرا در این است که از روز اول، به تمامی ۲.۴ میلیارد کاربر فیسبوک دسترسی داشته و بسیار جلوتر از وی چت و ونوس خواهد بود.

برای کلوموف، استیبل کوین های غول های تکنولوژی، قرار نیست در طی یک شب کوه جابجا کنند، بلکه بیان کننده توسعه ای مهم در صنعت دارایی های دیجیتال در بلند مدت هستند:

معالمه گران و مشتریان، پس از مورد انتقاد قرار گرفتن لیبرا توسط تعدادی از قانون گذاران در سراسر دنیا بسیار در مورد این ارز مردد هستند، پس من انتظار تاثیری از طرف این ارز بر بازار در کوتاه مدت ندارم. در طولانی مدت، این پروژه دستاوردی مثبت است، چرا که صنعت دارایی های دیجیتال متحول شده، با نیازمندی های قانونی وفق پیدا کرده و با جلب مصرف کنندگان بیشتر، باعث اتفاق نظر به منظور ایجاد تغییراتی ضروری خواهد شد.

گم شده در ترجمه: صحبت های تهاجمی در نسخه زبان چینی اعلامیه

ونوس

پس از انتشار ونوس، کاربران توییتر اظهار داشتند که این پروژه به نظر با لیبرا رقابت می کند. طبق توییت یک کاربر، بایننس با راه اندازی پروژه ونوس و رقابت با لیبرا از طریق توسعه استیبل کوین های بومی سازی شده در سراسر دنیا، آماده برای تسلط بر جهان است.

طبق گزارش TechCrunch، چانگ پنگ ژائو مدیرعامل بایننس بیان کرد که تمرکز این شرکت بر رایج کردن استفاده گسترده بوده و مشکلی با همزیستی نخواهد داشت. وی همچنین بیان داشت، اعتقاد وی این است که ونوس در واقع به لیبرا کمک خواهد کرد. با اینکه مدیرعامل بایننس در حفظ لحن آرام خود استاد است، نسخه چینی اعلامیه خبری ونوس بسیار پرشورتر به نظر می رسد.

دووی وان، شریک بنیان گذار کسب و کارهای نو و فعال در حوزه اخبار ارزهای دیجیتال، توجهات را به سمت تغییر شدید در لحن و پیام بین نسخه چینی و انگلیسی اعلامیه خبری پروژه ونوس منعطف کرد.

پاراگراف معرفی در نسخه انگلیسی، پروژه را بیشتر با الفاظ بی طرفانه و خنثی اعلام کرده و بیان می کند بایننس قصد همکاری گسترده را دارد تا ارزهای دیجیتال بومی سازی شده ایجاد کند:

بایننس امروز از برنامه های خود به منظور شروع یک پروژه بلاک چین باز، ونوس، و پروژه ای برای توسعه استیبل کوین های بومی سازی شده و دارایی های دیجیتال مربوط به پول نقد در سراسر دنیا، پرده برداری کرد.

سپس این اعلامیه با صحبت درباره ی همکاری ها در تمام سطوح ادامه پیدا می کند. برای مقایسه، وان، نسخه ای ترجمه شده از نسخه زبان چینی این اعلامیه را توییت کرد که با جمله بندیِ محکمی، اعلامیه را با مخالفت با تسلط مالی و اشاره به مشکلات ساختاری قدرت در اقتصاد، شروع کرده است:

هژمونی مالی مدت زیادیست که به حال خود رها شده است. گروههایی که اولین اقدامات را انجام داده اند، از مزایای انحصار ناشی از تسلط مالی بسیار سود برده اند. قدرتمند، قدرتمندتر می شود؛ درحالی که افراد و مناطق بیشتری بسیاری کارهای سخت را انجام می دهند ولی توسط این گروه ها از آنها سوءاستفاده می شود. ضعفا ضعیفتر می شوند. بایننس امیدوار است با استفاده از قدرت نوآوری های فنی که از طریق گذشت زمان برای شروع ارزی جدید، بدست آمده است، نسخه های منطقه ای و مستقل از لیبرا که آن را ونوس می نامیم، ایجاد کنیم.

پاراگراف دوم بر نقش بایننس در تبدیل کردن مالت به ملت جهانی بلاک چین و همچنین بیان اینکه این شرکت با قانون گذاران ایالات متحده، روابط قوی دارد، تمرکز می کند. با تلاش واضح این شرکت برای نمایش خود به عنوان شرکتی با نفوذ و مقیاس بین المللی، این اعلامیه هرچه بیشتر بر نقش خود در توسعه بلاک چین در آفریقا به همراه ارتباطات شکل گرفته آن در آسیا و آمریکای لاتین، تمرکز می کند.

این قسمت از متن با هدف اطمینان دادن به خواننده مبنی بر اینکه اساس تمام اینها، پایه شدیدا عمیق جهانی شرکت است، به پایان می رسد. پاراگراف نمایش داده شده در توییت دووی وان، به هیچ شکل و فرمی در نسخه انگلیسی وجود ندارد.

با اشاره به اینکه تا این بخش از بیانیه، در نسخه چینی هدف و منظور کاملا بیان شده است، وان این را افزود که چگونه این شرکت برتمایل خود مبنی بر تغییرشکل سیستم مالی بین المللی تمرکز دارد:

ما امیدواریم که آرزویمان مبنی بر شکستن تسلط مالی و تغییرشکل سیستم مالی جهانی محقق شود. باید به شرکتهایی که دیرتر وارد حوزه می شوند اجازه داده شود تا قدرت مالی بیشتری کسب کنند، امنیت مالی خود را تضمین کرده و بازدهی همکاری بین ایالت ها و کشور را در میان مردم بهبود دهند.

برای وان (Wan)، قسمت آخر متن چینی بسیار جالب بود، و می توان فهمید چرا. ترجمه توییت شده توسط وان، شامل قسمت توصیه های سیاست های قانونی مفصل تری است. وان این را به عنوانی پیامی تهاجمی برای بخش قانون گذاری مرکزی چین تحلیل می کند.

چندین پاراگراف بعد، اعلامیه خبری بایننس چین را هدف قرار می دهد و آزمایش های مالی انجام شده در منطقه اختصاصی اقتصادی در شن ژن را تبریک می گوید و در این حال از دولت درخواست می کند موقعیت استراتژی کلیدی برای صنعت بلاک چین و ارزهای استیبل دیجیتال در سیستم مالی آینده در نظر بگیرد.

طبق توییت ترجمه اعلامیه، این شرکت هرچه بیشتر به دولت مرکزی چین پیشنهاد می کند تا اصلاحات بیشتری انجام دهد:

توصیه ما، ایجاد مکانیزم محیطی نظارتی و خدمات پرداخت و تسویه مرکزی بر اساس ارز دیجیتال استیبل می باشد. ثالثا، توصیه میکنیم به سازمان های خصوصی اجازه داده شود تا استیبل کوین های دیجیتال عرضه کرده و سیستم های پرداخت و تسویه برون مرزی توسعه دهند.

همچنین این بخش از نسخه چینی اعلامیه، پروژه لیبرای فیسبوک را به عنوان نمونه ای از چگونگی همکاری شرکت ها و دولت به منظور ترویج پیشرفتهای مالی-تکنولوژی نام برد. این شرکت بیان کرد بجای مقاومت در مقابل تغییر و از دست دادن موقعیت، بهتر است آن را در آغوش بگیریم.

بانک مرکزی چین در مقابل لیبرا واکنش نشان می دهد – آیا نوبت ونوس است؟

با اینکه دولت چین هنوز در رابطه با انتشار ونوس واکنشی نشان نداده است، به نظر می آید پروژه لیبرای فیسبوک عمیقا آنها را تحت تاثیر قرار داده است. در 20 آگوست، بانک خلق چین (PBoC) اعلام کرد که تقریبا برای راه اندازی ارز دیجیتال خود که تحت حمایت دولت بود و مطمئنا از لیبرا تاثیر پذیرفته، آماده است.

با اینکه تلاش برای تحقیق و توسعه این ارز دیجیتال در سال 2018 شروع شده بود، طبق گزارشی از China Daily، مرجع خبری تحت مالکیت گروه کمونیستی چین، فاش کرد که لیبرا ممکن است باعث تجدیدنظر قانون گذاران در مدل ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) شود.

یانگ دانگ، مدیر مرکز تحقیقاتی تکنولوژی مالی در دانشگاه رِنمین چین، به این مرجع خبری گفت که لیبرا باعث ایجاد بحث های پرشوری در میان قانون گذاران شده و انگیزه جداسازی پروژه از موسسات دولتی را ایجاد کرده است. وی گفت، با الهام گرفتن از لیبرا، باید آزمایش های بیشتری قبل از انتشار ارز دیجیتال بانک مرکزی چین انجام شود.

طبق گزارشات گذشته کوین تلگراف، ارز دیجیتال جدید چین را نمی توان واقعا یک ارز دیجیتال نامید، چرا که توسط بانک مرکزی این کشور کنترل می شود. معاون مدیر بانک خلق چین، مو چانگچون، همچنین بیان کرد که این ارز به دنبال جایگزین شدن یا رقابت با یوان چین نیست. وی گفت، “این ارز می تواند از منابع موجود برای پشتیبانی و توسعه بانک های تجاری استفاده کرده و به آرامی ارزهای دیجیتال را ترویج دهد.”

منبع
cointelegraph

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
1 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا