تتر و بیتفینکس از پروتکلی برای توسعه برنامههای P2P رونمایی کردند
بیتفینکس و تتر پس از ۵ سال توسعه زیرساختی پروتکل جدیدی با نام Holepunch عرضه کردند که امکان ساخت برنامههای همتا به همتا را فراهم میآورد.
به گزارش میهن بلاکچین و به نقل از The Block، این دو شرکت به همراه هایپرکور (Hypercore) توسعهدهنده زیرساخت P2P شرکت و پروتکل جدیدی به اسم هول پانچ (Holepunch) تاسیس کرده و اولین برنامه خود به اسم کیت (Keet) را عرضه کردند. کیت یک برنامه تماس تصویری رمزگذاریشده همتا به همتا است.
کیت به کاربران خود امکان میدهد تا به طور رایگان تماسهای صوتی و تصویری خود را زمانبندی کنند، پیامهای متنی ارسال کنند و فایلهای خود را به اشتراک بگذارند. برنامه کیت از فناوری به اسم هول پانچینگ توزیعشده (DHT) بهره میبرد که به کاربران امکان میدهد تا فقط با استفاده از جفت کلیدهای رمزنگاریشده پس از تایید، مکان استقرار یکدیگر را مشخص کرده و با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
پائولو آردوینو مدیر ارشد فناوری بیتفینکس و تتر و مدیر ارشد استراتژی شرکت تازه تاسیس هول پانچ گفته است که تتر، بیتفینکس و هایپرکور با همکاری یکدیگر این فناوری را طی ۵ سال گذشته توسعه دادهاند.
آردوینو گفته است:
چیزی که ما بر روی آن کار میکنیم، ایجاد پلتفرمی است که به کاربران امکان خواهد داد تا به برنامههایی دسترسی داشته باشند که توقفناپذیر باشند و آزادی بیان را فراهم سازند.
آردوینو بیان کرده است که بیتفینکس و تتر علاوه بر صرف کردن پنج سال بر روی توسعه این پروژه، تقریبا ۱۰ میلیون دلار برای تاسیس هول پانچ و کیت سرمایهگذاری کردهاند. وی افزوده است که این دو شرکت آماده سرمایهگذاری ۵۰ الی ۱۰۰ میلیون دلار دیگر برای توسعه برنامههای P2P بیشتر هستند.
نقشه راه پروتکل هول پانچ چیست؟
پروتکل هول پانچ در حال حاضر متن بسته (Close Source) است، اما برنامههایی برای متن باز کردن کدهای این برنامه در ماه دسامبر وجود دارد. آردوینو گفته است پس از متن باز شدن این پروتکل، تمام کاربران میتوانند برنامههای مدنظر خود را بر بستر آن ایجاد کرده و سود کسب کنند.
هول پانچ همچنین از استیبل کوین تتر و شبکه لایتنینگ در پروتکل خود بهره میبرد تا از یک سیستم پرداخت پیشفرض پشتیبانی کند.
مدیرعامل هول پانچ ماتیاس بوس (Mathias Buus) است. او یکی از هکرهای دانمارکی جاوااسکریپت به شمار میآید. وی سالها بر روی پروژههای P2P و متن باز کار کرده و از روزهای اول پیدایش محیط سرور متن باز Node.js، با آن همراه بوده است.