معیارهای اوراق مشتقه بیت کوین در حال حاضر مشابه با شرایط اواخر ماه سپتامبر (مهر ماه) است که با افزایش قیمت ۶۲٪ این رمزارز همراه شده بود. آیا این اتفاق دوباره تکرار میشود؟
به گزارش میهن بلاکچین و به نقل از کوین تلگراف، قیمت روزانه بیت کوین ۱۴ روز است که کمتر از سطح ۴۵,۰۰۰ دلار قرار دارد و در حال حاضر نیز ۴۰٪ کمتر از رکورد ۶۹,۰۰۰ دلاری خود است. این شرایط شباهتهایی با شرایط اواخر ماه سپتامبر ۲۰۲۱ (مهر ماه ۱۴۰۰) دارد. در آن مقطع، قیمت بیت کوین به مدت ۱۱ روز بدون تغییر باقی مانده بود و ۳۶٪ کمتر از رکورد ۶۴,۹۰۰ دلاری به دست آمده در تاریخ ۱۴ آوریل (۲۵ فروردین) قرار داشت.
معاملهگران برای آنکه بدانند شرایط کنونی قیمت بیت کوین همانند اواخر ماه سپتامبر است یا خیر، ابتدا باید پرمیوم قراردادهای آتی بیت کوین که به آن «مبنا» (Basis) نیز گفته میشود را تحلیل کنند. برخلاف قراردادهای دائمی، این قراردادها آتی با تاریخ مشخص دارای فاندینگ ریت نیستند. در نتیجه قیمت آنها تفاوت زیادی با صرافیهای اسپات رایج دارد.
با سنجش اختلاف قیمت بین بازار اسپات و بازار آتی، معاملهگران میتوانند سطح خوشبینی حاکم بر بازار را اندازه گیری کنند. خوشبینی بیش از حد از جانب خریداران باعث میشود که قراردادهای آتی سه ماهه، ۱۵٪ بیشتر از پرمیوم سالانه معامله شوند.
برای مثال، اوایل ماه سپتامبر، نرخ مبنا در محدوده ۹ الی ۱۳ درصد قرار داشت که گویای وجود حس اعتماد در بازار است. اما در تاریخ ۲۹ سپتامبر (۸ مهر) دقیقا قبل از آنکه قیمت بیت کوین به بالاتر از ۴۵,۰۰۰ دلار برسد، پرمیوم قراردادهای آتی سه ماهه بر روی ۶.۵٪ قرار داشت. معمولا، اگر این مقدار کمتر از ۵٪ باشد به معنای بدبینی معاملهگران است. بنابراین مقدار ۶.۵٪ در اواخر ماه سپتامبر بدان معنا بود که سرمایهگذاران اعتماد کمی به بازار داشتند.
در خصوص شرایط کنونی بازار، شباهتهای بسیار زیادی با ماه سپتامبر ۲۰۲۱ و قبل از عبور قیمت بیت کوین از سطح ۴۵,۰۰۰ دلار و افزایش قیمت ۶۲٪ وجود دارد. اول از همه پرمیوم قراردادهای آتی ۳ ماهه بیت کوین بر روی ۶.۵٪ قرار دارد. این اندیکاتور اخیرا در محدوده ۹ الی ۱۱ درصد قرار داشت که بیانگر خوشبینی متوسط از جانب سرمایهگذاران و معاملهگران است.
نوسانهای غیرمنتظره و مثبت بازار هنگامی رخ میدهند که سرمایهگذاران انتظار آن را ندارند و این موضوع، دقیقا سناریویی است که اکنون در حال وقوع است. برای تایید آنکه آیا این نوسان مختص به این ابزار و بازار است، باید بازار آپشنها را نیز تحلیل کرد. اندیکاتور Skew با دلتای ۲۵٪ به مقایسه آپشنهای کال (خرید) و پوت (فروش) میپردازد. هنگامی که ترس در بازار وجود دارد، این اندیکاتور مثبت میشود زیرا پرمیوم محافظتی آپشنهای پوت بیشتر از آپشنهای کال است.
در مقابل، هنگامی که بازارسازها خوشبین باشند، اندیکاتور skew با دلتای ۲۵٪ وارد محدوده منفی میشود. مقادیر بین منفی ۸٪ و مثبت ۸٪ به عنوان شرایط خنثی و بیاثر در نظر گرفته میشود.
این اندیکاتور در اواخر ماه سپتامبر ۲۰۲۱ نزدیک به ۱۰٪ بود که بیانگر وجود نگرانی و اضطراب در بین معاملهگران آپشنها بود. بازارسازها و میزهای آربیتراژ (فرصتهای معاملاتی آربیتراژ) با حجم زیادی از وضعیتهای معاملاتی پوت مواجه بودند.
طبق مقدار کنونی اندیکاتور Skew با دلتای ۲۵٪، معاملهگران آپشنها در حالت خنثی قرار دارند. هرچند، در تاریخ ۱۰ ژانویه، این معیار به مثبت ۸٪ رسیده بود که بیانگر بدبینی متوسط از جانب معاملهگران بود.
معیارهای اوراق مشتقه نشان میدهد که شرایط کنونی بازار یادآور اواخر ماه سپتامبر است که طی آن، قیمت بیت کوین از روند نزولی ۲۴ روز خارج شد و طی ۳ هفته، ۶۲٪ افزایش یافت.
آیا این شرایط تکرار خواهد شد؟ گاوهای بیت کوین که به شدت امیدوار هستند.
کاهش حجم معاملات بیت کوین به کمترین ممکن مقدار خود از تابستان
طبق گزارش هفتگی اخیر Arcane Research، حجم معاملات اسپات یا نقدی بیت کوین در هفته گذشته کاهش چشمگیری داشته و به کمترین مقدار خود طی ۶ ماه اخیر نزدیک میشود.
حجم معاملات یکی از اندیکاتورهای درون زنجیرهای است که مقدار کل معاملات بیت کوین در هر روز را میسنجد.
افزایش این اندیکاتور به معنای افزایش فعالیت در شبکه بیت کوین است، زیرا مقدار زیادی کوین در حال انتقال است. تجربه نشان میدهد این شرایط برای نوسانهای بزرگ قیمت، ایدهآل است زیرا تعداد زیادی از معاملهگران باید در این نوسان باقی بمانند.
نمونههای بسیار زیادی در گذشته وجود دارد که قیمت بیت کوین روند صعودی شدیدی را آغاز کرده است و به زودی این روند صعودی پایان یافته است زیرا حجم معاملات همراه با افزایش قیمت، افزایش نیافته است.
از طرف دیگر، هنگامی که حجم معاملات کاهش یابد گویای آن است که دارندگان به انتقال دارایی خود نمیپردازند. فعالیت کم شبکه ممکن است بیانگر آن باشد که سرمایهگذاران منتظر رسیدن به سطح قیمت مشخص و سپس انتقال دارایی خود هستند. همچنین میتواند نشانهای از کاهش علاقه به بازار بیت کوین باشد.
نمودار زیر، روند حجم معاملات اسپات بیت کوین طی یک سال گذشته را نشان میدهد:
همانطور که مشاهده میکنید، حجم معاملات بیت کوین در هفته گذشته کاهش شدیدی داشته است. در حال حاضر، مقدار این اندیکاتور در کمترین سطح طی ۶ ماه اخیر قرار دارد.
مدتی است که قیمت بیت کوین بدون نوسان باقی مانده است. بنابراین نوسان اندک قیمت بیت کوین میتواند یکی از دلایل تعلل سرمایهگذاران در خصوص انجام هرگونه اقدامی باشد.
بار قبلی که شاهد چنین مقدار کمی در خصوص حجم معاملات بودیم به تابستان سال ۲۰۲۱ برمیگردد که طی آن، حجم معاملات در سطح ثابتی باقی مانده بود.
قیمت بیت کوین
در حال حاضر، قیمت بیت کوین تقریبا ۴۱,۹۰۰ تا ۴۲۰۰۰ دلار در نوسان است که کاهش ۲٪ طی هفته گذشته را نشان میدهد. طی یک ماه گذشته، قیمت این رمزارز ۱۰٪ کاهش یافته است.
به نظر شما روند قیمت بیت کوین چگونه خواهد بود؟ آیا خوش بینی به بازار بازگشته است؟