متوسط مقالات عمومی

مشکلات حریم خصوصی و امنیت؛ آیا VPN غیرمتمرکز راه حل این مشکلات است؟

مشکل حریم خصوصی و امنیت در اینترنت از اهمیت زیادی برخوردار است. برای تضمین حفظ حریم خصوصی، می‌توان از راه حل‌های قدیمی و عرف، در کنار روش‌های نوآورانه مبتنی بر ابزارهای غیر متمرکز بلاک‌چین استفاده کرد.

خرید ارز دیجیتال با ۱۰ هزار تومان!

تو صرافی ارز پلاس میتونی فقط با ۱۰ هزار تومان و با کارمزد صفر، همه ارزهای دیجیتال رو معامله کنی!

همین الان شروع کن

امروزه رشد سریعی در زمینه برنامه‌های غیرمتمرکز (DApps) صورت گرفته و این برنامه‌ها تا حد زیادی کاربر پسندانه تر شده است و به سطح بالایی از کارایی دست یافته‌اند. به ویژه می‌توان به این نکته اشاره کرد که DApp هایی که قابلیت نصب بر روی گجت‌های با تکنولوژی بالا برای افزایش حریم خصوصی را دارند، می‌توانند در بازار مورد تقاضا قرار بگیرند. با این وجود، برای درک بهتر تغییرات بازار و پیش بینی روند و گرایشات در آینده نزدیک، بررسی کردن آمار سال گذشته مهم است.

افزایش میزان مخاطرات و تهدیدات به معنای افزایش تقاضا است

به طور کلی در حال حاضر سه گروه، درگیر جنگ بر سر حفظ حریم خصوصی و مقوله ناشناس بودن اینترنت هستند. این گروه‌ها، آژانس‌های دولتی، مجرمان سایبری (هکرها) و کاربران عادی اینترنت هستند که گاهی اوقات به صورت عمدی و یا تصادفی، تمامی اطلاعات شخصی خود را در اختیار فیسبوک می‌گذارند و سپس در مورد همین موضوع از فیسبوک ایراد می‌گیرند.

متاسفانه گاهی اوقات این خود کاربران هستند که سرمنشا دردسرهای خود می‌شوند. استفاده معمول از گذرواژه‌های آسان و همگانی، دلیلی برای هک شدن حساب‌های کاربری شبکه‌های اجتماعی و ایمیل‌ها می‌باشد.

با افزایش میزان دانایی عموم در مورد اینترنت، سطح نگرانی‌ها نیز در حال بالا رفتن است. خدماتی همانند Last Pass می‌توانند زندگی را تا حد زیادی آسان‌تر کنند. با این وجود این سؤال مطرح می‌شود: میزان امنیت ذخیره سازی متمرکز رمزهای عبور، تا چه حدی است؟ این سؤال زمانی پاسخ داده می‌شود که به موضوع غیرمتمرکز سازی بپرداریم.

نگرانی کاربران رو به افزایش است

 

آمار تصویر بالا، نشان دهنده تعداد کاربران اینترنت در سراسر جهان بر اساس ناحیه سکونتشان می‌باشد (آمریکای لاتین، خاور میانه، آفریقا، کشورهای بریکس و غیره). هنگامی که داده‌ها را با ارقام سال گذشته مقایسه می‌کنیم، آمار نشان می دهند که نگرانی های کاربران در مورد حریم خصوصی اینترنت رو به افزایش است. همانطور که در تصویر بالا قابل مشاهده است، ۳۹ درصد از کاربران اروپایی نسبت به سال گذشته، به مقدار بیشتری در مورد حریم شخصی خود در اینترنت نگرانند. در کل ۵۳ درصد از کاربران اینترنت در سراسر جهان، مشترکا معتقدند که در یک سال گذشته، به میزان کمتری در مورد این مسئله نگران بودند.

در همین حین بهتر است که مسئولیت هر یک از کاربران اینترنت در مقابل جامعه را فراموش نکنیم و به یاد داشته باشیم که حریم خصوصی و اصل محرمانه بودن اطلاعات، به معنای بی قانونی و مجاز بودن آن نیست. دولت‌ها باید به خاطر داشته باشند که حمایت از حقوق گروهی از مردم، با نقض حقوق سایرین به انجام نمی‌رسد. اگر توزیع کنندگان مواد مخدر در گذشته از بیت کوین استفاده می‌کردند، معنی این موضوع این نیست که تمامی علاقه‌مندان به حوزه بیت کوین نیز همین کار را انجام می‌دهند. با این حال بدیهی است که چنین نمونه‌هایی، بر روی یک جامعه سایه می‌اندازند.

J.R.Forsyth، بنیانگذار Onfo، که یک پروژه بلک‌چین مبتنی بر مدل ماینینگ شبکه است، بر این باور است که جنبه اجتماعی در این موضوع، تاثیر به سزایی در امنیت اینترنت به صورت عمومی و به ویژه داده‌ها دارد. او می‌گوید:

مسئولیت اجتماعی هر فرد، معیاری برای توسعه و پیشرفت جامعه است و نشاندهنده تاثیرگذاری و ارتباط آن در فرآیندهای اجتماعی است. بدون شک این دقیقا همان چیزی است که امکان بهبود بخشیدن بسیاری از مکانیسم‌ها را در اختیار ما قرار می‌دهد، فارق از اینکه مربوط به حوزه مشکلات حریم خصوصی کاربران و امنیت داده‌ها باشد یا مربوط به سیستم‌های بازاریابی شبکه‌ای.

به صورت کلی، این نگرانی قابل درک است. تهدیدات در زمینه امنیت داده های شخصی، با توجه به ارتباط آن با پیشرفت‌ها در زمینه تکنولوژی قرن ۲۱، رو به افزایش است. اکنون جریانی به سوی استفاده آزادتر، شفاف‌تر و ایمن‌تر از اینترنت در حال شکل گیری است. همچنین، اقداماتی فعال در راستای حفاظت از داده‌های شخصی صورت گرفته است. برای مثال، بسیاری از کاربران، VPN و TOR را انتخاب می‌کنند و گاهی از هر دوی آنها به عنوان یک سیستم امنیتی جامع استفاده می‌کنند.

استفاده از VPN آسان است

شبکه خصوصی مجازی (VPN) یک زیرساخت به شکل تونل بین دو پیام است. یک VPN در اصل یک آدرس IP به کاربر می‌دهد که این آدرس، با آدرسی که کاربر در اصل استفاده می کند کاملا متفاوت است. با این کار، به نظر می‌رسد که کاربر از یک موقعیت جغرافیایی متفاوت آنلاین است. به ویژه، این امر برای دسترسی به سایت‌های سانسور شده یا غیر قابل دسترسی در برخی از کشورها بسیار مفید است. قابل توجه است، در حالی که اکثر VPN ها برای تامین امنیت و محافظت از حریم خصوصی طراحی شده‌اند اما هنوز هم موضوعات متمرکزی وجود دارند که به هنگام استفاده از خدمات سنتی VPN، باید به آنها توجه کرد.

شبکه‌های خصوصی متمرکز

سرورهای VPN های سنتی توسط یک کمپانی خاص میزبانی و پشتیبانی می‌شوند که تمام داده‌ها را کنترل می‌کند. این سرورها توسط یک سازمان تجاری کنترل می‌شوند که هزینه اشتراک و پهنای باند را پرداخت می‌کند. از آن بدتر، مقررات بومی، افشای داده‌های مشترکین را مجاز می‌دانند. این بدان معنی است که به احتمال زیاد این کمپانی‌ها داده‌های شخصی کاربران را نیز ذخیره می‌کنند. در نتیجه هیچ یک از سرورهای مرکزی ایمن نیستند و می‌توانند در برابر هکرها بسیار آسیب پذیر باشند. بنابراین در زمانی که از VPN های متمرکز استفاده می‌کنیم، به سختی می‌توان ادعا کرد که حریم خصوصی و امنیت افزایش یافته‌اند.

شبکه‌های خصوصی غیرمتمرکز

یک VPN غیرمتمرکز، به یک تک سرور متمرکز وابسته نیست. به همین دلیل چنین سیستمی دلپذیرتر، ایمن‌تر و محرمانه‌تر است. روشی که طی آن داده‌ها در بطن بلاک‌چین نوشته شده است در واقع نشان دهنده معنای غیرمتمرکز سازی می‌باشد.

اساسا، یک VPN غیرمتمرکز ترافیک بسیاری از کامپیوترها را ترکیب می‌کند و داده‌ها را با استفاده از سیستم همتا به همتا مبادله می‌کند. بنابراین، هر یک از کامپیوترها به عنوان یک سرور عمل می‌کنند.

با استفاده از تکنولوژی‌های بلاک‌چین مختص افزایش امنیت میتوان VPNهای غیرمتمرکز را طراحی کرد.

واقعیت به این صورت است که تکنولوژی بلاک‌چین به نودهای شبکه اجازه این را می‌دهد تا تصمیماتی بگیرند که مستقیما بر روی VPN تاثیر می‌گذارند. این امر به این معنی است که VPNهای غیرمتمرکز قابل هک نیستند زیرا برای دست یافتن به سیستم، باید تمامی نودهای شبکه هک شوند.

در هر صورت اگر به تلفیق VPN فکر می‌کنید و نمی‌توانید از بین تعداد زیاد ابزارهایی که اکنون موجودند انتخاب کنید، ارزش این را دارد تا به رتبه بندی ایمن‌ترین و راحت‌ترین VPNها در سال ۲۰۲۰ توجه کنید.

افزایش محرمگانی نه فقط در اینترنت

مقوله محرمانه بودن و امنیت بسیار گسترده است. به عنوان مثال، ارتباطات سلولی یا در اصطلاح Cellular نیز شامل منطقه‌ای با تعدادی از نقاط ضعف می‌شود. امروزه جامعه شاهد رشد استارت آپ‌های ارتباطات خصوصی است که راه حل‌هایی را برای حفظ محرمانه بودن تماس‌های تلفنی و اتصالات اینترنتی به عنوان بخشی از سیستم GSM (سیستم جهانی ارتباطات سیار) ارائه می‌دهند.

به بیان ساده‌تر، این موضوع در مورد شرکت‌های خصوصی ارائه دهنده خدمات Cellular است. از جمله خدمات ارائه شده توسط این شرکت‌ها می‌توان به ممنوعیت ردیابی موقعیت مکانی کاربر، مسیریابی تصادفی، تعویض شماره تماس خروجی از گوشی موبایل، ارتباط ناشناس با دنبال کنندگان یا در اصطلاح Follower ها، اصلاح پیام‌های صوتی و یا حتی صدای ارسال شده، کرایه کردن شماره تلفن مجازی برای تماس‌های دریافتی و غیره، اشاره کرد.

با تمام این تفاسیر، کاربران بهتر است همیشه به یاد داشته باشند که استفاده روزمره از اتصال VPN، بسیار گران‌تر از استفاده از خدمات ارائه شده توسط اپراتورهای تلفن همراه سنتی خواهد بود. علاوه بر این موضوع باید گفت، هنوز کاملا مشخص نیست که سازمان‌های اجرای قوانین، چگونه نسبت به محبوبیت ابزارهای VPN واکنش نشان خواهند داد.

آینده حریم خصوصی اینترنت

تا به امروز، جلوگیری از حفاظت در برابر کنترل غول‌های بزرگ دیجیتال، تنها با ناپدید شدن کامل از فضای دیجیتال میسر بوده است. سؤال این است که آیا این امر در شرایط کنونی، بدون از بین رفتن کیفیت و سرعت ارتباط، خدمات و در واقع زندگی به صورت کلی، امکان پذیر است یا خیر.

با توجه به اینکه بیش از ۵۰ درصد آمریکایی‌ها فکر می‌کنند که نظارت بر گجت‌های آنها توسط سازمان‌های اطلاعاتی بدون هیچ دلیل شفافی، قابل قبول نیست. هیچ زمانی بهتر از اکنون نیست تا در مورد حریم خصوصی خود، در حالی که هنوز از آن برخوردارید، فکر کنید.

برای اینکه اطلاعات خود را به خطر نیاندازید، یک VPN غیرمتمرکز مبتنی بر بلاک‌چین، هوشمندانه‌ترین روش برای برقراری ارتباط امن بر روی شبکه به لطف حجم عظیم امنیت و قابلیت اطمینان بالقوه موجود با این تکنولوژی، خواهد بود. از آنجایی که اطلاعات در یک بخش مرکزی ذخیره نمی‌شوند، هک کردن این داده‌ها برای مجرمین سایبری عملا غیر ممکن خواهد بود. از این گذشته، هنگامی که اطلاعات در یک شبکه بلاک‌چین ثبت و ضبط می‌شوند، نمی‌توان آنها را تغییر داد و یا حذف کرد. بنابراین از دسترسی غیرمجاز، جلوگیری می‌شود.

شبکه‌های ارتباطی سنتی، مبتنی بر سرورهای متمرکز هستند. کاربر، تنها باید یک سرور متمرکز را از این زنجیره خارج کند تا ارتباط شخصی او، واقعا برای همه خصوصی باشد.

این دیگر فقط یک تئوری و یا تکنولوژی آینده نیست. VPNهای غیرمتمرکز، فارق از مضرات سیستم متمرکز، هم اکنون نیز در دسترس هستند. برای مثال می‌توان به این موضوع اشاره کرد که در سه ماه چهارم سال ۲۰۱۹، اولین VPN غیرمتمرکز توسط Tachyon منتشر شد و هم اکنون در Google Play، MacOs و IOS در دسترس است. راز این امر در توزیع غیر مستقیم و پردازش داده‌ها توسط سرورهایی است که در سراسر جهان پخش شده و توسط افراد مختلف اداره می‌شوند.

مثال دیگری در این زمینه، راه حل Debrief با هدف بهبود و توسعه امنیت حفظ حریم خصوصی در بخش B2B است. نکته قابل توجه این است که این شرکت توسط Jeff Pulver، بنیان گذار Free World Dialup و Vondage، در میان سایر کمپانی‌هایی بود، که فرصت استفاده از واتساپ (WhatsApp) و پیام رسان تلگرام را به صورت مجانی در اختیار جهانیان قرار دادند.

علاوه بر این راه حل‌ها، بیش از ۲۲۱۷ DApp فعال در بازار موجود است که بیش از نیمی ۱۴۴۵ از آنها در سال ۲۰۱۹ توسعه یافته‌اند. طبق Dapp.com حدودا ۱.۴ میلیون کاربر فعال DApp وجود دارد و بیش از یک میلیون آنها، کاربر جدید هستند و قبلا از هیچ یک از Dapp ها استفاده نکرده‌اند. شاید این آمار، به وضوح نشان‌دهنده علاقه روزافزون نسبت به راه حل‌های غیرمتمرکز در سراسر جهان باشد.

منبع
dailyhodl

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا