مقالات عمومی

با کاربردهای بلاک چین بیشتر آشنا شویم؛ این قسمت، امور خیریه

سازمان‌های امور خیریه اغلب اوقات به دلیل عدم شفافیت، مشکلات پاسخگویی و محدودیت های موجود در پذیرش کمک های خیریه با موانعی مواجه هستند. بشر دوستی کریپتو (یا همان استفاده از فناوری بلاک چین برای تسهیل کمک های خیرخواهانه) راهکاری جایگزین ارائه می‌دهد، به طوری که تراکنش های مستقیم و غیرمتمرکز می‌تواند به این سازمان ها در دریافت کمک های خیرخواهانه و جذب سرمایه بیشتر کمک کند.

اساس بلاک چین

ایجاد سیستم های بلاک چین مزایای بسیار زیادی را برای صنایع مختلف به ارمغان آورد، به طوری که به آنها افزایش شفافیت و امینت اطلاعات را ارائه داد. اگرچه مفهوم بلاک چین مدت ها قبل از پیدایش بیت کوین وجود داشته است، اما طی چند سال اخیر پتانسیل بلاک چین در مقیاس گسترده تر شناخته و تایید شده است.

بلاک چین مولفه بنیادین تقریبا تمام شبکه های اقتصادی ارزهای دیجیتال می‌باشد. بلاک چین توسط ساتوشی ناکاموتو به عنوان دفترکل بیت کوین معرفی شد اما از آن زمان به بعد، این فناوری در شرایط مختلفی به کار گرفته شد و این موضوع اثبات شده است که نه تنها برای ارزهای دیجیتال کاملا مفید است، بلکه مناسب انواع مختلف ارتباطات دیجیتالی و به اشتراک گذاری اطلاعات نیز می‌باشد.

بلاک چین بیت کوین به عنوان فناوری دفترکل توزیع شده (DLT) عمل می‌کند که با رمزنگاری، محافظت شده است و توسط شبکه عظیمی از رایانه ها (نودها) نگهداری می‌شود. چنین چارچوبی، تراکنش های بین المللی همتا به همتا (P2P) را بدون نیاز به اعتماد امکان پذیر می‌سازد. بدون نیاز به اعتماد بدان معنا است که کاربران نیازی به اعتماد به یکدیگر ندارند زیرا تمام نودهای شرکت کننده باید از مجموعه قوانین مشخصی پیروی کنند.

دفترکل بیت کوین که برای این تراکنش ها مورد استفاده قرار می‌گیرد بر روی هیچ دیتاسنتر یا سرور واحدی قرار ندارد. در عوض، بلاک چین در سراسر نودهای رایانه ای در کل جهان توزیع شده است. این موضوع بدان معنا است که هربار تراکنشی تایید می‌شود یا اطلاعاتی تغییر می‌کند، هر شرکت کننده باید نسخه بلاک چین خود را طبق این تغییرات و تاییدها به روزرسانی کند. (نودها برای انجام هر تغییر باید به اجماع برسند)

همانطور که اشاره شد، اغلب اوقات از بلاک چین به عنوان دفترکل توزیع شده استفاده می‌شود و مزایای ارائه شده توسط این فناوری منحصربه‌فرد در خدمت چندین سازمان بشردوستانه و بنیادهای امور خیریه می‌باشد. بنیاد امور خیریه بلاک چین بایننس (BCF) یکی از نمونه‌های قابل ذکر است.

کمک های خیرخواهانه از طریق ارزهای دیجیتال

هنوز راه طولانی در خصوص پذیرش جهانی ارزهای دیجیتال وجود دارد و این مسیر برای امور خیریه حتی طولانی تر نیز می‌باشد. در حال حاضر، تعداد کم اما رو به رشدی از سازمان های امور خیریه وجود دارد که ارزهای دیجیتال را به عنوان روش دریافت کمک مالی پذیرفته اند.

افراد خیّری که تمایل به استفاده از ارزهای دیجیتال برای ارائه کمک های خود دارند محدود به چند سازمان می‌باشند و یا می‌توانند مقدار بسیار زیادی کمک مالی ارائه بدهند که سازمان خیریه مورد نظرشان را به پذیرش پرداخت های کریپتو ترغیب کنند.

قبل از آنکه سازمان های امور خیریه شروع به دریافت کمک های مالی ارز دیجیتال کنند، باید فرآیندی را برای مدیریت و توزیع سرمایه خود به صورت شفاف و کارآمد پشت سر بگذرانند. شناخت اساس و اصول ارزهای دیجیتال و فناوری بلاک چین و نحوه تبدیل کمک های مالی به ارزهای سنتی برای پیاده سازی یک استراتژی کارامد، بسیار مهم و ضروری است.

کمک بلاک چین به مهاجرین

مزایای بالقوه بشردوستی کریپتو

بشردوستی کریپتو نویدبخش مزایای قابل ذکری برای سازمان های امور خیریه و خیّرها می‌باشد. این مزایا عبارتند از:

  • شفافیت کامل: هر تراکنش ارز دیجیتال منحصربه‌فرد است، یعنی هر تراکنش را می‌توان به آسانی و از طریق بلاک چین پیگیری کرد. سطح بالاتری از شفافیت و پاسخگویی عمومی می‌تواند ذهن اهداکنندگان را به آرامش برساند و آنها را به اهدای کمک تشویق کند و هم چنین اعتبار و یکپارچگی سازمان امور خیریه را تقویت کند.
  • بین المللی و غیرمتمرکز: اکثر شبکه های بلاک چین سطح بالایی از غیرمتمرکزسازی را ارائه می‌دهند، یعنی نیازی به دولت های متمرکز یا سایر سازمان ها ندارند. بنابراین، می‌توان سرمایه ها را مستقیما از اهداکنندگان به سازمان های امور خیریه انتقال داد. ماهیت غیرمتمرکز بلاک چین، تراکنش های بین المللی را بسیار مناسب و منحصربفرد می‌کند.
  • توافق های دیجیتالی: بلاک چین، اشتراک گذاری و ذخیره اطلاعات دیجیتالی را آسانتر می‌کند و با استفاده از آن می‌توان اطمینان حاصل کرد که اسناد یا قراردادهای مهم بدون تایید تمام اعضا قابل اصلاح یا تغییر نمی‌باشند.
  • کاهش هزینه ها: فناوری بلاک چین با توجه به نیاز کمتر به واسطه ها می‌تواند روش مدیریت سازمان های امور خیریه را آسانتر کند، بخش هایی از فرآیند امور خیریه را خودکارسازی کند و هزینه های کلی را کاهش دهد.
  • کاهش مالیات: به عنوان مثال یک اهداکننده آمریکایی را در نظر بگیرید. اگر کمک مالی او به صورت بیت کوین باشد، سازمان امور خیریه کل مبلغ اهدا شده را دریافت خواهد کرد و هیچگونه مالیاتی وجود ندارد. به علاوه، اهداکننده می‌تواند ادعای کاهش بیشتر مالیات را از آژانس های دولتی درخواست کند.

نگرانی ها و محدودیت ها

علیرغم مزایای بالقوه، در خصوص پذیرش بشردوستی کریپتو چندین نگرانی نیز وجود دارد که عبارتند از:

  • نوسان: به غیر از استیبل کوین ها، اکثر ارزهای دیجیتال در بازار پرنوسانی معامله می‌شوند و اغلب دچار نوسان قیمت شدیدی می‌شوند.
  • امنیت: اگر کلیدهای خصوصی که دسترسی به سرمایه اهدا شده را امکان پذیر می‌سازد گم بشود، هیچ راهی برای بازیابی آن وجود ندارد. بدین ترتیب اگر کلیدها به طور مناسبی مدیریت و ایمن سازی نشوند، یک نهاد مخرب می‌تواند به کیف پول ها دسترسی یابد و سرمایه مورد نظر را سرقت کند.
  • شناخت و آگاهی عمومی: اکثر مردم توضیح سازوکار بلاک چین را بسیار سخت می‌دانند و بسیاری از خیّرین بالقوه اساس و اصول ارزهای دیجیتال را به اندازه کافی نمی‌شناسند تا به این سیستم اعتماد کنند یا از آن در امور خیریه خود استفاده کنند.

موارد واقعی

بشردوستی کریپتو در سال های اخیر توسط چندین سازمان مهم امور خیریه پذیرفته شده است. برای مثال در سال ۲۰۱۷، سازمان بشردوستانه جهانی امور خیریه فیدلیتی معادل ۶۹ میلیون دلار ارز دیجیتال کمک خیریه دریافت کرد. در همین سال، یک اهداکننده ناشناس حدود ۵۵ میلیون دلار بیت کوین از طریق صندوق پاین اپل (Pineapple) به سازمان های مختلف جهانی اهدا کرد.

همانطور که بیان شد، بنیاد خیریه بلاک چین (BCF) یکی دیگر از نمونه های قابل ذکر بشردوستی کریپتو می‌باشد. BCF یک سازمان غیرانتفاعی است که هدف آن، انتقال کمک های بشردوستانه از طریق استفاده از پلتفرم خیریه غیرمتمرکز می‌باشد.

نتیجه گیری

بشردوستی کریپتو یکی از ابزارهای تقریبا جدید اهدا، پذیرش و توزیع کمک های خیریه می‌باشد. اما با گسترده تر شدن فناوری بلاک چین، ممکن است سازمان های امور خیریه و اهداکنندگان این فناوری را به عنوان روشی جذاب تر برای کمک به افراد نیازمند بپذیرند. می‌توان اینطور فرض کرد که با پذیرش عمومی این نوع از کمک ها، سازمان های امور خیریه نیز اقدامات مربوط به ارز دیجیتال خود را گسترش خواهند داد.

منبع
binance

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا