اخبار بیت کوین

قیمت بیت کوین در آرامش قبل از طوفان؟ ۵ فاکتور مهم که در هفته جاری باید به آن توجه کرد

بیت کوین در حالی که در وضعیت بلاتکلیفی قرار دارد، هفته چهارم ژانویه را آغاز کرده است. در حال حاضر، شک و تردیدهای زیادی در رابطه با تداوم بازار صعودی وجود دارد و احتمال کاهش بیشتر قیمت بیت کوین و آزمایش حمایت ۴۰٬۰۰۰ دلاری افزایش یافته است.

به نقل از کوین تلگراف، با فروکش کردن هیجان ناشی از صندوق‌های قابل معامله بورسی اسپات بیت کوین (ETF) در آمریکا، حالا تحلیلگران منتظرند ببینند اتفاقاتی که در روزهای آتی رخ می‌دهد، چه تاثیری بر بیت کوین و بازار ارزهای دیجیتال خواهد گذاشت.

این هفته چیزی شبیه به «آرامش قبل از طوفان» است. نخستین جلسه کمیته بازار آزاد فدرال (FOMC) در سال ۲۰۲۴ در تاریخ ۳۱ ژانویه (۱۱ بهمن) برگزار خواهد شد و فدرال رزرو سرنوشت نرخ بهره را تعیین خواهد کرد. علاوه بر این، هاوینگ چهارم بیت کوین روز به روز نزدیک‌تر می‌شود.

با این حال، احتمال آزمایش سطوح حمایتی پایین‌تر همچنان وجود دارد. قیمت بیت کوین در حال حاضر نزدیک به ۲۰٪ از اوج روزهای اخیر خود فاصله گرفته و تا زمانی که اتفاق خاصی در بازار نیفتد، همچنان می‌تواند به ریزش بیشتر ادامه دهد. در این مطلب، ۵ فاکتور کلیدی را که در روزهای آینده می‌توانند بر روند بیت کوین تاثیر بگذارند، بررسی می‌کنیم.

آیا قیمت بیت کوین به زیر ۴۰٬۰۰۰ دلار سقوط خواهد کرد؟

کندل هفتگی بیت کوین در پایین‌ترین سطح در بیش از یک ماه گذشته بسته شد و نگرانی زیادی را در بازار ایجاد کرد. اگرچه قیمت شب گذشته تا ۴۱٬۸۰۰ دلار افزایش یافت، اما این رشد پایدار نبود و بیت کوین دوباره با ریزش ۱۰۰۰ دلاری همراه شد. در زمان نگارش این مطلب نیز هر واحد بیت کوین زیر ۴۱٬۰۰۰ دلار معامله می‌شود.

نمودار بیت کوین تایم فریم ۱ ساعته - منبع: TradingView
نمودار بیت کوین در تایم فریم ۱ ساعته – منبع: TradingView

اسکیو (Skew)، معامله‌گر مطرح بازار رمزارزها با اشاره به سفارشات خرید در ۴۰٬۵۰۰ دلار و سطوح پایین‌تر آن معتقد است این نقدینگی امکان بازگرداندن رونق به بازار را دارد.

وی در توییتی ضمن به اشتراک گذاشتن دفتر سفارش صرافی بایننس نوشت:

عمق سفارشات پایین‌تر از این سطح بسیار زیاد است و تقاضای قوی برای بیت کوین وجود دارد.

نمودار دفتر سفارشات صرافی بایننس - منبع: Skew/X
نمودار دفتر سفارشات صرافی بایننس – منبع: Skew/X

در عین حال، بسیاری از تحلیلگران نیز معتقدند بیت کوین در نهایت دوباره حمایت ۴۰٬۰۰۰ دلاری خود را آزمایش خواهد کرد. علاوه بر این، حجم بالای سفارشات خرید در سطوح بالاتر از ۳۵٬۰۰۰ دلار نشان می‌دهد بسیاری از معامله‌گران منتظر خرید در این حوالی هستند.

به گفته اسکیو، محدوده قیمتی فعلی بیت کوین در تایم فریم ۱۲ ساعته و ۱ روزه اهمیت زیادی دارد. حساب پلتفرم معاملاتی دیسنتریدر نیز در توییتی در رابطه با وضعیت کنونی بازار نوشت:

بیت کوین برای چندمین بار در دو ماه گذشته، در حال آزمایش منطقه ۴۰٬۰۰۰ تا ۴۱٬۲۰۰ دلار است.

به گفته تحلیلگران دیسنتریدر، در حال حاضر یکی از شاخص‌های اختصاصی این پلتفرم که متشکل از اندیکاتورهای محبوب است، سینگال صعودی صادر کرده است.

نمودار بیت کوین تایم فریم ۵ ساعته - منبع: Decentrader
نمودار بیت کوین تایم فریم ۵ ساعته – منبع: Decentrader

کدام داده‌های اقتصادی مهم در این هفته منتشر می‌شوند؟

در هفته پیش رو داده‌های اقتصادی مهمی منتشر می‌شوند؛ اما تاثیر آن‌ها بر بازار ممکن است با توجه به نزدیک بودن نشست آتی FOMC محدود شود.

روز جمعه ساعت ۵ بعدازظهر به وقت تهران شاخص هزینه‌های مصرف شخصی (PCE) ماه دسامبر که ابزار ترجیحی فدرال رزرو برای سنجش تورم است، منتشر می‌شود و روز قبل از آن نیز پنجشنبه ساعت ۵ بعدازظهر شاخص تولید ناخالص داخلی (GDP) سه‌ماهه چهارم ۲۰۲۳ منتشر خواهد شد.

منبع: X
منبع: X

در حال حاضر، وضعیت فعلی تورم و رفتار بازارهای مالی تا حدودی پیچیده است. در حالی که نرخ تورم دسامبر بالاتر از پیش‌بینی‌ها منتشر شد، بازار سهام همچنان به رشد خود ادامه می‌دهد و با توجه به کاهش احتمالی نرخ بهره در سال ۲۰۲۴، همچنان صعودی خواهد بود.

نشریه مالی کوبیسی لتر در بخشی از گزارش هفتگی خود نوشت:

در حالی که بازار سهام در حال رکوردشکنی است، رویدادهای مهمی را در ماه فوریه خواهیم داشت.

بر اساس داده‌های فدواچ تول (FedWatch Tool) گروه CME، احتمال ثابت ماندن نرخ بهره در جلسه هفته آتی ۹۷.۴٪ است و فعلا بازارها کاهش نرخ بهره را محتمل نمی‌بینند.

اما همزمان با رکوردشکنی بازار سهام، بیت کوین وارد رکود شده و همبستگی منفی بین آن‌ها مورد توجه تحلیلگران قرار گرفته است. آرتور هیز (Arthur Hayes)، مدیرعامل سابق صرافی بیتمکس در توییتی نوشت بازگشت رونق به بازار رمزارزها مستلزم بازگشت نقدینگی جهانی به این بازار است که به دنبال پایان سیاست‌های انقباضی رخ خواهد داد.

وی در ادامه ضمن به اشتراک گذاشتن نموداری از بیت کوین و شاخص S&P 500 نوشت:

چرا بیت کوین و شاخص S&P 500 پس از راه‌اندازی ETF دو مسیر متفاوت را در پیش گرفتند؟

وی افزود:

هردو خواهان نقدینگی بیشتری هستند. کدام یک به طور دقیق آینده را پیش‌بینی می‌کند؟ روند بیت کوین نشان می‌دهد ممکن است چالش‌هایی برای نقدینگی وجود داشته باشد. رویداد کلیدی بعدی اعلام استرداد وجه خزانه‌داری در تاریخ ۳۱ ژانویه (۱۱ بهمن) است.

مقایسه بیت کوین و شاخص SPX 500 - منبع: Arthur Hayes/X
مقایسه بیت کوین و شاخص SPX 500 – منبع: Arthur Hayes/X

بازار برای تعادل نیاز به زمان دارد

در حالی که بیت کوین نتوانست به روند صعودی خود پس از راه‌اندازی ETFهای اسپات ادامه دهد، فعالان قدیمی بازار خواهان صبر هستند.

بررسی داده‌ها نشان می‌دهد فشار فروش از همان روز اول فعالیت ETFها در تاریخ ۱۱ ژانویه وجود داشته است و در مرکز آن تراست بیت کوین گری اسکیل (GBTC) که حالا تبدیل به یک صندوق ETF شده است قرار دارد. داده‌های مختلف نشان می‌دهد دارایی‌های این صندوق در این ماه حدود ۱۰۰ هزار واحد بیت کوین کاهش یافته که رقم قابل توجهی است.

آمار مربوط به تراست بیت کوین گری اسکیل - منبع: Bitcoin Treasuries
آمار مربوط به تراست بیت کوین گری اسکیل – منبع: Bitcoin Treasuries

به نظر می‌رسد سرمایه‌گذاران GBTC به دنبال سرمایه‌گذاری در ETFهای سایر رقبای گری اسکیل هستند که شرایط بهتری را از نظر کارمزد ارائه می‌کنند. علاوه بر این، آنتونی اسکاراموچی (Anthony Scaramucci)، بنیانگذار شرکت اسکای بریج کپیتال (SkyBridge Capital) در گفتگویی با یاهو فایننس خاطرنشان کرد احتمالا قوانین فعلی باعث کاهش جریان ورودی به ETFها شده است.

وی در رابطه با فشار فروش بالای صندوق GBTC گفت:

برخی از سرمایه‌گذاران با قیمت‌های بالاتر، زمانی که بیت کوین ۵۰٬۰۰۰، ۶۰٬۰۰۰ یا ۶۹٬۰۰۰ دلار بود سهام این تراست را خریدند و وقتی ETF راه‌اندازی شد به دلایل مالیاتی مجبور به فروش آن‌ها شدند.

به گفته اسکاراموچی، ۳۰ روز برای فروکش کردن قیمت‌ها و متعادل شدن وضعیت زمان لازم است.

علاوه بر اسکاراموچی، آدام بک (Adam Back)، مدیرعامل شرکت بلاک استریم (Blockstream) نیز معتقد است پس از تعادل بازار و فروکش کردن قیمت‌ها افراد زیادی برای خرید بیت کوین اقدام خواهند کرد.

وی نسبت به بیت کوین همچنان خوش‌بین است و پیش‌تر گفته بود تاثیر صندوق‌های ETF این ارز دیجیتال ۳۰ برابر بیشتر از هاوینگ خواهد بود.

وی در توییتی در این رابطه نوشت:

بسیاری از فعالان بازارهای سنتی تحت تاثیر احساسات کارگزاران روندی را دنبال می‌کنند که پس از افزایش قیمت به واسطه ورود پول هوشمند، به بازار وارد می‌شوند.

فروش و دریافت سود از اواخر سال ۲۰۲۳ آغاز شد

داده‌های آنچین نیز نشان می‌دهد بیت کوین در حال حاضر دوره فروش و دریافت سود طولانی را تجربه می‌کند که از اواخر سال ۲۰۲۳ آغاز شده است. البته این دوره همچنان نسبت به ۱۵۵ روز دریافت سود مداوم در بازار صعودی ۲۰۲۱ که از سپتامبر ۲۰۲۰ آغاز شد کوتاه‌تر است.

سود و زیان تحقق یافته بیت کوین - منبع: James Van Straten/X
سود و زیان تحقق یافته بیت کوین – منبع: James Van Straten/X

جیمز فن استراتن (James Van Straten)، تحلیلگر کریپتو اسلیت در این رابطه می‌گوید:

من فکر می‌کنم هرچه بیت کوین بیشتر در حوالی ۴۰٬۰۰۰ دلار باقی بماند، این روند زودتر پایان می‌یابد.

کاهش عرضه در اختیار نهنگ‌ها

در حالی که قیمت بیت کوین نسبت به اوج ۴۹٬۰۰۰ دلاری خود ۲۰٪ کاهش یافته است، شاخص ترس و طمع همچنان با امتیاز ۵۵ در محدوده «طمع» قرار دارد.

داده‌ها نشان می‌دهد در ماه‌های اخیر عرضه در اختیار نهنگ‌ها و سرمایه‌گذاران بزرگ کاهش یافته و به کمترین سطح خود از ژوئن ۲۰۲۳ رسیده است. البته شرکت تحلیلی سنتیمنت معتقد است احتمالا نهنگ‌ها دوباره شروع به انباشت خواهند کرد.

عرضه در اختیار نهنگ‌ها - منبع: Santiment/X
عرضه در اختیار نهنگ‌ها – منبع: Santiment/X

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
2 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا