متوسط مقالات عمومی

غول‌های بزرگ فناوری از کدام استراتژی مبتنی بر بلاک چین استفاده می‌کنند؟

اکوسیستم ارز دیجیتال راه زیادی را از زمان تولد بیت کوین تا امروز طی کرده است. امروزه حضور شرکت‌های بزرگ مبتنی بر بلاک چین گواه انقلابی هستند که توسط بلاک چین و ارز دیجیتال ایجاد شده است. امروزه فناوری پایگاه داده توزیع شده در شرکت‌های بزرگی مانند IBM، پی پال (paypal) و علی بابا (Alibaba) مورد پذیرش قرار گرفته است.

مسیری که این شرکت‌های بزرگ در پیش گرفته‌اند، برای استارتاپ‌های فضای بلاک چین می‌تواند دربردارنده فرصت‌هایی برای بهره‌گیری باشد. در این مقاله به بررسی این پرداخته می‌شود که این غول‌های بزرگ فناوری در حال انجام دادن چه چیز‌هایی در فضای بلاک چین و ارز دیجیتال هستند و از این طریق موقعیت‌های احتمالی برای استارتاپ‌های بلاک چینی درک خواهد شد.

پی پال و استفاده از بلاک چین برای احراز هویت

بلاک چین

پی پال اولین قدم‌ها را در پرداختی‌های ایمن جهان دیجیتال برداشته است و بنابراین درک علاقه این شرکت به بلاک چین سخت نیست. در اواخر ۲۰۱۸ بود که پی پال یک برنامه انگیزه‌ای مبتنی بر بلاک چین را برای ایده‌های خلاقانه راه‌اندازی کرد. می‌توان این اقدام پی پال را آزمایشی بلاک چینی در موقعیتی کم ریسک توصیف کرد.

اخیرا تیم‌های تحقیقاتی پی پال برای حل مشکل شناخت مشتری به فکر استفاده از بلاک چین افتاده‌اند که استفاده از این فناوری می‌تواند مشکلات موجود در این زمینه را از میان بردارد. پی پال در سال ۲۰۱۹ به سازمان‌های تامین کننده بودجه استارتاپ Cambridge Blockchain پیوست که این استارتاپ به موسسات مالی و شرکت‌های دیگر در مدیریت داده‌های حساس با استفاده از دفتر کل‌های اشتراکی کمک می‌کند.

علی بابا بلاک چین را وارد کلود (cloud) می‌کند

علی بابا استفاده‌های زیادی از فناوری بلاک چین کرده است. در ماه مارس امسال بود که اعلام شد که مشتریان علی بابا می‌توانند از بلاک چین Koala برای پیگیری جزئیات تدارکات در ارتباط با کالا‌های خریداری شده خود استفاده کنند. علی بابا با حکومت‌های محلی ارتباط برقرار کرده است و از این طریق قادر است که جزئیات کالا‌ها را حتی در حرکت بین مرزی آنها فراهم کند. در سال ۲۰۱۹ اعلام شد که علی بابا قصد دارد قابلیت‌های بلاک چینی خود را توسعه دهد و محافظت از کپی رایت را نیز سرلوحه کار خود قرار دهد. پلتفرم بلاک چینی Ali Intellectual Property Protection در همین راستا ایجاد شد و اساسی برای دادخواهی پرونده‌های اینترنتی ایجاد کرده است.

آیا استفاده از زیرساخت بلاک چین در آینده متدوال خواهد شد؟

Alibaba Cloud یک پلتفرم بلاک چینی را ارائه داده که از Ant Blockchain، IBM Hyperledger Fabric و Quorum پشتیبانی می‌کند. این شرکت‌ها با متمرکز شدن بر زیرساخت بلاک چین، توانایی خود برای ادغام با سازمان‌های دیگر را بهینه کرده‌اند.

امروزه این شرکت‌ها محصولات و راه‌حل‌های بلاک چینی زیادی را ارائه داده‌اند. امروزه این شرکت‌ها ثابت کرده‌اند که بلاک چین کاربرد‌هایی فرای بیت کوین و ارز دیجیتال دارد. پلتفرم کلود علی بابا در حال حاضر از پروژه‌های مختلفی حمایت می‌کند. مشارکت این پلتفرم با AliPay در آگوست ۲۰۱۸ بسیار استراتژیک بود و دستاورد‌های زیادی داشت که در این میان راه‌حل بلاک چینی آنها برای مراقبت‌های پزشکی بسیار حائز اهمیت بود. اخیرا علی بابا بلاک چین را در صنعت موسیقی هم مورد استفاده قرار داده است و از این فناوری برای بررسی ریشه آواز‌ها استفاده می‌کند.

استفاده‌های کاربردی و غول‌های فناوری

بلاک چین

امروزه بسیاری از شرکت‌های بزرگ نه تنها برای درک عمیق‌تر بلاک چین و ارز دیجیتال سرمایه‌گذاری کرده‌اند، بلکه مستقیما با استارتاپ‌های این حیطه مشارکت برقرار می‌کنند.

IBM از همان ابتدا به فناوری بلاک چین علاقه‌مند بود و امروزه نیز از این فناوری در پیگیری غذا، بازرسی ترید بین مرزی، پرداختی‌های بین مرزی و غیره استفاده می‌کند.

گوگل در این میان، مشارکت‌های بسیاری را با استارتاپ‌های بلاک چینی برقرار کرده است. از جمله این استارتاپ‌ها می‌توان به Blockchain.com، Cypherium، Hedera Hashgraph و غیره اشاره کرد. امروزه گوگل در حال ایجاد و پشتیبانی از برنامه‌های مبتنی بر بلاک چین است. گوگل مثالی از شرکت‌هایی است که متوجه استفاده‌های این فناوری در فرای امور مالی و ارز دیجیتال شده‌اند.

آمازون نیز از این فناوری استفاده کرده و مشارکت‌های زیادی را با استارتاپ‌های این حیطه برقرار کرده است. Amazon Managed Blockchain به افراد اجازه مدیریت و ایجاد شبکه‌های بلاک چینی مقیاس‌پذیر را می‌دهد و در این میان از Hyperledger Fabric و اتریوم پشتیبانی می‌کند. اتریوم نامی شناخته شده در جهان ارز دیجیتال است و بعد از بیت کوین بیشترین محبوبیت را دارد.

فیسبوک در حالی که کیف پول دیجیتال Calibra و توکن لیبرا (libra token) را توسعه داده است، از ارز‌های حکومتی و احتمالا دیگر انواع ارز دیجیتال هم پشتیبانی می‌کند.

اپل (Apple) نیز امتیازنامه‌هایی جمع‌آوری کرده که از برچسب‌های زمانی اعتبارسنج در بلاک چین استفاده می‌کنند.

Microsoft Azure از توسعه یک شبکه مجاز یا کنسرسیوم در این راستا پشتیبانی می‌کند.

آیا هدف نهایی استارتاپ‌های بلاکچینی، ورود به عرصه دیفای است؟

امروزه امور مالی غیر متمرکز یا دیفای (DeFi) در اکوسیستم بلاک چین بسیار مورد توجه قرار گرفته است و بسیاری از شرکت‌های بزرگ به آن علاقه نشان داده‌اند. اما بلاک چین همواره از منظر استفاده و دسترسی با دشواری مواجه بوده است. شکی نیست که بسیاری از خصوصیات این فناوری مثبت هستند اما از طرف دیگر این فناوری دارای مشکلاتی نیز است.

امروزه استارتاپ‌ها در موضع چابک‌تری از شرکت‌های بزرگ قرار دارند و در مورد کمبود‌ها و مشکلات خود صداقت بیشتری دارند. واضح است که شرکت‌های بزرگ در پلتفرم‌های بلاک چینی مختلفی سرمایه‌گذاری کرده‌اند و حتی علاقه‌ای بیش از اینها در این زمینه ابراز داشته‌اند. این شرکت‌های بزرگ می‌خواهند استفاده‌های متقاعد‌کننده‌تر و مهمتری برای بلاک چین پیدا کنند. همان طور که گفته شد، آنها اینک می‌دانند که فناوری دفتر کل توزیع شده دارای کاربرد‌هایی بسیار عمیق‌تر از ارز دیجیتال و امور مالی است.

استارتاپ‌های فنی اکنون در موقعیت منحصر به فردی هستند زیرا بلاک چین و ارز دیجیتال هنوز حوزه جوانی است. شرکت‌های بزرگ در حالی که به حیطه این فناوری وارد شده و در آن تحقیق و سرمایه‌گذاری کرده‌اند، اما به مشارکت با استارتاپ‌ها که در جنبه‌های خاصی از بلاک چین تخصص دارند، بسیار علاقه‌مند هستند.

به همین خاطر است که امروزه بررسی صنعت بلاک چین و ارز دیجیتال ما را به این نتیجه رسانده است که مسیر موفقیت احتمالا کسب تخصص در یک حیطه خاص و سپس لذت بردن از تاثیرات شبکه‌ای ناشی از برقراری مشارکت‌هاست. نظر شما چیست؟ آیا با این نتیجه‌گیری موافق هستید؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

منبع
hackernoon

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا